دسته ها
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳

بررسی گوشی موتورولا g24 و مشخصات کیفی دوربین و سخت افزار آن

  • شیوا فهیمی
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳
  • ۰

موتورولا g24  یکی از اسمارتفون های ارزان قیمت بازار ایران محسوب می شود که البته ارزش خرید زیادی هم دارد. این مطلب به بررسی گوشی موتورولا g24 می پردازد.

موتورولا g24 در ژانویه ۲۰۲۴ به بازار معرفی شد و یکی از جدیدترین محصولات اقتصادی این برند می باشد. اگر مایلید تا با این گوشی جذاب بیشتر آشنا شوید در ادامه مطلب به بررسی گوشی موتورولا g24 خواهیم پرداخت.

نقد و بررسی گوشی موتورولا g24

موتورولا g24 یکی از گوشی های ارزان قیمت در بازار کشور می باشد که البته ارزش خرید بیشتری نسبت به قیمت خود دارد. برند موتورلا سال هاست که گوشی های باکیفیت تولید می کند. این برند با محصولاتی که ارائه می دهد حرف هایی برای گفتن دارد.

یکی از جدیدترین محصولات اقتصادی برند موتورلا گوشی موتورولا g24 می باشد که در ژانویه ۲۰۲۴ یعنی اواخر دی ۱۴۰۲ معرفی شد. جذابیت ظاهری این اسمارتفون در حدی است که در اولین نگاه احساس می کنید با گوشی گران قیمتی روبرو هستید.

به ویژه ماژول دوربین برآمدگی اندک ولی بسیار خوبی داشته که این جذابیت را دو چندان نماید. اسپیکرهای استریو در موتورولا g24 به کار رفته و از سیستم صوتی دالبی اتموس پشتیبانی دارد. این ویژگی ها در معدود گوشی اقتصادی مشاهده می شود. با این مقدمه در ادامه به بررسی بیشتر گوشی موتورولا g24 می پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت موتورولا g24

در بررسی طراحی موتورولا g24 می توان گفت از الگوی محصولات سال ۲۰۲۴ موتورولا پیروی می کند و همانطور که از پنل پشتی گوشی مشخص می باشد، برآمدگی جزیره دوربین ها به طور یکپارچه در بدنه و فریم ادغام می شود. به جز این گوشی موتورولا g24 از طراحی ساده ولی زیبایی بهره می برد و نسبت به نسل های قبلی بهتر ارزیابی می شود.

این اسمارتفون در چهار رنگ سبزیخی، بلوبری، صورتی و زغال سنگی مات ارائه می شود. در ضمن مثل همیشه در پشت بدنه لوگوی معروف موتورولا حک شده که از این نظر شبیه آیفون است. بدنه گوشی تماما پلاستیکی بده و در این بازه قیمتی طبیعی خواهد بود.

ولی موتورولا این پلاستیک را به گونه ای طراحی نموده که شبیه فلز دیده می شود و مقاومت خوبی هم دارد. از لحاظ ابعاد نیز با گوشی تقریبا خوش دستی روبرو هستیم که وزن آن تنها ۱۸۱ گرم می باشد و در دست گرفتن آن حس خوبی به همراه دارد. ضمنا سبب خستگی دست نمی شود.

در این بدنه جک هدفون تعبیه شده که مشخصه ای جذاب و کاربردی خواهد بود. در پنل جلوی گوشی نمایشگر ۶.۵۶ اینچی قرار دارد که حدود ۸۴.۹ درصد پنل جلویی را به خود اختصاص داده است. حاشیه های نمایشگر به ویژه حاشیه پایین کمی زیاد بوده که البته در این رنج قیمتی انتقاد خاصی به آن وارد نیست.

دوربین سلفی نیز در حفره ای در وسط و بالای نمایشگر قرار گرفته است. فریم گوشی با این که فرم تختی دارد ولی در لبه ها در بخش هایی که فریم به پنل پشتی و جلویی می رسد کمی انحنا یافته است. این حرکت هوشمندانه برای آن است که در دست گرفتن و کار کردن با گوشی راحت تر شود که در عمل نیز همینطور است.

در لبه پایین گوشی درگاه تایپ سی، خروجی اسپیکر و میکروفن تعبیه شده است. در لبه سمت راست کلیدهای ولوم و پاور را شاهد هستیم. از آن جا که نمایشگر گوشی IPS است حسگر اثر انگشت روی کلید پاور تعبیه شده و در بررسی ها مشخص شد از بیشتر حسگرهای گوشی های میان رده و حتی پرچمدار دسترسی راحتی دارد.

در لبه سمت چپ فقط خشاب سیم کارت قرار دارد که کارت حافظه را نیز می تواند در خود جای دهد. در لبه بالایی علاوه بر عبارت دالبی اتموس یک جک هدفون ۳.۵ میلی متری تعبیه شده که می توان هدفون یا اسپیکر را با سیم به گوشی متصل کرد.

در ادامه به بررسی طراحی دوربین های گوشی موتورولا g24 می پردازیم. در بالا و سمت چپ پنل پشتی جزیره دوربین ها را شاهد هستیم که به شکل یکپارچه و یکنواخت به بدنه اتصال یافته اند. دو دوربین دقیقا زیر هم قرار دارند و در کنار آن ها عبارتی که به رزولوشن و قابلیت ترکیب پیکسل های دوربین اشاره دارد به همراه فلش ال ای دی دیده می شود.

طراحی دوربین ها حقیقتا خوب بوده و این برند موفق شده بیرون زدگی آن ها را تا حد امکان کاهش دهد. باریک بودن، طراحی زیبا و وزن تقریبا کم از برتری های گوشی موتورولا g24 نسبت به رقبا می باشد. ولی از سویی حاشیه های تقریبا زیاد و نبود استاندارد محافظتی و لایه محافظ گوریلاگلس از نقطه ضعف های این گوشی در قسمت طراحی محسوب می شود که هنگام خرید باید به این نکات دقت کرد.

نمایشگر موتورولا g24

همانطور که اشاره شد گوشی اقتصادی موتورولا g24 به نمایشگر ۶.۵۶ اینچی با رزولوشن ۷۲۰*۱۶۱۲ پیکسل از نوع IPS مجهز شده است. کیفیت این نمایشگر نسبت به پنل های آمولد با رزولوشن بالاتر خیلی عالی نیست و دقت رنگی کمی دارید.

به ویژه وقتی با رقبای هم قیمت خود از برندهای سامسونگ و شیائومی مورد مقایسه قرار گیرد. چرا که حتی از پنل های آمولد نیز در این رنج قیمتی استفاده شده است. حداکثر میزان روشنایی ۵۳۷ نیت است که برای محیط های پرنور خوب بوده ولی به حدی نیست که بتوان با آن زیر نور مستقیم خورشید بی دردسر از گوشی بهره برد.

در کنار این موارد، نمایشگر این گوشی یک نقطه قوت دارد و آن نرخ نوسازی تصویر می باشد. نمایشگر موتورولا g24 از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی برخوردار است و در عین روان بودن به باتری فشار زیادی وارد نمی کند. به طور کلی کیفیت نمایشگر خوب ارزیابی می شود ولی همانطور که اشاره شد پنل های آمولد کیفیت بالاتری دارند و رنگ ها را بهتر نمایش می دهند.

در حالی که رقبای هم قیمت این گوش از جمله شیائومی Poco M5s و سامسونگ گلکسی a15 هر دو از نمایشگر آمولد بهره می برند. استفاده از پنل IPS حداکثر روشنایی را نیز محدود نموده و در مجموع اگر به نمایشگر گوشی بیشتر از دیگر فاکتورها اهمیت می دهید گزینه های بهتری برای انتخاب وجود دارد.

دوربین موتورولا g24

در قسمت دوربین این گوشی نسبت به مدل های سری g پیشرفت خوبی یافته و تصاویر ثبت شده با آن بهتر هستند. در پنل پشتی موتورولا g24 دو دوربین اصلی و ماکرو تعبیه شده که شامل لنزهای واید ۵۰ مگاپیکسل با قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز، و لنز ماکرو دو مگاپیکسل است.

دوربین سلفی نیز از لنز ۸ مگاپیکسل واید بهره می برد. دوربین اصلی مانند بسیاری از گوشی های میان رده این ویژگی را دارد که با ترکیب هر چهار پیکسل، یک تصویر ۱۲.۵ با سایز پیکسل های بزرگتر ثبت نماید. این قابلیت کیفیت تصاویر با به ویژه در محیط هایی که نور کمتری دارند افزایش می دهد.

در نور روز، عملکرد دوربین نسبتا قابل قبول است. جزئیات خیلی زیاد نبوده و نقاط روشن نیز کمی روشن تر از واقعیت ثبت می شوند. در نور کم روشنایی تصاویر بیشتر شده ولی جزئیات کاهش می یابد. این دوربین قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت ۱۰۸۰ با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد.

قابل ذکر است در ضبط ویدیو، فوکوس خودکار خیلی سریع عمل کرده ولی در مواردی ممکن است تغییر فوکوس ایجاد شود. دوربین ماکرو که برای عکاسی از فاصله های خیلی نزدیک کارایی دارد عکس هایی با کیفیت خیلی خوب ثبت نمی کند و اگر روی تصاویر زوم شود کم بودن جزئیات مشهود است.

دوربین سلفی با لنز ۸ مگاپیکسل، تصاویر خوبی را ثبت می کند و دارای جزئیات کافی هستند. البته گوشی در این جا نیز نمی تواند از پس رنج دینامیکی برآید. امکان ضبط ویدیو باکیفیت فول اچ دی و نرخ فریم ۳۰ ثانیه نیز برای دوربین سلفی وجود دارد که جهت مکالمات تصویری مناسب است.

سخت افزار و نرم افزار موتورولا g24

در بخش سخت افزاری گوشی موتورولا g24 به تراشه هلیو جی ۸۵ شرکت مدیاتک مجهز شده که یک پردازنده اقتصادی به شمار می رود و در اسمارتفون های اقتصادی استفاده می شود. این تراشه دوازده نانومتری برای کارهای روزانه با مشکلی روبرو نمی شود و می توان بدون لگ و تاخیر از گوشی بهره برد.

تراشه مذکور در گوشی A05 سامسونگ نیز مورد استفاده قرار گرفته است. همانطور که اشاره شد این تراشه در اجرای کارهای روزانه و برنامه های معمول عملکرد خوبی داشته و در کنار نمایشگر ۹۰ هرتزی تجربه تقریبا خوب و روانی را به همراه می آورد.

نباید از پردازنده این گوشی انتظارات زیادی داشته باشید. بازی های سنگینی مانند کال آف دیوتی و پابجی بر روی این گوشی قابل اجرا بوده ولی نه با گرافیک بالا و بایستی گاها لگ و تاخیر را نیز تحمل کنید. به لطف این تراشه کم مصرف البته باتری می تواند تا دو روز هم دوام بیاورد.

این گوشی با حافظه های رم ۴ و ۸ گیگابایت و حافظه های رم ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت راهی بازار شده است. نسخه های با حافظه رم ۸ گیگابایت طبیعتا عملکرد بهتری از خود نشان می دهند و برای خرید این نسخه پیشنهاد می شود. ضمنا موتورولا g24 از قابلیت کارت حافظه هم پشتیبانی می کند و می توان تا یک ترابایت حافظه داخلی را ارتقا بخشید.

در بخش نرم افزاری خوشبختانه موتورولا g24 با اندروید ۱۴ راهی بازار شده و به گفته این شرکت تا اندروید ۱۶ نیز آپدیت دریافت می کند. رابط کاربری این گوشی نسخه خام و دست نخورده از اندروید ۱۴ با یکسری تغییرات جزئی می باشد.

به گفته موتورولا تا سال ۲۰۲۷ هر دو ماه یک بار آپدیت گوشی ارائه می شود که برای یک اسمارتفون اقتصادی نقطه قوت به شمار می رود. برنامه موتو نیز که برای شخصی سازی گوشی است، توسط خود موتورولا توسعه داده شده و در موتورولا g24 وجود دارد که قابلیت های خوبی را در اختیار کاربر قرار می دهد.

گرچه تراشه کمی قدیمی شده ولی همچنان عملکرد قابل قبولی از خود نشان می دهد. رابط کاربری هم بر پایه جدیدتری نسخه اندروید طراحی شده و ضمانت موتورولا برای عرضه آپدیت های نرم افزاری هم مزیت به شمار می رود که فقط در برند سامسونگ در این بازه قیمتی دیده می شود.

در مجموع از لحاظ سخت افزاری موتورولا می توانست عملکرد بهتری داشته باشد ولی از نظر نرم افزاری خوب ارزیابی می شود.

اسپیکر موتورولا g24

قابل ذکر است که در حال حاضر، بیشتر گوشی ها حتی گوشی های اقتصادی نیز به اسپیکر استریو مجهز هستند و بررسی ها نشان داد موتورولا g24 نیز از این قاعده جدا نیست. اسپیکرهای این گوشی کیفیت بلند و خوبی داشته و حتی کمی بیس نیز در صدا وجود دارد که معمولا در این بازه قیمتی مشاهده نمی شود.

مزیتی که گوشی های اقتصادی نسبت به گوشی های پرجمدار و میان رده دارند حضور جک هدفون ۳.۵ میلی متری می باشد. اگر از هدفون سیمی استفاده می کنید موتورولا g24 این امکان را فراهم نموده است.

باتری موتورولا g24

برای موتورولا g24 باتری با ظرفیت ۵ هزار میلی آمپر ساعت در نظر گرفته شده که وظیفه تامین انرژی قطعات این گوشی را بر عهده دارد. شارژدهی باتری بسیار خوب بوده و در استفاده نرمال مانند وبگردی و چک کردن شبکه های اجتماعی و کمی مشاهده ویدیو به راحتی یک روز کامل دوام می آورد.

سرعت شارژ ولی به اندازه ظرفیت باتری خوب نبوده و به ۱۵ وات محدود است. حدود دو ساعت و سی دقیقه زمان لازم است تا میزان شارژ باتری از صفر به صد درصد برسد. به طور کلی باتری شارژدهی خوبی داشته و کاربر را راضی نگه می دارد ولی سرعت شارژ مطلوب نیست.

فست شارژ ۱۵ واتی این گوشی از دو رقیبی که به آن ها اشاره شد کمتر بوده و برای شارژ کامل باید زمان زیادی منتظر باشید.

کلام آخر

گوشی های برند موتورولا به داشتن سخت افزار خوب مشهور هستند و موتورولا g24 در بازه اقتصادی عملکرد سخت افزاری قابل قبولی ارائه می دهد. در این رنج قیمتی گوشی موتورولا g24 ارزش خرید داشته و می تواند در کنار رقبایی مانند سامسونگ و شیائومی قرار بگیرد.

ولی نمی توان انتظار فست شارژ فوق العاده ای از آن داشته باشید یا برای اجرای بازی از گوشی توقع زیادی داشته باشید. حضور اندروید ۱۴ جدید، پشتیبانی نرم افزاری سه ساله و طراحی جذاب از مواردی است که می تواند موتورولا g24 را به عنوان یکی از انتخاب های شما در رنج اقتصادی قرار دهد.

به این ترتیب اگر به دنبال خرید گوشی ارزان قیمتی هستید که دارای سخت افزار مناسبی باشد، می توانید روی گوشی موتورولا g24 حساب کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *