دسته ها
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳

احترام به همسر با ۱۵ قانون نانوشته!

  • بهجت فلاح
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
  • ۰

احترام به همسر یکی از مهم ترین اصولی است که باعث پایداری رابطه می شود و زوجین باید این اصل را رعایت کنند. در حقیقت احترام به همسر می تواند زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد و باعث افزایش پیشرفت و کیفیت زندگی شما شود. اگر میان شما و همسرتان احترام متقابل وجود نداشته باشد، حتی کوچک ترین مشکلات نیز بسیار شدید به چشم می آیند. در مقابل به میزانی که میان شما و همسرتان احترام ایجاد شود، می توانید بسیاری از مشکلات را در فضایی آرام پشت سر بگذارید و از این راه به بهداشت روانی و جسمی خود کمک کنید. با این حال برای درک بهتر این موضوع و آشنایی با راه های احترام به همسر توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

احترام به همسر یک اصل مشترک در تمام روابط پایدار، عاشقانه و موفق است. رابطه ای که از این اصل مهم به دور باشد، دیر یا زود به ویرانه ای بدل می شود که آباد کردن آن اگرچه غیر ممکن نیست، اما به زمان زیادی نیاز خواهد داشت. به همین خاطر برای این که حرمت زندگی مشترک خود را حفظ کنید، قبل از هر چیزی باید خودتان و همسرتان را در قالب یک تیم تصور کنید و از حقوق یکدیگر به خوبی آگاه باشید. حال این پرسش مطرح می شود که زن و شوهر چگونه می توانند با یکدیگر مانند یک تیم رفتار کنند و حقوق یکدیگر را به رسمیت بشناسند؟ در ادامه مطلب همراه ما باشید تا درباره بایدها و نبایدهای احترام به همسر در زندگی مشترک صحبت کنیم.

راهکارهایی برای احترام به همسر

راهکارهای بسیاری برای احترام به همسر وجود دارد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

آموزش مهارت های احترام به همسر

۱. خانواده به مثابه یک تیم؛ خودتان و همسرتان را در قالب یک تیم تصور کنید

اگر می خواهید احترام به همسرتان را یاد بگیرید، اولین کار این است که خودتان را در قالب یک تیم ببینید. باید در تمام تصمیمات مشترک تان همانند یک تیم واقعی رفتار کنید و حتی در تصمیماتی که به صورت انفرادی اتخاذ می کنید، در همه حال باید همسرتان را در نظر بگیرید. به جای این که در تضاد با خواسته های همسرتان حرکت کنید، بهتر است به سوی اهداف مشترکی گام بردارید که به نفع هر دو نفر باشد.

برای این که به یک تیم بسیار قوی تبدیل شوید، لازم نیست دقیقا شبیه به یکدیگر فکر کنید. نکته مهم این است که حتی در مواقعی که با یکدیگر اختلاف عقیده دارید نیز به یکدیگر احترام بگذارید و نسبت به هم مهربان باشید. وقتی تصمیمی می گیرید که به هر دو نفرتان مربوط می شود، بهتر است منم منم نکنید و در عوض تمام جملات تان را با «ما» شروع کنید. در نهایت این که اگر خودتان و همسرتان را در یک جبهه مشترک ببینید، آن موقع می توانید آن احترامی که شایسته همسرتان است را به او تقدیم کنید.

۲. با تفاوت های یکدیگر کنار بیایید و به این تفاوت ها احترام بگذارید

هرچه از آغاز زندگی مشترک تان می گذرد، متوجه می شوید که در بسیاری زمینه ها هیچ شباهتی با یکدیگر ندارید. ممکن است شخصیت شما اجتماعی و شلخته باشد، در حالی که همسرتان کاملا خجالتی و وسواسی است. ممکن است بتوانید کمی تغییر کنید و خودتان را با ویژگی های همسرتان سازگار کنید، اما مطمئن باشید که هیچ گاه به طور کامل تغییر نخواهید کرد. به همین خاطر بهتر است تفاوت های یکدیگر را بپذیرید و به این تفاوت ها احترام بگذارید تا کوچک ترین خدشه ای به روابط شما وارد نگردد. به طور مثال اگر همسرتان وسواسی و شما شلخته هستید، بهتر است تا جایی که امکان دارد در حفظ نظم کوشا باشید. حتی اگر اطمینان دارید که نمی توانید در حد همسرتان مرتب باشید، حداقل جلوی ریخت و پاش های اضافه را بگیرید.

۳. اگر با همسرتان اختلاف نظر دارید، دلایل خود را محترمانه بیان کنید

طبیعی است که با همسرتان از بسیاری جهات اتفاق نظر نداشته باشید که این هیچ اشکالی ندارد. اما زمانی که به اختلاف نظر می رسید، سعی کنید نظرات و موضع خود را کاملا محترمانه برای همسرتان بیان کنید. اگر به همسرتان بگویید: «باورم نمی شود که می خواهی این کار احمقانه را انجام دهی!»، احتمالا همسرتان به شدت عصبانی شده و حالت تدافعی به خودش می گیرد. به طوری که دیگر نمی توانید گفت و گوی سازنده ای با یکدیگر داشته باشید. در عوض خوب است به همسرتان بگویید: «درک می کنم که چرا به این قضیه این جوری نگاه می کنی». بهتر است همزمان لحن و طرز صحبت کردن تان را نیز در نظر داشته باشید. فراموش نکنید که اگر خشونت آمیز رفتار کنید، همسرتان افکارش را پنهان می کند و دیگر به راحتی تن به سازش نخواهد داد.

۴. قدردان محبت های همسرتان باشید

سعی کنید همواره از محبت ها و همراهی همسرتان قدردانی کنید و اجازه دهید بداند سپاسگزار همراهی او هستید. به جای این که مدام غر بزنید و از مشکلات زندگی مشترک شاکی باشید، به نیمه پر لیوان هم نگاه کنید. مثلا اگر همسرتان همیشه غذای مورد علاقه شما را می پزد، در هر شرایطی پای صحبت های شما می نشیند و با خوشرویی به استقبال تان می آید، تلاش کنید به او نشان دهید که متوجه این همراهی و محبت او هستید. مستقیم از او تشکر کنید و یا این که با یک یادداشت محبت آمیز او را غافلگیر کنید. بی اعتنایی نسبت به رفتارهای محبت آمیز همسرتان، نشانه نوعی بی احترامی است که باعث می شود همسرتان فکر کند به محبت های او توجهی ندارید.

شناخت راه های احترام به همسر

۵. به خودتان احترام بگذارید

اگر کسی به خودش احترام نگذارد، بدون تردید نمی تواند با همسرش نیز محترمانه رفتار کند. رمز پیروزی در زندگی و در هر ارتباطی، احترام به خود است. سعی کنید به بدن خود احترام بگذارید و از هر رفتار پر خطری که باعث بی احترامی به شما می شود، پرهیز کنید. به طور مثال با دیگران درگیر نشوید و از مصرف دخانیات اجتناب کنید. دوست صمیمی خودتان باشید. تنها آن زمان است که می فهمید چه رفتاری باعث ناراحتی دوست تان می شود و احترام او را از بین می برد. اگر بهترین نسخه خودتان باشید به راحتی می توانید به همسرتان نیز احترام بگذارید.

۶. هنگامی که دچار اختلاف نظر شدید، به جای مشاجره، مصالحه کنید

برای این که احترام به همسر را بیاموزید، باید یاد بگیرید که در زمان اختلاف نظر، به جای مشاجره، به مصالحه برسید. اگر می خواهید در مورد قضیه ای تصمیم مشترک بگیرید، ابتدا صحبت های یکدیگر را به خوبی گوش کنید و از موضع یکدیگر مطلع شوید. تنها در این صورت است که می توانید جنبه های مثبت و منفی قضیه را کاملا محترمانه به بحث بگذارید و در نهایت به نتیجه ای برسید که برای هر دو نفرتان خوشایند باشد. بنابراین به جای این که احساسات طرف مقابل را جریحه دار کنید، تلاش کنید به مصالحه برسید تا طرف مقابل تان نیز خشنود شود.

۷. تمرین کنید که جوابگوی اشتباهات خودتان باشید

بهتر است هم خودتان و هم همسرتان یاد بگیرید که مسئولیت رفتارهای خودتان را بپذیرید و پاسخگوی اشتباهات تان باشید. این که بدانید با اشتباه کردن می توانید عذرخواهی کنید، کافی نیست. باید کاملا آگاه باشید که کدام رفتارتان باعث رنجش همسرتان می شود و در مقابل همسرتان نیز باید به خوبی آگاه باشد که از کدام رفتار ریز و درشت او خاطرتان مکدر می شود. به طور مثال اگر یک شب دیر به منزل بیایید و اطلاع داشته باشید که همسرتان برای شام منتظر شما بوده است و شما به او اطلاع نداده اید، باید انتظار رفتار توهین آمیز همسرتان را داشته باشید. در چنین حالتی باید پاسخگوی رفتار توهین آمیزتان باشید.

۸. یاد بگیرید خودتان را به جای همسرتان تصور کنید

وقتی می خواهید یک تصمیم مشترک بگیرید یا وقتی که کارتان به بحث کشیده می شود، سعی کنید خودتان را به جای طرف مقابل قرار دهید. مثلا زمانی که پدر همسرتان در بیمارستان بستری است، پیش از آن که در خصوص شستن ظرف ها با همسرتان دعوا کنید؛ یک لحظه با خودتان فکر کنید که در حال حاضر همسرتان چه غصه بزرگی در دلش دارد. پیش از هر مشاجره و گفتگویی حتما به خودتان فرصت دهید و این موضوع را از موضع طرف مقابل هم ببینید. این که قادر باشید خودتان را به جای طرف مقابل ببینید، یک رفتار محترمانه است که به همسرتان نشان می دهد چقدر برای او ارزش و احترام قائل هستید.

۹. زمانی که مرتکب اشتباهی می شوید، عذرخواهی کنید

زمانی که مرتکب اشتباهی می شوید، حتما عذرخواهی کنید تا احترام همسرتان حفظ شود. به جای این که اشتباه تان را انکار کنید، به همسرتان نشان دهید که از صمیم قلب ناراحت هستید. بهتر است این تأسف را نه تنها در حرف، بلکه در عمل ثابت کنید و تلاش تان را به کار بگیرید تا دوباره خطای مرتکب شده را تکرار نکنید. باید مسئولیت اشتباه مرتکب شده را بپذیرید و نشان دهید که متوجه اشتباه تان شده اید. به چشم های همسرتان نگاه کنید و به او بگویید که بابت خطای پیش آمده چقدر پشیمان هستید. به او ثابت کنید که دل تان می خواهد تمام ناراحتی های به وجود آمده را جبران کنید.

مهارت های احترام به همسر و خانواده

۱۰. شنونده خوبی باشید

همان طور که می دانید در حال حاضر در عصری زندگی می کنیم که مردم چنان در دنیای فناوری غرق شده اند که فرصتی برای گوش دادن به درد و دل های یکدیگر ندارند. برای که به همسرتان احترام بگذارید، باید زمانی که برای شما صحبت می کند، با دقت به حرف هایش گوش کنید. تلفن همراه خود را کنار بگذارید و از ارتباط چشمی استفاده کنید. بهتر است همه حواس تان به حرف او باشد و هرگز وسط حرف های همسرتان نپرید. تا زمانی که از شما مشورت نخواسته است، او را نصیحت نکنید. کافی است سراپا گوش باشید.

برای این که ثابت کنید شنونده خوبی هستید، بعد از تمام شدن صحبت های همسرتان، بعضی از صحبت های او را در قالب کلمات خودتان تکرار کنید تا طرف مقابل متوجه شود که پیام او را درک کرده اید. به طور مثال بگویید: «می دونم چقدر ناراحتی که رئیست قدر تو رو نمی دونه». اما به خاطر داشته باشید که پشت سر هم از کلمات و جملات تأکیدی مثل «آره، می دونم که چی می گی» استفاده نکنید.

۱۱. به همسرتان کمک کنید تا اهدافش را محقق سازد

یکی از راه های احترام به همسر این است که بهترین ها را برای او بخواهید و به او کمک کنید با پرورش قابلیت هایش، رویاهایش را به واقعیت تبدیل کند. به طور مثال به همسرتان قوت قلب بدهید تا نگارش کتابی را که ۵ سال است آغاز کرده است، به پایان برساند. هرگز به او تلقین نکنید که نمی تواند به آرزوهایش برسد. در عوض همیشه او را تشویق کنید که می تواند به درجات بالای موفقیت برسد. اما اگر احساس می کنید که تحقق برخی اهداف و آرزوهای همسرتان امکان پذیر نیست و برای این مسئله دلایل قانع کننده ای دارید، بهتر است دیدگاه تان را بسیار مسالمت آمیز و دوستانه بیان کنید. اگر هر زمان اهداف همسرتان را در تعارض با اهداف خودتان دیدید، به جای این که مانع تحقق اهداف او شوید، در خصوص این اختلاف نظرات با یکدیگر گفتگو کنید.

۱۲. در هر شرایطی به خط قرمزهای همسرتان احترام بگذارید

سعی کنید خط قرمزهای یکدیگر را بشناسید و هیچ گاه از این مرزها عبور نکنید. شاید همسرتان دوست نداشته باشد که عکس های قدیمی او را ببینید یا در خصوص گذشته اش از او سؤال بپرسید. هیچ گاه همسرتان را به خاطر اضافه وزنش در کودکی مورد تمسخر قرار ندهید یا تلفن همراهش را بدون اجازه او چک نکنید. احتمالا همسرتان دوست ندارد درباره همسر سابقش حتی یک کلمه حرف بزند. یا این که دوست ندارد برخی وسایل مورد علاقه اش را با کسی شریک شود. بهتر است این موضوعات را درک کنید و تنها از او سؤال کنید که چرا دوست ندارد در این مورد صحبت کند؟ در این شرایط رعایت ادب را فراموش نکنید. در نهایت اگر نمی توانید با خط قرمزهای همسرتان کنار بیایید، چاره ای جز این نیست که محترمانه درباره آن ها صحبت کنید.

وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر

۱۳. تحت هیچ شرایطی به همسرتان دروغ نگویید

برای این که تمام اصول احترام به همسر را رعایت کنید، بهتر است به تمام موارد مذکور، راستگویی و صداقت را نیز اضافه کنید. هیچ گاه درباره این که چرا از سر کار دیر برگشتید به او دروغ نگویید. حواس تان باشد رفتاری نداشته باشید که همسرتان نسبت به شما بی اعتماد شود. شاید دوست ندارید در خصوص برخی مسائل خصوصی صحبت کنید، اما این دلیل نمی شود که صاف در چشم همسرتان نگاه کنید و به او دروغ بگویید. اگر همسرتان بی اعتماد شود، سخت می توانید اعتماد او را جلب کنید. حتی دروغ های مصلحت آمیز نیز می تواند طرف مقابل را رنجیده خاطر کند. در مقابل اگر به دروغ گفتن به همسرتان عادت کرده اید، بهتر است بدانید که این رفتار چیزی جز بی احترامی نیست.

۱۴. با همسرتان همدردی کنید

رابطه ای موفق است که طرفین زمانی را برای همدردی با یکدیگر اختصاص دهند. اگر همسرتان واقعا برای شما مهم است، باید به او ابراز عشق و علاقه کنید و در مواقع سختی حاضر به گذشت کردن باشید. باید بپذیرید که همسرتان نیز گرفتاری های خاص خودش را دارد. حتی اگر همسرتان کاری را انجام داده که با انجامش موافق نبوده اید، باز هم حق ندارید احساسات او را نادیده بگیرید. سعی کنید در هر زمانی که همسرتان نیاز به حمایت و همراهی دارد، عشق و محبت تان را دریغ نکنید. شاید همیشه نتوانید در احساسات همسرتان شریک شوید، اما می توانید او را مطمئن سازید که هر زمان به همدردی شما نیاز دارد، حتما در کنارش خواهید بود.

۱۵. گاهی وقت ها اجازه دهید همسرتان با خودش خلوت کند

اگر همسرتان مطرح کرد که می خواهد کمی با خودش خلوت کند، این خلوت را به هم نزنید. هرکسی گاهی نیاز دارد برای سر و سامان دادن به افکار و کارهای عقب مانده اش مدتی را با خودش تنها باشد. فکر نکنید که همسرتان از دست شما خسته شده یا دیگر حوصله شما را ندارد. اما اگر از این تصمیم دلهره داشته و نگران شده اید، می توانید نگرانی تان را با او در میان بگذارید تا خیال خودتان را راحت کنید. فراموش نکنید که وقتی در مورد این موضوع با همسرتان صحبت می کنید، حالت تدافعی به خودتان نگیرید. بهتر است در هر شراطی به همسرتان نشان دهید که برایش احترام قائل هستید.

نگاهی به خط قرمزها و نبایدهای زندگی مشترک

بایدها و نبایدهای احترام به همسر

۱. هیچ گاه پشت سر همسرتان نزد دیگران بدگویی نکنید

نباید مسائل خصوصی زندگی تان را برای خانواده یا دوستان تان فاش کنید و درباره برخی رفتارهای آزاردهنده همسرتان بدگویی کنید. ممکن است گاهی مجبور شوید درباره مشکلات خانوادگی تان با دیگران صحبت کنید و مشورت بگیرید. اما یادتان باشد اگر مدام از همسرتان نزد دوستان و خانواده بدگویی کنید، هیچ اتفاق خاصی را رقم نزده اید. بدگویی از همسرتان یکی از مهم ترین نشانه های بی احترامی به همسر است. اگر روزی متوجه شوید که همسرتان در دورهمی های فامیلی یا دوستانه ای که حضور نداشته اید، غیبت تان را می کرده، چه احساسی پیدا می کنید؟ پس کلاه تان را قاضی کنید و از این رفتارهای غیر انسانی و ناپسند دست بردارید.

۲. همسرتان را در جمع خجالت زده نکنید

هیچ گاه همسرتان را در میان جمع خانواده، دوستان، آشنایان و حتی در مقابل غریبه ها خجالت زده نکنید. چنانچه مشکلی با همسرتان دارید، بهتر است آن را در خلوت عنوان کنید، نه در جمع دیگران. اگر همسرتان را در جمع دوستان و خانواده سرزنش کنید، نه تنها به شدت از شما ناراحت می شود، بلکه اطرافیان شما نیز در تنگنا قرار می گیرند. اگر همسرتان را در جمع سرافکنده و خجالت زده کردید، فورا از او عذرخواهی کنید و پشیمانی خود را نشان دهید. به جای این که همسرتان را در جمع با اسامی مسخره صدا بزنید و او را خجالت زده کنید، ابتدا اصول رفتار با همسر در جمع را یاد بگیرید. سعی کنید از او تعریف کنید تا احساس بهتری نسبت به خودش پیدا کند.

۳. نسبت به محبت های همسرتان بی اعتنا باشید

محبت های همسرتان را حتی اگر کوچک باشد، فراموش نکنید و نشان دهید که قدردان محبت های او هستید. با این رفتار به همسرتان نشان دهید که رابطه شما تأثیر مثبتی بر روی زندگی تان داشته است. با خودتان فکر کنید که آخرین بار کی به همسرتان ابراز عشق کرده اید؟ اگر یادتان نیامد بدانید که یک جای کار می لنگد. این بدان معناست که مدت زیادی است که دیگر محبت های همسرتان به چشم شما نمی آیند. حتی اگر سرتان نیز شلوغ است، سعی کنید هر روز و هر ثانیه عشق تان را به همسرتان ابراز کنید و به او ثابت کنید که برایش احترام زیادی قائل هستید.

بایدها و نبایدهای زندگی زناشویی

۴. عواطف و احساسات همسرتان را با تعریف و تمجیدهای بی جا از هم جنس های او جریجه دار نکنید

فرقی نمی کند زن یا مرد، نباید طوری رفتار کنند که همسرشان فکر کند رابطه زناشویی را جدی نگرفته اند و به اصول زندگی مشترک پایبند نیستند. اگر مدام با همسرتان از جذابیت های فلان خانم یا آقا صحبت کنید، مطمئن باشید که همسرتان رنجیده خاطر خواهد شد. در این میان برخی افراد نسبت به این موضوعات بسیار حساس تر هستند. اما به عنوان یک قاعده کلی هرگز درباره هم جنس های همسرتان طوری صحبت نکنید که فکر کند مورد بی احترامی قرار گرفته است. به یاد داشته باشید که در جمع دوستان و خانواده نیز این موضوعات را مطرح نکنید. زیرا معنایی جز بی احترامی و توهین نخواهد داشت. حتی اگر همسرتان نیز در آن جمع نباشد، باز هم حق ندارید چنین رفتاری داشته باشید.

۵. اجازه ندهید احساسات منفی شما تلمبار شوند

هیچ گاه اجازه ندهید ناراحتی ها و احساسات منفی تان روی هم جمع شوند و دیگر چاره ای جز داد و فریاد نداشته باشید. اگر چیزی شما را آزار می دهد، حتما از همسرتان بخواهید چند لحظه بنشیند تا درباره این موضوع با یکدیگر صحبت کنید. آن قدر طولش ندهید تا همسرتان علت ناراحتی تان را حدس بزند یا زمانی سر صحبت را باز کنید که وقتش نرسیده باشد. همین که حاضر نیستید درباره ناراحتی هایی که دارید با همسرتان صحبت کنید، خودش یک نوع بی احترامی است که باعث می شود پنهانی نسبت به همسرتان خشمگین باشید.

امیدوارم از مطالعه این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. پیشنهاد می کنیم مقالات ارزش قائل شدن برای همسر، عیب جویی از همسر، اصول حرف زدن با همسر و موانع ارتباط صحیح با همسر را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *