دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

روش های درمان میگرن با طب سنتی

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱
  • ۰

سردرد میگرنی بسیار شدیدتر از سردردهای معمولی است و موجب حالت تهوع، حساسیت به صدا و نور و … می شود. قصد داریم در این مطلب شما را با درمان میگرن با طب سنتی و روش های گیاهی آشنا نماییم.

وقتی سردرد میگرنی شروع می شود فرد را از انجام کارهای روزانه باز می دارد. می توان برای درمان این مشکل علاوه بر روش های پزشکی نوین از طب سنتی نیز بهره برد. با ادامه مطلب همراه ما باشید تا از درمان میگرن با طب سنتی بیشتر بدانید.

درمان میگرن با طب سنتی و روش های گیاهی

سردرد میگرنی شبیه سردرد معمولی نیست. این سردرد بسیار شدید بوده و با حالت تهوع، حساسیت به نور و صدا همراه است. برخی مواقع حملات میگرنی به حدی شدید می شوند که انجام کارهای روزانه را مختل می کنند. برخی درمان طبیعی وجود دارند که می توان بدون نیاز به مصرف دارو، علائم این نوع سردرد را کاهش داد.

همچنین برخی روش های سنتی برای درمان خانگی سردرد شدید، سردرد تنشی و سردرد عصبی وجود دارند. این درمان های خانگی می توانند از بروز حملات میگرنی نیز پیشگیری نموده یا این که حداقل از شدت و مدت سردرد میگرنی بکاهند. البته ممکن است برخی مواقع برای درمان سردرد میگرنی حتما به مصرف دارو نیاز شود.

به این ترتیب برای انتخاب بهترین روش درمانی حتما با پزشک مشورت داشته باشید. در شرایط حاد ممکن است پزشک از روش های تضعیف کننده اعصاب جهت از بین بردن درد استفاده نماید. در این مطلب قصد داریم به درمان میگرن با طب سنتی بپردازیم. اکثر افرادی که میگرن را تجربه می کنند دارو را انتخاب می نمایند ولی برخی نیز مایلند تا را با طب سنتی و درمان های گیاهی آن را رفع نمایند.

سردرد میگرنی چه علائمی دارد؟

میگرن نوعی سردرد شدید و ضربان دار در بخشی از سر است. این سردرد اغلب با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت زیاد به نور و صدا همراه می شود. ممکن است حملات میگرنی تا ساعت ها طول کشیده و درد ناشی از آن به اندازه ای شدید بوده که فعالیت های روزانه را مختل نماید.

برای بعضی افراد یک علامت هشدار دهنده که به عنوان هاله ذکر می شود پیش از یا همراه با سردرد روی می دهد. هاله می تواند شامل اختلالاتی نظیر چشمک زدن نور یا نقاط کور در بخش بینایی ، سوزن سورن شدن یک سمت صورت یا بازو یا پا و مشکل در صحبت کردن است.

روش های پیشنهاد شده در طب سنتی برای بهبود میگرن

سال ها قبل از این که پزشکی نوین روی کار بیاید، از داروهای گیاهی و طب سنتی در درمان سردرد و علائم میگرن استفاده می شد. بسیاری از این سنت های گیاهی در طی زمان باقی مانده است. هر چند اثر بخشی گیاهان دارویی در درمان میگرن از نظر علمی کاملا بررسی نشده ولی بیشتر آن ها در حال پذیرفته شدن از سوی پزشکی نوین می باشند.

و نوعی درمان میگرن با طب سنتی محسوب می شوند. علاوه بر گیاهان به کار بستن برخی راهکارهای غذایی و خانگی نیز در طب سنتی توصیه شده است.

۱. افزودن منیزیم به رژیم غذایی

کمبود منیزیم با بروز سردرد میگرنی رابطه مستقیم دارد. استفاده از مکمل اکسید منیزیم به پیشگیری از سردرد میگرنی کمک زیادی می کند. همچنین این مکمل ها از ایجاد میگرن قاعدگی و سردردهای هورمونی نیز جلوگیری می کنند. اگر به مدت ۸ هفته روزی دو مرتبه از این مکمل با دوز ۵۰۰ میلی گرم استفاده شود تعداد حملات میگرنی به تدریج کاهش می یابد.

البته منیزیم در مواد غذایی از جمله بادام، دانه کنجد، بادام هندی، تخم مرغ، جو دوسر، آجیل برزیلی، دانه آفتابگردان و شیر نیز وجود دارد.

۲. حذف برخی خوراکی ها از رژیم غذایی

رژیم غذایی نقش مهمی در جلوگیری از بروز حملات میگرنی دارد. بیشتر غذاها و نوشیدنی ها ممکن است تحریک کننده یا تشدید کننده این نوع سردرد باشند که باید نسبت به حذف آن ها اقدام کرد از جمله:

  • شکلات
  • غذاهای فراوری شده که حاوی نیترات هستند.
  • پنیرهایی که حاوی ترکیبات تیرامین هستند.
  • ترشی ها

  • لوبیا
  • میوه های خشک
  • بستنی یا نوشیدنی های خنک
  • غذاهای حاوی طعم دهنده منوسدیم گلوتامات
  • محصولات لبنی مثل دوغ، ماست یا خامه ترش

۳. نوشیدن آب کافی

کم آبی بدن سبب بروز سردرد و یا حتی حملات میگرنی می گردد. ولی با نوشیدن میزان کافی آب یا هیدراته نگه داشتن بدن می توان از بیشتر سردردها جلوگیری نمود. افرادی که به اندازه نیاز روزانه آب مصرف می کنند سردردهایی با دفعات کمتر، شدت کمتر و مدت زمان کوتاه تر مواجه می شوند.

۴. کمپرس سرد

در صورتی که تا حالا از کیسه یخ جهت بهبود محل آسیب دیده بدن استفاده کرده اید، حتما متوجه تسکین دهندگی بالای آن شده اید. این روش در درمان میگرن نیز موثر خواهد بود. بیش از صد سال است که کمپرس سرد را برای درمان میگرن به کار می گیرند. این روش در برخی افراد سبب کاهش سردرد می شود.

سرما باعث انقباض رگ ها و کاهش تعداد سیگنال های عصبی مربوط به درد شده در نتیجه به کاهش سردرد کمک می نماید. همچنین استفاده از کمپرس سرد در ناحیه گردن و سر هنگام آغاز میگرن به طرز قابل توجهی سبب کاهش درد می شود.

۵. شناسایی عوامل تحریک کننده میگرن

بهترین روش برای جلوگیری از سردرد میگرنی شناسایی و دوری از عامل تحریک کننده و به وجود آورنده میگرن است. در طب سنتی توصیه می شود که فهرستی از آنچه می خورید یا هنگام بروز میگرن انجام می دهید را تهیه تا توسط آن ها بتوان الگوی میگرن فرد را شناسایی نمود.

محرک های میگرن در افراد متغیر است و می توانند شامل کیفیت خواب، یا نوع خاصی از مواد غذایی باشند. همچنین غذا خوردن کمتر از نیاز بدن و افت قند خون نیز یک عامل بروز میگرن محسوب می شود. هنگامی که عوامل محرک میگرن شناسایی شود باید از آن دوری تا وضعیت شما بهبود یابد.

۶. کافئین

نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای سیاه تا حدودی در بهبود یا متوقف کردن سردرد میگرنی موثر است. بیشتر مسکن های بدون نسخه برای کنترل میگرن حاوی کافئین هستند. البته نباید بیش از حد کافئین مصرف کنید زیرا ممکن است در آینده به آن اعتیاد پیدا کرده و به سردردهای وابسته به کافئین مبتلا شوید.

۷. افزایش کیفیت خواب

قابل ذکر است که بین کیفیت خواب پایین و بروز حملات میگرنی ارتباط مستقیمی وجود دارد. این موضوع در همه افرادی که میگرن را تجربه کرده اند، صدق می کند. حتی افرادی که هاله میگرن را تجربه نمی کنند. اگر هر شب در تایم معینی بخوابید و از مصرف دیروقت کافئین طی روز خودداری شود، همچنین پیش از خواب فعالیت شدیدی نداشته باشید، می توان کیفیت خواب را ارتقا بخشید.

۸. استراحت در مکان تاریک و ساکت

همانطور که پیشتر اشاره شد، حساسیت شدید به نور یا صدا از رایج ترین علائم سردرد میگرنی می باشد. از این رو سعی کنید از این عوامل دوری نمایید. این کار باعث کاهش درد و رفع استرس می شود. به این ترتیب در مکانی ساکت و تاریک دراز کشیده و روی تنفس خود متمرکز شوید. تنفس دیافراگمی عمیق انجام دهید.

۹. استفاده از روش های مدیریت استرس

در اکثر افرادی که میگرن را تجربه می کنند استرس سبب تحریک و تشدید این نوع سردرد می شود. از این رو سعی کنید استرس خود را مدیریت نمایید تا میزان و شدت میگرن کاهش یابد. برخی از روش های مدیریت استرس عبارتند از:

  • بهبود تصورات ذهنی
  • تمرینات تنفسی عمیق
  • شنیدن موزیک ملایم
  • مشاوره
  • استراحت در آوردن عضلات
  • یوگا و مدیتیشن
  • فعالیت های آرامش بخش

۱۰. روغن های گیاهی

باید بدانید که برخی از روغن های گیاهی هم می توانند به بهبود میگرن کمک کنند از جمله :

  • روغن اسطوخودوس: استنشاق بوی این روغن به کاهش درد میگرن کمک می نماید. همچنین می توان روغن اسطوخودوس را با روغن دیگری رقیق کرده و آن را روی شقیقه های خود ماساژ دهید. مصرف موضعی این روغن به مدت سه ماه می تواند تاثیر شایانی بر جلوگیری از میگرن داشته باشد.
  • روغن نعناع فلفلی: این گیاه ترکیبی از نعنای دشتی و نعنای آبی است که روغن آن می تواند علاوه بر پیشگیری از وقوع حملات میگرنی بر بهبود دندان درد، مشکلات گوارشی و حالت تهوع نیز موثر است.
  • روغن رزماری: روغن رزماری در درمان درد مفاصل و درمان میگرن موثر است. برای استفاده روغن را رقیق کرده و به شکل موضعی مصرف نموده یا بوی آن را استنشاق کنید.

۱۱. برش سیب زمینی خام

برخی منابع بیان می دارند که برش های سیب زمینی خام نیز می تواند در کاهش سردرد میگرنی موثر واقع شود. برای این کار برش های سیب زمینی را در تکه پارچه ای گذاشته و دور تا دور سر بپچید یا اینکه مستقیما قطعات سیب زمینی را روی شقیقه ها قرار دهید. البته هنوز شواهد علمی برای اثبات این موضوع گزارش نشده و مبتلایان به میگرن آن را به طور تجربی اعلام نموده اند.

۱۲. زنجبیل

باید اشاره داشت زنجبیل گیاهی استوایی در آسیا می باشد که به عنوان داروی گیاهی بیش از دو هزار سال در چین مورد استفاده بوده است و همچنین یک داروی گیاهی محبوب در داروهای هندی و غربی از زمان باستان می باشد.

زنجبیل به شکل سنتی به عنوان داروی مشکلاتی مانند سردرد، شکم درد، حالت تهوع، التهاب مفاصل و … استفاده می شده است.  به این ترتیب برای رفع حالت تهوع ناشی از حملات میگرنی می توانید از خواص شفا بخش زنجبیل بهره بگیرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *