اگر به هر علتی مژه هایتان کم پشت و نازک شده می توانید به کمک روش های طبیعی و خانگی ضخامت مژه ها را افزایش دهید تا پرپشت شده و زیبایی چشم های شما دوچندان شود. این مطلب به روش های خانگی افزایش ضخامت مژه می پردازد.
روش های خانگی افزایش ضخامت مژه
در حقیقت افرادی که دارای مژه های بلند و زیبا هستند برای آن وقت گذاشته و به آن ها اهمیت داده اند. خوشبختانه شما هم می توانید به کمک روش های خانگی که در این مطلب ارائه می شود، ضخامت مژه های خود را افزایش داده و آن ها را تقویت نمایید تا زیبایی چشم های شما بیشتر شود.
به عبارتی اگر به هر علتی مژه های چشم هایتان نازک و کم پشت شده می توان با استفاده از مواد طبیعی و خانگی به تقویت و پرپشت شدن مژه ها اقدام کرده و رشد آن ها را بهبود بخشید. همانطور که می دانید مژه ها از چشم ها در برابر گرد و غبار و آلودگی محیط محافظت می کنند. همچنین بر زیبایی نیز تاثیر گذارند.
مواردی مانند افزایش سن، ژنتیک، سو تغذیه، تغییرات هورمونی، مراقبت نادرست از مژه ها و برخی بیماری های زمینه ای سبب ریزش و نازک شدن مژه ها می شود. روش های مختلفی برای زیبایی مژه ها مانند پرایمر مژه ؛ کاشت مژه طبیعی و لمینت یا لیفت مژه وجود دارد اما در این مطلب قصد داریم شما را با روش های خانگی برای افزایش ضخامت مژه آشنا نماییم.
۱. روغن نارگیل
روغن نارگیل به خاطر نفوذپذیری عالی و توانایی مقابله با از دست رفتن پروتئین های مو به صورت قابل توجهی بر کاهش ریزش مو تاثیرگذار می باشد. به این ترتیب می تواند به رشد مژه ها، درمان و نازک و شکننده شدن مژه ها نیز کمک نماید. البته روغن نارگیل یک لایه چرب قابل توجه روی مژه ها ایجاد می کند که سبب سنگینی آن ها می شود.
به هر روی برای استفاده از روغن نارگیل هر شب پیش از خواب (بهترین زمان استفاده از روغن نارگیل) ابتدا با آب و یک شوینده ملایم ، صورت و مژه های خود را بشویید. بعد یک تکه پنبه را به این روغن آغشته کرده و به آرامی روی مژه های پلک های بالا و پایین اعمال کنید.
دقت کنید که روغن وارد چشمان شما نشود. اجازه بدهید روغن نارگیل تا صبح روی مژه ها باقی مانده و بعد آن را شستشو دهید.
۲. روغن کرچک
حدود ۹۰ درصد روغن کرچک شامل اسیدهای چرب و اشباع نشده می باشد. این مواد به طور قابل توجهی در کاهش ریزش مو تاثیر دارند. از این رو می توان از آن به عنوان بهترین گزینه محافظت مژه نام برد. همچنین این روغن به افزایش ضخامت مژه ها و استحکام بیشتر آن ها نیز کمک می کند.
به عبارتی روغن کرچک مزایای زیبایی و سلامتی زیادی برای پوست و مو دارد که می توان از آن برای افزایش ضخامت مژه ها و پرپشت شدن آن ها بهره برد. این روغن تغذیه مناسبی برای فولیکول های مو محسوب می شود و نقش شایانی در تقویت و ضخیم شدن مژه ها دارد.
برای استفاده از روغن کرچک یک توپ پنبه ای یا براش ریمل تمیز را به آن آغشته کرده و آن را روی مژه ها اعمال نمایید. صبر کنید روغن تا صبح روی مژه باقی مانده بعد با آب گرم شستشو دهید. این کار را هر شب تکرار کرده همچنین مراقب باشید روغن به چشم شما وارد نشود.
البته دقت کنید استفاده بیش از اندازه از روغن کرچک مطابق آمار مشاهدات بالینی نشان داده که سبب کاهش درخشندگی و تشدید خشکی مو شده است. از این رو قبل از مصرف روغن کرچک با پزشک متخصص مشورت داشته باشید.
۳. وازلین
وازلین پلک ها را مرطوب نموده و با مایت های مژه مقابله می کند. مایت ها موجوات ریز و میکروسکوپی هستند که به شکل انگلی روی مژه زندگی کرده و به آن ها آسیب رسانده همچنین سبب بروز واکنش های حساسیتی مانند آسم می شوند. تکه پنبه ای را به وازلین آغشته کرده و به آرامی روی مژه ها بمالید.
دقت کنید که وازلین به چشم ها وارد نشود. بهترین زمان برای این کار شب قبل از خواب می باشد. صبح روز بعد چشمان خود را با آب و یک شوینده ملایم به خوبی بشویید.
۴. ویتامین ای
ویتامین ای نوعی آنتی اکسیدان قوی می باشد که می تواند آسیب های ناشی از اکسیداسیون را کاهش داده و از ریزش مو پیشگیری کند. همچنین این ویتامین دارای ترکیبات توکوتروینول بوده که به افزایش تعداد تارهای مو و رشد مژه ها کمک می کنند.
به عبارتی ویتامین ای نه تنها عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشیده بلکه فولیکول های مو را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت نموده و سبب رشد مژه ها هم می شود. این ویتامین وظیفه مهم انتقال خون و اکسیژن به فولیکول های مو را بر عهده دارد. همچنین با کاهش التهاب فولیکول مو سبب درمان مژه های خشک و شکننده می شود.
ویتامین ای در مواد غذایی مانند کلم، اسفناج، فندق، زغال اخته، کره بادام زمینی، آواکادو و … وجود دارد. به این ترتیب محتوای یک عدد کپسول ویتامین ای را روی یک تکه پنبه ریخته و آن را به آرامی روی مژه های تمیز؛ اعمال کنید.
این کار را شب قبل از خواب انجام بدهید و صبح روز بعد با آب و یک شوینده ملایم مژه ها را شستشو دهید. شایان ذکر است مصرف کپسول ویتامین ای به شکل خوراکی نیز در کاهش ریزش مو تقویت مژه ها تاثیرگذار است. البته برای تعیین دوز و میزان مناسب ویتامین ای بهتر است قبل از استفاده با پزشک خود مشورت نمایید.
۵. روغن زیتون
روغن زیتون یکی از مواد طبیعی در دسترس می باشد که تاثیرات قابل توجهی روی مژه ها خواهد داشت و با استفاده منظم از آن می توان به افزایش ضخامت مژه ها کمک بسیاری نمود. این روغن حاوی یک ترکیب فنولی به اسم اولوروپین است. این ترکیب رشد مو را بیشتر کرده و می تواند به رشد مژه ها نیز کمک نماید.
چند قطره روغن زیتون را روی تکه پنبه ای ریخته و به مژه های چشم بمالید. بعد از ۵-۱۰ دقیقه آن را با آب ولرم شستشو دهید. یک روش دیگر این است که روغن زیتون را به کمک براش ریمل تمیز به مژه ها مالیده و اجازه دهید شب تا صبح روی مژه باقی مانده سپس صبح با آب گرم بشویید.
این روش را هر شب تکرار نمایید تا تاثیرات آن را شاهد باشید. روغن زیتون می تواند سبب افزایش رشد مژه شده و به علت وجود ویتامین ای در آن، رنگ مژه ها نیز پر رنگ تر می شود.
۶. چشم ها را محکم نمالید.
پوست اطراف چشم بسیار نازک و ظریف بوده از این رو مراقب ناحیه اطراف چشم های خود باشید. چشم ها را محکم نمالیده و با مژه ها ملایم تر برخورد کنید.
۷. استفاده از لوازم آرایش طبیعی
این اهمیت دارد که از لوازم آرایشی مرغوب استفاده نموده و حتما آن را در شب شستشو دهید. ریمل مژه و ابرو در شب سبب خشک شدن و شکنندگی و ریزش آن ها می شود. همچنین ریمل باکتری ها را جذب کرده از این رو از روغن نارگیل یا لوازم آرایشی آلی و طبیعی استفاده تا مژه های سالم رشد سریعتری داشته باشند.
۸. مکمل بیوتین
بیوتین سبب افزایش ضخامت مژه ها شده و از ریزش آن ها جلوگیری می کند. بیوتین به بدن کمک کرده تا مواد مغذی حیاتی مثل چربی ها، اسیدهای آمینه و کربوهیدارت ها را جذب نماید. این ماده در موز، قارچ، لوبیا، نخود سیاه، گردو و … وجود دارد که جهت تقویت مژه و مو عالی می باشد.
قابل ذکر است کمبود بیوتین نیز می تواند سبب کاهش موهای سر، ابرو و مژه ها شود. مصرف مکمل های بیوتین ممکن است به بهبود این وضعیت کمک نماید. برای اطلاع از دوز صحیح مکمل بیوتین با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت داشته باشید.
۹. شانه کردن موها
مژه ها نیز مانند مو به شانه زدن نیاز دارند. بنابراین به طور منظم این کار را انجام بدهید. یک ریمل را خالی کرده و درون آن مقداری روغن کرچک یا زیتون ریخته و با برس ریمل به چشم ها بمالید.
۱۰. پلک ها را آرام ماساژ بدهید.
با ماساژ دادن پلک ها، جریان خون به فولیکول های مو بیشتر می رسد. به این معنی که مواد مغذی بیشتری به فولیکول های مژه ها رسیده در نتیجه رشد آن ها تقویت می یابد. به این ترتیب دست ها را خوب شسته و چند قطره روغن نارگیل به نوک انگشت زده و با آن پلک ها را ماساژ دهید. این کار را با حرکات دایره ای به مدت ۵ دقیقه دو مرتبه در روز انجام بدهید.
۱۱. چای سبز
چای سبز هم برای رفع خستگی چشم ها مفید است و هم برای ریزش مو یک گزینه عالی محسوب می شود. چای سبز منبعی غنی از پلی فنول است و می تواند به رشد موهای سر و مژه ها کمک نماید. همچنین از این ماده می توان برای افزایش ضخامت مژه و پرپشت شدن آن ها بهره برد.
به این ترتیب یک فنجان چای سبز طبیعی دم کرده و صبر کنید تا خنک شود. بعد با یک توپ پنبه ای را به چای سبز آغشته کرده و از ریشه مژه ها به سمت بالا بکشید. این کار را چند بار تکرار نمایید تا همه بخش های مژه به چای آغشته شود. بعد از ۱۵-۲۰ دقیقه آن را با آب سرد بشویید. جهت نتیجه گیری بهتر این روش را دو مرتبه در روز و به مدت سه ماه تکرار نمایید.
۱۲. انتخاب رژیم غذایی مناسب
تغذیه نادرست یا سو تغذیه می تواند سبب ریزش مو و مژه ها شود. به جای انتخاب غذاهای بی ارزش از رژیم غذایی مناسبی استفاده نمایید. کاهش یا حذف شکر تصفیه شده، و مواد غذایی دارای گلوتن و بسته بندی شده، می تواند التهاب های بدن را از بین برده و سبب زیبایی پوست و مو شود. همچنین با هیدارته نگه داشتن مژه ها سبب آبرسانی بهتر به آن ها شده و رشد مژه ها را تقویت می کنید.
در ضمن علیرغم استفاده از یک رژیم غذایی سالم می توانید از مکمل های غذایی هم برای افزایش سلامت خود بهره بگیرید. با خوردن غذاهای حاوی ویتامین ب ۳ یا نیاسین می توانید بیماری های پوست و مو را از بین ببرید. نیاسین سبب افزایش خون بیشتر به فولیکول های مو و مژه ها می شود.
همچنین کمک کرده تا رشد موها تقویت شود. از جمله مواد غذایی حاوی این ویتامین می توان به گوشت گاو، قارچ، نخود سبز، دانه های آفتابگردان اشاره کرد.
۱۳. ویتامین سی
ویتامین سی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی از عفونت چشم و مژه جلوگیری می کند . همچنین التهاب و آسیب به فولیکول های مو را کاهش داده و کلاژن سازی بیشتر را به همراه دارد. از مواد غذایی سرشار از ویتامین سی می توان به گوجه فرنگی، توت، کلم، آناناس و … اشاره نمود. به این ترتیب مصرف ویتامین سی هم یکی از موارد کمک کننده به افزایش ضخامت و پرپشت شدن مژه ها خواهد بود.
۱۴. ماسک چشم آلوئه ورا
می توانید از خواص ماسک چشم آلوئه ورا نیز در راستای تقویت و افزایش رشد مژه ها بهره بگیرید. برای این کار یک قاشق چایخوری روغن باباد آدم، روغن کرچک و ژل آلوئه ورا طبیعی را با دو قطره روغن ویتامین ای و ویتامین آ مخلوط نمایید و این ترکیب را یک مرتبه در هفته به مژه و موهای خود بمالید. این ماسک یک معجون عالی برای مژه ها محسوب می شود.
۱۵. غذاهای کلسیم دار
کلسیم یکی از مواد ضروری برای استحکام استخوان ها است ولی این ماده برای رشد مو و مژه ها نیز اهمیت دارد. در حقیقت با مصرف غذاهای سرشار از کلسیم خشکی مژه را کاهش داده و از کم کاری تیروئید پیشگیری می شود. به این ترتیب لبنیات، نخود فرنگی، بامیه، ماهی قزل آلا، توفو، مکمل کلسیم همراه با منیزیم برای تحریک و تقویت موها و مژها و سلامتی آن ها مفید است.
۱۶. شی باتر
شی باتر دارای مقادیر فراوانی ویتامین C می باشد و به منظور افزایش ضخامت مژه یک روش عالی می باشد همچنین دارای خواص انتی اکسیدانی و ضد التهابی است و ویتامین C موجود در آن سبب پیشگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می شود و کمک زیادی به کلاژن سازی می کند بنابراین، مقدار اندکی از این ماده را برداشته و در بین انگشتان تان مالش دهید تا آب شود سپس با کمک انگستان تان بر روی مژه های پلک بالا و پایین مالیده و اجازه دهید تا صبح بماند و بعد با یک شوینده ملایم و آب بشویید.
راهکارهای جلوگیری از نازک شدن مژه ها
- استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مانند: مواد مغذی مانند آهن، روی، ویتامین ها، اسید های چرب، بیوتین و پروئین ها باشد.
- تمیز کردن مژه و پلک ها روزانه با کمک یک پاک کننده ملایم یا شامپوی پلک
- پرهیز از محصولات آرایش چشم با کیفیت پایین
- خودداری از استفاده از هر گونه آرایش چشم که باعث تحریک شود
- پاک کردن آرایش پیش از خوابیدن
- خودداری از استفاده از فر مژه
- محدود کردن استفاده از اکستنشن مژه
بررسی علل ریزش ابرو
پیش از اینکه یک روش مناسب به منظور تقویت مژه هایتان پیدا کنید ابتدا باید علت ریزش مژه ها را تشخیص دهید که در واقع می توان گفت علل های مختلفی منجر به کم پشتی و ریزش مژه ها می شود که برخی از این عوامل عبارتند از :
- افزایش سن
- ژنتیک
- استفاده از لوازم آرایش بی کیفیت
- ابتلا به بیماری ها
- کاشت یا اکستنش مژه توسط افراد غیر حرفه ای
- استفاده از برخی داروهای مضر مانند شیمی درمانی یا پرتو درمای
- تغذیه نامناسب و عدم دریافت مواد مغذی
شایان ذکر است ترکیبی از این روش های درمانی کمک کرده تا مژه های کم پشت کنترل شوند. با این وجود نیاز است برای جلوگیری از نازک شدن مژه ها در سبک زندگی خود تغییراتی را ایجاد کنید.
منبع : آرگا