دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

نکات انتخاب دوست و معیارهای مهم برای دوست یابی

  • فروغ راد
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
  • ۰

در این مقاله شما با نکات انتخاب دوست و چگونگی داشتن یک رابطه دوستانه سالم آشنا خواهید شد، همچنین میزان تاثیرگذاری نقش دوست در پیشرفت های شغلی و زندگی هر فرد بیان شده است.

دوستان حتی از خانواده هم نقش تاثیرگذارتری در زندگی افراد دارند، بنابراین در انتخاب دوستان خود باید دقت زیادی به عمل آورید زیرا همان اندازه که یک دوست خوب می تواند شما را به خوشبختی و سعادت برساند یک دوست بد نیز می تواند باعث نگون بختی و حتی نابودی شما باشد، بنابراین اگر نکات انتخاب دوست خوب را بدانید قطعا در زندگی شما تاثیر گذار خواهد بود.

نکات انتخاب دوست خوب

در معاشرت ها و روابطی که دارید بسیار دقت کنید زیرا گاهی انتخاب یک دوست اشتباه زندگی شما را دچار اختلال کرده و زمانی به خود می آیید که مدت ها است درگیر یک رابطه غلط بوده اید و نیمی از زندگیان بیهوده تلف شده است. درست است که بعضی از دوستان قدیمی همچنان در کنار شما هستند اما اگر در مرحله ای جدید از زندگی خود قدم گذاشته اید لازم است برای پیشرفت و رشد با افراد جدیدی وارد رابطه شوید.

اهداف مشترک دوستانه

برای انتخاب یک دوست خوب دقت کنید که او همه این ویژگی ها و یا تعدادی از آن ها را داشته باشد:

  • مشوق بودن

دوست واقعی نقاط قوت شما را می شناسد و شما را بابت داشتن آن ها تشویق می کند، همچنین او از موفقیت های شما خوشحال می شود و شما را بابت دستاوردهایتان تحسین می کند.

  • ارزش های مشترک

وجود تفاوت ها از خیلی جهات خوب است اما بهتر است دوستی را انتخاب کنید که عقاید و فرهنگی مشابه و یا نزدیک به شما داشته باشد، درست است که شما باید به هر عقیده ای احترام بگذارید اما زمانی که دوست شما ارزش هایی مشابه شما دارد لازم نیست دایما در حال سازش با او باشید و از همه مهمتر عقاید منفی او در شما تاثیر گذار نخواهد بود و طرفین به یکدیگر کمک می کنند تا به ارزش ها و عقاید خود پایبند باشند این نکته یکی از مهم ترین نکات انتخاب دوست می باشد.

  • اهداف مشترک

هدف مشترکی که با دوست یا دوستان خود دارید باعث می شود تا شما یکدیگر را رو به جلو هدایت کنید، مشوق هم باشید و برای رسیدن به اهدافتان با یکدیگر تلاش کنید ونا امید نشوید. پیگیر پیشرفت ها و مسایل مهم زندگی یکدیگر بوده و تصمیم های مهمتان را با یکدیگر در میان می گذارید.

خصوصیات دوست قابل اعتماد

  • برطرف کننده نقاط ضعف

همه انسان ها دارای نقاط قوت و ضعف هستند بنابر این اگر شما دوستی را انتخاب کنید که در زمینه هایی که شما تخصصی ندارید و یا ضعف دارید بتواند به شما کمک کند و شما بتوانید از مهارت ها و توانایی های او استفاده کنید آن دوست انتخاب خوبی است.

  • انتخاب افراد بهتر از خود

این که شما با افرادی دوست شوید که با او احساس راحتی کنید خیلی خوب است اما بهتر است گاهی با افرادی که از شما جلوتر بوده و پیشرفت بیشتری در زمینه شغل و زندگی خود دارند هم معاشرت کنید، زیرا این گونه افراد باعث می شوند شما هم به فکر پیشرفت و زندگی بهتر باشید.

  • دارای انرژی مثبت و انگیزه بخش

قطعا هیچ شخصی مایل به گفتگو و دوستی با فردی که همیشه منفی نگر و افسرده است نمی باشد همه ما به دنبال دوستانی با انرژی مثبت هستیم. دوست خوب به شما انگیزه بیشتری برای رسیدن به اهدافتان می دهد و همیشه مشوق شما برای رسیدن به خواسته های مثبت زندگیان است.

نکات انتخاب دوست خوب

  •  انتخاب دوست با علایق مشابه

دوستی را انتخاب کنید که با شما علایق مشترک دارد تا بتوانید با هم از مکان های جدید و مورد علاقه تان دیدن کنید، به کنسرت خواننده مورد علاقه خود بروید، درباره کتاب مشترکی که خوانده اید صحبت کنید و یا ناهار را در رستوران مورد علاقه تان صرف کنید و … .

  •  در جستجوی دانش بیشتر

با وجود دوستانی که به دنبال پیشرفت و رشد در زمینه زندگی و کسب و کار خود هستند شما نیز همیشه در حال پیشرفت خواهید بود و این امکان را به شما می دهد که از او مطالب زیادی یاد بگیرید، سعی کنید دوستی را انتخاب کنید که اهل مطالعه باشد این گونه افراد بسیار خوش صحبت بوده و معمولا شما را نیز تشویق به مطالعه کتاب می کنند.

  • افراد مصمم

دوستی را انتخاب کنی که برای رسیدن به اهداف خود مصمم و جدی باشد، او برای خواسته هایش همه تلاشش را می کند و زندگی اش را با برنامه ریزی پیش می برد و وقت خود را بابت اتفاقات بی ارزش و بیهوده تلف نمی کند، در هر کاری سرعت عمل داشته و کاری را نیمه رها نمی کند. معاشرت با چنین اشخاصی شما را نیز تبدیل به انسانی مصمم و هدفمند می کند.

دوست همدل و پشتیبان

  • صداقت و رازداری

دوستی را انتخاب کنید که قابل اعتماد و صادق باشد، او باید امانتدار بوده و بتواند راز دار زندگی شما باشد تا بتوانید مسایل مهم را با او در میان بگذارید.

  •  پرهیز از دوستی های پرخطر

افرادی که به شما حسادت می کنند، با شما همدلی نمی کنند، از موفقیت های شما خوشحال نمی شوند، شما را برای پیشرفت یاری نمی کنند و یا افرادی که خود شیفته هستند برای دوستی گزینه خوبی نیستند بهتر است آن ها را از دایره دوستان خود خارج کنید و وقت گرانبهای خود را صرف اتفاقات و انسان ها و رابطه های بهتری کنید.

دیگر نکات مهم دوست یابی

  • دوستان قدیمی خود را دور نیندازید بهتر است غربالگری کرده و آن هایی که میدانید نکات انتخاب دوست خوب را دارند و خاطرات مشترک خوبی با هم دارید را حفظ کنید.
  • در محیط کاری خود حتما دوستانی را انتخاب کنید، البته که بهتر است حد و حدود صمیمیت با آن ها را حفظ کرده و احترام خاصی را برای آن ها قایل شوید اما داشتن یک یا چند دوست همکار به شما برای پیشرفت در زمینه شغلی شما مفید است.
  • با دوستانتان همان گونه رفتار کنید که دوست دارید آن ها با شما رفتار کنند، به آن ها احترام بگذارید و صادق باشید.

نکات انتخاب دوست سالم

این مهم است که دوست شما مورد تایید خانواده تان باشد و البته نظر دوست شما هم در مورد خانواده تان مهم می باشد زیرا یک دوست خوب خانواده شما را کوچک نمی شمارد و شما را به سمت خانواده تان سوق می دهد نه اینکه باعث جدایی شما از آن ها شود.

با خواندن این نکات وقتش رسیده که دوستان خود را ارزیابی کنید، اگر می بینید آن ها همه این خصوصیات و یا حتی تعدادی از آن هارا دارند شما آدم خوشبختی هستید در غیر این صورت بهتر است در انتخاب های خود تجدید نظر کنید.

در پایان برای اطلاع از ویژگی های دوست خوب و آداب معاشرت با دوستان می توانید این مطالب را مورد مطالعه قرار دهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *