دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

بررسی پیکسل ۷ پرو با ویژگی های خاص و متفاوت!

  • شیوا فهیمی
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۲
  • ۰

پیکسل ۷ پرو اسمارتفون سریع و کارامدی می باشد که بسیاری از کاستی های نسخه قبلی را جبران می کند. البته ممکن است طراحی آن باب سلیقه همگان نباشد. با بررسی پیکسل ۷ پرو همراه این مطلب از آرگا باشید.

گوشی پیکسل ۷ پرو تا حدود زیادی اشتباهات قبلی گوگل را جبران نموده و در نقش رقیبی شایسته برای گوشی های پرچمدار بازار ظاهر می شود. این گوشی سریعترین پردازنده یا بزرگترین دوربین جهان موبایل را ندارد ولی گوگل توانسته به خوبی ضعف های سخت افزاری آن را با نرم افزار بهینه برطرف کند. در ادامه به بررسی پیکسل ۷ پرو می پردازیم.

معرفی و بررسی پیکسل ۷ پرو

گوگل بعد از مدت ها آزمون و خطا، دو سال قبل تصمیم گرفت تا به معنی واقعی کلمه پرچمداری را با طراحی منحصر به فرد، تراشه اختصاصی و دوربین ارتقا یافته به عرصه رقابت با گلکسی ها و آیفون های دنیای گوشی ها وارد نماید. ولی پیکسل ۶ پرو جدا از همه پیشرفت های خود، همچنان هم سطح بهترین های بازار ظاهر نشد.

پس از گذشت یک سال پیکسل ۷ پرو را ارائه داد. گوشی که بر پایه پیکسل ۶ پرو توسعه پیدا کرده و آمد تا ضعف های قبلی را جبران نماید. همچنین علاقمندان گلکسی s22 اولترا و آیفون ۱۴ پرو مکس را به خرید این پرچمدار سوق دهد. در ادامه به بررسی پیکسل ۷ پرو پرداخته تا ببینیم چه اندازه موفق ظاهر شده است.

طراحی و کیفیت ساخت

بررسی ها نشان می دهد پیکسل ۷ پرو همچنان طراحی مینیمالیستی نسل قبلی یعنی پیکسل ۶ پرو را با خود همراه کرده و در این زمینه تغییر خاصی ایجاد نشده است. به طور کلی طراحی جذاب و متمایز نسل قبلی نظرات مثبتی دریافت کرد، از این رو گوگل در طراحی پیکسل ۶ پرو تغییرات خاصی اعمال نکرده و تنها با یک سری بهبود های ریز پرچمدار جدید خود را روانه بازار کرد.

در قاب پشتی شاهد جنس شیشه ای هستیم که با گوریلاگلس ویکتوس محافظت می گردد. پیش از آنکه محو کیفیت ساخت گوشی شوید، در نگاه اول بیرون زدگی مستطیل شکل یکسره که به صورت افقی در قاب پشتی قرار دارد، خودنمایی می کند. این قاب مستطیل شکل از سه دوربین، فلش و یک میکروفن میزبانی می کند.

البته این قاب را دقیقا در پیکسل ۶ پرو شاهد بودیم اما با یک تفاوت کوچک. قاب دوربین های پیکسل ۷ پرو حالا از ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته شده تا نسبت به سال قبل مقاوم تر باشد. البته این کار به زیبایی گوشی افزوده است. لوگوی گوگل نیز بسیار شکیل وسط قاب پشتی خودنمایی می کند.

به طور کلی پیکسل ۷ پرو همان محصولی است که باید پیکسل ۶ پرو می بود. انگار طراحان گوگل یک سال دیرتر دست به کار شده اند. پیکسل ۷ پرو حقیقتا طراحی منحصر به فردی داشته و بررسی ها نشان می دهد با حرف G و نوار آلومینیومی عریض روی پنل پشتی، از فاصله چندمتری می توان متوجه شد که گوشی مورد  نظر پیکسل است.

برآمدگی دوربین این اسمارتفون، آلومینیومی بوده و با فریم گوشی کاملا یکپارچه است. روی این برآمدگی ماژول های دوربین تعبیه شده و تا حدودی جزیره دینامیک آیفون ۱۴ پرو را تداعی می کنند. طراحی یکپارچه و آلومینیومی پیکسل ۷ پرو به مراتب جذاب تر و مدرن تر دیده می شود.

ولی همچنان لمس لبه های تیز برجستگی دوربین اندکی ناخوشایند احساس می شود. البته طراحی متقارن این برآمدگی موجب شده گوشی روی سطح صاف سر نخورد. چینش کلیدهای فیزیکی یکی از ضعف های طراحی گوشی محسوب می شود. برخلاف سایر گوشی های اندرویدی، کلید پاور این پرچمدار بالای کلیدهای کنترل صدا تعبیه شده است.

این موضوع سبب می شود مدام به جای کلید پاور، کلید صدا فشرده شود. روی لبه بالایی شیاری مشاهده می شود که به آنتی فایوجی مربوط است. شیار سیمکارت نیز در لبه سمت راست گوشی واقع است. هر دو پنل گوشی در لبه های کناری خود دارای انحنای ظریفی هستند که ظاهر متفاوتی به گوشی داده و موجب می شود دستگاه به خوبی در دست قرار گیرد.

پیکسل ۷ پرو با ابعاد ۸.۹*۷۶.۶*۱۶۲.۹ میلی متر و وزن ۲۱۲ گرم، یک میلی متر کوتاه تر و دو گرم سنگین تر از نسل قبل شده است. ولی همچنان از پرچمداران اپل و سامسونگ وزن کمتری دارد. این گوشی از گواهی IP68 بهره می برد و می تواند نیم ساعت فشار آب در عمق یک و نیم متری را تحمل کند.

بررسی ها نشان می دهد پیکسل ۷ پرو در سه رنگ خاکستری تیره، سبز و سفید به فروش می رسد. این مدل ها براق بوده و آثار انگشت را جذب می کنند ولی در رنگ سفید مورد بررسی اثر انگشت و چربی کمتری به چشم می خورد. شایان ذکر است حسگر اثر انگشت نیز زیر نمایشگر گوشی تعبیه شده که نسبت به نسل قبلی بهتر بوده و با مکث بسیار ریز قفل گوشی گشوده می شود.

قابلیت تشخیص چهره دوبعدی نیز به پیکسل ۷ پرو اضافه شده که هر چند خیلی امینت آن دقیق نیست ولی یکی از موارد خاص و کار راه انداز محسوب می شود. در مجموع در بخش طراحی پیکسل ۷ پرو ریزه کاری هایی را انجام داده که نتیجه آن گوشی خوش ساخت تر از قبل بوده که می توان به چشم یک پرچمدار واقعی به آن نگاه کرد.

از طراحی مینیمال و جذاب تا فریم آلومینیومی که هم اطراف قاب گوشی و هم قاب دوربین را فرا گرفته و جلوه جذابی دارد. نمایشگر نیز با حاشیه های مناسب و کیفیت روشنایی خوب نظرات را به خود جلب می کند. ضمنا در برابر گردو غبار و نفوذ آب نیز مقاوم است.

نمایشگر و اسپیکر

بررسی ها نشان داد پیکسل ۷ پرو از نمایشگر ۶.۷ اینچی با پنل اولد و وضوح ۱۴۴۰*۳۱۲۰ پیکسل، نسبت تصویر کشیده ۱۹.۵:۹ و تراکم پیکسلی خیلی خوب ۵۱۲ پیکسل بر اینچ بهره می برد. این پنل به لطف استفاده از فناوری LTPO می تواند با توجه به محتوای در حال نمایش، نرخ نوسازی را بین ۱۰-۱۲۰ هزار تغییر بدهد.

در منوی تنظیمات نمایشگر می توان وضوح آن را از QHD+ به وضوح کمتر FHD+ تغییر داد. به این ترتیب بار پردازش گرافیکی و مصرف باتری کاسته شده و تجربه بازی ارتقا می یابد. از سویی نرخ نوسازی نیز قابل تغییر به حالت ثابت ۶۰ هرتز می باشد. حداکثر روشنایی نمایشگر پیکسل ۷ پرو ۱۵۰۰ نیت اعلام شده است.

این گوشی پرچمدار در تست ها در حالت دستی روشنایی ۷۴۹ نیت و در حالت خودکار ۱۴۱۹ نیت را نمایش داد که عدد دوم به ادعای گوگل در این زمینه نزدیک است. اگر چه با روشنایی ۲۰۴۹ نیتی آیفون ۱۴ پرو مکس فاصله چشم گیری دارد. این گوشی از اسپیکرهای استریو با ترکیب اسپیکری در لبه پایین و اسپیکر مکالمه در لبه بالایی بهره می برد.

صدای خروجی اسپیکرها به اندازه سایر پرچمداران متعادل نبوده ولی می توان از اختلاف آن چشم پوشی نمود. بلندی صدای اسپیکرها و عملکرد آن ها در پوشش فرکانس های میانی و بالا، در حد دستگاه قدرتمندی همچون آیفون ۱۴ پرو مکس است. ولی در فرکانس های پایین از این گوشی کمتر بوده و بیس های چندان کوبنده ای ارائه نمی دهد.

دوربین

اساس دوربین پیکسل ۷ پرو نیز نسبت به نسل قبل تفاوتی ندارد ولی گوگل بهبودهای ریز و در عین حال مفیدی را در آن ایجاد کردهاست. بهبودهایی نظیر اضافه شدن فوکوس خودکار به دوربین اولتراواید و زوم اپتیکال که سبب ارتقای تجربه عکاسی می شوند.

دوربین اصلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسل با دریچه دیافراگم ۱.۹ و لرزشگیر اپتیکال بهره می برد و برای دوربین تله فوتو همانند قبل حسگر ۴۸ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. البته اکنون به جای زوم ۴ برابر زوم اپتیکال ۵ برابری را نسبت به دوربین اصلی ارائه می دهد.

دوربین سوم از حسگر ۱۲ مگاپیکسل بهره می برد و لنز آن نسبت به قبل عریضتر شده است. مجموعه دوربین های این گوشی از قابلیت فوکوس خودکار بهره می برند که برای ثبت تصاویر ماکرو استفاده می شود. ضمنا این گوشی تصاویر اولتراواید را با ابعاد ۱۲.۵ مگاپیکسل نیز ذخیره می کند.
دوربین سلفی نیز به حسگر ۱۱ مگاپیکسل با دیافراگم ۲.۲ مجهز شده است. عملکرد دوربین اصلی پیکسل ۷ پرو بسیار خوب بوده و تصاویر را با رنگ های کاملا طبیعی و واقعی، روشنایی و جزئیات خوب نمایش می دهد. عملکرد همزمان دوربین ها با یکدیگر از اتفافات جالب یکی دو سال اخیر می باشد که به گوشی های پرچمدار اضافه شده است.

خروجی نهایی تصاویر با این گوشی دارای کیفیت و جزئیات بسیار خوبی است. ضمنا قابلیت جدیدی به گوشی اضافه شده که لرزش عکس های پرتره یا تار را تا حدودی کاهش می دهد. در ضمن هر سه دوربین از قابلیت فیلمبرداری فورکی با نرخ ۳۰/۶۰ فریم پشتیبانی می کنند و کیفیت ویدیوها خوب ارزیابی می شود.

عملکرد دوربین سلفی نیز همانند دوربین اصلی جای تعریف دارد و همه عکس های سلفی ثبت شده با آن دارای جزئیات بسیار خوب و رنگ های کاملا طبیعی می باشند.

 نرم افزار و سخت افزار

نرم افزار و تجربه کاربری اسمارتفون های پیکسل نقطه قوت اصلی آن ها محسوب می شود و در جهانی متفاوت از سایر اندرویدها قرار دارد. بررسی ها نشان می دهد پیکسل ۷ پرو هم از این قاعده جدا نیست. پرچمدار جدید گوگل از اندروید ۱۳ بهره می برد و شامل سه سال بروزرسانی نرم افزاری و پنج سال بروز رسانی امنیتی است.

در سیستم عامل پیکسل ۷ پرو از تبلیغات و اپلیکیشن های اضافی خبری نیست. در این گوشی دو اپ گالری، دو تقویم یا دو فروشگاه را شاهد نخواهید بود. از قابلیت های شخصی سازی گرفته تا قسمت اعلانات و گزینه های تنظیمات فوری، همه به طوری هستند گوگل مدنظر داشته و سراسر سیستم عامل با سرویس های گوگل یکپارچگی بسیاری دارد.

جدا از همه موارد آشنای اندروید، گوگل برخی قابلیت ها را به طور اختصاصی برای گوگل پیکسل ۷ پرو توسعه داده که در سایر دستگاه های اندرویدی دیده نمی شود. دستیار صوتی می تواند به جای شما تماس های دریافتی یا پیغام های خودکار را پاسخ دهد.

این گوشی بدون نیاز به اینترنت، پیام های صوتی را به متن تبدیل کرده و برای فیلم ها زیرنویس می سازد. حتی با دقت خیره کننده ای، صدای ضبط شده را به حالت متن در می آورد. البته این قابلیت هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نداشته و فعلا به چند زبان انگلیسی، آلمانی و ژاپنی محدود است.

بررسی ها نشان داد پیکسل ۷ پرو می تواند متن ها را به سادگی از عکس ها یا اسکرین شات ها استخراج نماید. این قابلیت می تواند به خوبی متون فارسی را تشخیص دهد. در نرم افزار فوتو، فابلیتی اضافه شده که توسط هوش مصنوعی وضوح عکس های تار را افزایش می دهد. کیفیت عملکرد این ویژگی به وضعیت و نوع سوژه تصویر بستگی دارد.

در مجموع نرم افزار بهینه گوگل به همراه نمایشگر ۱۲۰ هرتزی  تجربه بسیار لذت بخشی را در اختیار کاربران می گذارند. سیستم عامل پیکسل ۷ پرو بسیار روان بوده و انیمیشن های آن حین جابجایی بین قسمت های مختلف رابط کاربری به نرمی هر چه تمام انجام می شود.


در بررسی سخت افزاری پیکسل ۷ پرو قابل ذکر است این گوشی از دومین نسل تراشه اختصاصی گوگل موسوم به تنسور G2 بهره می برد. تراشه ای که بر روی کاغذ تفاوت چشمگیری با نسل قبل نداشته ولی گوگل مدعی است G2 سبب بهبود مصرف بهتر باتری گوشی می شود.

برخلاف تراشه های رقبا، G2 چهار نانومتری نبوده و با معماری ۵ نانومتری سامسونگ ارائه می شود. عملکرد این تراشه در حد و اندازه یک پرچمدار خوب می باشد و هماهنگی بالای سخت افزار و نرم افزار در این گوشی شما را به وجد خواهد آورد. اندروید ۱۳ و تنسور G2 به خوبی در کنار هم عمل می کنند تا تجربه روان و فوق العاده ای را شاهد باشید.

بازی های سنگین بر روی این اسمارتفون به راحتی اجرا شده و از لگ و تاخیر خبری نیست. اما افزایش دمای گوشی حس می شود. از نظر عملکرد پردازشی پیکسل ۷ پرو کار خود را به خوبی انجام می دهد. ضمنا این گوشی با حافظه های داخلی ۱۲۸/۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت به همراه حافظه های رم ۸ و ۱۲ گیگابایت ارائه می شود.

باتری

پیکسل ۷ پرو همچون نسل قبلی از باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی مورد نیاز خود بهره می گیرد و از فناوری شارژ سریع و شارژ بی سیم با توان ۲۳ وات پشتیبانی می کند. ولی با هر شارژر PD سریع می توان آن را ظرف یک ساعت و پنجاه دقیقه شارژ نمود.

به این ترتیب عملکرد باتری پرچمدار جدید گوگل نسبت به نسل قبل تغییری نداشته ولی شارژدهی باتری کمی بهبود یافته است. البته به اندازه ای نسبت که بتوان در استفاده روزمره آن را حس کرد. باتری پیکسل ۷ پرو در خوشبینانه ترین حالت و استفاده معمولی رو به کم، احتمالا یک روز کامل شارژ گوشی را فراهم نماید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *