موتورولا یکی از برندهای نام آشنا می باشد که در سری موتو گوشی های هوشمند مقرون به صرفه ای را ارائه می دهد. یکی از مدل های معروف این برند گوشی موتورولا e32s می باشد. برای آشنایی کامل با مشخصات این اسمارتفون در ادامه به بررسی گوشی موتورولا e32s می پردازیم.
معرفی و بررسی گوشی موتورولا e32s
گوشی موتورولا e32s در رده محصولات اقتصادی و ارزان قیمت جای دارد و اگر به دنبال گوشی هوشمندی با قیمت و مشخصات مناسب هستید، این اسمارتفون گزینه خوبی برای شما خواهد بود. با این وجود در رده قیمتی گوشی موتورولا e32s رقبای قدرتمندی از سامسونگ و شیائومی از جمله سامسونگ A04s و شیائومی ردمی ۱۰a نیز پیش روی شما خواهد بود.
برای خرید یک اسمارتفون بایستی همه مشخصات آن را بررسی نمایید بعد نسبت به خرید اقدام کنید. به طور مثال اگر تنها دوربین گوشی هوشمند مدنظر را بررسی کنید مسلما نتیجه خوبی حاصل نمی شود. در ادامه به بررسی گوشی موتورولا e32s پرداخته تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید آن اقدام کنید.
طراحی و کیفیت ساخت
گوشی های اقتصادی بیشتر برای مصارف معمولی و روزمره مورد استفاده قرار می گیرند و بایستی با قیمتی مناسب، عملکرد کلی خوبی ارائه دهند. از این رو تا حد ممکن از بخش طراحی و کیفیت ساخت حذف شده تا قسمت اسمارتفون اقتصادی تر گردد.
بررسی ها نشان می دهد برند شناخته شده موتورولا نیز با آگاهی از این موضوع سعی داشته تا حد ممکن در حد برندهای پیشرو، گوشی جدیش را خوش دست و خوش ساخت ارائه دهد. گوشی موتورولا e32s دارای ابعاد ۸.۵*۷۵*۱۶۴ میلی تر و وزن ۱۸۵ گرم می باشد.
این میزان وزن سبب می شود بتوانید با یک دست ساعت های متوالی از گوشی بهره گرفته بدون این که مچ دست خسته شود. از نظر جنس فریم و پنل پشتی، بررسی ها نشان داد گوشی موتورولا e32s هم شبیه همه گوشی های پایین رده از متریال پلاستیکی بهره برده است.
جنس پنل جلو هم شیشه ای است. این اسمارتفون با رنگ های آبی و خاکستری ارائه می شود. این دو رنگ تقریبا از رنگ های باب سلیقه بسیاری از افراد است. در حقیقت هدف موتورولا از این کار جلب نظر همگان بوده است. با توجه به بررسی ها می توان گفت گوشی موتورولا e32s از نظر طراحی عملکرد خوب و راضی کننده ای دارد و کیفیت ساخت خوبی هم دارد.
گوشی مذکور با طراحی تخت و براق ساخته شده که حس گوشی های میان رده را انتقال می دهد و هنگام در دست گرفتن به خاطر وزن کم نسبت به رقبا و متریال مناسب حس خوبی انتقال می دهد و چندان شبیه گوشی های اقتصادی دیگر به نظر نمی رسد. قاب پشتی از پلاستیک پلیمر بوده و روکش صیقلی به شکل شیشه روی آن کشیده شده است.
طراحی براق و جذاب این قسمت با یک حالت جذابی نور را انعکاس می دهد اما این نوع جنس بدنه موجب شده به راحتی کثیف شود یا خط و خش بپذیرد. از این رو برای مراقبت بهتر استفاده از قاب توصیه می شود. جزیره دوربین مانند دیگر گوشی های میان رده موتورولا کار شده و از یک بخش مستطیلی پلاستیکی با یک برآمدگی تقریبا کم که سه تا لنز اصلی و یک فلش ال ای دی رو در خود جای داده تشکیل شده است.
در کنار این بخش نیز نوشته AI Camera درج شده است. وسط پنل نیز آرم موتو قرار گرفته و پایین نیز لوگوی Motorola دیده می شود. در مقایسه با دیگر گوشی ها این اسمارتقون قطر و وزن کمتری داشته و به دلیل نوع ساختار بدنه تخت، نسبتا گوشی خوش ساخت و باکیفیتی شده و همانطور که اشاره شد در استفاده طولانی دست را اذیت نمی کند و حس ارازن بودن القا نمی کند.
فریم تخت با خمیدگی خیلی کم ساخته شده تا نمای بهتری در دست داشته باشد و جنس پلاستیک مات آن تضاد جالبی با نمای پشتی دارد. روی لبه سمت راست گوشی کلیدهای پاور و ولوم مشاهده می شود و حسگر اثر انگشت نیز با کلید پاور ادغام شده است. عملکرد این سنسور نسبتا دقیق بوده ولی به خاطر پردازنده زیاد سریع نیست.
در سمت چپ گوشی پورت های سیمکارت مشاهده می شود که به طور همزمان از دو سیمکارت و یک کارت حافظه جانبی پشتیبانی دارد. در بالا جک هدفون ۳.۵ میلی متری صدا قرار دارد و در لبه پایین دستگاه اسپیرکر مونو، پورت تایپ سی و میکروفن تعبیه شده است.
طراحی نمایشگر هم نسبت به سایر گوشی ها بهتر بوده و با این که حاشیه خیلی کمی ندارد اما حضور دوربین سلفی در پانچ هول به جای ناچ قطره ای سبب شده جذاب تر به نظر برسد. نکته مثبت دیگر در کیفیت ساخت گوشی موتورولا e32s استفاده از گواهی IP52 می باشد که سبب شده تاحدی در مقابل پاشیدن آب و ذرات گرد و غبار مقاوم باشد.
ضمنا نسبت به اسمارتقون های اقتصادی دیگر در این بخش هم از لحاظ طراحی و هم کیفیت ساخت یک پله بالاتر باشد.
نمایشگر
نمایشگر یکی از آیتم های مهم برای بازی و تماشای فیلم هنگام خرید یک گوشی محسوب می شود. گوشی موتورولا e32s به دلیل نمایشگر ۶.۵ اینچی و رزولوشن ۱۷۰۰ *۶۲۰، تصاویر با کیفیت و بزرگی را نمایش می دهد. ضمنا تراکم پیکسلی ۲۷۰ پیکسل در اینچ را ارائه می دهد و به نوعی یکی دیگر از آیتم های بیانگر کیفیت و وضوح نمایشگر میباشد.
از سویی نرخ فریم ریت نمایشگر گوشی موتورولا e32s به اندازه ۹۰ هرتز می باشد و این میزان خیلی مناسب می باشد. زیرا اکثر گوشی های میان رده ۶۰ هرتزی هستند. قابل ذکر است نمایشگر گوشی موتورولا e32s تقریبا ۸۲.۹ درصد بدنه را به خود اختصاص داده است.
در این رنج قیمتی می توان گفت گوشی موتورولا e32s از نمایشگر خوبی بهره می برد و تجربه بدون مشکل ولی با برخی کاستی ها را به همراه دارد. به طور مثل به دلیل رزولوشن کم، آیکون برخی برنامه ها کم رنگ دیده می شود و امکان پخش ویدیو بالاتر از کیفیت ۷۲۰ را نخواهید داشت.
یا به دلیل روشنایی تقریبا کم ۵۰۰ نیت در محیط روشن و بیرون از منزل در کنار زاویه دید محدود به دلیل پنل ال سی دی تجربه خیلی خوبی به همراه ندارد. البته همه این موارد برای نمایشگری در این بازه قیمتی طبیعی بوده و نقطه ضعف محسوب می شود. ضمنا ترکیب رنگ هنگام تماشای ویدیو مناسب بوده و تقرییا مشکل خاصی ایجاد نمی شود.
نکته مثبت در این بخش استفاده از نرخ نوسازی ۹۰ هرتز می باشد که سبب شده تجربه کار با گوشی روان تر گردد و به دستورات شما سریعتر پاسخ بدهد. البته به دلیل ضعیف بودن پردازنده ممکن است گهگاه لگ مشاهده شود. نرخ نوسازی علاوه بر دو حالت ۶۰ و ۹۰ هرتز یک حالت خودکار هم دارد که با توجه به استفاده کاربر از گوشی، نرخ نوسازی تغییر می یابد و به مصرف بهینه باتری کمک می کند.
طراحی خوب صفحه نمایش با حاشیه مناسب و یک ظاهر مدرن به همراه زئیات مناسب و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز سبب می شود نمایشگر این اسمارتفون تجربه خیلی خوبی نسبت به دیگر گوشی های اقتصادی ارائه دهد.
سخت افزار و نرم افزار
در هر سیستمی سخت افزار حرف اول را می زند. سی پی یو مهمترین بخش هر گوشی می باشد. بررسی ها حاکی از آن است برای گوشی موتورولا e32s پردازنده Mediatek Helio G37 در نظر گرفته شده است. مدیاتک از رقبای اصلی اسنپدراگون می باشد که این دو با یکدیگر در گوشی های اندروید رقابت تقریبا نزدیکی دارند.
تراشه به کار رفته در این گوشی هشت هسته ای بوده که شامل چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی و چهار هسته ۲.۳ گیگاهرتزی است. این میزان هسته و سرعت آن ها می تواند خیال کاربر را از بابت اجرای کارهای روزمره بدون تاخیر راحت نماید. ضمنا برای گیمینگ نیز این تراشه تا حدودی مناسب بوده ولی نمی توانبد بهترین کیفت بازی های خاص مانند آسفالت را ارائه دهد.
نوع پردازنده ۶۴ بیتی بوده و از نظر شبکه اینترنتی نسل چهارم را پشتیبانی می کند. ضمنا پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 آن را همراهی که پردازش گرافیکی را به خوبی انجام می دهد. گفتنی است حافظه داخلی و رم اهمیت زیادی در اسمارتفون های اندروید دارند و اگر حافظه رم گوشی کم باشد، مسلما در باز کردن چند برنامه به طور همزمان اختلال ایجاد می شود.
از سویی حافظه داخلی کم، به خرید کارت حافظه میکرو اس دی نیاز دارد. میزان رم در گوشی موتورولا e32s حدود ۴ گیگابایت می باشد. ممکن است این میزان به اندازه ای نباشد که بیشتر بازی های آنلاین مانند آسفالت ناین و … را انجام بدهید. ولی برای اموری مانند نصب شبکه های اجتماعی سنگین بسیار مناسب است.
از سویی حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت برای گوشی در نظر گرفته شده که مقدار مناسبی است. اگر اهل نگهداری فیلم و ویدیو نباشید این میزان حافظه کافی خواهد بود. ولی اگر مایل به نگهداری فیلم و ویدیوهای خانوادگی خود هستید یک کارت حافظه میکرو اس دی تهیه کنید.
در ادامه بررسی قابل ذکر است گوشی موتورولا e32s علاوه بر این حافظه رم و حافظه داخلی با حافظه داخلی ۶۴ و رم ۳ گیگابایت و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت و رم ۳ گیگابایت نیز ارائه می شود که هر یک قیمت متفاوتی دارد. قابل ذکر است این اسمارتفون از کارت حافظه جانبی تا یک ترابایت هم پشتیبانی می کند.
عملکرد ضعیف در اکثر گوشی های اقتصادی مشاهده می شود و حتی در استفاده معمولی از برنامه های سنگین نیز لگ و تاخیر دیده می شود. هنگام مولتی تسکینگ بین دو برنامه سنگین همانطور که اشاره شد گوشی موتورولا e32s با لگ همراه می شود و تجربه اذیت کننده ای به همراه دارد که در این رنج قیمتی عادی است.
به دلیل ضعف پردازش این اسمارتقون برای بازی مناسب نیست و نهایتا بتواند بازی های سبکی مانند سابوی سرفیس را اجرا کند که برای بارگذاری آن نیز باید انتظار بکشید. ولی تجربه نسبتا مناسبی دارد. بهتر است بازی هایی مانندپابجی یا کال آف را انتخاب نکنید که هنگ ممتد را شاهد خواهید بود.
در بررسی نرم افزاری گوشی موتورولا e32s باید گفت از آنجا که گوشی های اقتصادی بیشتر برای استفاده معمولی مانند وبگردی و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرند رابط کاربری سبک و بدون مزاحمت سبب بهبود تجربه هنگام استفاده از گوشی می شود.
در این اسمارتفون به رسم دیگر گوشی های موتورولا اندروید خام ۱۲ استفاده شده که نه برنامه های تبلیغاتی و اضافی پیش نصب روی آن مشاهده می شود و نه امکانات شخصی سازی و بدون کاربرد که سبب کند شدن گوشی شود و فشار زیادی به پردازنده وارد شود دیده نمی شود.
دوربین سه گانه
دوربین یکی از عوامل اصلی خرید اسمارتفون برای اکثر افراد است. اگر به عکاسی و فیلمبرداری موبایلی علاقه مند هستید گوشی موتورولا e32s آن چیزی نخواهد بود که دنبالش باشید. با توجه به بررسی ها دوربین های پنل پشتی این گوشی در حقیقت شامل یک دوربین واید ۱۶ مگاپیکسل، یک دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسل و یک دوربین تشخیص عمق دو مگاپیکسل هستند.
لنز دوربین اصلی ۲۶ میلی متری بوده و از فوکوس خودکار همراه با تشخیص فاز بهره می برد. در مورد فیلمبرداری با این دوربین می توانید با کیفیت ۱۰۸۰ فیلم های باکیفیت مناسبی را ضبط کنید. نرخ فریم فیلمبرداری با این گوشی ۳۰ فریم بر ثانیه می باشد که در این رنج قیمتی مناسب به نظر می رسد.
دوربین سلفی دارای لنز ۸ مگاپیکسل بوده و می تواند فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۳۰ را انجام دهد. در حقیقت این کیفیت فیلمبرداری دوربین جلو می تواند از مزایای گوشی موتورولا e32s محسوب شود. با دوربین های این گوشی در نور روز می توانید تصاویر باکیفیتی را به ثبت برسانید ولی کیفیت عکس ها در شب از معایب آن به شمار می رود.
باتری
در این قسمت نکته قوت یا ضعف چندانی مشاهده نمی شود و تقریبا همه استانداردهای یک گوشی اقتصادی رعایت شده است. بررسی ها نشان می دهد برای گوشی موتورولا e32s باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵ هزار میلی آمپر ساعتی در نظر گرفته شده که در یک استفاده معمولی و روزمره به راحتی شارژدهی می کند و اگر نرخ نوسازی همیشه روی ۶۰ هرتز باشد تا دو روز هم می توان از گوشی بهره برد.
قابل ذکر است سرعت شارژ تقریبا مانند بقیه گوشی ها زیاد خوب نیست و به کمک آداپتور ۱۰ وات درون جعبه حدود ۲.۵ تا ۳ ساعت طول می کشد تا شارژ کامل دستگاه انجام شود. البته این اسمارتفون از آداپتور ۱۵ وات هم پشتیبانی می کند که بایستی جداگانه تهیه و به کمک آن اندکی سرعت شارژ بهبود می یابد.
ضمنا این گوشی از قابلیت شارژ بی سیم پشتیبانی ندارد. درگاه اتصال آن از نوع تایپ سی ۲.۰ می باشد که جزو نسل جدید محسوب می شود.
در خاتمه اگر تمایل دارید با گوشی های دیگر برند موتورولا از جمله موتورولا اج ۲۰ و موتورولا ریزر آشنا شوید، روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا