در پاسخ به این سوال که آیا اندولیفت درد دارد؟ می توان گفت التهاب، ورم و قرمزی بعد از اندولیفت طبیعی است و با گذشت ۳ الی ۵ روز بعد به تدریج از بین میرود. همچنین، ممکن است در طی فرایند درمان و حتی بعد از آن احساس گزگز خفیف یا سوزش داشته باشید. ما در ادامه ضمن بررسی بیشتر این سوال، به بیان راهکارهایی برای کنترل درد اندولیفت خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
میزان درد ناشی از لیزر اندولیفت
اندولیفت بهعنوان یک درمان کمتهاجمی شناخته میشود، اما میزان احساس درد میتواند بسته به تحمل فرد و ناحیه تحت درمان متفاوت باشد. در این روش، فیبر نوری بسیار ظریف به لایههای زیرین پوست (درم و هیپودرم) وارد میشود و این انرژی با تحریک کلاژنسازی، رفع افتادگی پوست و کاهش چربیهای موضعی را به همراه دارد.
به طور کلی در طول فرآیند اندولیفت، بیماران معمولاً حس ناراحتی خفیف تا متوسط را تجربه میکنند، که بیشتر به شکل گرما یا سوزش ملایم در لایههای زیرین پوست احساس میشود.
آیا اندولیفت با بی حسی انجام می شود؟
اندولیفت معمولاً با بیحسی موضعی انجام میگردد. با توجه به اینکه فیبر نوری بسیار ظریف به لایههای زیرین پوست وارد و انرژی لیزر به بافتها منتقل میشود، بیحسی موضعی برای کاهش حس ناراحتی و درد مورد استفاده قرار میگیرد.
این بیحسی موضعی کمک میکند تا درد ناشی از ورود فیبر نوری به بافت و گرمای حاصل از لیزر که برای تحریک کلاژنسازی و کاهش چربی استفاده میشود، به حداقل برسد. در نتیجه، اغلب افراد در طول درمان تنها حس گرما یا سوزش خفیف را تجربه میکنند که قابل کنترل است.
احساس درد و سوزش بعد از اندولیفت
اندولیفت درمانی کم تهاجمی است با این حال، عارضه های موقتی بعد از درمان وجود خواهد داشت که عبارتند از:
- احساس گرما و سوزش: پس از لیزر اندولیفت، برخی مراجعین احساس گرمایی مشابه آفتابسوختگی را دارند که معمولاً طی چند ساعت تا ۵ روز کاهش مییابد.
- تورم خفیف: ممکن است ناحیه تحت درمان به دلیل التهاب، مقداری ورم داشته باشد که به تدریج فروکش میکند.
- حساسیت موضعی: ناحیه تحت درمان اندولیفت ممکن است نسبت به لمس حساستر شود. این حساسیت اغلب به دلیل تحریک پایانههای عصبی در محل رخ می دهد و طی چند روز از بین می رود. به همین دلیل توصیه میشود از لمس یا ماساژ بعد از اندولیفت خودداری کنید.
- کبودی و قرمزی: در برخی افراد، کبودی خفیفی در ناحیههای درمانشده ایجاد میشود که معمولاً طی یک هفته رفع می شود.
- خشکی یا خارش: به دلیل تحریک پوست، ممکن است احساس خشکی یا خارش ملایمی در ناحیه درمانشده ایجاد شود که میتوان با استفاده از مرطوبکننده مناسب آن را کاهش داد.
در نظر داشته باشید که درد بعد از اندولیفت معمولاً موقت هستند و با رعایت مراقبتهای پس از درمان، سریعتر رفع میشوند. بنابراین، عارضه های جانبی دائمی و ماندگاری نخواهید داشت.
بهترین کرم های ترمیم کننده بعد از اندولیفت
در ادامه لیستی از بهترین کرم های ترمیم کننده و تسکین دهنده درد که توسط اغلب مراکز و بهترین دکتر اندولیفت در شیراز پیشنهاد می گردند، معرفی شده است:
- کرم سیکابیو بایودرما: کرم Cicabio بایودرما یک محصول ترمیمکننده تخصصی است که برای تسریع بازسازی پوست آسیبدیده و حساس بعد از درمان هایی مانند اندولیفت طراحی شده است. این کرم با ترکیبات ضد التهاب مانند روی و مس، از عفونت جلوگیری کرده و قرمزی را کاهش میدهد. همچنین حاوی اسید هیالورونیک برای آبرسانی عمیق و ترمیم سریعتر لایههای پوستی است.
- پماد بپانتن: ترمیم کننده Bepanthen حاوی دکسپانتنول است که پس از جذب در پوست به ویتامین B5 تبدیل میشود. این ترکیب با تقویت بازسازی سلولی، به ترمیم لایههای آسیبدیده پوست و کم کردن درد اندولیفت کمک میکند. همچنین خاصیت مرطوبکنندگی عمیق آن، خشکی و تحریک را کاهش داده و پوست را نرم و انعطافپذیر نگه میدارد.
- کرم جنتامایسین: پماد Gentamicin یک آنتیبیوتیک موضعی است که با مهار رشد باکتری، به پیشگیری و درمان عفونتهای پوستی کمک میکند. این کرم برای زخمهای سطحی، التهابهای عفونی، و نواحی حساس پس از درمانهایی مانند اندولیفت استفاده میشود و مصرف آن باید طبق تجویز پزشک انجام گردد.
- سیکالفیت پلاس اون: کرم ترمیم کننده پوست Cicalfate از برند Avène یک محصول تخصصی برای ترمیم پوست و کاهش درد بعد اندولیفت است. این کرم حاوی ترکیبات ترمیمکننده مانند سوکرالفیت برای بازسازی بافت پوست و ترکیبات آنتیباکتریال مانند سولفات روی است که از عفونت جلوگیری میکند.
- کرم ترمیم کننده سیکاپلاست: کرم Cicaplast از برند La Roche-Posay یک ترمیمکننده قوی برای پوستهای آسیبدیده، حساس، و تحریکشده بعد از درمان هایی مانند اندولیفت است. این کرم حاوی پانتنول (ویتامین B5) است که تسکیندهنده و ضدالتهاب بوده و پوست را عمیقاً مرطوب میکند. علاوه بر این، ترکیب معدنی مس، روی، و منگنز در آن به تسریع بازسازی سلولی کمک میکند.
کاهش درد و سوزش با رعایت مراقبت های بعد از اندولیفت
- اجتناب از قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید: حداقل به مدت ۲ هفته بعد از اندولیفت، از تابش مستقیم نور خورشید به ناحیه تحت درمان اجتناب کنید. اشعه ماوراء بنفش می تواند باعث تغییرات رنگدانه شده و در روند بهبودی اختلال ایجاد کند. برای محافظت از پوست از یک ضد آفتاب با SPF بالا (۵۰+) استفاده کنید.
- کمپرس سرد: کمپرس سرد را در ۲۴ ساعت اول روی ناحیه تحت درمان قرار دهید تا تورم و قرمزی کاهش یابد. البته بهتر است از قرار دادن مستقیم کمپرس روی پوست خودداری کنید و آن را در یک پارچه نرم بپیچید تا از سرمازدگی پوست جلوگیری شود.
- اجتناب از گرمای بیش از حد: از استفاده از آب داغ، سونا یا ورزش شدید به مدت ۱ تا ۲ هفته خودداری کنید. گرما می تواند تورم و سوزش را پس از عمل تشدید کند.
- کرم های موضعی تجویز شده: از کرم های تجویز شده (مانند پمادهای آنتی بیوتیک مانند جنتامایسین یا کرم های ترمیم کننده مانند Bioderma Cicabio) برای جلوگیری از عفونت و تسریع ترمیم بافت استفاده کنید.
- شستشوی ملایم: ناحیه تحت درمان را با یک شوینده ملایم، بدون عطر و پاک کننده های شیمیایی به آرامی تمیز کنید. حداقل به مدت ۷ تا ۱۰ روز پس از عمل از لایه برداری پوست اجتناب نمایید تا از تحریک پوست و تشدید التهابات جلوگیری شود.
- پرهیز از ماساژ: در دو هفته ابتدایی بعد اندولیفت، از لمس، مالش یا ماساژ ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
- نحوه صحیح خوابیدن: قرار دادن سر بالاتر از سطح بدن به هنگام خواب میتواند به کاهش احتباس مایعات و درمان ورم بعد از اندولیفت کمک کند.
- آبرسانی و مرطوب کردن: با استفاده از یک مرطوب کننده ملایم و غیر کومدون زا، پوست را هیدراته نگه دارید. همچنین، هیدراته بمانید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.
- اجتناب از آرایش صورت: حداقل به مدت ۴۸ ساعت روی ناحیه تحت درمان آرایش نکنید. آرایش می تواند منافذ پوست را مسدود کرده و منجر به عفونت یا تحریکات پوستی شود.
نتیجه گیری: آیا اندولیفت درد دارد؟
در طی فرایند لیزر اندولیفت، فیبر نوری بسیار ظریف به لایههای زیرپوستی وارد میشود که اغلب به صورت حس گرما یا خارش جزئی خود را نشان می دهد. اما تمامی این احساس درد و التهاب موقتی است و بعد از ۳ الی ۵ روز به ترتیب رفع می شود. ما در این مقاله به ارائه راهکارهایی جهت کنترل درد بعد از اندولیفت پرداختیم و کرم های ترمیم کننده که معمولا بعد از درمان هایی مانند اندولیفت، هایفوتراپی و تزریق چربی تجویز می شوند را معرفی کردیم. برای اطلاعات بیشتر مقالات سایت شیراز بیوتی و دکتر نیلفروش زاده را مطالعه کنید.
منبع : آرگا