دسته ها
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳

درمان بیماری چشم صورتی و نحوه پیشگیری از این بیماری در کودکان و بزرگسالان

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۱
  • ۰

در این مطلب شما را با بیماری چشم صورتی آشنا می کنیم و اطلاعات بسیار خوبی را در این زمینه در اختیارتان می گذاریم و شما می توانید با علل و درمان های این بیماری آشنا شوید.

چشم صورتی یکی از بیماری هایی می باشد که ممکن است هر فردی به آن مبتلا گردد واین بیماری از التهاب بافت های چشمی ایجاد می شود. بیماری چشم صورتی مسری بوده و می تواند به راحتی از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا کند از این رو نیاز است تا مراقب خود باشید و اگر کسی دارای این بیماری می باشد خودتان را از او دور نگه دارید در غیر این صورت این بیماری به شما منتقل خواهد شد.

بیماری چشم صورتی

بیماری چشم صورتی و اطلاعاتی در مورد آن

چشم صورتی به ندرت منجر به ایجاد مشکلات جدی می شود و معمولا به بینایی فرد آسیبی وارد نمی کند و به مرور زمان از بین خواهد رفت. معمولا بافت های غشای چشم دچار عفونت می شود و قسمت سفید کره چشم صورتی می شود و این تغییر در رنگ کره چشم معمولا به دلیل عفونت های ویروسی و باکتریایی می باشد. این بیماری می تواند منجر به تحریک چشم ها شود و روش های درمانی برای این بیماری وجود ندارد و شما تنها می توانید با استفاده از برخی از روش ها این التهابات را تسکین دهید. اگر بتوانید این بیماری را به موقع تشخیص دهید می توانید در درمان و محدود کردن آن بسیار موثر باشید.

نشانه های چشم صورتی

یک سری از نشانه ها هستند که بهتر است آن ها را جدی بگیرید در غیر این صورت ممکن است مشکلات بسیاری برایتان ایجاد شود. شایع ترین نشانه های این بیماری عبارت است از :

  • قرمز شدن چشم ها
  • خارش در چشم ها
  • ترشحات شدید چشمی در روز و شب
  • ترشحاتی که مانع از باز شدن چشم ها شود.
  • آبریزش چشم

نشانه های چشم صورتی

علت دقیق بیماری

این بیماری می تواند با نشانه های متفاوتی ظاهر شود ولی جالب است بدانید که علت ایجاد آن تنها از سه راه امکان پذیر می باشد و این سه روش را برایتان بررسی می کنیم.

عفونت ها

یکی از علل ایجاد این بیماری عفونت های باکتریایی و ویروسی می باشد. بیماری چشم صورتی معمولا در اثر آدنوویروس ها رخ می دهد و یک سری از ویروس های دیگر مانند هرپس سیمپلکس نیز می تواند منجر به ایجاد این نوع التهابات در چشم ها شوند. این بیماری معمولا به همراه سرماخوردگی ویروسی و یا باکتریایی می باشد و گاها می تواند از سمت لنز های مورد استفاده فرد رخ دهد. در نظر داشته باشید که در هر دو مورد از این عفونت ها ممکن است انتقال سریع باشد بنابراین بهتر است سریعا این بیماری را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام نمایید.

آلرژی

یکی دیگر از علل ایجاد این بیماری آلرژی می باشد. در واقع آلرژی می تواند هر دو چشم را تحت تاثیر قرار داده از این رو ورم های ملتحمه برای فرد ایجاد خواهد شد. در واقع زمانی که مواد آلرژی زا با چشم های شما تماس پیدا می کنند آنتی بادی هایی از بدن تولید می شود و این آنتی بادی ها ماستوسل ها را تولید می کنند. ماستوسل ها در مخاط چشم مجاری هوایی را تحریک کرده و سبب ایجاد هیستامین در بدن می شود.

آلرژی شدید و چشم صورتی

تحریک شدن

یکی دیگر از علل ایجاد چشم صورتی تحریک بسیار شدید چشم ها می باشد. در واقع زمانی که چشم های شما با ورود جسم خارجی و یا مواد شیمیایی تحریک می شود ممکن است این بیماری برایتان ایجاد گردد. شما می توانید با خارج کردن این مواد از چشم ها تا حدی میزان قرمزی چشم ها را بکاهید و از تحریک شدن بیش از حدشان پیشگیری نمایید. نشانه های این مورد از قرمز شدن چشم ها آبریزش شدید چشم و ترشحات شدید می باشد.

عوامل آسیب رسان در این بیماری

یک سری از عوامل هستند که شما می توانید با دور ماندن از آن ها ابتلا به این بیماری را به حداقل برسانید. این عوامل عبارتند از :

  • قرار گیری در معرض مواد حساسیت زا
  • تماس با ترشحات فرد مبتلا
  • استفاده از لنز های تماسی به مدت طولانی

پیشگیری از چشم صورتی

پیشگیری در بزرگسالان و نوزادان

این بیماری ممکن است در هر فردی رخ دهد از این رو بهتر است اطلاعاتی را در زمینه پیشگیری از آن در اختیار داشته باشید. روش های پیشگیری در نوزادان و بزرگسالان بسیار متفاوت می باشد که در ادامه آن ها را برای شما بررسی می کنیم.

پیشگیری در بزرگسالان

رعایت بهداشت یکی از ساده ترین روش هایی می باشد که بزرگسالان می توانند با استفاده از آن از این بیماری در امان باشند. سایر روش ها عبارتند از :

  • عدم لمس چشم ها با دست های آلوده
  • شستن مرتب دست ها
  • استفاده از حوله شخصی برای خشک کردن صورت
  • تعویض ملحفه ها به صورت منظم
  • عدم استفاده از وسایل آرایشی دیگران به خصوص وسایل آرایش چشمی

پیشگیری در نوزادان

یکی دیگر از مواردی که برای این بیماری مستعد می باشند نوزادان تازه متولد شده اند. در واقع چشم نوزادان در کانال زایمان ممکن است به انواع عفونت ها دچار گردد و این مشکل برایش ایجاد شود. در نظر داشته باشید که این باکتری ها در بدن مادر هیچ اثری ایجاد نمی کنند با این حال برای نوزادان خطرناک بوده و می تواند منجر به نابینایی آن ها شود. بسیاری از پزشکان برای پیشگیری از این مورد توصیه می کنند نوزادان حتما از پماد های آنتی بیوتیکی چشمی استفاده کنند در غیر این صورت احتمال ابتلا به این بیماری بسیار زیاد می باشد.

درمان چشم صورتی

درمان بیماری

بیماری چشم صورتی معمولا درمان خاصی ندارد و روش های درمانی آن بر کاهش علائم متمرکز می باشد. در ادامه یک سری از روش هایی که برای این کار استفاده می شود را برایتان بیان می کنیم و شما می توانید به راحتی نشانه های این بیماری را کاهش دهید.

  • استفاده از اشک مصنوعی
  • تمیز کردن پلک ها با استفاده از یک پارچه نخی تمیز و مرطوب
  • استفاده از کمپرس سرد
  • استفاده از کمپرس گرم
  • عدم استفاده از لنز های تماسی تا پایان درمان کامل
  • قطره های چشمی آنتی بیوتیک زیر نظر متخصص

نکته : اگر این بیماری ویروسی باشد از یک چشم شروع شده و به سرعت طی چند روز می تواند چشم دیگر را نیز درگیر نماید و هیچ داروی آنتی بیوتیکی برای این بیماری کارساز نخواهد بود زیرا آنتی بیوتیک ها بر روی ویروس ها اثری ندارند.

درمان ورم ملتحمه آلرژی

اگر این بیماری بر اثر آلرژی ایجاد شود ممکن است به شما یکی از قطره های درمان آلرژی داده شود تا بتوانید میزان نشانه ها را به حداقل برسانید. این ورم ها خود به خودی بعد از این که علامت های آلرژی از بین رفت تغییر می کند و از بین خواهد رفت. البته دارو های دیگری نیز در بازار هستند که شما می توانید بدون استفاده از نسخه پزشک آن ها را خریداری نموده و با استفاده از آن ها این بیماری را درمان کرده و به کاهش نشانه های آن کمک نمایید.

عوارض بیماری

این بیماری می تواند منجر به التهاب قرنیه ها شده و بینایی فرد تحت تاثیر قرار بگیرد. یادتان باشد که شما می توانید برای درمان به موقع و ارزیابی بهتر به پزشک مراجعه نمایید زیرا هر چه سریع تر این بیماری درمان شود عارضه های آن به شدت کاهش می یابد. از مهم ترین عوارض این بیماری می توان به درد چشم ها اشاره کرد.

بیماری چشم صورتی

بیماری چشم صورتی یکی از بیماری های چشمی می باشد که با درمان به موقع مشکلی برای بینایی فرد ایجاد نخواهد کرد. بهتر است برای ارزیابی و تشخیص این بیماری به موقع اقدام نمایید و سعی کنید زمان طلایی درمان را از دست ندهید. در ادامه می توانید سایر مطالب آرگا را که در این زمینه نوشته شده است را مانند بیماری مگس پران و بیماری قوز قرنیه را مشاهده نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *