دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

علایم و درمان فشار خون پایین برای افراد مختلف

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۲۷ دی ۱۳۹۹
  • ۰

فشار خون یکی از مهمترین فاکتورهای مورد سنجش در سلامتی محسوب می شود. افزایش و یا کاهش فشار خون ممکن است سلامتی را به خطر بیاندازد. خوشبختانه درمان فشار خون پایین در اغلب موارد به سادگی صورت می گیرد.

فشار خون پایین یا هیپوتانسیون بیماری است که در آن فشار خون در رگ ها پایین تر از حد طبیعی باشد. این بیماری در اغلب موارد علایمی ندارد. با این وجود در برخی از افراد سبب سرگیجه و ضعف می شود. به طور کلی فشار خون در افراد مختلف, متفاوت است، در ادامه نطلب شما را با راهکارهای مفید جهت درمان فشار خون پایین آشنا خواهیم کرد.

روش های درمان فشار خون پایین

افت فشار خون و روش های درمان آن

بهبود فشار خون پایین نیز مانند فشار خون بالا اهمیت دارد. کم آب شدن بدن و عوارض دارویی و برخی از جراحی ها از جمله عوامل پایین آمدن فشار خون در عروق می باشند. خوشبختانه رفع فشار خون به سادگی صورت می گیرد. اما برای رفع فشار خون باید علت ابتلا به این بیماری تشخیص داده شود. فشار خون پایینی که علایم ندارد و یا علایم آن خفیف است به ندرت نیاز به بهبود دارد.

اما اگر فشار خون پایین سبب بروز علایمی در بیمار شود, باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد و نیاز به بهبود دارد. در این مواقع پزشکان به علت کاهش فشار خون می پردازند و در واقع هدف آن ها در رفع افت فشار خون ابتدا درمان علت کاهش فشار خون می باشد. کم شدن آب بدن، نارسایی قلبی، دیابت یا کم کاری تیروئید از جمله عوامل اصلی افت فشار خون به شمار می روند.

علایم و نشانه های فشار خون پایین

در صورتی که کاهش فشار خون ناشی از مصرف برخی داروها باشد, برای رفع افت فشار خون پزشک اقدام به تغییر دوز دارو و یا قطع کامل آن دارو می کند. اما در مواردی که علت کاهش فشار خون تشخیص داده نمی شود و بیماری به هیچ گونه درمانی پاسخ نمی دهد, هدف درمان به افزایش فشار خون و کاهش علایم بیماری تغییر می کند.

در این مواقع با توجه به سن بیمار, وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین او ممکن است هر یک از اقدامات زیر انجام شود.

  • مصرف بیشتر نمک

اگرچه متخصصان معمولا توصیه می کنند در رژیم غذایی از نمک کمتری استفاده شود. اما یکی از روش های رفع افت فشار خون, افزودن مقدار نمک بیشتر به رژیم غذایی است. این مسئله به این دلیل است که نمک حاوی سدیم است و سدیم فشار خون در عروق را افزایش می دهد. بنابراین برای افرادی که فشار خون پایینی خوب است. اما از آن جایی که مصرف بیش از حد نمک منجر به نارسایی قلبی به ویژه در میانسالان می شود, قبل از افزایش میزان نمک در رژیم غذایی توصیه می شود با پزشک مشورت شود.

فشار خون پایین چیست؟ روش های درمان آن

  • نوشیدن آب بیشتر

اگرچه همه افراد باید به اندازه کافی آب بنوشند, اما این مسئله برای افرادی که فشار خون پایینی دارند, اهمیت بیشتری پیدا می کند. مایعات حجم خون در عروق را افزایش می دهند و به پیشگیری از کم آبی بدن کمک می کنند. این دو مسئله در درمان سریع افت فشار خون اهمیت دارند.

  • پوشیدن جوراب ساق بلند

با کاهش فشار خون, ممکن است خون در رگ های پا تجمع پیدا کند. پوشیدن جوراب ساق بلند ارتجاعی برای از بین بردن درد و تورم رگ های واریسی ممکن است به کاهش تجمع خون در پاها کمک کند. این روش در واقع یکی از روش های درمان واریس پا نیز محسوب می شود.

  • داروها

داروهای موثر در درمان کاهش فشار خون

داروهای بسیاری به تنهایی و یا همراه با دیگر داروها برای رفع سریع فشار خون پایین استفاده می شوند. این داروها به وِیژه برای زمانی که به طور ناگهانی فشار خون افت میکند, به کار می روند. به عنوان مثال، فلودروکورتیزون از جمله این داروها است که به افزایش حجم خون کمک می کند و منجر به افزایش فشار خون در این مواقع می شود. همچنین داروی midodrine اغلب برای درمان افت فشار خون در افراد مبتلا به افت فشار خون مزمن تجویز می شود. این دارو با محدود کردن توانایی عروق خونی موجب افزایش فشار خون در رگ ها می شوند.

  • استفاده از وعده های غذایی سبکتر

بعد از خوردن غذا های سنگین خون زیادی به دستگاه گوارش جریان پیدا می کند و در نتیجه فرد دچار افت فشار خون می شود که البته این مشکل در اکثر موارد در افراد مسن رخ می دهد که در برخی موارد ممکن است گروه های سنی دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد بنابراین، به منظور بهبود فشار خون پایین می توانید وعده های غذایی سبک مصرف کنید.

  • ریحان

استفاده از ریحان یک راهکار عالی و مفید جهت رفع فشار خون پایین محسوب می شود زیرا، دارای مقادیر فراوانی منیزیم، ویتامین C، اسید پانتوتنیک و پتاسیم است و همچنین استفاده از این نوع سبزی سبب کاهش استرس نیز می شود بنابراین، آب ده تا پانزده برگ ریحان را گرفته سپس به آن یک قاشق چای خوری عسل بیفزایید و هر روز صبح این محلول را به صورت ناشتا میل کنید و یا می توانید چهار تا پنج عدد برگ ریحان هر روز صبح مصرف کنید.

روش های خانگی جهت درمان فشار خون پایین

  • ریشه شیرین بیان

به منظور بهبود فشار خون پایین در منزل می توانید از ریشه شیرین بیان کمک بگیرید بنابراین، به یک فنجان آب جوش یک قاشق چای خوری پودر ریشه شیرین بیان بیفزایید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بماند و در نهایت آن را بنوشید، به منظور رسیدن به نتیجه دلخواه از این روش هر روز استفاده کنید.

  • بادام و شیر

استفاده از بادام و شیر جهت بالا بردن فشار خون پایین گزینه بسیار مناسبی است فقط کافی است، پنج تا شش عدد بادام را اجازه دهید به مدت پنج دقیقه داخل آب بمانند و در زمان صبح پوست بادام ها را جدا کرده و آن را له کنید و به یک فنجان شیر بیفزایید سپس، هر روز صبح از این روش استفاده کنید تا به نتیجه مورد نظرتان برسید.

راهکارهایی جهت رفع فشار خون پایین

میزان فشار خون پایین چند است؟

اگرچه فشار خون در افراد مختلف متفاوت است, با این وجود فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی متر جیوه, فشار خون پایین در نظر گرفته می شود. با این وجود افرادی دارای فشار خون پایین تلقی می شوند که میزان فشار خون آن ها برای مدت زمان طولانی پایین باشد.

علایم و نشانه های افت فشار خون

درمان فشار خون پایین

افراد مبتلا به افت فشار خون علایم مختلفی یا یکدیگر دارند. شدت این علایم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین برخی از این افراد, علایم قابل توجه ایی ندارند. با این وجود برخی از شایع ترین علایم  افت فشار خون به شرح زیر است.

  • سرگیجه یا سبکی سر
  • غش
  • عدم تمرکز
  • تاری دید
  • حالت تهوع
  • کاهش دمای بدن, افزایش رطوبت بدن و تغییر رنگ پوست
  • تنفس تند و سطحی
  • خستگی
  • افسردگی
  • تشنگی

فشار خون پایین در بارداری

کاهش و افت فشار خون در طی بارداری غیر طبیعی نیست. کاهش فشار خون به این دلیل اتفاق می افتد که گردش خون در دوران بارداری بیشتر می شود و تغییرات هورمونی در طی این دوران باعث گشاد شدن عروق خونی می شوند و در نتیجه کاهش فشار خون رخ می دهد. فشار خون زنان باردار معمولا در سه ماهه اول بارداری افت می کند و به تدریج با ورود به سه ماهه دوم بارداری, گاهی مواقع ممکن است به پایین ترین حد خود برسد. علایم فشار خون پایین در این دوران مشابه علایم کلی این بیماری می باشد. شایع ترین این علایم سرگیجه و حتی غش می باشد. اگرچه افت فشار خون در بارداری طبیعی است و جای نگرانی برای آن وجود ندارد اما باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد و در صورت تشدید و یا طولانی شدن علایم بیماری درمان صورت گیرد.

بررسی علل بروز افت فشار خون

علل های مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد افت فشار خون در افراد می شود که در برخی موارد باید علت آن درمان شود تا فشار خون به حالت نرمال خود برگردد، رایج ترین علل افت فشار خون عبارتند از :

  • دارو ها
  • کمبود تغذیه ای در رژیم غذایی
  • عفونت های شدید
  • بارداری
  • کاهش حجم خون بدن
  • مشکلات قلبی
  • استراحت بر روی تخت به مدت طولانی
  • عکس العمل های آلرژیتیک

بررسی علل افت فشار خون

در اغلب موارد افت فشار خون جدی نیست. در صورتی که فشار خون پایین باشد اما فرد مشکل خاصی نداشته باشد, ممکن است اقدامی برای رفع افت فشار خون انجام نشود. با این وجود به افراد مبتلا به افت فشار خون توصیه می شود تحت نظر پزشک قرار بگیرند، به منظور آشنایی بیشتر با علایم بیماری می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *