لوبیا چیتی یکی از بهترین حبوباتی می باشد که می توانید آن را در رژیم غذایی خود وارد کرده و از فواید آن بهره مند شوید. این ماده دارای کالری و ارزش غذایی متفاوتی می باشد که در ادامه همه آن ها را برای شما بیان می کنیم.
کالری لوبیا چیتی در اندازه ها و حالت های متفاوت
شاید برایتان جالب باشد که بدانید لوبیا چیتی یکی از حبوباتی می باشد که برای فشار خون بسیار خوب و مفید می باشد زیرا دارای مقادیری از سدیم و پتاسیم می باشد و شما می توانید با خوردن این ماده میزان فشار خون خود را کنترل نمایید. در واقع اسید فولیکی که به مقدار کم در این ماده هست می تواند منجر به کاهش فشار خون شما شده و در نهایت سطح آن را برایتان تنظیم خواهد کرد. در ادامه ارزش غذایی و کالری لوبیا چیتی را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی پخته شده
کالری ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی پخته شده بدون نمک ۱۴۳ کالری می باشد. سایر ارزش غذایی این ماده عبارت است از :
- کربوهیدرات ۲۶.۲۲ گرم
- پروتئین ۹.۰۱ گرم
- چربی ۰.۶۵ گرم
- آب ۶۲.۹۵ گرم
- فیبر ۹ گرم
- قند ۰.۳۴ گرم
- کلسترول ۰ میلی گرم
- ویتامین A ندارد.
- ویتامین D ندارد.
- ویتامین K حدودا ۳.۵۰ میکروگرم
- ویتامین E حدودا ۰.۹۴ میلی گرم
- ویتامین C حدودا ۰.۸۰ میلی گرم
- ویتامین b1 حدودا ۰.۱۹ میلی گرم
- ویتامین b2 حدودا ۰.۰۶ میلی گرم
- ویتامین b3 حدودا ۰.۳۲ میلی گرم
- ویتامین b4 حدودا ۳۵.۳۰ میلی گرم
- ویتامین b5 حدودا ۰.۲۱ میلی گرم
- ویتامین b6 حدودا ۰.۳۳ میلی گرم
- ویتامین b9 حدودا ۱۷۲ میکروگرم
- ویتامین b12 حدودا ۰.۰۰ میلی گرم
- کلسیم ۴۶ میلی گرم
- آهن ۲.۰۹ میلی گرم
- منیزیم ۵۰ میلی گرم
- فسفر ۱۴۷ میلی گرم
- پتاسیم ۴۳۶ میلی گرم
- سدیم ۱.۰۰ میلی گرم
- روی ۰.۹۸ میلی گرم
- منگنز ۰.۴۵ میلی گرم
- سلنیوم ۶.۲۰ میلی گرم
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی خام
- کربوهیدرات ۶۲.۵۵ گرم
- پروتئین ۲۱ گرم
- چربی ۱.۲۳ گرم
- فیبر ۱۵.۵ گرم
- قند ۲.۱ گرم
- کلسترول ۰ میلی گرم
- ویتامین A ندارد.
- ویتامین D ندارد.
- ویتامین K حدودا ۰.۲۱ میکروگرم
- ویتامین E حدودا ۵.۶۰ میلی گرم
- ویتامین C حدودا ۶.۳۰ میلی گرم
- ویتامین b1 حدودا ۰.۷۱ میلی گرم
- ویتامین b2 حدودا ۰.۲۱ میلی گرم
- ویتامین b3 حدودا ۱.۱۷ میلی گرم
- ویتامین b4 حدودا ۶۶.۲۰ میلی گرم
- ویتامین b5 حدودا ۰.۷۹ میلی گرم
- ویتامین b6 حدودا ۰.۴۷ میلی گرم
- ویتامین b9 حدودا ۵۲۵.۰۰ میکروگرم
- ویتامین b12 حدودا ۰.۰۰ میلی گرم
- کلسیم ۱۱۳ میلی گرم
- آهن ۵.۰۷ میلی گرم
- منیزیم ۱۷۶ میلی گرم
- فسفر ۴۱۱ میلی گرم
- پتاسیم ۱۳۹۳ میکرو گرم
- سدیم ۱۲ میلی گرم
- روی ۲.۲۸ میلی گرم
- مس ۰.۸۹ میلی گرم
- منگنز ۱.۱۵ میلی گرم
- سلنیوم ۲۷.۹۰ میلی گرم
فواید لوبیا چیتی
لوبیا چیتی برای بدن فواید بسیار زیادی را دارد از این رو اگر می خواهید این ماده را وارد ارزیم غذایی تان کنید باید سعی کنید تا از فواید و مضراتش آگاهی داشته باشد. در ادامه اطلاعاتی خوب و مفید در این زمینه به شما عزیزان خواهیم داد تا بتوانید این مورد را بهتر بشناسید.
بهبود سیستم ایمنی
یکی از ساده ترین فایده های این ماده این است که می تواند منجر به بهبود سیستم ایمنی شده و شما را دور از سرماخوردگی و آنفولانزا نگه خواهد داشت. ماده موثر در این زمینه مولیبدن می باشد. همچنین لوبیا چیتی دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن می باشد و می تواند به شما کمک کند تا بتوانید از بروز آلزایمر پیشگیری نمایید.
سلامت قلبی
اگر سالم بودن قلب شما برایتان مهم می باشد بهتر است استفاده از لوبیا چیتی را فراموش نکنید زیرا این ماده دارای اسید فولیک بالا و پتاسیم و منیزیم می باشد و این مواد به تنهایی برای این که بتوانید سیستم قلبی و عروقی خوبی داشته باشید بسیار مفید خواهد بود. استفاده از لوبیا چیتی در رژیم غذایی تان می تواند منجر به بهبود گردش خون شده و بیماریهای قلبی را به شدت کاهش خواهد داد.
بهبود حافظه
امروزه بسیاری از افراد امکان دارد فراموشی های سطحی داشته باشند و شما می توانید با استفاده از این لوبیا حافظه خود را تقویت نمایید. یادتان باشد که این لوبیا دارای مواد معدنی به خصوص ویتامین B1 می باشد و این ماده برای حافظه بسیار خوب خواهد بود و باعث می شود تا شما دیگر دچار آلزایمر نشده و زندگی بهتری در زمان میان سالی داشته باشید.
مفید برای بارداری و شیر دهی
لوبیا چیتی سرشار از ویتامین های گروه B می باشد. در واقع این ویتامین ها برای خانم ها باردار و شیرده بسیار خوب خواهد بود و باعث می شود تا جنین و نوزاد آن ها رشد خوبی داشته باشند. در مورد خانم های باردار این لوبیا بسیار اهمیت دارد زیرا اسید فولیک موجود در آن می تواند باعث شکل گیری خش های عصبی خاصی در جنین شود و گلبول های قرمز این کودکان بهبود پیدا خواهد کرد. جالب است بدانید که اگر این ماده را در رژیم غذایی تان وارد نمایید می توانید از کمبود وزن جنین پیشگیری کرده و در نهایت نوزاد شما ناقص نخواهد شد. در زمان شیردهی نیز استفاده از لوبیا چیتی بسیار خوب است و این مورد به مادران توصیه می شود.
درمان یبوست
از دیگر فوایدی که لوبیا چیتی می تواند برای شما به همراه داشته باشد این است که با فیبر بالایی که دارد می تواند یبوست شما را درمان نماید. در واقع این ماده باعث می شود تا حرکت های روده شما بهبود یافته و در نهایت شما دیگر درگیر یبوست نخواهید بود.
تنظیم قند خون
لوبیا چیتی سرشار از فیبر می باشد و بسیاری از افراد برای تنظیم قند خون خود از ان استفاده می نمایند. در واقع لوبیا چیتی فایده ای دیگر نیز برای شما دارد و آن هم این است که باعث تثبیت شدن گلوکز در خون می شود و انرژی را پیوسته برای انجام فعالیت های یک روز در اختیار شما قرار خواهد داد.
کاهش کلسترول بد در خون
کلسترول بد در خون عامل بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی در بدن می باشد و شما می توانید با خوردن این لوبیا و وارد کردن ان در رژیم غذایی تان از فوایدی که دارد بهره مند شده و میزان کلسترول بد را در خون خود کاهش دهید. در این میان باید بدانید که فیبر بالای این ماده باعث بروز چنین فوایدی می شود.
پیشگیری از ریزش مو
اگر ما نیز دچار ریزش مو شده اید بهتر است استفاده از لوبیا چیتی را در اولویت خود قرار دهید. پخته شده این ماده دارای کالری بالایی نمی باشد و شما نمی توانید از ویتامین های گروه B ان نیز استفاده کرده و مانع از بروز مشکلات زیاد در زمینه ریزش مو و کاهش حجم مو های خود شوید.
بهبود پوست
پوست اولین لایه دفاعی بدن شما می باشد از این رو باید از خشک شدن و آسیب دیدنش پیشگیری نمایید. استفاده از لوبیا چیتی به دلیل مواد معدنی و ویتامین هایی که دارد می تواند مانع از بروز مشکلات شدید پوستی شده و مشکلات پوستی تان را بهبود خواهد بخشید. مهم ترین ماده و ویتامینی که در این زمینه موثر می باشد ویتامین های گروه b و منیزیم و روی می باشند که برای پوست و مو بسیار خوب اند.
پیشگیری از بروز سرطان
سرطان یکی از بیماری های مهلک می باشد و علل های زیادی دارد. باید بدانید که این لوبیا ها دارای مقادیری زیاد از آهن، پتاسیم، مولیبدن، فسفر، مس و منیزیم و آنتی اکسیدان هایی می باشد که منجر به خنثی شدن رادیکال های آزاد در بدن خواهد شد.
در واقع رادیکال های آزاد باعث می شوند تا بدن شما آسیب های شدیدی وارد شده و ان ها را سرطانی می نماید ولی آنتی اکسیدان ها مانع از این مشکل خواهند شد. لوبیا چیتی می تواند از بروز سرطان های گوارشی مانند معده پیشگیری نماید و با توجه به کالری کمی که دارد شما می توانید به راحتی این مورد را دار رژیم غذایی تان افزوده و در نهایت استفاده ای بسیار خوب از آن داشته باشید.
مدیریت وزن
جالب است بدانید که لوبیا چیتی چربی و کلسترول بد ندارد و شما می توانید به راحتی از این ماده در رژیم غذایی تان استفاده نمایید. در واقع این مورد باعث کاهش وزن شما می شود ولی نباید در استفاده از آن زیاده روی نمایید.
مفید برای زمان قاعدگی
دل درد، سردرد، تهوع های دوران قاعدگی به دلیل کمبود ویتامین ها و مواد معدنی می باشد و اگر با چنین مشکلاتی در این زمان ها رو به رو هستید بهتر است این لوبیا را در وعده های غذایی تان وارد نمایید.
ضرر های لوبیا چیتی
باید بدانید که علاوه بر فوایدی که این لوبیا می تواند داشته باشد مضراتی را نیز دارد که بهتر است با آن ها آشنا شوید.
- این نوع لوبیا ها برای افرادی که دارای سنگ کلیه می باشند مفید نمی باشد زیرا دارای پتاسیم و کلسیم بالایی است و اگر این افراد از لوبیا چیتی استفاده نمایند به مشکلات زیادی برخورد خواهند کرد.
- سدیمی که در این لوبیا وجود دارد می تواند منجر به ایجاد نفخ شود از این رو قبل از پختن بهتر است چند ساعتی ان را در آب نم کنید و بعد با آب جدید آن ها را بپزید.
- لوبیا چیتی دارای ماده ای به نام پورین می باشد و اگر به این ماده حساسیت دارید بهتر است از این لوبیا استفاده نکنید زیرا این لوبیا سرشار از پورین می باشد.
فعالیت های لازم برای سوزاندن کالری لوبیا چیتی
برای این که بتوانید انرژی دریافتی از ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی را بسوزانید نیاز است تا کار های خاصی را انجام دهید. این فعالیت ها عبارت اند از :
- بالا و پایین رفتن از پله ها به مدت ۶ دقیقه
- دویدن به مدت ۹ دقیقه
- دویدن روی تردمیل به مدت ۹ دقیقه
- شنا زدن به مدت ۱۵ دقیقه
- بازی دارت به مدت ۳۵ دقیقه
- تنیس دو نفره به مدت ۱۵ دقیقه
حال که با ارزش غذایی لوبیا چیتی آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های کالری حبوبات و کالری عدس اطلاعاتی در مورد آن ها بدست آورید.
منبع : آرگا