دسته ها
شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴

شرایط نگهداری و زمان کاشت درخت تبریزی

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱
  • ۰

در واقع کاشت درخت تبریزی چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با روش های کشت و همچنین اصول مراقبت از درخت تبریزی آشنا شوید.

به طور کلی درخت تبریزی که با نام صنوبر لمباردی نیز شناخته می شود معمولا در فرآیند کاشت و پرورش خود گل هایی زیبا را تولید خواهد کرد که امروزه به خاطر همین گل هایش مورد توجه بسیاری از علاقمندان به گل و گیاه قرار گرفته است.

آشنایی با نحوه کاشت درخت تبریزی

بهتر است بدانید درخت تبریزی که با نام علمی Populus نیز شناخته می شود درختی است از خانواده بیدها و بومی مناطق اروپا، جنوب غرب و مرکز آسیا و شمال غرب آفریقا که با نام های شالک و صنوبر لمباردی نیز شناخته می شود. درخت تبریزی یا صنوبر گونه ای پهن برگ و نور پسند و خزان کننده است که گل های آن معمولا پیش از برگ در اوایل بهار ظاهر می شوند.

چگونگی کاشت درخت تبریزی

گونه های این درخت معمولا دو پایه هستند یعنی گل های نر و ماده آن ها هر یک بر روی درختان جدا قرار می گیرند. بذر شان نیز درون کپسول قرار گرفته و هر کپسول نیز دارای ۲ تا ۴ دریچه خواهد بود. در انتهای هر بذر کرک های سفید رنگ ابریشم مانندی قرار دارند که به پخش و انتشار آن کمک زیادی خواهد کرد.

پوست تنه درختان جوان اغلب سفید و یا سبز رنگ بوده و با افزایش سن شیار های عمیق و نیمه عمیق در آن ظاهر شده و رنگ آن نیز تیره می گردد. ارتفاع این درخت معمولا بین ۱۲ تا ۲۷ متر بوده و قطر تاج پوششی آن نیز بین ۳ تا ۸ متر و قطره تنه نیز ۱.۵ متر خواهد بود.

برگ های درخت تبریزی یا صنوبر سبک هستند. به آسانی با وزش باد تکان می خورند و در گونه های مختلف تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارند. برگ های بزرگ این درخت بر روی تنه اصلی و ساقه های قوی و برگ های کوچک روی ساقه های جانبی گیاه رشد می کنند.

طول این برگ ها بین ۵ تا ۹ سانتی متر و پهنای آن بین ۲ تا ۸ سانتی متر خواهد بود. رنگ این برگ ها سبز روشن و براق بوده و در فصل پاییز پیش از ریزش به رنگ زرد پررنگ تبدیل خواهند شد. درخت تبریزی دارای ریشه هایی بسیار قوی و نفوذگر بوده و اگر این درختان را نزدیک به یکدیگر بکارید می توانند به عنوان بادشکن مورد استفاده قرار می گیرند و از طرفی نباید نزدیک به ساختمان ها و وله ها کشت شوند.

ر.ش های پرورش درختان صنوبر

زمان مناسب و دستورالعمل کشت بذر تبریزی:

توجه داشته باشید که زمان مناسب برای کاشت درخت تبریزی در هر منطقه متفاوت است برای مثال در مناطق شمال غرب کشور و کردستان بهترین زمان کشت برای این مناطق اواخر فصل زمستان بوده یعنی زمانی که سرما اوج خود را رد کرده است.

اما در مقابل در مناطق جنوبی مانند شیراز یا خوزستان بهترین زمان برای کاشت اواخر پاییز می باشد چون زمستان در این استان ها ملایم می باشد درخت بعد از کاشت نیز می تواند رشد کند. در شمال کشور نیز همچنین بهترین زمان از اواخر پاییز تا فروردین ماه خواهد بود.

درخت تبریزی هم از طریق ساقه جوشی و هم از طریق ریشه جوشی قابل تکثیر است. لازم به ذکر است درختی که از طریق ساقه جوشی رشد کرده است عمر اقتصادی و بازده چوبی بالایی دارد اما درختی که از طریق ریشه جوشی رشد کرده است عمر و رشد بهینه نخواهد داشت.

برای تکثیر این گیاه بایستی قلمه هایی با ارتفاع ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر تهیه نمایید و سپس آن ها را درون مکان های معین به زمین فرو نمایید. سپس آبیاری را انجام دهید و مراقبت های لازم را به انجام برسانید.

دستورالعمل کشت بذر درخت تبریزی

شرایط لازم برای نگهداری درخت تبریزی:

همانطور که می دانید تمام گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی خواهند داشت که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان مهم ترین شرایط برای کاشت و پرورش درخت تبریزی پرداخته ایم.

  • خاک و کوددهی:

خاک مناسب برای این گیاه بایستی سبک و نفوذپذیر و همچنین دارای عناصر مورد نیاز اصلی گیاه باشد. دقت داشته باشید که درخت تبریزی اکسیژن را از آب دارای اکسیژن می گیرد پس اگر آب دارای اکسیژن کافی نباشد درخت شما دچار خفگی می شود.

از آنجایی که درخت تبریزی سریع الرشد است بنابراین می تواند در دوره زمانی کوتاه تر از دیگر درختان مواد غذایی مورد نیاز خود را از خاک تامین و به چوب تبدیل کنند. البته با ادامه یافتن این روند قطعا خاک دچار ضعف شدید می شود و برای جبران این ضعف شما باید از کود های شیمیایی و کودهای دامی به ویژه ترکیب مختلف کود های ازت فسفر و پتاس برای احیای دوباره دوباره خاک اقدام نمایید.

چگونگی مراقبت از درخت تبریزی

  • نور کافی:

درختان تبریزی نور دوست هستند و به همین خاطر در مکان های نیمه سایه و آفتابی خیلی بیشتر رشد می کنند. با اینکه این درخت یک درخت مقاوم و خوب رشد است اما در نور کم به هیچ وجه نمی تواند آن طور که باید تنومند و قوی رشد نماید.

علاوه بر این محیط های تمام سایه، می توانند فضا را برای رشد انواع باکتری ها و قارچ ها فراهم نمایند و در ابتدای رشد مانع از بالندگی گیاه شوند.

  • آبیاری منظم:

برای اینکه درخت تبریزی بتواند به خوبی رشد کند نیاز به آبیار بیش از حد نیت. البته که این درخت نسبت به کم آبی مقاوم است اما آبیاری به صورت یک بار در هفته می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی رشد بهتر گیاهتان داشته باشد. در مقابل آبیاری بش از حد نیز موجب می شود تا درختان کوتاه قد رشد کنند و در نهایت برگ ریزی شدیدی را از اواخر تابستان آغاز نمایند.

شرایط لازم برای مراقبت از درخت تبریزی

  • کنترل آفات و بیماری ها:

درختان تبریزی مقاومت خوبی در برابر آفات دارند. با این حال تنها موردی که ممکن است کمی برای نهال های صنوبر نگران کننده باشد پیچش آفت های خطرناک به دور نهال تازه کشت است. قارچ ها نیز یکی دیگر از آفت هایی هستند که این نهال را تهدید می کند.

با این حال در این گونه نیاز به سمپاشی های جدی و اساسی نخواهد بود. به همین خاطر تهیه نهال های درخت تبریزی به صرفه و کم هزینه تر از سایر نهال ها خواهد بود. در ادامه نیز پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب پرورش درخت سپیدار و کاشت درخت ازگیل نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *