دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

روش های شناخت احساسات که به شما راه درک درست احساسات را می آموزند

  • زهرا شفیعی
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

اولین قدم آگاهی از احساسات، تغییرات درونی آدم ها می باشد. با شناخت صادقانه، زندگی عاطفی واری در جریان است و هیچ مانعی را برای تخریب شامل نمی کند. این دغدغه را به فرصت تبدیل سازید تا با انگیزه بیشتری به تغییر احساسات شخصی خود به دور از گاردگیری بپردازید و از گذران زمان هم لذت ببرید.

درون آدمی نشان از احساسات عمیقی دارد که برای بیان زندگی عاطفه وار نیاز است. اگر احساسی به میان نباشد، موجودیت آدمی با بی روحی شکل می گیرد و این بی روحی معنایی از زنده بودن تعریف نمی کند. برای جانان این هویت، باید زندگی کرد و هرگز از آن سیر نشد؛ اینگونه است که بیماری های روانی درمان می شوند و خلا های پیش آمده را بهبود می بخشند. برای آشنایی بیشتر با روش های شناخت احساسات مقاله را دنبال کنید.زندگی وابسته به دو روز دنیوی است. چرا نباید لحظه ها را به درستی گذراند؟ چرا نباید با دغدغه پایان پذیری ساعت ها، به زندگانی خوش بود؟ احساسات مگر غیر از خوش حالی، عصبانیت بی مورد، غم، احترام و… هستند، پس چرا باید تنها در ناامیدی سیر کرد؟ برای پاسخ به این سوال تنها کافی است زانوی تنهایی را کنار بگذارید و با ارتباط گیری های مردمی، احساسات گمشده را در خود به دیگران جویا شوید.

شروع آشنایی روش های شناخت احساسات

روش های شناخت احساسات و درک درست احساسات

احساسات به واکنش های مواجهه شده آدمی به مقابله کنش های متنوع در شرایط های همسان و ناهمسان گفته می شود. اما این احساسات در ۳ دسته بخش بندی، قرار می گیرند:

  • تجربیات ذهنی:

این نام های مشابه در اندازه و شدت های متفاوت به وجود آدم ها رخنه پیدا می کنند، حتی گاه این احساسات در ترکیبات دسته ای؛ چهره ای دیگر به خود می گیرند و به سراغ افراد می روند پس بهتر است آگاهانه تر به اعمال خود تکیه دهید.

  • تجربیات فیزیکی:

آدمی در برخورد با احساسات پیشآمده به دلپیچه، تپش قلب و عرق کردن دست برای پاسخ ها مبتلا می شود.

  • تجربیات بیانی:

همواره احساسات از درون، آدمی را با خود درگیر نمی کند بلکه گاه در حالات چهره و رفتار هم قابل رویت خواهد بود.

اما اصلی ترین انواع احساسات ابرازی آدم ها کدامیک می باشند؟

احساس شادی

احساس شادی از جمله روش های شناخت احساسات

 احساس غم

احساس انزجار و بیزاری

احساس ترس

احساس ترس از جمله روش های شناخت احساسات

احساس تعجب

احساس خشم

چه زمانی آدمی کاملا بی احساس است؟

گاهی آدمی با انزوا گیری اجتماعی از روابط داشته خود با دیگران دست می کشد و در تفکرات شکست آمیز غرق می شود، آنقدر که دیگر حتی احساسات گمشده را نمی شناسد و نمی داند چگونه باید رفتار کند. این انزوا گیری آنقدر پیشی می گیرد که دیگران در برخود های سرد و بی احساس او، از او فاصله می گیرند.

پس هر گاه آدمی احساسات خود را بیشتر نادیده بگیرد، سازگاری اش با زندگی را در صورت لطمه زنی از دست می دهد و دیگر نیازی به زندگی در ادامه راه پیدا نمی کند.

بهترین روش های آشنایی با احساسات آشکار روحیات کدام اند؟

روش های شناخت احساسات موارد زیر را شامل می شود:

  • آشنایی کامل با تفکرات عاطفی:

با درک کامل عاطفی می توانید روحیات خود را از آسیب پذیری دور بسازید. این واکنش از احساسات شدید انسانی در برخورد با عدم آگاهی های حقیقت پذیر منشا می گیرد و بی هیچ ملاحظه ای خیلی سریع رخ می دهد. پس بهتر است با توجه عمیق به دلایل قابل رخداد به تمیم گیری های ملاحظانه خود بپردازید.

همواره خود را دوست داشته باشید و عاشقانه با خود رفتار کنید، مگر کسی مهم تر از خود شما نیز وجود دارد؟ البته که خیر. در زندگی هر آدمی تنها اولویت خود او می باشد، او می تواند خاطرات و تجربیات عمیقا دلپذیری را شکل دهد و با آن ها زندگی کند. برای برقراری حال خوش و سازش رفتار خوب با خود این تمرین ها را تکرار کنید:

  1. به روی چالش های زندگانی خود تمرکز داشته باشید.
  2. پیشآمد های زندگانی خود را عمیقا یادداشت برداری کنید.
  3. آگاهانه به احساسات خود اهمیت دهید و برای شناخت آن ها وقت بگذارید.
  4. بپذیرید که تمامی احساسات کاملا طبیعی هستند و یکسان باقی نمی مانند.
  5. همانگونه که برای دیگران دلسوزی می کنید و توجه دارید، به خود هم اهمیت دهید.

خود مهربانی از جمله روش های شناخت احساسات

  • ارزیابی تکرار کننده رفتار های روزمره زندگی:

اگر تمایل به ایجاد تغییرات در ابراز احساسات خود دارید، پیشنهاد می شود تا همواره نگاهی به واکنش های خود در برابر کنش های شکل گرفته شده داشته باشید تا به نتیجه منطقی یا احساسی بودن عملکرد خود دست پیدا کنید.

بهتر است برای این بازیابی، تمرین های زیر را انجام دهید:

  1. به چند روز گذشته فکر کنید تا موقعیت ها را به خاطر بازگردانید.
  2. برانداز کنید که در برخورد با این موقعیت ها چه واکنشی داشته اید؟
  3. برای درک بیشتر خود را جای آن طرف بگذارید، حال چه نظری دارید؟

اینگونه با این تمرینات احساسات خود را بیشتر به شناخت می رسید و تاثیرات چشمگیری را تجربه خواهید کرد.

آشنایی به احساسات با صحبت کردن:

اینکه با خود صحبت کنید و این وقت را برای خود داشته باشید، اصلا نادانی نیست. اگر تصور دارید که این بحث اشتباه است پس از یک دوست یا مشاور کمک بگیرید. خود را از فشردگی های احساسی تخلیه کنید، چون این هم صحبتی ها فرصت و تمرکز کافی را برای هم فکری های منطقانه فراهم می کند و به شدت برای همگان پیشنهاد می شود.

از جمله نتایج مثبت این تمرین می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. ترس و دل نگرانی ها کاهش پیدا می کند.
  2. تصمیمات منطقی تر گرفته می شوند.
  3. آدم ها به درک طبیعی بودن احساسات و رویارویی دیگر افراد دست پیدا می کنند.

روانشناسی چه تاثیرات مثبتی در زندگی احساسی آدم ها دارد؟

در زندگی شناخت و آگاهی تنها به آشنایی با احساسات ختم نمی شود، بلکه موقعیت های متنوع دیگری را هم شامل می کند. روانشناس به آدمی کمک می کند تا با گذراندن مراحل آگاهی از احساسات و حالات درونی، به درک درستی از تعاریف خودشناسی برسد تا بهترین واکنش را در برخورد با کنش های محرک پذیر و بیرونی از خود به نمایش بگذارد. اینگونه میزان سازگاری او با محیط زندگانی بیشتر شده و روابط اجتماعی بهبود پیدا می کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *