دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

آموزش تکثیر برگ بیدی و نحوه نگهداری و پرورش این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۸
  • ۰

برگ بیدی گیاهی چند ساله است که محبوبیت فراوانی بین مردم کسب کرده است اگر چه به خاظر رشد سریع و تکثیر برگ بیدی برخی از افراد آن را گیاه لش می خوانندولی با این وجود هم زیبایی هایی ایجاد می کند که افراد زیادی آن را می پسندند.

برگ بیدی، گیاهی چند ساله و دارای انواع مختلفی از گیاهان علفی و خسبی است. نگهداری نوع علفی این گیاه در خانه یکی از بهترین انتخاب ها برای زیبا سازی فضای خانه است که نحوه مراقبت و نگهداری از آن بسیار راحت و برای تکثیر این گیاه راه های بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه مطالب آن ها را بیان خواهیم کرد.

معرفی و چگونگی تکثیر برگ بیدی

برگ بیدی گیاهی علفی و خزنده است که در ادارات مختلف، دفاتر، بانک ها و کارخانه ها کاربرد فراوانی دارد و می تواند صورت و جذابیت زیادی را به دفتر کار شما بدهد.

برگه های این گیاه بیضی شکل، نوک تیز و بدون دمبرگ هستند و نوارهایی دارای دو رنگ مختلف روی آن مشاهده می شود؛ برگه های این گیاه در صورت کمبود نور کافی به رنگ سبز در می آیند. حذف کردن جوانه های انتهایی برای تکثیر این گیاه بسیار مناسب است.

پرورش گل بیدی در منزل

 

برگ بیدی، گیاهی از خانواده کملیناسه است که برای زیباسازی و تزئین گلخانه ها، پشت پنجره و طاقچه ها مورد استفاده قرار می گیرد. بیدی گیاهی سریع الرشد و کمک توقع است به طوری اگر ان را در یک گلدان بکارید پس از یک سال می توانید ۵ گلدان جدید تهیه و تکثیر کرد و به نظر می رسد به همین دلیل است که این گیاه را در کتب مختلف گیاه لش نامیده و ارزشی برای آن قائل نیستند.

مراقبت و تکثیر این گیاه برای جلوه نمایی و زیبایی آفرینی محیط  های اطراف بسیار مهم است.

تکثیر برگ بیدی:

گرفتن قلمه از برگ بیدی در کلیه فصل های سال از شاخه ها و کاشت آن ها در یک گلدان از طریق قلمه ساقه علفی انجام می یابد. برای انجام این کار از ماه اردیبهشت تا شهریور در طی روند سرزنی به گیاه برای حفاظت از آن می توانید شاخه های هرس شده را نیز در آب یا خاک ریشه دار کنید زیرا برگ بیدی اگر در شرایط مناسب قرار گیرد قادر است تا پیش از یک ماه  ریشه دهد.

قلمه زدن گل بیدی

برای این کار بایستی گلدان های جدیدی را انتخاب کنید و داخل آن را با مخلوطی از خاک و شن پر کنید و بهتر است قبل کاشت گلدان را آبیاری کنید تا خاک به طور کامل نشست کند. اکنون با مداد باریک و یا سیم مفتول سوراخ های کوچکی در خاک ایجاد کنید و قلمه هایی را که حداقل دو جفت برگ دارند را درون آن بکارید بایستی این کار ر به نحوی انجام دهید که یکی از دو جفت برگ ها بیرون از خاک باشد.

پس از رشد گیاه می توانید با حذف کردن جوانه های انتهایی برای تهیه قلمه و همچنین تکثیر این گیاه در واقع باعث بیدار شدن جوانه های دیگر و در نهایت پر پشت شدن گیاه می شود.

شرایط مورد نیاز برای رشد و تکثیر برگ بیدی

برای رشد بهتر و همچنین برای تکثیر، برگ بیدی نیاز به قرار گرفتن در شرایطی خاص را دارد که ما در ادامه، این شرایط را بیان کرده ایم.

آبیاری:

هنگام آبیاری توجه داشته باشید که خاک بایستی کامل خشک شده باشد و اگر از گل به صورت آویزان استفاده می کنید از آنجایی که هوای گرم همیشه به سمت بالا حرکت می کند آن قسمت گیاه که در ارتفاع است نیاز به آبیاری بیش تری دارد.

آبیاری گل بیدی

دما:

دمای مورد نیاز برای رشد برگ بیدی در تابستان درجه حرارت طبیعی هوا مناسب است و نیازی به تامین محیط دیگر نیست البته بهتر است که آن رادر بالکن هایی که دارای سایه هستند قرار دهید ولی در زمستان حداقل دمای مورد نیاز برای رشد گیاه ۱۰ درجه است و بایستی گیاه حتما درون خانه نگهداری شود زیرا سرمای شدید باعث خشک شدنش خواهد شد.

نور:

نیاز نوری برای این گیاه بسیار کم است و می توانید آن را در پشت پنجره قرار دهید البته توجه داشته باشید که پنجره های جنوبی مناسب نیستند زیرا تابش مستقیم نور به گیاه باعث سوختن برگ های آن می شود.

رطوبت و نوع خاک:

همان رطوبت داخل منزل برای رشد و تکثیر برگ بیدی کافی است و نیازی به کاهش یا افزایش رطوبت ندارد. همچنین بهترین خاک برای پرورش این گیاه خاک و کود آماده به همراه خاک گل فروشی است.

کاشت گیاه بیدی در باغچه

تمیز کرد برگ ها:

هر سه هفته یک بار بایستی غبار پاشی رو برگه های گیاه انجام شود البته توجه داشته باشید که نباید از مواد شیمیایی برای این کار استفاده کنید زیرا باعث  آسیب رسیدن به برگ بیدی می شود.

تغذیه:

بایستی هر دو هفته یک بار گیاه بیدی را با کود مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور تغذیه کنید.

تعویض خاک گلدان:

در اینجا اگر ریشه ی گل به بیرون نفوذ پیدا کرده باشد بایستی گلدان آن را عوض کنید.

بیماری های برگ بیدی و چگونگی درمان آن

این گیاه ممکن است به بیماری هایی دچار شود و شما در این مواقع قادر به تکثیر آن نخواهید بود لذا بایستی آن را به طور کامل درمان کنید که چگونگی درمان بیماری گیاه بیدی را در ادامه برای شما بازگو کرده ایم.

برگ های گیاه سبز روشن و ضخیم شده اند:

تغذیه مصنوعی برای گیاه بیش از حد انجام شده در اینجا بایستی تغذیه را متوقف کرده تا رنگ اول گیاه ظاهر شود.

نگهداری و تکثیر برگ بیدی

برگ های گیاه رنگ خود را از دست داده و نرم و آبکی می شوند:

در این هنگام ممکن است گیاه به خاطر سرمای بیشتر از حد یخ زده باشد شما در این شرایط سعی کنید که قسمت های سالم را برای تکثیر این گیاه جدا کنید.

نوک برگه ها به سمت بالایی گیاه خم می شوند و سپس سقوط می کنند:

نشان دهنده این است که محیط پرورش گیاه گرم و خشک است و بایستی گیاه را به محیط خنک تری منتقل کنید میزان آبیاری را بیشتر و غبار پاشی را نیز فراموش نکنید البته توجه داشته باشید که گیاه در معرض اشعه نور خورشید نباشد.

لکه های قهوه ای رنگ روی گیاه ظاهر شده است:

این نشان دهنده این است که از مواد براق کننده شیمیایی استفاده کرده اید.

قسمتی از ساقه که نزدیک به سطح خاک است دچار پوسیدگی شده:

نشان گر این است که میزان آبیاری بسیار زیاد است و باید اجازه دهید سطح خاک گلدان در ف۶اصله دو آبیاری کاملا خشک شود. البته اگر ساقه تمامی برگ هایش ریخته نشان دهنده این است که گیاه پیر شده و بهتر از قسمت  های سالم آن برای تکثیر برگ بید استفاده کنید.

زیبایی های کل بیدی

گیاه بد شکل شده و حشرات سبز رنگی روی آن مشاهده می شود:

آفت عامل ان است و بایستی هر دو هفته یک بار توسط سم حشره کش طبق دستور سم پاشی کنید تا حشرات از بین بروند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *