قابل ذکر است گوشی اکسون ۴۰ اولترا اولین اسمارتفون مجهز به پردازنده اصلی اسنپدراگون ۸ نسل اول در دنیا می باشد که از سنسور داخل نمایشگر هم بهره می برد. این دستگاه به نوعی پرچمدار درجه یکی است که مجهز به نمایشگر خمیده و سنسور سه گانه در پنل پشتی است. اگر مایلید از مشخصات این گوشی بیشتر بدانید در ادامه به بررسی گوشی اکسون ۴۰ اولترا خواهیم پرداخت.
آشنایی و بررسی گوشی اکسون ۴۰ اولترا
کمپانی ZTE در روز دوشنبه ۹ می سال ۲۰۲۲ از گوشی پرچمدار خود به اسم اکسون ۴۰ اولترا رونمایی کرد و با وجود این که از نظر نامگذاری ادامه مدل سال قبل بود ولی در عمل سومین نسل از گوشی های مجهز به دوربین سلفی درون نمایشگر پس از اکسون ۲۰ فایوجی و اکسون ۳۰ فایوجی به شمار می رود.
این اسمارتفون البته جدا از این قابلیت در مواردی هم به اکسون ۳۰ اولترا شبیه می باشد که در صدر آن ها حضور سه دوربین ۶۴ مگاپیکسل در پنل پشتی است. شایان ذکر است اسنپدراگون ۸ نسل اول به همراه حافظه رم پر سرعت تا ۱۶ گیگابایت و حافظه داخلی تا یک ترابایت جایگاه والایی را برای اکسون ۴۰ اولترا در میان سایر پرچمداران هم دوره اش ایجاد کرده بود.
اکسون ۴۰ اولترا اولین اسمارتفون مجهز به این تراشه در جهان بود. در واقع این دستگاه یک پرچمدار درجه یک است که از نمایشگر خمیده و سنسور سه گانه در بخش عقب بهره می برد. در کنار معرفی اکسون ۴۰ اولترا از نسخه پرو آن نیز رونمایی شد که از نمایشگر ۱۴۴ هرتز و تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ بهره می برد.
در صورتی که بخواهیم چند گوشی نسبتا مشابه با اکسون ۴۰ اولترا را نام ببریم می توان به اسمارتفون های گوگل پیکسل ۳ ایکس ال، سامسونگ گلکسی S21 FE 2022 و هواوی میت ۳۰ اشاره نمود. به طور کلی از موقعی که مفهوم دوربین زیر نمایشگر مطرح شد، تعداد کمی از اسمارتفون ها این فناوری را تست کردند.
اگر چه گرفتن سلفی به این ترتیب ضعیف می شود ولی نمی توان این حقیقت را نادیده گرفت که سبب شده تا نمایش کاملی از نمایشگر در اختیار کاربر قرار گیرد. برند زد تی ای به عنوان یکی از سردمداران گوشی های با دوربین زیر نمایشگر این تکنولوژی را در آخرین گوشی پرچمدارش ارتقا بخشیده است.
اکسون ۴۰ اولترا احتمالا بهترین اسمارتفون با دوربین زیر نمایشگر می باشد که در حال حاضر می توان خریداری نمود. در ادامه به بررسی بیشتر گوشی اکسون ۴۰ اولترا می پردازیم.
محتویات جعبه
بررسی ها حاکی از آن بود که گوشی اکسون ۴۰ اولترا در جعبه مقوایی مشکی مات با عدد بزرگ ۴۰ در سراسر درب و نشان های ZTE و Axon خیلی کوچک جای دارد. درون جعبه علوه بر گوشی یک آداپتور ۶۵ وات به همراه کابل یو اس بی سی و یک قاب محافظ شفاف دیده می شود. ضمنا یک دانگل هدفون یو اس بی سی به ۳.۵ میلی متر هم عرضه شده است.
طراحی و کیفیت ساخت
با توجه به بررسی ها می توان یکی از ویژگی های مهم گوشی اکسون ۴۰ اولترا را طراحی قسمت جلو گوشی دانست. پنل آمولد دستگاه فاقد طراحی ناچ مانند است. در واقع این گوشی به دوربین سلفی داخل نمایشگر مجهز است. همچنین نمایشگر خمیده با انحنای ۷۱ درجه توانسته بر جذابیت گوشی بیفزاید.
این گوشی با ابعاد ۸.۴* ۷۳.۵* ۱۶۳.۲ میلی متر و وزن ۲۰۴ گرم ساخته شده است. اکسون ۴۰ اولترا در نگاه اول با لبه های خمیده نمایشگر و دو سطح تخت بالا و پایین اسمارتفون از همتایان قبلی اش با فرم کلاسیک فاصله گرفته و به دیگر پرچمداران پیشرفته سال ۲۰۲۲ به ویژه گلکسی S22 ULTRA به نظر می رسد.
قابل ذکر است اکسون ۴۰ اولترا در رنگ های مشکی و نقره ای ارائه می شود. در پنل پشتی نیز از لنزهای بزرگ بهره می برد و نمایشگر آن در بالا و پایین حاشیه های کمی دارد. این گوشی طراحی متمایز و البته لغزنده ای دارد که از پشت شیشه ای برس خورده و برجستگی قابل توجه دوربین مشخص است.
با این که آثار لک و انگشت روی آن چندان نمی ماند ولی با وجود برجستگی دوربین ممکن است گوشی روی سطح صاف بلغزد. در پنل پشتی سه ماژول دوربین در سمت چپ تعبیه شده اند که هر کدام حلقه بزرگی دارند که از سطح اصلی تمام مجموعه بیرون می زند.
در سمت راست نشان ۳*۶۴ پیکسلی تداعی کننده سخت افزار و مشخصات لنز بالای آن می باشد. یک پنجره فوکوس خودکار لیزری، میکروفن باز و یک ترکیب سنسور فلاش ال ای دی فهرست این بخش را تکمیل می کند. ممکن است کمی این بخش به هم ریخته به نظر برسد ولی در حقیقت منظم و منطقی صورت گرفته است.
البته این نکته تا حدودی آزار دهنده است که لبه های پخ صفحه دوربین شیشه ای بیش از حد تیز به نظر می رسد که البته پوست را خراش نمی دهد یا هر چیز دیگری ولی کمی ناخوشایند دیده می شود. پنل پشتی اکسون ۴۰ اولترا شیشه ای بوده و روکش مات دارد که بسیار لغزنده است.
همانطور که در بررسی ها اشاره شد از ویژگی های برجسته پنل جلویی گوشی اکسون ۴۰ اولترا دوربین سلفی آن است که زیر نمایشگر قرار گرفته و از دید پنهان است. به این ترتیب اساسا نامرئی بوده و این سبب می شود نمایشگر ۶.۸ اینچی آمولد کاملا بدون مانع برای نمایش محتوا باشد.
اسلات سیمکارت تنها دو سیمکارت است. ضمنا یک فرستنده مادون قرمز و اسپیکرهای استریو با پشتیبانی از DTS دیده می شود. اتصال بین قاب و پنل پشتی صاف تر شده که موجب می شود نسبت به نسل قبل (اکسون ۳۰ اولترا) بهتر در دست قرار گیرد. در مجموع بررسی طراحی اکسون ۴۰ اولترا حاکی از آن است که نسبت به نسل قبلی تغییر ظاهری کلی کمی دارد ولی جزئیات بهتر شده است.
نمایشگر ۱۲۰هرتزی
در این بخش نمایشگر گوشی اکسون ۴۰ اولترا را مورد بررسی قرار می دهیم. برند زد تی ای برای این اسمارتفون نمایشگر ۶.۸ اینچی آمولد با رزولوشن ۱۱۱۶*۲۴۸۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۰۰ پیکسل در هر اینچ را در نظر گرفته است. نرخ نوسازی این صفحه نمایش نیز ۱۲۰ هرتز می باشد.
این نمایشگر رنگ های مشکی را واقعا مشکی ارائه می دهد و کم و بیش همان روشنایی مدل قبل را دارد. به طوری که در زیر نور مستقیم خورشید با روشنایی خودکار فعال ۶۸۰ نیت و با نوار لغزنده کاملا به راست با غیر فعال شدن خودکار حدود ۵۲۷ نیت. گفتنی است زیر نمایشگر سنسور اثر انگشت تعبیه شده که برای امنیت گوشی شرایط ایده آلی را ایجاد کرده است.
قابل ذکر است سایز نمایشگر نسبت به دو نسل قبلی با پنل های ۶.۹۲ کوچک تر شده است و از نمایش بیشتر از یک میلیارد رنگ پشتیبانی دارد. روشنایی نقطه ای حداکثر ۱.۵۰۰ نیت، پوشش صد درصدی از محدوده رنگ DCI-P3 و کنتراست ۳,۰۰۰,۰۰۰:۱ از سایر مشخصات این پنل می باشد.
نرم افزار و سخت افزار
بررسی ها نشان داد گوشی اکسون ۴۰ اولترا بر پایه اندروید ۱۲ اجرا می شود که با لایه ای از MyOS داخلی بهینه سازی شده است. در اکثر جنبه های بصری رابط کاربری مذکور مشابه نسخه قبلی است که در اکسون ۳۰ اولترا وجود داشت. یکی از شاخص ترین مداخلات زد تی ای که قبلا با اندروید استوک و دیگر سازندگان فرق داشت، در بخش تعویض سریع بود.
جایی که با کشیدن انگشت اولیه ۴ حباب بزرگ وای فای، بلوتوث، چراغ قوه و داده تلفن همراه ارائه می شد. این موضوع هنوز در MyOS 12 صادق بوده ولی حالا ظاهر پیش فرض اندروید ۱۲ می باشد. ضمنا یک نوار لغزنده روشنایی عظیم با کلید خودکار دیده می شود.
هنوز نمی توان ۴ حباب را تغییر داد ولی می توان ضامن های با اندازه معمولی را که در صفحه دوم نمایان می شوند، مجددا مرتب کرد. ضمنا قابلیتی تعبیه شده که امکان می دهد ۵ میانبر برنامه اختصاص داده و با فشردن و نگه داشتن سنسور انگشت مستقیما بعد از بازگشایی قفل در دسترس خواهند بود.
این تا حدی عجیب بود زیرا قفل باز شده و اول برای لحظه کوتاهی به صفحه اصلی هدایت شده و بعد از آن میانبرها نمایش داده می شوند. که می تواند برای موقعیت هایی مناسب باشد. ضمنا علاوه بر حسگر اثر انگشت می توان از قابلیت تشخیص چهره نیز به عنوان روش احراز هویت بهره برد.
البته با توجه به این که این قابلیت تنها با دوربین دو بعدی صورت می گیرد امنیت کمتری دارد. پنل قفل دارای تنظیماتی به سبک ساعت بوده و عملکرد استانداری از جمله میانبر دوربین در گوشه طرف راست پایین ارائه می دهد. صفحه اصلی نیز ساده است و سمت چپ ترین آن فید گوگل می باشد که می توان غیر فعال کرد.
زد تی ای رابط ویجت پیشرفته را در اندروید ۱۲ پیاده سازی نکرده است. می توان انتخاب کرد که آیا همه برنامه ها در صفحه اصلی باشند یا از رویکرد دو لایه با صفحه های اصلی برای میانبرها و کشوی برنامه جهت نگهداشتن تمام برنامه ها بهره برد. در ادامه به بررسی سخت افزاری گوشی اکسون ۴۰ اولترا می پردازیم.
پیشتر نیز اشاره شد که این اسمارتفون به تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز است. این تراشه ۴ نانومتری با حداکثر حافظه رم ۱۶ گیگابایت و حداکثر حافظه داخلی یک ترابایت همراه است. برای دفع گرما نیز یک واحد خنک کننده مایع در نظر گرفته شده که حدود ۳۵۳۵۶ میلی متر مربع از فضای دستگاه را اشغال کرده است.
تراشه مذکور هسته های کاری ۳ ، ۲.۵ و ۱.۸ گیگاهرتز را ارائه می دهد و یکی از موفق ترین و پر سرعت ترین پردازشگرهای دنیای اندروید محسوب می شود پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۳۰ نیز آن را همراهی می کند که تقریبا بی رقیب است. شایان ذکر است اکسون ۴۰ اولترا علاوه بر حافظه رم ۱۶ گیگابایت به رم ۸ و ۱۲ گیگابایت نیز مجهز است و برای آن حافظه های داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت نیز در نظر گرفته شده است.
دوربین سه گانه
بررسی ها نشان می دهد سیستم دوربین گوشی اکسون ۴۰ اولترا نه تنها خیلی قوی هستند بلکه بسیار جالب هم می باشند. بیشتر گوشی ها به لنز ۲۸ میلی متری برای دوربین اصلی مجهز هستند ولی دوربین اصلی این اسمارتفون ۳۵ میلی متری می باشد. بیشتر کاربران علاقمند به عکاسی باید مزایای این لنز را بدانند.
لنز ۳۵ میلی متری با اعواج کمتر نسبت به ۲۸ میلی متر و عریض تر از ۵۰ میلی متر یکی از لنزهای پرطرفدار عکاسان خیابانی محسوب می شود. قابل ذکر است اکوسن ۴۰ اولترا در پنل پشتی به دوربین های سه گانه با لنزهای یکسان ۶۴ مگاپیکسل مجهز است. سنسور اصلی با قابلیت OIS و فوکوس خودکار در تمام جهت ها ارائه می شود.
در ضمن لنز اولتراواید ۶۴ مگاپیکسل به همراه سنسور پریسکوپ تله فوتو ۶۴ مگاپیکسل تجهیز شده به OIS به یکدیگر در تصویربرداری کمک می کنند. راه اندازی دوربین عقب از طریق یک فلش ای ای دی، سنسور ToF و راه اندازی سه میکروفن برای زوم و تشخیص صدا می تواند خیلی کاربردی باشد.
هر سه دوربین این گوشی دارای قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۸K می باشند. نکته جالب در مورد اکسون ۴۰ اولترا تجهیز آن به نسل سوم دوربین های سلفی درون نمایشگر است که ۱۶ مگاپیکسل بوده و مجهز به یک درایور پیکسل مستقل، مدار شفاف توزیع شده و یک تراشه اختصاصی است. ضمنا این گوشی نوید دهنده تصویر برداری سلفی عالی به عنوان یک گوشی پرچمدار به کاربران می باشد.
قابل ذکر است در چینش جدید دوربین سلفی زیر پیکسل ها موسوم به الماس آبی محوطه بالا دوربین فرم یکدست تری با تراکم پیکسلی ۴۰۰ پیدا کرده به این ترتیب خروجی دوربین به گفته زد تی ای در سطح سایر گوشی های پرچمدار خواهد بود. در مجموع تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی اکسون ۴۰ اولترا در اکثر مورد عالی می باشند.
باتری و شارژ
در این قسمت باتری و شارژ گوشی اکسون ۴۰ اولترا را مورد بررسی قرار می دهیم. شرکت سازنده برای این گوشی ظرفیت باتری را نسبت به نسل قبل با ظرفیت ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعت به ۵ هزار میلی آمپر رسانده است. ضمنا دارای رتبه استقامت بالاتری می باشد. به لطف بهبود تست های نمایشگر و صرفه جویی در حالت آماده به کار باتری تا ۱۰۴ ساعت دوام آورد.
در اکسون ۴۰ اولترا با نمایشگر ۶۰ هرتز حدود ۱۷ ساعت ویدیوهای تکرار شدنی به طور آفلاین انجام شد. و برای مرور وب با نرخ ۱۲۰ هرتز ۱۲:۴۰ ساعت شد. و فقط در تماس های صوتی نتوانست کاملا با نسخه قبلی اش مطابقت داشته باشد. هر چند بیشتر از ۲۴ ساعت هم نتیجه خوبی است.
در پیج مشخصات چینی اکسون ۴۰ اولترا قابلیت شارژ ۸۰ وات ذکر شده در حالی که در پیج جهانی ۶۵ وات تعیین شده است. در تست ها با این آداپتور طی نیم ساعت باتری از ظرفیت صفر به ۸۰ رسید و شارژ کامل آن ۴۷ دقیقه زمان برد. ضمنا این گوشی از شارژ بی سیم پشتیانی ندارد.
منبع : آرگا