دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی گلکسی a33 میان رده اقتصادی جدید و متفاوت سامسونگ

  • شیوا فهیمی
  • ۲۹ تیر ۱۴۰۱
  • ۰

در طراحی گوشی گلکسی a33 عناصری به کار گرفته شده که با سایر میان رده های سامسونگ متفاوت می باشد. این مطلب به بررسی گلکسی a33 می پردازد.

گوشی گلکسی a33 در مارس ۲۰۲۲ به بازار معرفی شد. این اسمارتفون دوست داشتنی و نسبتا کامل با نقاط قوت زیادی همچون طراحی زیبا، نمایشگر خوب، باتری پر ظرفیت و سخت افزار قوی ارائه می شود. با بررسی گلکسی a33 همراه این مطلب از آرگا باشید.

آشنایی و بررسی گلکسی a33

گلکسی a33 قبل از اینکه نسل جدیدی از خانواده a30 باشد، نسخه اقتصادی گلکسی ای ۵۳ می باشد. در سال های قبل، میان رده های مقرون به صرفه سری گلکسی ای ۳۰ با وجود استقبال تقریبا مناسب مردم، از لحاظ امکانات و قابلیت ها همیشه در سطحی پایین تر از گوشی های هم قیمت شیائومی بودند.

ولی اکنون سامسونگ سیاستی متفاوت را درباره جدیدترین عضو این خانواده به کار بسته و به دنبال بهبود شرایط می باشد. در مارس ۲۰۲۲ سامسونگ گوشی گلکسی a33 را به بازار معرفی کرد. این گوشی حس و حال نسخه ارزان قیمت ای ۵۳ را القا می کند.

میان رده اقتصادی جدید سامسونگ از زبان طراحی و تراشه گلکسی ای ۵۳ بهره می برد و در بازه قیمتی اش با گوشی های قدرتمندی همچون شیائومی ۱۱ لایت ۵g ne و گلکسی ام ۵۲ قابل قیاس است. در ادامه مطلب به بررسی کامل گوشی گلکسی a33 می پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی طراحی گلکسی a33 می توان گفت که این گوشی حس متفاوتی را القا می کند. عناصری در طراحی آن استفاده شده که با سایر میان رده های سامسونگ تفاوت دارد و گاه سبب سردرگمی می شود. طراحان سامسونگ عضو جدید خانواده s30 را موشکافانه طراحی نموده به نحوی که به سختی می توان آثاری از زبان طراحی گلکسی a32 را در جایگزین آن پیدا کرد.

گلکسی a33 قبل از هر چیز، حس و حال مدل کوچکتر گلکسی a53 را منتقل می کند. زبان طراحی a53 از نسخه های پیشین فاصله گرفته و به گلکسی a52 نزدیک شده است. برعکس دوربین های گلکسی a32 که هر یک بیرون زدگی اختصاصی همراه بودند، در گلکسی a33 ماژول دوربین گوشی با شیب ملایمی به صورت یکپارچه به پنل پشتی پیوند یافته است.

از این رو تشخیص گلکسی a33 فایوجی و سه نسخه خانواده گلکسی a52 از نماس پشت کار ساده ای نخواهد بود. به طور کلی طراحی گلکسی a33 بسیار متمایز، ساده، مینیمال و البته زیبا به نظر می رسد. فریم پلاستیکی گوشی در همه رنگ ها با بدنه هم رنگ می باشد. و با پوشش مات، مقاومت مناسبی در مقابل اثر انگشت و چربی از خود نشان می دهد.

به جز رنگ مشکی که انتخاب اول بیشتر کاربران محسوب می شود، این گوشی در رنگ های سفید، آبی و طلایی یا به گفته سامسونگ هلویی نیز ارائه می شود. در بررسی ها مشخص شد گلکسی a33 کوچکتر و کمی سبک تر از نسل قبل می باشد. البته ابعاد نمایشگر آن نیز کوچکتر شده و حالا میان رده مقرون به صرفه سامسونگ از پنل ۶.۴ اینچی به جای ۶.۵ اینچ بهره می برد.

به نظر می رسد حاشیه های نمایشگر نیز باریک شده و صفحه نمایش گلکسی a33 کاملا تخت دیده می شد. فریم پهن دستگاه نیز انحنای کمی داشته و در دست سر نمی خورد. همچنین از نمایشگر در مقابل ضربات محافظت می نماید. به این ترتیب با گوشی مقاومی به نظر روبرو هستیم.

پوشش گوریلاگلس ۵ روی صفحه نمایش، ویژگی قابل توجهی برای یک میان رده محسوب می شود. در ضمن گواهی IP67 نگرانی از بابت ورود آب و گرد غبار به دستگاه را تا حدود زیادی مرتفع می نماید. به این معنا که گلکسی a33 می تواند تا عمق یک متری آب، حدود سی دقیقه تحمل کند. جالب است که این ویژگی را سامسونگ برای اولین بار به سری AX3 آورده تا از فاصله آن با سری AX5 بکاهد. و به نوعی گلکسی a33 را از عمده رقبایش متمایز نماید.

از ویژگی های جالب دیگر گلکسی a33 باید به سنسور اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر اشاره نمود که برخلاف انتظار، دارای دقت و سرعت مناسبی هم می باشد. ولی بخش ناراحت کننده تصمیم گیری سامسونگ درباره این دستگاه، حذف جک هدفون از آن است که در بیشتر موارد کاربران را با دردسر روبرو می کند.

البته همچنان ضخامت حاشیه پایین نمایشگر از سه ضلع دیگر آن بیشتر بوده و سبب آزار کاربران نکته بین می شود. شایان ذکر است که گلکسی a33 بسیار خوش ساخت و البته خوش دست است. با اینکه به جز پوشش گوریلاگلس ۵ نمایشگر، بقیه قسمت ها کاملا پلاستیکی هستند، ولی قطعات به خوبی تعبیه شده اند و حس خوشایندی را منتقل می کنند.

وزن تقریبا سبک و ۱۸۶ گرمی گوشی نیز موجب شده تا در استفاده های مداوم از گلکسی a33 احساس خستگی نکنید. همانطور که اشاره شد این دستگاه مانند A53 از فریم تخت برخوردار است تا نوعی هارمونی بین گوشی های میان رده و پرچمدار سامسونگ برقرار گردد. قابل ذکر است که کره ای ها طراحی براق قبلی را کنار نهاده و گلکسی a33 را کاملا مات در فریم و بدنه طراحی نموده اند.

نمایشگر ۹۰ هرتزی

با توجه به بررسی ها مشخص شد نمایشگر گلکسی a33 نسبت به نسل قبلی یعنی A32 پیشرفت چشمگیری پیدا کرده و جایگزینی پنل ال سی دی گذشته با نمونه ال ای دی به طراحان این اجازه را داده تا سنسور اثر انگشت را زیر صفحه نمایش تعبیه کنند. البته ماژول تشخیص اثر انگشت کمی پایین تر از جای معمول بوده  و از سویی عملکرد آن کمی از رقبای چینی کندتر می باشد.

نمایشگر گلکسی a33 اکنون به جای پنل ۶۰ هرتزی ال سی دی به  پنل ۹۰ هرتزی ال ای دی مجهز شده است. این نمایشگر دارای رزولوشن فول اچ دی پلاس  یا ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل می باشد. تراکم پیکسلی پنل در ابعاد ۶.۴ اینچی این گوشی خیلی خوب ارزیابی می شود. زیرا برای تفکیک پیکسل ها از یکدیگر باید چشم ها را به پنل خیلی نزدیک کرد.

هر چند نمایشگر ۹۰ هرتزی گلکسی a33 به اندازه پنل های ۱۲۰ هرتزی سایر میان رده های سامسونگ روان نیست ولی تفاوت محسوسی به پنل های ۶۰ هرتزی استاندارد داشته و قطعا کاربر را راضی می کند. کیفیت این صفحه هم دست کمی از مدل های مختلف گلکسی A52 ندارد.

کنتراست زیاد، رنگ های شاداب ولی طبیعی و زاویه دید کامل از قابلیت های تصویر نمایشگر گلکسی a33 می باشد. حداکثر روشنایی نمایشگر نیز برای استفاده در همه شرایط کافی به نظر می رسد. به طوری که حتی زیر نور مستقیم خورشید نیز با مشکلی روبرو نمی شوید.

همانطور که اشاره شد نرخ نوسازی نمایشگر گلکسی a33 نود هرتزی می باشد از این رو انیمیشن های رابط کاربری نسبت به قبل بسیار نرم اجرا می شوند. البته نرخ نوسازی متغیر وجود ندارد. گوشی صرفا درباره برنامه هایی که از نرخ نوسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی نمی کنند مانند اپلیکیشن دوربین، به صورت موقت نرخ نوسازی را به ۶۰ هرتز بر می گرداند. در بقیه موارد نمایشگر همواره با نرخ ثابت ۹۰ هرتز همراه است.

مادامی که از حالت تنظیمات خودکار نمایشگر استفاده شود در روشنایی روز و زیر نور خورشید خوانایی محتوا مناسب است. به لطف حضور پنل ال ای دی گلکسی a33 رنگ مشکی را بسیار عمیق و با کنتراست زیاد نمایش می دهد. نکته قابل انتقاد این است که از پشتیبانی محتوای HDR خبری نیست و چنین ویدیوهایی را در حالت SDR اجرا می کند. در حالی که در گوشی شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE این قابلیت با قیمت کمتری در اختیار کاربر قرار می گیرد.

اسپیکر استریو

همانطور که در ابتدای بررسی گلکسی a33 اشاره شد این گوشی فاقد جک هدفون ۳.۵ میلی متری می باشد ولی کره ای ها برای جبران این کمبود، در گوشی مقرون به صرفه خود اسپیکرهای استریو تعبیه نموده اند. کانال های اسپیکر در پایین فریم و لبه بالایی نمایشگر حضور دارند و عملکرد مطلوبی در تولید فرکانس های مختلف صدا نشان می دهند.

اسپیکرهای گلکسی a33 حجم صدای خیلی خوبی دارند. از طرف دیگر به لطف پشتیبانی از قابلی دالبی اتمز می توانند صدای حجیم تر و فراگیرتری هم ارائه دهند.

سخت افزار و نرم افزار

در این بخش ابتدا به بررسی سخت افزاری گلکسی a33 می پردازیم. این اسمارتفون دقیقا از تراشه به کار رفته در گلکسی A52 یعنی اگزینوس ۱۲۸۰ بهره می برد که از ترکیب دو هسته ۲.۴ گیگاهرتزی کورتکس ای ۷۸ و شش هسته ۲.۰ گیگاهرتزی کورتکس ای ۵۵ تشکیل شده است.

این تراشه را پردازنده گرافیکی مالی جی ۶۸ شرکت ARM همراهی می کند. به لطف تراشه مذکور گلکسی a33 در چند باند از نسل پنجم شبکه زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می کند. موردی که برای کاربران ایرانی موضوعیت چندانی ندارد. برای گوشی مذکور چهار نسخه رم و حافظه داخلی ۴/۱۲۸، ۶/۱۲۸، ۸/۱۲۸ و ۸/۲۵۶ گیگابایت در نظر گرفته شده است.

در بررسی ها مشخص شد گلکسی a33 در اجرای بازی ها عملکرد خوبی داشته و می توان آن را به عنوان یکی از انتخاب های اقتصادی برای گیمرها در نظر گرفت. البته شیائومی به ازای قیمت سخت افزار قوی تری ارائه می دهد. شایان ذکر است در رده قیمتی گلکسی a33 گوشی های به مراتب قوی تری مانند پوکو  اف ۳، شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE، و گلکسی M52 نیز وجود دارند.

در ادامه بخش نرم افزاری گوشی گلکسی a33 را مورد بررسی قرار می دهیم. این اسمارتفون به طور پیش فرض با سیستم عامل اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 ارائه می شود. از این رو از نظر ظاهری تفاوت زیادی نسبت به One UI 4.0 ندارد. رابط کاربری جدید هم بهبودهایی جزئی نسبت به نسخه ۴.۰ تجربه می کند. در ضمن آپدیت امنیتی گوشی نیز مربوط به فوریه ۲۰۲۲ می باشد.

سامسونگ وعده آپدیت ۴ ساله اندروید و بروزرسانی ۵ ساله امنیتی را برای گلکسی a33 وعده داده که آن را به یکی از بهترین گوشی های میان رده بازار برای استفاده طولانی مدت تبدیل می نماید. در حقیقت میان رده های جدید سامسونگ همانند پرچمداران این شرکت از لحاظ نرم افزاری پشتیبانی می گردند.

طراحی رابط کاربری جدید سبک و سیاق مدرن و آراسته ای داشته و احتمالا به سلیقه بیشتر کاربران متناسب باشد. البته تفاوت های آن با نسل قبلی چندان چشمگیر نبوده و باید تفاوت را در جزئیات جستجو نمود. قابلیت رم پلاس در ابتدا با نسخه ۴.۰ معرفی شد. این قابلیت به کاربر اجازه می دهد تا ۴ گیگا بایت از حافظه ذخیره سازی دستگاه را به عنوان رم مازاد بهره بگیرد ولی با رابط کاربری جدید کاربر می تواند میزان این رم را به دلخواه بین ۲/۴/۶/۸ گیگابایت انتخاب نماید.

ویژگی تقویم هوشمند نیز به برنامه تقویم سامسونگ اجازه می دهد تا با دسترسی به تاریخ ها و ساعت های درج شده در پیام های متنی، آن ها را به عنوان رویدادهایی در تقویم توصیه کند. به گفته کره ای ها این ویژگی با پیام رسان پیش فرض گوشی و برنامه هایی مانند لاین، واتساپ، وایبر و سیگنال سازگار بوده ولی مشخص نیست که درباره برنامه هایی مانند تلگرام و تمیز وضعیت به چه صورت خواهد بود.

دوربین چهارتایی

سامسونگ گوشی گلکسی a33 را در پنل پشتی به دوربین چهارتایی شبیه گلکسی A52 مجهز می باشد که شامل لنز اصلی واید ۴۸ مگاپیکسلی، لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، لنز ماکرو ۵ مگاپیکسل و لنز ۲ مگاپیکسل عمق سنج می باشد. در حالی که دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی بوده تفاوت تاثیر گذار به اضافه شدن لرزشگیر اپتیکال به دوربین اصلی بر می گردد.

دوربین اصلی گوشی در زمینه جزئیات و گستره دینامیکی عملکرد کم و بیش مشابهی با نمونه های گران قیمت تر مانند A52S به نمایش می گذارد. سطح جزئیات و گستره دینامیکی دوربین در این رنج قیمتی راضی کننده می باشد. البته اندکی به گرمی متمایل می شود. دقت کنید که حتی گلکسی اولترا اس ۲۱ نیز موفق با بازیابی همه جزئیات پشت پنجره نشده است.

دوربین گلکسی a33 تمایل تقریبا زیادی به اشباع نمودن رنگ ها داشته بخصوص هنگامی که در تصویر گیاه و درخت باشد. اگر نور زیادی در تصویر باشد، دوربین اصلی می تواند به بهای اضافه کردن آرتیفکت به تصویر، کمی سطح جزئیات را افزایش دهد. البته در این حالت رنگ ها هم به اندازه عکس های ۱۲ مگاپیکسلی گرم نخواهند بود.

خوشبختانه لنزهای واید و اولتراواید گلکسی a33 از حالت شب پشتیبانی می کنند ولی عملکرد فوکوس خودکار دوربین اصلی در نور کم بسیار کاهش می یابد. دوربین اولتراواید از نظر ثبت جزئیات اصلا در سطح دوربین اصلی نبوده البته رنگ های تصویر اولتراواید خوش رنگ و لعاب تر از دوربین اصلی می باشند.

باتری

بررسی باتری گلکسی a33 نشان می دهد ظرفیت آن با نسل قبلی تفاوتی نداشته و اکنون نیز شاهد یک پکیج ۵ هزار میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی مورد نیاز گوشی  هستیم. سامسونگ مدعی است با یک بار شارژ گوشی ، در استفاده روزمره از گلکسی a33 باتری تا دو روز دوام می آورد.

قابل ذکر است برای گوشی قابلیت شارژ سریع ۲۵ واتی نیز در نظر گرفته شده است که طی نیم ساعت حدود ۴۵ درصد باتری را شارژ می کند. ولی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس در همین تایم فول شارژ می گردد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *