دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

رمز ارز فانتوم و آشنایی با اهداف و پتانسیل این ارز دیجیتال

  • شیوا فهیمی
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

رمز ارز فانتوم پلتفرمی غیر متمرکز و ایمن برای قراردادهای هوشمند است. پلتفرم فانتوم متن باز، قابل سفارشی سازی و مقیاس پذیر است. برای آشنایی بیشتر با این رمز ارز با ما همراه باشید.

پلتفرم ارز دیجیتال فانتوم متن باز، قابل سفارشی سازی و مقیاس پذیر بوده که با هدف رفع محدودیت های نسل گذشته شبکه های بلاکچین به وجود آمده است. در ادامه با رمز ارز فانتوم و هدف از ایجاد آن بیشتر آشنا می شوید.

آشنایی با رمز ارز فانتوم

ارز دیجیتال فانتوم یا Fantom پلتفرمی غیر متمرکز و ایمن جهت قراردادهای هوشمند می باشد. پلتفرم رمز ارز فانتوم، یک پلتفرم متن باز، قابل سفارشی سازی و مقیاس پذیر می باشد که با هدف برطرف کردن محدودیت های نسل گذشته شبکه های بلاک چین، به وجود آمده است.

هدف اصلی این رمز ارز این است که برای ساخت آینده ای بهتر و کارآمدتر، زیر ساخت هایی را ایجاد نماید تا به افراد برای بهبود کیفیت زندگی، توسط آخرین پیشرفت های دنیای فناوری کمک کند. فانتوم با نفوذ در  تمام جنبه های زندگی از جمله پذیرش دارایی های دیجیتال در مقیاس جهانی، اقتصاد و پرداخت های دیجیتالی و ضمنا هویت و سوابق پزشکی دیجیتالی، قسمتی از انقلاب دیجیتال به شمار می رود.

در سال ۲۰۱۸ پروژه فانتوم توسط دکتر آن بی انگ ایک، دانشمند علوم رایانه در کره جنوبی شروع به کار کرد. وی تا قبل از تاسیس این پروژه، به عنوان رییس انجمن فناوری های غذایی در کره فعالیت می کرد. ایک در سال ۲۰۱۹ از پروژه انصراف و از فوریه ۲۰۱۹ تا به حال حاضر، رهبری این بنیاد را بر عهده دارد. بنیاد این رمز ارز گروهی متشکل از ۲۸ مهندس، دانشمند، محقق، طراح و کارآفرین می باشد.

رمز ارز بومی شبکه فانتوم با نماد FTM برای مواردی مانند حاکمیت، پرداخت ها و کارمزد شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در کل ۳.۱۷۵ میلیارد از این توکن وجود داشته که ۲.۸ میلیارد آن تا آگوست ۲۰۲۳ در گردش بوده و این ارز به عنوان توکن اصلی شبکه، نیز به صورت توکن شبکه ERC20 در اکوسیستم اتریوم و توکن شبکه BEP2 در اکوسیستم بایننس در دسترس می باشد.

رمز ارز فانتوم همچنین از یک ویژگی به اسم لیکوئید استیکینگ استفاده می کند که به موجب آن سهامداران این امکان را دارند تا توکن های خود را  به عنوان وام در فایننس سپرده گذاری نمایند. این سیستم مجموعه ای از برنامه های غیر متمرکز ارائه شده توسط  این شبکه می باشد.

هدف پلتفرم فانتوم

با توجه به این که ارز دیجیتال بیت کوین، ارز دیجیتال کاملا مقیاس پذیری نیست. راه حل هایی با تمرکز بر مولفه های مقیاس پذیری، غیرمتمرکز سازی و امنیت، برای آن پیشنهاد شدند. به این مولفه ها معضل سه گانه بلاک چین اطلاق می شود. تراکنش هایی نظیر انتقال داده‌ها، مبادلات دارایی و تراکنش ها و پرداخت های روزمره که به تایید سریع احتیاج دارند، در پلتفرم هایی نظیر  بیت کوین که بر غیرمتمرکز سازی و امنیت، تمرکز دارد، مناسب نمی باشند.

هدف از تاسیس پلتفرم فانتوم، حل این مشکل است. این شبکه به کمک معماری ماژولار، برای ارزهای دیجیتال امکان شخصی سازی بلاک چین ها به همراه قابلیت های متنوع و متناسب با کاربردهای آنها را فراهم نموده است. پروتکل اثبات سهام موجود در شبکه ارز دیجیتال فانتوم، امنیت خیلی بالایی را بدون احتیاج به رهبری جهت تامین امنیت شبکه، به وجود آورده است.

عملکرد فانتوم

عملکرد رمز ارز فانتوم به صورت زیر است:

۱. فانتوم ماژولار می باشد: ساز و کار Lachesis دارای قابلیت اتصال به تمام دفاتر کل توزیع شده بوده و این ساز و کار نشان دهنده یک لایه از پشته فناوری بلاک چین می باشد. شبکه اپرا شبکه اصلی ارز فانتوم است که حفظ اجماع در بین گره های موجود در Lachesis را بر عهده داشته و این شبکه با اتریوم سازگار می باشد. همچنین از ماشین مجازی اتریوم استفاده می کند.

ماشین مجازی فانتوم که یک کیت توسعه نرم افزاری تکامل یافته، با متن باز و اختصاصی بوده و در سال ۲۰۲۰ طراحی و منتشر شد. انعطاف پذیر بودن پلتفرم فانتوم به خاطر ماژولار بودن آن است. توسعه دهندگان در این شبکه می توانند در مدت چند دقیقه برنامه های غیرمتمرکز را به شبکه اصلی اپرای فانتوم منتقل نموده که سبب افزایش عملکرد آنها و ضمنا کاهش هزینه های مربوط به آن می گردد.

۲. فانتوم مقیاس پذیری دارد: قابل ذکر است شبکه های ایجاد شده روی پلتفرم فانتوم، مستقل از یکدیگر بوده از این رو ترافیک و ازدحام شبکه بر روی ثبات و عملکرد آنها بی تاثیر است. قراردادهای هوشمند از طریق پلتفرم های بلاک چینی نظیر اتریوم، طراحی و معرفی شده ولی سرعت کل شبکه به علت افزایش تعداد کاربران و پیچیده تر شدن اپ های غیرمتمرکز، شدیدا کاهش پیدا کرد و علت این موضوع آن است که زیر ساخت های یکسانی برای همه اپ ها وجود دارد.

در این شبکه، تمام بلاک چین ها قوانین مدیریتی، اقتصاد توکنی و توکن های سفارشی مخصوص خود را داشته، زیرا مستقل از بلاک چین های دیگر می باشند و قابل سفارش سازی بر اساس کاربردهای خاص خود هستند. ضمنا در این پلتفرم تمام بلاک چین ها امنیت و سرعت بالایی داشته و می توانند با بلاک چین های دیگر تعامل یابند. همچنین قابلیت اتصال به Lachesis را داشته و ضمنا دارای اجماع سریع aBFT هستند.

۳. فانتوم امنیت بالایی داشته و با محیط زیست سازگاری دارد: باید اشاره کرد الگوریتم اجماع اثبات سهام، تامین کننده امینت شبکه فانتوم بوده که بر خلاف الگوریتم اثبات کار موجود در اتریوم و بیت کوین، موجب کاهش مصرف برق و غیرمتمرکز بودن شبکه می گردد.

پروتکل Lachesis، برای شبکه های توزیع شده، امنیت بسیار بلایی را به وجود می آورد. ضمنا پلتفرم فانتوم می تواند قطعیت مطلقی را ارائه نماید. به این معنا که در این پلتفرم بر خلاف شبکه های با قطعیت احتمالی، برگشت تراکنش ها امکان پذیر نیست. ساز و کار اجماع فانتوم به علت قابلیت مقیاس گذاری نودها، میزان امنیت و غیر متمرکز بودن شبکه را بالا می برد. در ضمن به این خاطر که Lachesis فاقد هر گونه لیدر و رهبری بوده و به مجموعه های کوچکی از افراد متکی نیست، امنیت بسیار زیادی دارد.

۴. فانتوم متن باز است: هدف گروه فانتوم این است  که ضمن ایجاد بلاک هایی که همه قادر باشند از آن بهره بگیرند، افراد هم بتوانند با توجه به نیازهای خود آن ها را سفارشی سازی کنند. از آنجا که این گروه قصد دارد درباره کارش، شفافیت بالایی را ارائه دهد، کد فانتوم را به صورت متن باز در گیت هاب قرار داده است.

شبکه فانتوم بدون نیاز به مجوز و با مشارکت آزاد بوده به این ترتیب تمام افراد می توانند در این شبکه یک نود را اجرا نمایند. تعداد نامحدودی از نودهای اعتبار سنج در شبکه اصلی فانتوم، در فراهم سازی امنیت شبکه مشارکت داشته و این مشارکت مشروط به استیک کردن حداقل ۳.۱۷۵.۰۰۰ توکن فانتوم در شبکه است.

حتی اگر کاربری تعداد توکن های کمی را در اختیار داشته و فاقد تخصص در اجرای سیستم های توزیع شده، باشد هم می تواند در تامین امنیت شبکه مشارکت داشته باشد. به این صورت که حداقل یک توکن فانتوم را به یک گره اعتبار سنج محول نماید. به این طریق می تواند پاداش دریافت کند.

۵. فانتوم دارای سرعت تراکنش بالا و کارمزد نزدیک به صفر است: از جذابیت های اصلی شبکه توکن فانتوم پردازش تراکنش های شبکه با سرعت خیلی زیاد است. به طوری که می تواند هزاران تراکنش موجود در شبکه را در کمتر از چند ثانیه انجام داده و به گزارش وب سایت های معتبر این حوزه یکی از سریع ترین پلتفرم های بلاک چین بازار است. در ضمن کارمزد تراکنش ها در این شبکه چیزی حدود صفر بوده که این موضوع توکن را به رقیب جدی اتریوم تبدیل کرده است.

در پایان در صورت علاقمندی برای آشنایی با بیت کوین روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *