دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

نشانه های تحلیل لثه در بارداری چیست؟ و چرا دچار تحلیل لثه می شویم؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۶ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

تحلیل لثه در بارداری و علت های این مشکل که ممکن است برای هر فردی ایجاد شود را در ادامه برایتان مورد بررسی قرار می دهیم وش ما می توانید اطلاعاتی خوب در این زمینه بدست آورید.

تحلیل لثه در بارداری به معنای این است که بافت نرم لثه از بین می رود و شما در حین خوردن غذا درد شدیدی را در دندان هیاتان احساس می کنید و همچنین دندان های شما نیز لق می شوند. شایع ترین علت از بین رفتن بافت لثه ها رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می باشد و در این حالت یک پلاک نامرئی از باکتری ها روی دندان ها تشکیل شده و در نهایت مشکلات زیادی را برایتان ایجاد می کند. اطلاعاتی بهتر در این زمینه را در ادامه برای شما همراهان عزیز مورد بررسی قرار می دهیم.

تحلیل لثه چیست؟

آشنایی با تحلیل لثه در بارداری

تحلیل لثه در بارداری یکی از مشکلاتی می باشد که بین ۶۰ الی ۷۰ درصد از خانم ها شایع شده است و این موضوع در افراد بارداری که قبلا از دخانیات استفاده می کردند بیش تر می باشد. بسیاری از خانم ها هستند که در زمان بارداری درگیر درد های شدید در لثه می شوند و این درد ها به حدی می رسد که دیگر نمی توانند چیزی خورده و یا بجوند. این مشکل در برخی از شرایط امکان دارد که با درد و خونریزی همراه باشد  و اگر نتوانید در این دوران به خوبی از دندان های خودتان مراقبت نمایید یک لایه چسبناک و کرم رنگی روی دندان هیاتان ایجاد می شود و این لایه پلاک های دارای باکتری های مضر بوده و منجر به ایجاد تورم و حساسیت خواهند شد.

یکی از دلایلی که زنان باردار نسبت به این مشکل حساس تر می باشند این است که تغییرات هورمونی ایجاد شده در زمان بارداری باعث می شود تا زنان آسیب پذیر تر باشند و این درحالی است که افراد عادی بسیار مقاوم تر از افراد باردار در برابر تحلیل رفتن لثه ها می باشند. این تحلیل رفتگی ها با التهاب، درد و تورم همراه می شود و اگر شما نیز درگیر این موضوع شده اید بهتر است این مطلب را از دست ندهید زیرا قرار است اطلاعات خوبی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

البته که همه افراد باردار به این مشکل درگیر نمی شوند و بارداری برای یک سری از افراد همراه با آرامش و بدون درگیری با بیماری های خاص می باشد ولی در برخی از افراد بارداری می تواند منجر به ایجاد یک سری از ناراحتی های شدید شده و مشکلات بد تری را برای افراد ایجاد خواهد کرد. یکی از بد ترین مشکلاتی که افراد  باردار می توانند آن را تجربه کنند تحلیل رفتن لثه می باشد. در واقع پلاک هایی که روی دندان های افراد باردار تشکیل می شوند ترکیبی از نشاسته و قند موجود در غذا و باکتری هایی می باشد که به صورت عادی در دهان افراد وجود دارد می باشد. مهم ترین نکته در این زمینه این است که شما در این دور بهتر است بهداشت دهان و دندان ها را رعایت کرده و دائما از مسواک و نخ دندان استفاده نمایید.

نشانه های تحلیل رفتن لثه

نشانه های تحلیل لثه

برای این که بتوانید این مورد را تشخیص دهید باید با نشانه های بالینی این مورد نیز آشنا شوید. البته این مورد را در نظر داشته باشید که این بیماری با التهاب لثه ای شباهت زیادی دارد و هر دوی این بیماری ها در دوران بارداری بسیار شدید می شود و باید بدانید که التهاب در لثه امکان دارد در زمان های دیگری به غیر از زمان بارداری نیز ایجاد شود از این رو نیاز است تا بدانید که بسیاری از خانم ها در سه ماهه ابتدایی دوران بارداری خود متوجه این بیماری می شوند و در سه ماهه دوم این مشکلات بد تر خواهد شد و در سه ماهه سوم این موارد به اوج خود می رسد از این رو نیاز است تا در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید و باید بدانید که نشانه های تحلیل رفتن لثه در بارداری عبارت است از :

  • داشتن بافت لثه متورم
  • داشتن بافت لثه قرمز
  • داشتن بافت لثه حساس
  • خونریزی در حین مسواک زدن
  • خونریزی لثه در حین نخ دندان کشیدن
  • براق شدن لثه ها
  • عقب رفتن شدید لثه ها
  • بوی بد دهان حتی با وجود مسواک زدن
  • ایجاد فاصله بین دندان ها و لثه
  • حساس شدن دندان ها
  • لق شدن دندان ها
  • مشکل در حین جویدن غذا
  • مزه بد در دهان
  • ایجاد لکه هایی روی لثه

زمان مراجعه به متخصص

اگر هر کدام از این نشانه ها را در خودتان دیده اید باید به متخصص مراجعه کنید تا در صورت نیاز از درمان های لازم در این زمینه استفاده کرده و مانع از بد تر شدن شرایط شوید. در سه ماهه دوم و سوم بارداری تمیز کردن دندان ها و رعایت کردن بهداشت دهان و دندان ها می تواند به شما کمک کند تا با اثرات بالا رفتن پروژسترون در بدن مبارزه کرده و مانع از بروز انواعی از التهاب ها شوید. این پلاک های اضافی روی دندان ها ممکن است مشکلات بد تری مانند خونریزی و قرمز شدن و ناتوانی در جویدن را برای خانم های باردار ایجاد کند از این رو نیاز است تا اطلاعاتی برای پیشگیری از این موضوع با مشاهده نشانه های یاد شده سریعا برای درمان اقدام کرده و از متخصصی حاذق در این زمینه کمک بگیرید.

زمان مراجعه به متخصص

علت های تحلیل لثه

تحلیل رفتن لثه ها در زمان حاملگی می تواند علت های متفاوتی داشته باشد و باید بدانید که بیش ترین علت این مورد این است که استروژن و پروژسترون در بدن این افراد به شدت بالا می رود و همین تغییرات شدید هورمونی هست که می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی در بدن مادران باردار شود. در کنار این مورد یک سری از موارد دیگر نیز وجود دارد که می تواند باعث بروز چنین تغییراتی در بدن شود و در ادامه آن ها را نیز برای شما همراهان مورد بررسی قرار می دهیم. علت های دیگر بروز تحلیل لثه در بارداری عبارت است از :

  • پایین آمذدن توانایی بدن مادر در مبارزه با بیماری ها و باکمتری های پلاک شده روی دندان ها
  • بالا رفتن جریان خون در لثه ها
  • مشکلات زکمینه ای در لثه
  • استفراغ های مدائوم در بارداری خصوصا در سه ماهه ابتدایی بارداری
  • استفاده از قند ها و شیرینی های بسیار زیاد
  • بیماری دیابت بارداری
  • استفاده بیش از حد از دخانیات

در واقع استفراغ های دوران بارداری خطرات بسیار زیادی دارد و باید بدانید که با حالت اسیدی که دارد می تواند منجر به آسیب دیدن دندان ها شده و هورمون های بارداری نیز می تواند تاثیر این مورد را دو برابر نماید از این رو این که بسیاری از خانم های باردار درگیر این موضوعات می شوند امری بسیار طبیعی و عادی می باشد. در نظر داشته باشید که رفلاکس های معده و استفراغ های دوران بارداری می تواند به مینای دندان ها آسیب رسانده و منجر به ایجاد پوسیدگی های شدید شود. در مراحل ابتدایی این مورد باید درمان های لازم انجام شود در غیر این صورت دندان هایتان آسیب های جدی می بینند و در برخی از موارد مشخص شده است که تحلیل لثه در بارداری با زایمان زود رس و وزن کم نوزاد در حین تولد ارتباط نزدیکی دارد.

راه های تشخیص تحلیل لثه

راه های تشخیص

یکی از ساده ترین روش های تشخیص این بیماری در بارداری معاینه  های بالینی می باشد. در واقع متخصص علاوه بر این که دندان ها و لثه هایتان را معاینه می کند سوابق دندانپزشکی و استفاده از دارو ها و بیماری هایی که دارید را نیز مورد بررسی های دقیق قرار می دهد زیرا تمامی موارد نام برده شده می تواند تاثیرات بسیار زیادی در این بیماری در بارداری داشته باشد.

از دیگر روش های تشخیص این بیماری اندازه گیری عمق شیار بین لثه ها و دندان ها با قرار دادن یک پروپ دندانی در کنار دندان های شما می باشد و این کار در چند بخش از دندان ها انجام می شود تا اطمینان لازم در این زمینه حاصل گردد. عمق شیار های دندانی معمولا ۱ الی ۳ میلی متر خواهد بود و عمق بیش تر از ۴ میلی متر می تواند نشانه ای از این بیماری باشد. اگر در این میان مشخص نباشد که چرا لثه شما دارای التهاب شده است و تحلیل می رود آزمایش های دیگری نیز از شما گرفته خواهد شد و اگر نیاز باشد دندانپزشک شما را به متخصص بیماری های لثه ارجاع می دهد تا درمان های لازم در این زمینه انجام شود.

راه های درمانی

تحلیل لثه در بارداری یکی از عارضه های تغییرات شدید هورمونی می باشد از این رو باید جدی گرفته شود در غیر این صورت امکان دارد که مشکلات و آسیب های شدید تری بر روی دندان هیاتان ایجاد شود. در ادامه اطلاعاتی در مورد این که درمان های لازم در این زمینه چه مواردی می باشد و چطور می توانید از این مورد پیشگیری کنید را به شما عزیزان خواهیم گفت و شما می توانید از این اطلاعات داده شده زیر نظر متخصص استفاده کرده و مانع از بد تر شدن شرایط شوید.

درمان تحلیل لثه

تمیز کردن دندان ها

یکی از ساده ترین روش های پیشگیری از پیشرفت این بیماری این است که برنامه ای خوب داشته باشید و سعی کنید دندان های خودتان را طبق برنامه تمیز کنید. البته که اولین قدم برای این تمیز کردن ها این است که متخصص به روش های حرفه ای تمیز کردن دندان ها از پلاک ها را برایتان انجام دهد. در این روش دندانپزشک جرمگیری لازم را روی دندان ها و لثه های شما انجام می دهد تا تمامی باکتری ها از روی دندان ها و لثه هایتان برداشته شده و بعد از آن شما باید یک سری از مراقبت های بهداشتی که متخصص برایتان تعیین می کند را انجام دهید.

ترمیم دندان ها

دندان های نامرتب می تواند احتمال بروز این بیماری را بالا تر ببرد از این رو ممکن است لثه های شما تحلیل رفته و حذف پلاک ها در این دندان ها  بسیار سخت خواهد بود. اگر این روش برایتان خوب باشد و شما با ترمیم کردن دندان های خود بتوانید از التهاب لثه بکاهید متخصص خودش این راه را برای شما عزیزان پیشنهاد می دهد.

استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی

در زمان بارداری چون جنین از مواد معدنی و ویتامین های موجود در بدن مادر استفاده می کند امکان این که مادر بعدا و یا در زمان بارداری دچار مشکلات استخوانی شود بسیار زیاد خواهد بود. برای این که نیاز های شما تامین شود و مشکلاتی برای جنین در حال رشد پیش نیاید بهتر است زیر نظر متخصص از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده نمایید. البته برای استفاده از کلسیم های خوراکی باید با متخصص مشورت کنید زیرا در برخی از شرایط بارداری استفاده از این مواد معدنی مجاز نخواهد بود. در مورد ویتامین ها نیز باید بدایند که ویتامین D بسیار خوب می باشد و به شما کمک خواهد کرد تا کلسیم مورد نیاز خود را در بدن تان بسازید.در صورتی که این ویتامین را از رژیم غذایی تان دریافت نمی کنید بهتر است از مکمل های این مورد استفاده کنید ولی قبل از استفاده بهتر است نظر متخصص خود را نیز در این زمینه بدانید در غیر این صورت امکان این که مشکلات دیگری نیز در این زمینه برایتان ایجاد شود وجود دارد.

تحلیل لثه در بارداری

دارو درمانی

از دیگر روش های درمان برای تحلیل لثه در بارداری استفاده از دارو های تجویز شده زیر نظر متخصص می باشد. معمولا دارو هایی که متخصص در این زمینه تجویز می کند آنتی بیوتیک ها هستند و آنتی بیوتیک های تجویز شده معمولا دارای کلرهگزیدین بوده و دهان شویه هایی نیز هستند که دارای این ماده باشند. البته که در این زمینه از مسکن های ضد التهاب مانند پاراستامول و ایبوپروفن استفاده خواهد شد و این موارد را نیز باید زیر نظر متخصص مورد استفاده قرار دهید زیرا استفاده از دارو ها در بارداری دارای ممنوعیت می باشد و تنها با دستور متخصص اجازه استفاده از برخی از دارو ها و مکمل ها را خواهید داشت.

درمان با جراحی

در مواردی که این تحلیل لثه در بارداری بسیار حاد باشد از جراحی نیز ممکن است استفاده شود. البته که این گزینه معمولا در آخرین درجه استفاده می شود ولی در بسیاری از موارد این مشکل با استفاده از انواعی از آنتی بیوتیک ها درمان خواهد شد  و بهتر است روند درمانی را زیر نظر متخصص طی کنید تا بهبودی تان حاصل شود.

تحلیل لثه در بارداری

درمان در خانه

معمولا درمان های خانگی در مواردی استفاده می شود که این مشکل زیاد حاد نباشد از این رو نیاز است تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید. برای دریافت اطلاعاتی بیش تر در این زمینه همراه ما باشید. درمان های خانگی برای تحلیل لثه در بارداری عبارت است از :

  • بعد از هر بار خوردن غذا باید مسواک بزنید.
  • مسواک خودتان را هر سه الی چهار ماه تعویض نمایید.
  • استفاده از سیگار و تنباکو را قطع کنید.
  • روزانه از نخ های دندانی استفاده کنید و فاصله بین دندان های خودتان را تمیز کنید و سعی کنید این کار را با ملایمت انجام داده و مانع از خونریزی های لثه شوید.
  • استفاده از دهان شویه ها و یا آب نمک به عنوان دهان شویه می تواند برای درمان التهاب های لثه ای تان بسیار خوب و مفید باشد.
  • از مواد غذایی سالم و مقوی در زمان بارداری استفاده کنید.
  • سعی کنید در زمان بارداری آب به میزان نیاز در روز بنوشید و با این کار التهاب های لثه ای خود را درمان کرده و مانع از تجمع باکتری ها در دهان خود شوید.

در نظر داشته باشید که اگر این مورد را جدی نگیرید امکان این که دندان های خود را از دست بدهید و استخوان نگهدارنده دندان های شما تحلیل برود بسیار زیاد خواهد بود پس بهتر است این مورد را جدی گرفته و برای درمان سریع تر اقدام نمایید. اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد آزمایش کوردوسنتز و نارسایی دهانه رحم را نیز مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *