دسته ها
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

بررسی گوشی poco m5s و نگاهی به کیفیت ساخت آن

  • شیوا فهیمی
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
  • ۰

گوشی poco m5s در سپتامبر ۲۰۲۲ به بازار معرفی شد. این اسمارتفون از تراشه قدرتمندی برخوردار است و می تواند بازی های جدید را با کیفیت مناسب اجرا نماید. در این مطلب به بررسی گوشی poco m5s پرداخته تا با قابلیت های آن بیشتر آشنا شوید.

اگر از طرفداران محصولات شیائومی هستید و مایلید تا با یکی دیگر از جدیدترین گوشی های این شرکت آشنا شوید در این مطلب به بررسی گوشی poco m5s پرداخته که یکی از میان رده های اقتصادی بازار محسوب می شود و در دسته گوشی های گیمینگ نسبتا ارزان قرار می گیرد.

آشنایی و بررسی گوشی poco m5s

چند سالی است که برند پوکو در بازار گوشی های میان رده و اقتصادی فعال شده و انواع اسمارتفون های مختلفی را عرضه کرده است. این برند کمتر از یک ماه پس از معرفی پوکو m4 5g دو گوشی جدیدتر poco m5 و poco m5s را در سپتامبر ۲۰۲۲ معرفی و روانه بازار کرد.

در این مطلب قصد داریم به بررسی گوشی poco m5s پرداخته که یکی دیگر از میان رده های اقتصادی جدید پوکو می باشد تا ببینیم چه قابلیت هایی دارد و می تواند در ردیف گوشی های محبوب و پرفروش بازار قرار گیرد یا خیر. به عبارتی می توان گوشی poco m5s را در رده اسمارتفون های گیمینگ تقریبا ارزان قیمت محسوب کرد.

این گوشی به تراشه قدرتمندی مجهز بوده و قادر است بازی های جدید را با کیفیت مناسب اجرا نماید. با این وجود گوشی poco m5s فاقد نرخ نوسازی بالای نمایشگر است. احتمالا این مورد جزو نقاط ضعف دستگاه به شمار رود. قابل ذکر است سری گوشی های پوکو در سال های اخیر با استقبال بسیاری روبرو شده اند.

در این بین سری ام از گوشی های پوکو نیز به فروش قابل توجهی رسیدند و جزو محصولات پرطرفدار و خوش ساخت قرار گرفتند. گوشی جدید سری ام برند پوکو گوشی poco m5s می باشد که هم قیمت مناسبی دارد و هم با امکانات خوب روانه بازار شده که می تواند ارزش خرید محصول را دو برابر نماید.

البته باید به این موضع نیز اشاره کرد که گوشی poco m5s نسخه ریبرند شده گوشی ردمی نوت ۱۰ محسوب می شود که در چین ارائه شده بود. ضمنا گوشی ردمی نوت ۱۱se نیز دقیقا با ظاهر و مشخصاتی شبیه به گوشی poco m5s به بازار راهی شده بود. در حقیقت شیائومی سه گوشی هم قیافه را با اسامی مختلف عرضه کرده است.

طراحی و کیفیت ساخت

در ابتدای بررسی طراحی گوشی poco m5s بد نیست ابتدا به محتوای جعبه گوشی نیز اشاره نماییم. در بسته بندی گوشی poco m5s شاهد حضور شارژر ۳۳ وات، کابل تایپ سی، یک قاب شفاف هستیم. البته یکسری دفترچه راهنما نیز دیده می شود. ظاهر گوشی poco m5s چندان مجذوب کننده نیست.

این گوشی ظاهر جدیدی ندارد و این سبک طراحی را در گوشی های قبلی این برند دیده بودیم. با این وجود ظاهر تقریبا زیبایی داشته ولی فاقد نوآوری خاصی می باشد. در پنل جلو سطح شیشه ای تعبیه شده و فریم گوشی پلاستیکی است که دارای کیفیت قابل قبولی می باشد. البته این فریم پلاستیکی براق کمی سر بوده و ممکن است در مواقعی از دست شما سر بخورد.

فریم دستگاه کمی خمیده طراحی شده تا به راحتی در دست قرار گیرد. پنل پشتی نیز پلاستیکی بوده و دارای شفافیت خوبی است. این پنل نیز طراحی کمی خمیده داشته تا بتوان راحت تر گوشی را در دست گرفت. البته پنل براق پشتی به شدت جاذب اثر انگشت است و با تکان دادن گوشی طیف جذابی در این پنل ایجاد می شود.

در این پنل یک قاب مستطیل شکل با دو مرحله بیرون زدگی تعبیه شده که یک فلش و چهار عدد دوربین در آن گنجانده شده است. این بیرون زدگی در مربع مشکی رنگی قرار دارد که نوشته پوکو نیز در آن قرار دارد. لبه های قاب پشتی خمیده بوده که سبب خوش دست شدن این گوشی می شود.

سراسر گوشی نیز همانطور که اشاره شد با فریم پلاستیکی احاطه شده است. سمت راست گوشی کلید ولوم و پاور قرار دارد. ضمنا سنسور اثر انگشت با کلید پاور ادغام شده و دارای عملکرد قابل قبولی بوده و چندان سریع نیست. پایین گوشی پورت تایپ سی، اسپیکر، جک ۳.۵ میلی متری و میکروفن قرار دارند.

در سمت چپ دستگاه شاهد حضور خشاب سیمکارت هستیم که از دو سیمکارت و حافظه رم میکرو به صورت همزمان پشتیبانی می کند. در لبه بالایی دستگاه نیز اسپیکر دوم به همراه میکروفن دوم در کنار حسگر مادون قرمز مشاهده می شود. به طور کلی شیائومی در قسمت طراحی گوشی poco m5s عملا خلاقیتی نداشته و بررسی ها نشان می دهد همان ردمی نوت ۱۰ با لوگوی پوکو روانه بازار شده است.

البته این گوشی همانند سایر میان رده های اقتصادی شیائومی دارای کیفیت ساخت خوبی می باشد. پنل جلویی دستگاه به گوریلاگلس ۳ محافظت می شود و وجود گواهی ip53 تا حدودی خیال را از بابت مقاومت گوشی در برابر گرد و غبار و پاشش آب آسوده می نماید.

نمایشگر ۶۰ هرتزی

در این بخش به بررسی نمایشگر گوشی poco m5s می پردازیم. برای این گوشی نمایشگر اولد ۶.۴۳ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل در نظر گرفته شده که در بالا و در هول پانچ میزبان دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسل می باشد. این نمایشگر نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی داشته و در بهترین حالت روشنایی آن تا ۱۱۰۰ نیت می رسد.

قابل ذکر است نمایشگر از قابلیت HDR10 پشتیبانی می کند. پایین بودن نرخ رفرش نمایشگر سبب نمی شود که کیفیت بسیار خوب آن کاسته شود و در گوشی poco m5s با نمایشگری روبر هستیم که کیفیت و روشنایی بسیار خوبی داشته و دارای حاشیه های نسبتا مناسبی می باشد.

به این ترتیب نمایشگر از بخش های خوب گوشی مذکور محسوب می شود. تراکم پیکسلی ارائه شده توسط این نمایشگر به ۴۰۹ پیکسل در اینچ می رسد. در حالت معمولی نیز روشنایی آن ۴۵۰ نیت می باشد ولی در زیر نور خورشید می تواند تا ۱۱۰۰ نیت نیز روشنایی تولید کند.

آنچه که در این نمایشگر ما را هیجان زده نمی سازد نرخ رفرش ۶۰ هرتزی می باشد. البته در این نمایشگر سعی شده نمایش رنگ ها با دقت مناسبی صورت گیرد. این صفحه نمایش از رنگ های DCI-P3 پشتیبانی کرده و همانند دیگر گوشی های این برند از سه تنظیمات برای نمایش رنگ ها بهره می گیرد.

هر یک از این تنظیمات می توانند قدرت رنگ ها را عوض کنند. در مجموع نمایشگر این گوشی کیفیت و روشنایی خیلی خوبی داشته اما ممکن است تجربه روان نمایشگرهای ۹۰ هرتزی را در گوشی poco m5s نداشته باشید. همچنین نمایشگر گوشی poco m5s  برای فعالیت های روزمره مانند تماشای فیلم، بازی و وب گردی مناسب بوده و تنها نرخ رفرش پایین کمی جای انتقاد دارد.

دوربین چهارگانه

در بررسی دوربین گوشی poco m5s قابل ذکر است که این گوشی به دوربین های چهارگانه شامل یک لنز ۶۴ مگاپیکسل اصلی، یک لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسل، و دو لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق مجهز شده است. در کنار این دوربین ها یک فلش ال ای دی نیز تعبیه شده است.

در پنل پشتی شاهد لوگوی پوکو می باشیم که روی ماژول دوربین هم دیده می شود. عملکرد دوربین اصلی در این گوشی میان رده خوب بوده و در شرایط نوری معمولی و مناسب می تواند تصاویر خیلی خوبی را به ثبت برساند. دوربین اولتراواید افت کیفیت محسوسی داشته ولی در حد ثبت چند تا تصویر از منظره کار را انجام می دهد.

دوربین ماکور نیز تقریبا فانتزی بوده اما اگر برای عکاسی زمان اختصاص دهید می توانید تصاویر قابل قبولی با آن به ثبت برساند. در بخش فیلمبرداری با دوربین های گوشی poco m5s نیز امکان فیلمبرداری فورکی با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه فراهم است و کیفیت ویدیوها رضایت بخش می باشد.

البته اگر می خواهید ویدیوها را با قابلیت لرزشگیر دیجیتال ضبط کنید، بایستی از قابلیت فورکی صرف نظر کرده و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه را انتخاب تا خروجی باکیفت تری داشته باشید. دوربین سلفی این گوشی نیز به سنسور ۱۳ مگاپیکسل مجهز است که دارای قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰ با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه است.

کیفیت تصاویر دوربین سلفی در این بازه قیمیت گوشی خوب بوده و می توان روی آن حساب کرد. ضمنا ویدیوهای ضبط شده با این گوشی نیز کیفیت قابل قبولی دارند.

سخت افزار و نرم افزار

بررسی ها نشان داد امور پردازشی گوشی poco m5s را تراشه میان رده مدیاتک هلیو جی ۹۵ بر عهده دارد. این گوشی در دو نسخه با حافظه رم های ۴ یا ۶ گیگابایت و حافظه های داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت ارائه می شود. انتظار می رفت که پردازنده جدیدتری همانند گوشی poco m5 برای این گوشی در نظر گرفته می شد.

اما هلیو جی ۹۵ به خوبی از پس اجرای کارها بر می آید و می تواند بازی های سبک را نیز به خوبی اجرا کند. در بخش نرم افزاری رابط اختصاصی شیائومی که در پوکو سفارشی سازی شده یعنی MIUI 13 بر پایه اندروید ۱۲ دیده می شود.

رابط کاربری دارای قابلیت های شخصی سازی خوبی بوده اما به نظر می رسد ناهماهنگی هایی بین سخت افزار و نرم افزار وجود داشته و لگ و تاخیر در محیط کاربری ایجاد شود. البته احتمالا با بروز رسانی ها این باگ ها برطرف خواهند شد.

گفتنی است رابط کاربری این گوشی تا حدودی شبیه رابط کاربری های سایر گوشی های شیائومی می باشد و در آن ویژگی هایی مانند نمایشگر همیشه روشن دیده می شود. این ویژگی با قابلیت های شخصی سازی مناسبی همراه بوده و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی نمود.

گفتنی است poco m5 از افکت های خاص برای اعلان ها پشتیبانی داشته و هنگام دریافت اعلان های جدید، لبه های نمایشگر نورانی می گردند. البته این ویژگی ها را نمی توان آن طور که باید شخصی سازی نمود. این امکان فراهم است که رنگ های آن را تغییر و افکتی در نظر بگیرید که بدون نمایشگر همیشه روشن نیز کار کند.

اسپیکر

گوشی poco m5 به اسپیکرهای استریو مجهز شده و اگر از نزدیک به گوشی نگاه کنید می بینید بین لبه بالای دستگاه و نمایشگر یکی از اسپیکرها تعبیه شده و اسپیکر دیگر در لبه پایین قرار دارد. این اسپیکرها کیفیت صدای خوبی دارند و بلندی معمولی ارائه می دهند. ضمنا حضور جک ۳.۵ میلی مرتی صدا نیز برای افرادی که مایلند از هندزفری یا هدفون بی سیستم استفاده نمایند خبر خوشی خواهد بود.

اسپیکرهای poco m5 برای گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم مناسب ارزیابی می شوند. به طور کلی اسپیکرهای این گوشی متعادل بوده و صدای مناسبی ارائه می دهند. ضمنا حجم صدای تولیدی نیز مناسب بوده و در بیشترین میزان حجم صدا کیفیت خود را از دست نمی دهند.

به طوری که صدای خواننده شفاف پخش شده و نوت های بالا نیز با کیفیت مناسبی پخش می شود. از این رو گفته شد که اسپیکرها برای تماشای ویدیو و گوش دادن به موسیقی مناسب هستند.

باتری و شارژ

بررسی ها نشان داد گوشی poco m5s به باتری با ظرفیت ۵ هزار میلی آمپر ساعت مجهز شده که دارای عملکرد شارژدهی خوبی هم می باشد. در استفاده معمولی می توان از این گوشی یک روز کامل استفاده کرد حتی ممکن است در آخر روز مقداری شارژ باتری باقی بماند.

گوشی poco m5s از شارژر ۳۳ وات پشتیبانی می کند و شارژ کامل آن تقریبا یک ساعت و ربع زمان می برد. با توجه به بررسی ها می توان گفت باتری با این ظرفیت جدید نبوده و این مدل باتری در بیشتر گوشی های شیائومی و ردمی دیده می شود. با این وجود باتری گوشی poco m5s  عملکرد خوبی از خود نشان داد.

آن چه در تست ها دیده شد باتری حدود ۳۶ ساعت و ۳۳ دقیقه با تماس تلفنی، ۱۶ ساعت وب گردی و ۱۶ ساعت و ۴۵ دقیقه تماشای ویدیو دوام آورد. از این رو می توان گفت باتری این گوشی در استفاده معمولی تا یک روز و حتی کمی بیشتر شارژ دستگاه را تامین می کند.

سخن پایانی

به طور کلی و با توجه به بررسی های گوشی poco m5 با اسمارتفون میان رده ای روبرو هستیم که از نظر طراحی اتفاق خاصی در آن صورت نگرفته و با طراحی تکراری سال قبل ارائه شده است. همچنین در بخش پردازش، دوربین و سرعت شارژ باتری نیز عملکرد معمولی دارد و شارژدهی خیلی خوب باتری می تواند گوشی poco m5 را به انتخاب مناسبی در این بازه قیمتی تبدیل نماید.

به عبارتی نه می توان گفت که گوشی poco m5 گزینه خیلی خوبی است و نه این که ارزش خرید نداشته باشد. یک گوشی خوب و نه عالی که با کاهش قیمت می تواند برای خرید توصیه شود. در پایان اگر مایلید به بیشتری در مجله آرگا بپردازی روی لینک کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *