دوربین های DSLR می توانند با دوربین های بدون آینه به رقابت بپردازند و بهترین مدل های این دوربین ها از ویژگی هایی نظیر فیلمبرداری با رزولوشن فورکی، فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی دارند. با ما همراه باشید تا از بهترین دوربین های DSLR برای سال جاری اطلاع داشته باشید.
بهترین دوربین های DSLR برای سال ۲۰۲۳
با وجود محبوبیت دوربین های بدون آینه ولی همچنان دوربین های DSLR جزو محبوب ترین دوربین های عکاسی به شمار می روند. بدنه بزرگ تر، دوام بیشتر باتری و در دسترس بودن تعداد فراوانی از لنزها را می توان مهمترین ویژگی دوربین های DSLR دانست.
تولید این نوع دوربین هنوز توسط بیشتر کمپانی ها صورت می گیرد و بهترین دوربین های DSLR قادر به رقابت با جدیدترین دوربین های بدون آینه می باشند. این دوربین ها از قابلیت هایی نظیر فیلمبرداری با وضوح فورکی، فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی می کنند. برای ارتقا از دوربین گوشی های هوشمند یا دوربین های کامپکت به موارد حرفه ای تر خرید دوربین عکاسی دی اس ال آر راه حل اقتصادی خواهد بود.
از دیگر مزیت های این نوع دوربین ها نسبت به دوربین های بدون آینه تعداد لنزهای ساخته شده برای دوربین های DSLR می باشد. به هر روی سالیان سال است که شرکت های سازنده دوربین و سازنده لنز برای این نوع دوربین لنزهای بسیاری تولید کرده اند.
به نظر می رسد دوربین های مذکور شایسته توجه بیشتری هستند. به طور مثال دوربین D3500 نیکون یک انتخاب عالی برای آغاز دوره عکاسی است. همچنین دوربین نیکون D850 یک دوربین حرفه ای با قابلیت های فراوان از جمله روزولوشن بالا، سرعت قابل توجه و توانایی در فیلمبرداری خواهد بود. در ادامه مطلب قصد داریم شما را با بهترین دوربین های DSLR موجود در بازار سال ۲۰۲۳ آشنا نماییم.
۱. دوربین EOS 250D
می توان گفت EOS 250D بهترین دوربین DSLR کانن برای افراد مبتدی خواهد بود. از مشخصات این دوربین عبارت است از:
- سنسور: APS-C
- تعداد مگاپیکسل: ۲۴.۲ مگاپیکسل
- مانت لنز: مانت EF-S کانن
- نمایشگر: ۳ اینچی لمسی با وضوح ۱۰۴۰۰۰۰ نقطه ای
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سر هم: ۵ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۴K
قابل ذکر است دوربین EOS 250D کانن یک دوربین اقتصادی، ولی کارآمد می باشد. این دوربین از نمایشگر چرخان لمسی، سنسور ۲۴.۳ مگاپیکسلی به همراه سیستم فوکوس خودکار خیلی سریع Dual Pixel CMOS و حالت راهنما برای یادگیری تنظیمات دوربین بهره می برد.
در ضمن امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۴K نیز از قابلیت های دیگر این دوربین محسوب می شود. بنابراین اگر می خواهید همراه با دوربین به فیلمبرداری بپردازید، EOS 250D گزینه خوبی خواهد بود. از نقاط قوت و ضعف این دوربین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمایشگر چرخان
- امکان استفاده از راهنما هنگام استفاده
- فیلمبرداری ۴K
- اندازه بدنه دوربین ممکن است برای برخی افراد کوچک باشد.
۲. دوربین کانن EOS 6D Mark II
یکی دیگر از بهترین دوربین های DSLR دوربین کانن EOS 6D Mark II می باشد. از مشخصات این دوربین فول فریم و اقتصادی عبارت است از:
- سنسور: فول فریم
- تعداد مگاپیکسل: ۲۶.۲ مگاپیکسل
- مانت لنز: مانت EF کانن
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سر هم: ۶.۵ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۱۰۸۰p
بر اساس مشخصات این دوربین می توان EOS 6D Mark II را یک انتخاب مناسب برای افرادی دانست که قصد دارند عکاسی با دوربین های فول فریم را تجربه کنند. سنسور ۲۶ مگاپیکسلی این دوربین عملکرد خوبی ارائه می دهد و به سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS مجهز است.
بنابراین فوکوس خودکار این دوربین در حالت لایو ویو عملکرد سریع و درستی خواهد داشت. دوربین EOS 6D Mark II در حالت برست مد می تواند در هر ثانیه، ۶.۵ فریم به ثبت برساند و نمایشگر آن هم امکان تغییر زاویه در همه جهات را دارد. از نقاط قوت و ضعف این دوربین می توان موارد زیر را نام برد:
- بروزرسانی های وسیع
- وزن سبک
- فشردگی نقاط فوکوس در مرکز کادر
۳. دوربین D780
دوربین D780 یکی از دوربین های DSLR حرفه ای و گران قیمت محسوب می شود که دارای مشخصات زیر است:
- سنسور: فول فریم
- تعداد مگاپیکسل: ۲۴.۴ مگاپیکسل
- مانت لنز: مانت FX نیکون
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی با قابلیت جهت دهی به بالا و پایین (وضوح ۲۳۵۹ هزار نقطه ای)
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سر هم: ۱۲ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۴K UHD
دوربین D780 نیکون دارای سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز مشابهی با دوربین بدون آینه Z6 نیکون می باشد که این دوربین را نیز برای فیلمبرداری و عکاسی مناسب نموده است. از خصوصیات اصلی دوربین نیکون D780، بایستی به سیستم فوکوس خودکار پیشرفته، امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۴K UHD نمایشگر با رزولوشن بالا و قابلیت تغییر زاویه قرارگیری در محور تیلت، ۲ درگاه کارت حافظه با پشتیبانی از استاندارد UHS-II و عکاسی پشت سرهم با حداکثر سرعت ۱۲ فریم بر ثانیه اشاره کرد.
همچنین موارد زیر را می توان جزو نقاط قوت و ضعف این دوربین دانست:
- کنترل خیلی خوب
- فوکوس خودکار سریع
- فیلمبرداری بدون اعمال کراپ در رزولوشن ۴K
- قیمت بالا
۴. دوربین D7500
اگرچه مدت زیادی از رونمایی دوربین D7500 نیکون می گذرد ولی همچنان هم جزو بهترین دوربین های DSLR با حسگر APS-C محسوب می شود. برخی مشخصات این دوربین عبارت است از:
- سنسور: APS-C
- تعداد مگاپیکسل: ۲۰.۹ مگاپیسکل
- مانت لنز: مانت DX نیکون
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی با قابلیت تغییر زاویه در محور تیلت و وضوح ۹۲۲۰۰۰ نقطه ای
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سر هم: ۸ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۴K
از لحاظ مشخصات می توان دوربین D7500 نیکون را با دوربین کانن EOS 90D در یک سطح دانست. با این تفاوت که این دوربین سرعت بیشتری در حالت عکاسی پشت سر هم (۸ فریم بر ثانیه) دارد، ولی رزولوشن دوربین ۹۰D بیشتر می باشد. دوربین D7500 دارای سیستم فوکوس خودکار ۵۱ نقطه ای و قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن ۴K است.
برخلاف دوربین ۹۰D، نمایشگر این دوربین فقط در محور تیلت قابل تنظیم بوده، ولی اگر بیشتر از منظره یاب جهت عکاسی استفاده می کنید، شاید این موضوع برای شما اهمیت زیادی نداشته باشد. از نقاط قوت و ضعف دوربین D7500 نیکون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت های متنوع
- وزن سبک
- سیستم فوکوس خودکار نه چندان ایده آل
۵. دوربین نیکون D850
دوربین D850 نیکون یکی از دوربین های حرفه ای محبوب، با بدنه مقاوم، کنترل عالی، سرعت بالا در عکاسی و رزولوشن بالا محسوب می شود. از مشخصات این دوربین عبارت است از:
- سنسور: فول فریم
- تعداد مگاپیکسل: ۴۵.۷ مگاپیکسل
- مانت لنز: مانت FX نیکون
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی با قابلیت تنظیم زاویه در محور تیلت و وضوح ۲۳۵۹۰۰۰ نقطه ای
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سر هم: ۷ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۴K
دوربین D850 نیکون، یک دوربین فول فریم با کیفیت تصویر عالی، سنسور فول فریم، وضوح ۴۵.۷ مگاپیکسل، فوکوس خودکار ۱۵۳ نقطه ای، عکاسی پشت سر هم با سرعت ۷ تصویر بر ثانیه (قابل ارتقا به ۹ عکس در ثانیه از طریق گریپ باتری MD-D18) و البته نسبتا گران قیمت می باشد.
این دوربین در فیلمبرداری هم عملکرد خیلی خوبی به همراه داشته و جزو بهترین دوربینهای DSLR با قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۴K به شمار می رود. دوربین D850 نیکون در سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه شد و هنوز بعد از حدود شش سال، استفاده از آن جذاب است. از نقاط قوت و ضعف این دوربین عبارت است از:
- کیفیت ساخت بالا
- قابلیت های حرفه ای برای عکاسی
- نویز زیاد در تصاویر موقع استفاده از حساسیت ISO بالا
۶. دوربین نیکون D3500
دوربین نیکون D3500 در سال ۲۰۱۸ ارائه شد، ولی این دوربین همچنان بین عکاسان تازه وارد، محبوب می باشد. از مشخصات این دوربین عبارت است از:
- سنسور: APS-C
- تعداد مگاپیکسل: ۲۴.۲ مگاپیکسل
- مانت لنز: مانت F (DX) نیکون
- نمایشگر: ۳ اینچی با وضوح ۹۲۱۰۰۰ نقطه ای
- حداکثر سرعت عکاسی پشت سرهم: ۵ فریم بر ثانیه
- حداکثر وضوح فیلمبرداری: ۱۰۸۰p
دوربین نیکون D3500 حالت راهنما دارد و می توان گفت یکی از بهترین انتخاب ها برای آغاز عکاسی می باشد. این دوربین دارای سنسور ۲۴ مگاپیکسلی بوده و حتی با آن امکان ثبت عکس هایی خیلی واضح با لنز کیت ۵۵-۱۸ میلی متری وجود دارد. با این حال دوربین نیکون D3500 نمی توانید فیلمبرداری ۴K انجام دهد و نمایشگر پشتی آن هم ثابت است ولی ویژگی هایی همچون رابط کاربری خوب، قیمت ارزان و ابعاد کوچک سبب محبوبیت این دوربین شده است. از نقاط قوت و ضعف این دوربین نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود حالت راهنما
- عملکرد و کنترل خوب
- محدودیت تنظیمات
- نمایشگر غیرلمسی
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای اطلاع از انواع دوربین مناسب برای مبتدی ها و ارزانترین قیمت دوربین عکاسی روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا