دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی وان پلاس ۱۱ و نگاهی به ویژگی های فنی و ظاهری آن

  • شیوا فهیمی
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
  • ۰

گوشی پرچمدار وان پلاس ۱۱ با دکمه محبوب اسلایدر جانبی عرضه شده و به تراشه پیشرفته اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مجهز است. این مطلب به بررسی وان پلاس ۱۱ می پردازد.

سرانجام در ۴ ژانویه گوشی وان پلاس ۱۱، پرچمدار جدید سال ۲۰۲۳ در چین رونمایی شد. این اسمارتفون نیز همچون اکثر پرچمداران اندرویدی از جدیدترین تراشه کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بهره می برد. با بررسی وان پلاس ۱۱ همراه ما باشید.

معرفی و بررسی وان پلاس ۱۱

بعد از انتشار چندین تیزر توسط وان پلاس، سرانجام پرچمدار این شرکت برای سال ۲۰۲۳ در چین با عنوان وان پلاس ۱۱ مورد رونمایی قرار گرفت. به این ترتیب در ۴ ژانویه ۲۰۲۳ (۱۴ دی ۱۴۰۱) جدیدترین گوشی هوشمند این شرکت به بازار معرفی شد. وان پلاس ۱۱ برخلاف همتای سال قبل خود فاقد پسوند پرو می باشد ولی مشخصاتی در حد یک گوشی پرچمدار دارد.

به طوری که به جز یکی دو مورد از جمله حذف شارژ بیسیم، با بهترین پرچمداران حال حاضر قابل مقایسه می باشد. در این مدل سه دوربین و نشان هاسلبلاد به کار گرفته شده که هر سه از فوکوس خودکار برخوردارند و نمایشگر پیشرفته، حافظه های رم و داخلی پر سرعت و شارژ سیمی سریع از سایر مشخصات آن به شمار می روند.

در ضمن وان پلاس ۱۱ با دکمه محبوب اسلایدر جانبی ارائه شده است. در ادامه به بررسی بیشتر وان پلاس ۱۱ می پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی ظاهر وان پلاس ۱۱ می توان گفت این پرچمدار در کنار اسلایدر جانبی برای سایلنت کردن گوشی، از طراحی جدید دوربین اصلی نیز برخوردار است.  به طوری که طراحی و فرم دایره ای مانند دوربین های پنل پشتی این اسمارتفون که از مدت ها پیش تصاویر آن به بیرون درز نموده بود تاکنون در مدل دیگری از این سازنده مشاهده نشده و ظاهر منحصر به فردی به وان پلاس ۱۱ بخشیده است.

حاشیه اطراف دوربین ها در این گوشی به کناره ها امتداد یافته و قسمت بزرگی از نیمه بالایی دستگاه را احاطه کرده است. ضمنا نشان هاسلبلاد همچنان در بین لنزهای دوربین دیده می شود و انتظار روبرویی با پکیج دوربین پیشرفته ای را در ذهن ایجاد می کند. این اسمارتفون در دو رنگ سبز و مشکی عرضه می شود که اولی به صورت براق و شیشه ای و رنگ مشکی با ظاهر مات و مقاومت در برابر اثر انگشت طراحی شده است.

فریم گوشی از آلیاژ آلومینیوم است و پنل جلو و پشت آن از جنس شیشه می باشد. وان پلاس به نوع شیشه پشتی اشاره نداشته ولی شیشه روی نمایشگر را گوریلاگلس ۷ پوشانده که می توان آن را به نوعی گوریلاگلس ویکتوس تفسیر نمود. همانطور که اشاره شد وان پلاس ۱۱ از قاب آلومینیومی بهره می برد و با پشتیبانی از استاندارد IP54 تا حدودی در مقابل نفوذ آب (پاشش) مقاوم می باشد.

قابل ذکر است اندازه این اسمارتفون نسبت به وان پلاس ۱۰ پرو تغییری نداشته است. به طوری که با مقایسه ابعاد آن با نسل قبلی می توان به این موضوع پی برد. ابعاد وان پلاس ۱۱ حدود ۸.۵*۷۴.۱*۱۶۳.۱ میلی متر اعلام شده در حالی که ابعاد وان پلاس ۱۰ پرو ۸.۵*۷۳.۹*۱۶۳ میلی متر است به این ترتیب تقریبا بدون تغییر مانده است. وزن گوشی نیز ۲۰۵ گرم گزارش شده که در مقایسه با وان پلاس ۱۰ پرو با وزن ۲۰۰ گرم حدودا ۵ گرم افزایش یافته است.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی

بررسی ها نشان می دهد نمایشگر ۶.۷ اینچی وان پلاس ۱۱ رزولوشن ۱۴۴۰*۳۲۱۶ پیکسل یا ۲K+  با نسبت تصویر ۲۰.۱:۹ را ارائه می دهد که از نوع آمولد سامسونگ با فناوری پیشرفته LTPO 3.0 می باشد و از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و قابلیت دالبی ویژن پشتیبانی می کند. ظاهرا وان پلاس در نمایشگر این گوشی تغییری ایجاد نکرده و همه چیز تقریبا شبیه سابق است.

به گفته شرکت سازنده این نمایشگر ۹۲.۷ درصد نمای روبروی دستگاه را به خود اختصاص داده و امکان تغییر نرخ نوسازی در محدوده بسیار وسیعی ۱ تا ۱۲۰ هرتز را فراهم می نماید. این موضوع در مصرف انرژی تاثیر مثبت زیادی خواهد داشت.

لبه های نمایشگر همچنین در کناره ها اندکی خمیده بوده و از این نظر شبیه نسل قبلی است. همچنین سنسور اثر انگشت نوری هم در نمایشگر این گوشی تعبیه شده است.

دوربین سه گانه

در این بخش دوربین وان پلاس ۱۱ را مورد بررسی قرار می دهیم. وان پلاس هر سه دوربین پنل پشتی این گوشی را تغییر داده است و با این که همه آن ها را به این صورت در پرچمدار تاشو با عنوان اوپو فایند N2 مشاهده کرده ایم ولی برای گوشی وان پلاس با مجموعه جدیدی مواجه هستیم.

این دوبین ها شامل لنز واید ۵۰ مگاپیکسلی سونی با دیافراگم ۱.۸ و پشتیبانی از OIS، لنز تله فوتو ۳۲ مگاپیکسل با دیافراگم ۲ ،فوکوس خودکار و زوم اپتیکال دو برابر و لنز اولتراواید ۴۸ مگاپیکسل با زاویه دید ۱۱۵ درجه و گشودگی دیافراگم ۲.۲ می باشد. لنز این دوربین ۶ مرحله ای است و با پشتیبانی از فوکوس خودکار برداشت تصاویر ماکرو از فاصله ۳.۵ سانتی متر سوژه را فراهم می نماید.

به لطف این دوربین ها امکان تصویربرداری ۸K با سرعت ۲۴ فریم و ۴K و ۱۰۸۰ پیکسل یا ۳۰/۶۰ فریم در ثانیه فراهم است.دوربین سلفی بالای نمایشگر نیز در کناره سمت چپ تعبیه شده و یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی بدون فوکوس خودکار با دیافراگم ۲.۴ می باشد که از فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۳۰ فریم پشتیبانی می کند.

پردازنده قوی

بعد از گوشی های سری شیائومی ۱۳ اکنون رقیب هم وطن آن یعنی وان پلاس از پرچمداری رونمایی می کند که با تراشه مشابه قصد دارد از رقبایی مانند سامسونگ سبقت بگیرد. مطابق انتظاری که از یک پرچمدار پیشرفته می رود، وان پلاس ۱۱ به تراشه ۴ نانومتری پیشرفته اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مجهز است.

این تراشه ۸ هسته ای را پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۴۰ همراهی می کند. همچنین برای وان پلاس ۱۱ حافظه های رم ۱۲ و ۱۶ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶ /۵۱۲ گیگابایت از نوع پر سرعت در نظر گرفته شده است. سیستم خنک کننده داخلی گوشی نز از هیت سینک های گرافیکی بهره مند بوده که هدایت گرمایی آن را به گفته شرکت سازنده تا ۹۲ درصد افزایش یافته و مساحت اتاقک بخار آن هم ۳.۶۵۸ میلی متر است.

باتری و اتصالات

با توجه به بررسی ها مشخص شد ظرفیت باتری وان پلاس ۱۱ تغییری پیدا نکرده و همچنان ۵ هزار میلی آمپر ساعت گذشته است ولی در زمینه شارژ تفاوت های مشخصی وجود دارد که اولین آن حذف شدن مکانیسم شارژ بی سیم است. به جای آن سرعت شارژ سیمی دستگاه از ۸۰ وات سال پیش به ۱۰۰ وات ارتقا یافته و شرکت سازنده می گوید فاصله شارژ از ۱-۵۰ درصد در دقیقه و از ۱-۱۰۰ درصد در ۲۵ دقیقه طول می کشد.

بد نیست بدانید شارژ کامل وان پلاس ۱۰ پرو حدود ۳۲ دقیقه زمان می برد. موتور ویبره خطی گوشی با حجم ۶۰۲ میلی متر مکعب نسبت به قبل تا ۶۷ درصد افزایش یافته و شرکت سازنده آن را سلطان موتورهای ویبره اندرویدی نامیده است. این موتور ویبره از فناوری مدار مغناطیسی فاز کامل بهره می برد که هنگام بازی و در یک لحظه دو ویبره ایجاد می کند.

که ظاهرا نخستین نمونه در نوع خود محسوب می شود. وان پلاس ۱۱ علاوه بر پشتیبانی از شبکه فورجی و فایوجی از وای فای ۶، بلوتوث ۵.۳، NFC و مسیر یاب ماهواره ای دو فرکانس هم پشتیبانی نموده همچنین اسپیکرهای استریو و نبود جک هدفون ۳.۵ میلی متری نیز نکته جدیدی به شمار نمی رود. ناگفته نماند سیستم عامل وان پلاس ۱۱ بر پایه اندروید ۱۳ و رابط کاربری کالرOS 13.0 ارائه می شود.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با سایر اسمارتفون ها با کلیک روی از سایر مقالات این حوزه بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *