دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

نگاهی به نوبیا رد مجیک ۶R و بررسی مشخصات فنی و کیفی آن

  • شیوا فهیمی
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲
  • ۰

گوشی نوبیا رد مجیک ۶R در ۲۷ می ۲۰۲۱ معرفی و در ماه ژوئن به بازار عرضه شد. این اسمارتفون با طراحی ساده تر نسبت به دیگر گوشی های گیمینگ، با چندین تغییر قصد دارد مخاطبان بسیاری را جلب کند. با بررسی نوبیا رد مجیک ۶R همراه ما باشید.

نوبیا رد مجیک ۶R با هدف جلب توجه گیمرهای غیر حرفه ای به گوشی های گیمینگ ساخت شده است. این گوشی گیمینگ قدرتمند می خواهد همه بازی های موجود را به بهترین شکل ممکن اجرا کند. برای آشنایی با مشخصات و قابلیت های آن در ادامه به بررسی نوبیا رد مجیک ۶R می پردازیم.

معرفی و بررسی نوبیا رد مجیک ۶R

گوشی نوبیا رد مجیک ۶R به لطف بسته بندی فروش آن برای گیمینگ طراحی شده است. حرف r مخفف مسابقه یا racing می باشد. در حالی که این اسمارتفون نسبت به دیگر گوشی های گیمینگ طراحی ساده تری داشته و با چندین تغییر می خواهد مخاطبان زیادی را به سوی خود متمایل نماید.

             

این گوشی دو سال پیش در ۲۷ می ۲۰۲۱ معرفی و در ماه ژوئن به بازار عرضه شد. نوبیا رد مجیک ۶R با دوربین سلفی بهتر، حسگر عمق سنج برای عکاسی پرتره و بدنه جمع و جور و به مراتب سبکتر در اختیار کاربران قرار گرفت. به طور کلی وقتی پیشوند گیمینگ به گوشی اضافه می شود، انتظار قیمت بالا و طراحی خاصی می رود.

در حالی که نوبیا رد مجیک ۶R تصور ما از یک اسمارتفون مخصوص بازی را کاملا عوض می کند. این گوشی برای جلب توجه گیمرهای غیر حرفه ای به اسمارتفون های گیمینگ ساخته شده است. نوبیا رد مجیک ۶R نه قیمت بالایی دارد و نه طراحی عجیب.

برخلاف تصور حتی دوربین باکیفت و وزن کمی هم دارد. با همه این ها نوبیا رد مجیک ۶R یک گوشی قدرتمند است که با هدف اجرای همه بازی های موجود به بهترین شکل ممکن ارائه شد. قابل ذکر است نوبیا از زیر برندهای شرکت چینی ZTE می باشد که شاخه گوشی های گیمینگ خود را رد مجیک نامیده است.

ضمنا این کمپانی همکاری نزدیکی با شرکت Tencent دارد. در ادامه به بررسی همه جانبه نوبیا رد مجیک ۶R می پردازیم.

طراحی ظاهری

در بررسی طراحی نوبیا رد مجیک ۶R باید گفت برای یک گوشی گیمینگ حقیقتا متفاوت است. این اسمارتفون خوش دست، باریک و سبک می باشد. البته ضخامت و وزن کم آن بی دلیل نیست. معمولا گوشی های گیمینگ با طراحی خاص و متفاوتی ارائه می شوند.در حالی که نوبیا رد مجیک ۶R بیشتر مشابه گوشی های پرچمدار طراحی شده است.

برند ZTE  سعی نموه با اضافه کردن چند تکسچر به بخش پایینی قاب پشتی اندکی حس و حال گیمینگ به نوبیا رد مجیک ۶R القا نماید. گزارش ها نشان می دهد قیمت نوبیا رد مجیک ۶R نسبت به نوبیا رد مجیک ۶ تقریبا ده درصد ارزانتر می باشد. بعد از خارج کردن گوشی از جعبه متوجه شدیم هر چهار سمت آن تخت بوده و فقط در گوشه ها کمی خمیده است.

بررسی ها حاکی از آن است این طراحی به نوبیا رد مجیک ۶R اجازه می دهد روی سطح صاف ایستاده قرار گیرد. البته به نظر نمی رسد کسی هرگز به این مورد نیاز داشته باشد. فریم گوشی از جنس آلومینیوم و قاب پشتی شیشه ای است. نمایشگر نوبیا رد مجیک ۶R نیز توسط گوریلاگلس ۳ محافظت می شود.

ولی با توجه به رنج قیمتی گوشی، انتظار بیشتری می رفت. نوبیا رد مجیک ۶R با وزن ۱۸۶ گرم و ابعاد ۷.۸*۷۵.۳*۱۶۳ میلی متر نسبت به نوبیا رد مجیک ۶ پرو با وزن ۲۲۰ گرم سبک تر است. در لبه پایینی دستگاه شاهد قرار گیری پورت تایپ سی، میکروفن اصلی، خشاب سیمکارت هستیم.

متاسفانه این گوشی تنها از دو سیمکارت پشتیبانی داشته و نمی توان حافظه ذخیره سازی را توسط کارت میکرواس دی ارتقا بخشید. روی لبه سمت راست گوشی نیز دو عدد تریگر و کلیدهای پاور و ولوم تعبیه شده اند. در بالای دستگاه نیز تنها میکروفن دوم یا حذف نویز مشاهده می شود.

در سمت چپ گوشی نوبیا رد مجیک ۶R نیز به جز خطوط آنتن المان دیگری دیده نمی شود. با توجه به بررسی ها باید گفت معمولا در گوشی های گیمینگ  برای آنکه اثر بدی روی تجربه بازی ایجاد نشود، از ناچ یا پانچ هول برای دوربین سلفی استفاده نمی شود.

ولی نوبیا تلاش کرده این اسمارتفون بیشتر شبیه گوشی های پرچمدار دیده شود از این رو برای دروبین سلفی سراغ پانچ هول رفته است. همانطور که پیشتر اشاره شد نمایشگر این گوشی کاملا تخت می باشد و از لبه های خمیده خبری نیست. در مجموع طراحی نوبیا رد مجیک ۶R با آنچه که از یک گوشی گیمینگ انتظار می رود، متفاوت است.

ناگفته نماند این گوشی با کیفیت ساخت مناسب، وزن و ضخامت کمی داشته و این مسئله کمک می کند در استفاده طولانی مدت از نوبیا رد مجیک ۶R دست سریع خسته نشود.

نمایشگر ۱۴۴ هرتزی

برند زد تی ای برای نوبیا رد مجیک ۶R نمایشگر آمولد ۶.۶۷ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل در نظر گرفته است. همانطور که انتظار می رفت که گوشی گیمینگ باید نمایشگر با نرخ بروزرسانی بالا داشته باشد، نوبیا رد مجیک ۶ پرو نیز از نمایشگر ۱۴۴ هرتزی بهره می برد.

به گفته برند سازنده نمایشگر این گوشی قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد و حداکثر روشنایی آن نیز به حدود ۷۷۰ نیت می رسد. ضمنا دقت رنگ، کنتراست و عمق رنگ مشکی نمایشگر نوبیا رد مجیک ۶R حقیقتا فوق العاده می باشد. به علت استفاده از تراشه قوی و نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتزی، محتوا نمایشگر بسیار روان نمایش داده می شود.

ناگفته نماند عملکرد نمایشگر نوبیا رد مجیک ۶R زیر نور مستقیم خورشید چندان جالب نیست و با توجه به پنل اولد انتظار تولید نور بیشتری می رفت. البته رنگ ها کاملا زنده و محتوا شفاف و تمیز نمایش داده می شود. نرخ نوسازی نیز کمک می کند تجربه کم نقصی از کار با نوبیا رد مجیک ۶R ایجاد شود.

نمایشگر فول اچ دی آن به اندازه کافی بزرگ است و نوبیا تلاش نموده تک حفره بالای آن را مخفی نماید. اطراف این حفره حلقه نقره ای مشاهده می شود تا همواره بدانید موقع عکاسی سلفی به کجا نگاه کنید.

امنیت

در این بخش امنیت نوبیا رد مجیک ۶R را مورد بررسی قرار می دهیم. این گوشی از سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر برای امنیت دستگاه بهره می برد. این سنسور اپتیکال بوده و عملکرد سریع و قابل قبولی دارد. امکان بازگشایی قفل نمایشگر توسط قابلیت تشخیص چهره نیز فراهم است که عملکرد سریع و کم نقصی دارد.

البته فناوری تشخیص چهره نوبیا رد مجیک ۶R تنها با دوربین سلفی عمل می کند از این رو نمی توان روی امنیت آن زیاد حساب باز کرد. در صورتی که امنیت دستگاه برای شما در اولویت قرار دارد بهتر است از سنسور اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر بهره بگیرید.

دوربین

در قاب پشتی نوبیا رد مجیک ۶R شاهد حضور چهار دوربین هستیم که شامل سنسور دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسل با دیافراگم ۱.۸ ساخت سونی؛ دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسل با زاوایه ۱۲۰ درجه و دیافراگم ۲.۰، سنسور دوربین ۵ مگاپیکسل ماکرو و ۲ مگا پیکسل تشخیص عمق می باشد.

معمولا از دوربین گوشی های گیمینگ انتظار زیادی نمی رود ولی بررسی ها نشان می دهد نوبیا رد مجیک ۶R قصد دارد معادلات این بخش را به هم بزند. سنسور سونی استفاده شده برای دوربین اصلی عکس ها را در حالت عادی ۱۶ مگاپیکسل ثبت می کند.

سنسور اصلی می تواند عکس هایی با شارپنس بالا و جزئیات قابل قبول را به ثبت برساند. در ضمن عکاسی در نور شب با دوربین اصلی نوبیا رد مجیک ۶R واقعل لذت بخش است. محدوده دینامیکی خوب، نویز کم و جزئیات کاملا قابل قبول هستند. بررسی تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید نوبیا رد مجیک ۶R به خوبی دوربین اصلی نیست و رنج دینامکی خوبی ندارند.

معمولا دوربین اولتراواید این اسمارتفون نمی تواند جزئیات خوبی را در نقاط تاریک تصویر ثبت نماید ولی خوشبختانه به هم ریختگی لبه های تصویر قابل مشاهده نیست.

دوربین ماکرو فاقد قابلیت فوکوس خودکار است از این رو برای ثبت تصاویر با آن کمی طول می کشد تا بهترین فاصله فوکوس را انتخاب کنید. با این حال عکس های ثبت شده با دوربین ماکرو نوبیا رد مجیک ۶R نیز دارای جزئیات خوب و قابل قبول هستند. شایان ذکر است این گوشی قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن فورکی و ۸K را دارد.

در صورتی که قصد استفاده از بالاترین کیفیت را داشته باشید، از نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه خبری نیست و باید به نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه اکتفا کرد. ناگفته نماند با این که نوبیا رد مجیک ۶R فاقد لرزشگیر اپتیکال  است ولی به خوبی می تواند لرزشهای دست کاربر حین فیلمبرداری را حذف نماید.

دوربین سلفی نوبیا رد مجیک ۶R نیز از سنسور ۱۶ مگاپیکسل بهره می برد و بررسی ها نشان داد نمی توان زیاد روی آن حساب باز کرد. صرفا راضی کننده بوده و سلفی های معمولی خوبی ثبت می کند. در مجموع عملکرد دوربین اصلی نوبیا رد مجیک ۶R به علت استفاده از سنسور قدرتمند سونی فراتر از انتظار بوده با این حال باید بدانید که این اسمارتفون با هدف گیمینگ ساخته شده و عملکرد دوربین آن به خوبی پرچمداران هم قیمتش نخواهد بود.

باتری و شارژ

در بخش طراحی اشاره شد که سبک و خوش دست شدن گوشی نوبیا رد مجیک ۶R دلیل خاص خود را دارد. و آن کم شدن حجم باتری می باشد. معمولا گوشی های گیمینگ دارای شارژدهی خوبی هستند و می توانند چندین ساعت متوالی سنگین ترین بازی ها را بدون خالی شدن حجم باتری اجرا نمایند.

ولی این محصول گیمینگ نوبیا به باتری لیتیومی ۴۲۰۰ میلی آمپر مجهز شده است. نسخه چین این اسمارتفون از شارژ سریع ۵۵ وات پشتیبانی دارد ولی نسخه جهانی آن به شارژر سی وات مجهز شده است که البته قابل قبول است. ولی نسبت به نسخه چینی جای انتقاد دارد.

با ۴۰ دقیقه بازی کال آف دیوتی حدود ۲۰ درصد از انرژی باتری کاهش می یابد که نسبت به ظرفیت باتری درصد قابل قبولی می باشد. همچنین نوبیا رد مجیک ۶R به علت حجم باتری نسبتا کم، در کمتر از یک ساعت با شارژر ۳۰ وات فول شارژ می شود. البته شارژ و دشارژ شدن مدام باتری سبب کاهش طول عمر آن می شود.

از قابلیت های جذاب نوبیا رد مجیک ۶R این است که می توان با اتصال آن به شارژر به صورت مستقیم از برق استفاده کرد و در حقیقت باتری شارژ نشود. در مجموع اگر چه شارژ دهی نوبیا رد مجیک ۶R با توجه به باتری آن قابل قبول است ولی این ظرفیت کم باتری موجب شده نسبت به دیگر گوشی های گیمینگ حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد.

سخت افزار و نرم افزار

بررسی ها نشان داد پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ در بخش سخت افزاری نوبیا رد مجیک ۶R به کار رفته است. در واقع این پردازنده در سال ۲۰۲۱ قوی ترین تراشه بود. پردازنده این گوشی به علت برخورداری از هسته های با فرکانس کاری ۲.۸۴ گیگاهرتز و همراهی پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۶۰ از پس همه بازی های سنگین به خوبی بر می آید.

وب گردی و کار با رابط کاربری این گوشی حقیقتا لذت بخش است. زیرا همه چیز به روان ترین شکل ممکن نمایش داده می شود. همانطور که از یک گوشی گیمینگ انتظار می رود سنگین ترین بازی ها نیز به راحتی و با فریم ریت بالا با نوبیا رد مجیک ۶R قابل اجرا است. ولی گویا نوبیا بر قسمت خنک کننده دستگاه زیاد تمرکز نداشته و از فن خبری نیست.

به نظر می رسد لایه های گرافیتی برای انتقال حرارت جایگزین فن شده اند. این موضوع سبب می شود بدنه دستگاه سریعا داغ شود ولی دقیقا همین فرایند موجب می شود که دمای پردازنده بیش از حد زیاد نشده و داغ نکند. در ادامه بخش نرم افزاری نوبیا رد مجیک ۶R را مورد بررسی قرار می دهیم.

برای این دستگاه به طور پیش فرض اندروید ۱۱ و رابط کاربری مجیک UI 4.0 در نظر گرفته شده است. این رابط کاربری قابلیت های شخصی سازی بسیاری ندارد و چندان در این بخش دست شما را باز نمی گذارد. ولی کاملا مشخص است که تمرکز این لانچر بر تجربه گیمینگ است از این رو قابلیتی به اسم گیم اسپیس دارد.

این قابلیت امکانات بسیاری هنگام بازی در اختیار شما می گذارد. به طور مثال موقع بازی کردن می توانید سایر برنامه ها مانند پیام رسان را به صورت پنجره شناور اجرا که نه بازی بسته شود و نه پیام ها را از دست بدهید. به جز پروفایل های رنگی که در تنظیمات هست، امکان تغییر رنگ های بازی از طریق این قابلیت وجود دارد.

در مجموع تمرکز کلی این رابط کاربری بر ارائه تجربه گیمینگ بی نقص بوده و عملکرد بسیار خوبی نیز در این بخش از خود نشان می دهد. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با گوشی رد مجیک ۶ اس پرو و های بیشتر در مجله آرگا روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *