دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

 بررسی Realme C11 چینی با قیمت و کیفیت مناسب

  • شیوا فهیمی
  • ۵ دی ۱۴۰۰
  • ۰

سال گذشته گوشی اقتصادی c11 توسط شرکت چینی ریلمی به بازار ارائه شد و در سال جاری این گوشی با تغییراتی در سخت افزار و دوربین تحت عنوان Realme C11 مدل ۲۰۲۱ روانه بازار می شود. با بررسی این گوشی اقتصادی تر شده همراه ما باشید.

گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ مدل اقتصادی تر نسل قبلی می باشد که سال گذشته با تراشه هلیو g35 روانه بازار شد. در این مطلب قصد داریم به بررسی Realme C11 بپردازیم تا با مشخصات این گوشی که اقتصادی تر شده یک پایین رده است، بیشتر آشنا شوید.

  

بررسی گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱

برند چینی ریلمی مدتی است که به بازار گوشی های هوشمند وارد شده و همانند اکثر برندهای چینی به ساخت محصولات با قیمت مناسب و باکیفیت شهرت پیدا کرده است. این برند به بازار کشور ما نیز وارد شده و با همراهی شیائومی گوشی های اقتصادی و میان رده با کیفیتی را به بازار ارائه کرده است.

سال گذشته این شرکت از گوشی پایین رده و اقتصادی Realme C11 را به بازار ارائه کرد و امسال با کمی تغییرات در سخت افزار و دوربین این گوشی در تاریخ ۲۸ ژوئن Realme C11 مدل ۲۰۲۱ را روانه بازار کرد. Realme C11 مدل ۲۰۲۱ به نوعی نسخه اقتصادی تر شده ریلمی C11 می باشد.

در ادامه به بررسی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ می پردازیم که با توجه به بازار هدفش متوجه می شویم که ریلمی فقط به خاطر کاهش قیمت گوشی، اندک توان پردازشی نسخه پایه را فدا کرده تا یکی از ارزانترین گوشی های هوشمند فعلی را در اختیار کاربران قرار دهد. به این ترتیب با بررسی Realme C11 2021 همراه ما باشید تا با ارزش خرید و قابلیت های این گوشی اقتصادی دقیق تر آشنا شوید.

طراحی و کیفیت ساخت

بررسی ها نشان داد گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ با ابعاد ۸.۹*۷۶.۴*۱۶۵.۲ میلی متر و وزن از مدل پایه کمی بزرگتر و البته سبک تر می باشد. با وجود افزایش در ابعاد طول و عرض این گوشی با کاهش ۲ میلی متر ضخامت روبرو شده است. گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ در دو رنگ آبی و خاکستری ارائه می شود.

گوشی مذکور بدنه ای کاملا پلاستیکی داشته و به گفته شرکت سازنده در مقابل پاشش قطرات آب مقاوم است هر چند که خبری از گواهی IP نیست. در بررسی نمای جلو گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ با نمایشگر ۶.۵۲ اینچی روبرو هستیم که در حاشیه بالای آن بریدگی قطره ای دوربین سلفی و اسپیکر مکالمه تعبیه شده است.

حاشیه بالای نمایشگر نسبت به حاشیه پایین ضخامت کمتری داشته و این موضوع سبب شده تا نمایشگر حدود ۸۱ درصد نمای جلو را به خود اختصاص دهد که برای این گوشی اقتصادی عددی مناسب ارزیابی می شود. طراحی پنل جلویی کاملا تخت بوده و حاشیه نسبتا زیاد پایین گوشی قابل انتقاد است. در بررسی ها مشخص شد فریم میانی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ از پلاستیک مات ساخته شده که سبب منسجم تر شدن طراحی گوشی شده است.

پورت سیمکارت و کارت حافظه در سمت چپ دستگاه دیده می شوند و به طور همزمان دو سیمکارت نانو و یک سیمکارت حافظه میکرو اس دی را همراهی می کنند. در سمت راست فریم شاهد حضور کلیدهای پاور و ولوم هستیم.

ریلمی برای بالای فریم المانی را در نظر نگرفته و این نما کاملا خالی است و در پایین فریم شاهد حضور میکروفون مکالمه، جک هدفون ۳.۵ میلی متری  و پورت میکرو یو اس بی ۲.۰ هستیم.

در بررسی پنل پشتی این گوشی، اولین نکته ای که توجه را به خود جلب می کند، ماژول مربعی دوربین می باشد که این تصور را ایجاد می کند که چینی ها برای گوشی اقتصادی خود بیشتر از یک دوربین در نظر گرفته اند اما با نگاهی دقیق تر متوجه می شوید که فقط یک دوربین و یک فلش ال ای دی در ماژول دوربین حضور دارد و بقیه فضای آن بلااستفاده می باشد.

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد پنل پشتی هم جنس پلاستیکی داشته و کیفیت ساخت گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ از رقیب سامسونگی اش بیشتر می باشد ولی نسبت به حریف شیائومی می توان گفت کیفیت ساخت یکسانی دارند. فریم دوربین به صورت مربعی در سمت چپ و بالای قاب پشتی دیده می شود که بیرون زدگی منطقی هم دارند.

این فریم میزبان تک دوربین و فلش آن می باشد. آب گریز بودن بدنه پلاستیکی گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ می تواند یکی از نقاط قوت آن نسبت به رقبای هم رده و هم قیمتش در بخش طراحی و کیفیت ساخت به حساب آید. نشان Realme با سایز بزرگ در امتداد فریم دوربین ها و پایین قاب پشتی مشاهده می شود.

اسپیکر گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ به سبک گوشی های قدیمی درون قاب پشتی تعبیه شده و در پایین نشان Realme جای دارد. در این پنل تکسچرهایی وجود دارد که هنگامی که از گوشی بدون قاب بهره بگیرد حس خوبی را منتقل می کند. تمام پنل پشتی به جز نوار عمودی که از زیر ماژول دوربین تا پایین پنل امتداد دارد با شیارهای باریکی پوشیده شده و اسم ریلمی با فونت درشت ولی محو داخل این نوار عمودی به خودنمایی می پردازد.

اسپیکر و امنیت

با وجودی که به مشاهده اسپیکرها در قسمت های مختلف فریم گوشی ها عادت کرده ایم ولی بررسی ها نشان داد چینی ها در گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ ترجیح داده اند که اسپیکر را در پنل پشت و پایین نشان ریلمی جانمایی کنند. تک اسپیکر این گوشی نمی تواند حجم صدای زیادی را ارائه دهد ولی کیفیت صدای قابل قبولی دارد و اگر نمی خواهید در فضای باز از صدای اسپیکر بهره مند شوید مشکل چندانی ایجاد نمی شود.

در ادامه به بررسی بخش امنیتی گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ می پردازیم. در این گوشی از حسگر اثر انگشت خبری نبوده و بخش امنیتی این اسمارتفون تنها از قابلیت تشخیص چهره برخوردار است. این سیستم در این بازه قیمی سرعت شگفت انگیزی داشته و به همراه دقت و امنیت زیاد سبب می شود در قسمت امنیتی گوشی گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ نسبت به دیگر رقبا عملکرد سریعی را ارائه دهد ولی نبود سنسور اثر انگشت را می توان نقطه ضعف گوشی محسوب کرد.

نمایشگر ال سی دی

بررسی نمایشگر گوشی Realme C11 حاکی از آن است که این اسمارتفون در مدل ۲۰۲۱ به نمایشگر ۶.۵۲ اینچی از نوع IPS LCD مجهز است که رزولوشن ۱۶۰۰*۷۲۰ پیکسل را به همراه تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر اینچ و نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ را ارائه می دهد. به گفته ریلمی این نمایشگر می تواند به حداکثر روشنایی ۴۰۰ نیت دست پیدا کند.

نمایشگر مذکور فضای رنگی sRGB را به خوبی پوشش داده و برای این گوشی اقتصادی پروفایل های رنگی متفاوتی تعریف نشده و اگر به منوی تنظیمات رنگ و کنتراست وارد شوید با دو گزینه کنتراست خودکار به صورت پیش فرض و کنتراست افزایشی روبرو می شوید.

در حالت خودکار می توان دمای رنگ ها را به دلخواه تعیین کرد در حالی که در حالت افزایشی این امکان وجود ندارد. با توجه به نتایجی که در آزمایش رنگ های هر دو حالت به دست آمده است ریلمی C11 توانست رنگ ها را با خطای قابل قبول ولی کمی سرد نمایش دهد. همچنین تفاوت چندانی بین دو گزینه خودکار و افزایشی دیده نشد به جز این که خطای رنگ ها در حالت افزایشی کمی بیشتر شده و رنگ ها سردتر می شوند.

با توجه به بررسی ها می توان کیفیت نمایشگر این گوشی را قابل قبول ارزیابی کرد ولی اگر با زاویه به این نمایشگر نگاه شود کیفیت زیاد خوبی شاهد نخواهید بود و به دلیل IPS بودن عمق رنگ مشکی خوبی را هم ارائه نمی دهد. روشنایی نمایشگر قابل قبول است و در نور زیاد هم محتوای آن خوانا می باشد. در مجموع نمایشگر این گوشی عملکرد کاملا معمولی و یکسانی با دیگر رقبای هم قیمت خودش دارد.

نرم افزار و سخت افزار

در بررسی نرم افزاری گوشی Realme C11 باید گفت در حالی که نسخه پایه سال گذشته با اندروید ۱۰ روانه بازار شد، اکنون مدل ۲۰۲۱ با اندروید ۱۱ و پوسته کاربری ریلمی UI مبتنی بر نسخه GO اندروید در اختیار کاربران قرار می گیرد. نسخه GO اندروید برای گوشی های اقتصادی که دارای ۲ گیگابایت یا کمتر حافظه رم هستند در نظر گرفته شده است.

گوگل مدعی است که با این نسخه دستگاه های اقتصادی می توانند اپلیکیشن ها را تا ۱۵ درصد سریعتر اجرا نمایند. گوگل جهت این که بعضی اپلیکیشن های پیش فرض کمترین حجم حافظه رم و ذخیره سازی را اشغال نمایند ، آن ها را از پایه برای نسخه GO گسترش داده است. اپلکیشن هایی نظیر دوربین، گالری، گوگل، دستیار گوگل در نسخه بهینه شده اندروید برای گوشی های اقتصادی در نظر گرفته شده اند. رابط کاربری اختصاصی ریلمی نیز در قسمت های مختلف پیچیدگی خاصی که کاربران با کلیت آن آشنا نباشند به همراه ندارد.

در ادامه به بخش سخت افزاری و عملکرد گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ می پردازیم. این گوشی به تراشه ۲۸ نانومتری Unisoc SC9863A تجهیز شده که هشت هسته ای بوده و شامل ۴ هسته کورتکس a55 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز و ۴ هسته کورتکس a55 با فرکانس کاری ۱.۲ گیگاهرتز می باشد.

این تراشه را پردازنده گرافیکی IMG8322 همراهی می کند تا پردازش های گرافیکی را به سرانجام برساند. در حالی که در مدل سال گذشته گوشی Realme C11 تراشه هلیو G35 به کار رفته و روی کاغذ قدرتمندتر به نظر می رسد تراشه گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ اقتصادی تر شده است.

به عبارتی ریلمی در این گوشی پردازنده های مدیاتک را در نظر نگرفته و به تراشه یونیساک رجوع کرده است. گوشی Realme C11 در دو نسخه سخت افزاری ارائه شده است. نسخه ۳۲ گیگابایتی با رم ۲ گیگابایت و نسخه ۶۴ گیگابایتی با حافظه رم ۴ گیگابایت روانه بازار شده اند. قابل ذکر است برای ارتقا حافظه می توانید از کارت حافظه اختصاصی گوشی بهره بگیرید.

عملکرد پردازش این گوشی خوب ارزیابی می شود و می توان بازی های حتی سنگین مانند کال اف دیوتی را با کیفیت گرافیکی پایین تر اجرا کرد. در محیط کاربری نیز پردازنده عملکرد خوب اما با کمی تاخیر را ارائه می دهد و فراخوان های پردازشی هم بدون لگ نیست. البته در این رنج قیمتی نمی توان انتظار یک پردازنده قوی و بدون نقص را داشت.

حافظه گوشی Realme C11 از لحاظ سرعت خواندن و نوشتن در حد و اندازه برخی رقبای اقتصادی مانند گلکسی A11 و گلکسی ۱۲ظاهر می شود . چیز بیشتری برای ارائه ندارد. این گوشی برای کاربری های روزمره حدود ۵ درصد بهتر از گلکسی A12 و در وبگردی حدود ۲۰ درصد بهتر از نسخه پایه عمل می کند.

دوربین تکی

گوشی Realme C11 در مدل ۲۰۲۱ از یک دوربین بهره می برد. در حالی که نسخه پایه به دو دوربین مجهز شده است. دوربین تکی این گوشی از سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز F/2.0 استفاده نموده و توسط آن می توان ویدیوهای فول اچ دی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه به ثبت رساند. ضمنا قابلیت HDR هم به بهتر شدن کیفیت عکس هایی که در وضعیت سایه روشن به ثبت می رسند کمک شایانی می کند.

از دیگر قابلیت های دوربین گوشی Realme C11 می توان به عکاسی پانوراما، حالت پرتره و حالت پرو یا حرفه ای اشاره کرد. جهت عکاسی در محیط روشن و پرنور اگر HDR روی حالت خودکار تنظیم شده باشد با دوربین این گوشی می توان عکس های خوبی را به ثبت رساند.

البته با نگاهی سختگیرانه به کیفیت عکس ها باید گفت با وجود عملکرد قابل قبول دوربین در ثبت نقاطی که نور زیاد به آن ها تابیده ولی مناطق تاریک چندان خوب به تصویر کشیده نمی شوند و تفکیک عناصر محیطی در آن ها سخت می باشد. در محیطی با نور کافی با دوربین های گوشی Realme C11 می توانید عکس هایی با رنگ و جزئیات درخور به ثبت برسانید.

با توجه به این که برای این گوشی حالت نایت مود در نظر گرفته نشده باید از همان حالت فوتو برای عکاسی در شب بهره برد. که در این شرایط نویز بالا سبب می شود بافت ها بسیار نرم شده و جزئیات عناصر به طور کامل از بین برود. در ادامه باید اشاره کرد که دوربین سلفی گوشی Realme C11 مدل ۲۰۲۱ از لنز ۵ مگاپیکسل بهره می برد و عکس هایی که با آن به ثبت می رسند کیفیت قابل قبول و راضی کننده ای دارند.

برای گرفتن سلفی نیز می توانید بین حالت های عکاسی پرتره و معمولی به انتخاب بپردازید. ریلمی در عکاسی پرتره قادر به تفکیک سوژه از عناصر دیگر به خوبی می باشد با این حال پیاده سازی بوکه خیلی ابتدایی و فاقد ظرافت خاصی صورت می گیرد.

باتری حجیم

گوشی Realme C11 در مدل ۲۰۲۱ از باتری حجیم ۵ هزار میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی خود کمک می گیرد. درون جعبه گوشی آداپتور ۱۰ واتی تعبیه شده و از شارژ سریع هم خبری نیست. عملکرد شارژدهی قابل قبول بوده و در استفاده معمولی رو به زیاد باتری این گوشی تا یک روز دوام می آورد و در یک ساعت بازی کال اف دیوتی حدود ۱۸ درصد شارژ خود را از دست می دهد.

سرعت شارژ ۱۰ واتی موجب می شود در عرض ۳ ساعت باتری گوشی از شارژ صفر به صد برسد. ولی اگر ریلمی به جای آن از شارژر ۱۵ واتی استفاده می کرد جای تحسین داشت. در بخش باتری و شارژدهی عملکرد این گوشی مشابه با رقبای هم قیمتش است.

به منظور آشنایی و بررسی دیگر گوشی های چینی همچون گوشی بلک شارک ۴ پرو، گوشی بلک شارک ۳ و گوشی بلک شارک ۲ می توانید کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *