نوع تغذیه دوران بارداری از جمله مسائل مهم به شمار می آید که مادران باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند چرا که بر روی سلامتی آن ها و جنینشان تاثیر مستقیمی داشته و امکان دارد خطرات و مشکلاتی را به وجود آورد. بنابراین مادران باید تا جایی که امکان دارد از تمام گروه های مواد غذایی استفاده کرده و نسبت به میزان مصرف و مجاز بودن آن ها آگاهی کامل داشته باشند. بدین منظور قصد داریم در این مطلب به جهت شناخت شما عزیزان به بررسی میزان و نوع مصرف سس کچاپ در بارداری و عوارض ناشی از مصرف آن بپردازیم.
مصرف سس کچاپ در بارداری
یکی از انواع صیفی جات که دارای خواص و مزایای فراوانی برای بدن بوده و غنی از انواع مواد مغذی می باشد گوجه فرنگی بوده که به صورت سس کچاپ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف سس کچاپ در بارداری نیز همانند دیگر سس ها باید کاملا به اندازه و در حد تعادل باشد تا ضرری برای مادر و جنین نداشته باشد.
سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی در واقع روشی راحت برای استفاده از گوجه فرنگی می باشد که مصرف این نوع سس در حاملگی باعث کاهش کلسترول خون شده و غذا را خوش طعم و خوشمزه می کند. مواد مغذی موجود در این سس باعث سلامت پوست و قلب شده و در کاهش وزن تاثیرگذار می باشد.
همچنین می توان گفت نوشیدن آب گوجه فرنگی در بارداری برای خانم های باردار کاملا بی خطر بوده و از فواید فراوانی برخوردار می باشد چرا که موجب بهبودی میزان فشار خون و ممانعت از ضعف و بی حالی مادران می شود. این نوشیدنی مفید همینطور در سلامتی چشم موثر بوده و در تقویت کردن موی جنین کمک کننده می باشد.
بررسی مجاز بودن مصرف سس کچاپ در حاملگی
مصرف سس کچاپ در بارداری در صورتی که کاملا متعادل و متناسب باشد هیچ گونه خطر و ضرری ندارد که البته باید نسبت به تاریخ انقضای آن توجه ویژه ای داشت. نگه داشتن این نوع سس ها بعد از باز شدن درون یخچال موجب ماندگاری طولانی آن تا حدود چند هفته می شود. در صورتی که رنگ سس عوض شد و حالت قهوه ای رنگ به خود گرفت آن را دور ریخته و سس دیگری را جانشین آن نمایید.
از جمله مسائل شایعی که در رابطه با سس گوجه فرنگی می توان آن را عنوان کرد ماده دلمه شده و سفت شده ای می باشد که در اطراف درب قوطی جمع شده است که در واقع منبع بزرگی از باکتری بوده به همین خاطر سعی کنید هر چند وقت پیش از استفاده آن قسمت را کاملا تمیز نمایید. خوردن سس کچاپ در دوران بارداری کاملا ایمن بوده و این گونه سس ها اغلب به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار گرفته و از ترکیب موادی همچون گوجه فرنگی، شکر و سرکه تشکیل می شوند.
طبق برخی از تحقیقاتی که قبلا در مورد گوجه فرنگی انجام شده بود مشخص شده بود که نگرانی هایی در رابطه با مونوسدیم گلوتامات موجود در سس گوجه فرنگی که نوعی تقویت کننده غذایی می باشد وجود دارد. این ماده در صنعت غذا به منظور نگه داری مواد گوشتی و غذاهای ترش بکار برده می شود. مونوسدیم گلوتامات بعدها از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا و ملل اروپا در جایگاه یک افزودنی مجاز با رعایت محدودیت کاملا ایمن شناسایی شد.
افزودن گوجه فرنگی به برنامه غذایی می تواند در مبارزه با سرطان، تعادل فشار خون و کم شدن میزان قند خون در اشخاصی که دچار دیابت هستند بسیار مفید و کمک کننده می باشد. گوجه فرنگی در واقع دارای کارتنوئیدهای کلیدی همچون لوتیین و لیکوپن بوده که این می تواند از چشم در برابر نور مراقبت نمابید.
فواید خوردن سس کچاپ
این نوع سس غنی از ویتامین ث بوده و موجب افزایش انرژی و کم شدن حالت ضعف می گردد. همینطور در تصفیه خون موثر بوده و در کم شدن میزان فشار خون کمک کننده می باشد. می توان گفت مصرف گوجه فرنگی در شکل های مختلف نه تنها بی خطر بوده بلکه از مزایا و فواید فراوانی نیز برخوردار می باشد. با این وجود مادران باردار باید این نکته را در نظر داشته باشند که استفاده بیش از اندازه یک ماده غذایی حتی مفید نیز قطعا خوب نمی باشد و با عوارضی همراه است.
مادرانی که مقدار فراوانی گوجه فرنگی یا سس کچاپ استفاده می کنند امکان دارد درگیر رفلاکس اسید معده شده و بخاطر اسیدی بودن این ماده دچار حالت تهوع شوند. همینطور می توان گفت مصرف زیاد این نوع ماده غذایی موجب ایجاد درد شکم می شود. سس گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های مختلف بوده و دارای مقادیر زیادی کلسیم، سدیم، آهن و دیگر مواد معدنی می باشد.
عوارض خوردن سس گوجه فرنگی
با توجه به این که گوجه فرنگی و سس آن دارای ترکیبات اسیدی می باشند امکان دارد سبب ایجاد نشانه های گوارشی همچون سوزش معده و یا حالت رفلاکس شود. این نشانه های در دوران حاملگی به شدت بیشتری اتفاق می افتد. بنابراین اشخاصی که به اختلالات گوارشی دچار می باشند امکان دارد با خوردن گوجه فرنگی حالت تهوع بگیرند و دچار سوزش معده در بارداری شوند.
سعی کنید در خوردن این ماده غذایی تعادل را رعایت نمایید اما در صورتی که مصرف آن موجب ناراحتی شما می شود می توانید از مواد دیگری همچون میوه و سبزیجات به عنوان جایگزین آن استفاده نمایید. اغلب مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی در سایر مواد غذای نیز وجود دارند.
نحوه و نوع استفاده از سس گوجه فرنگی
- سس کچاپ را می توان در غذاهای مختلفی همچون پاستا، پیتزا، ساندویج، سیب زمینی سرخ شده و دیگر غذاهای آماده استفاده نمود. این نوع سس در کلیه فروشگاه ها موجود می باشد و سبب کم شدن میزان کلسترول خون خانم های باردار می شود.
- در صورت آماده سازی سس در منزل در ابتدا اجازه بدهید سس به خوبی سرد شده و بعد آن را درون ظرفی مناسب برای فریزر یا درون کیسه فریزر بریزید. این نوع سس قابلیت نگه داری تا حدود سه ماه درون فریزر را دارد و طعم آن تغییری نمی کند.
- همچنین می توانید سس داغ را درون شیشه های استریل شده ریخته و درب آن را خوب ببندید و حدود ۳۰ دقیقه درون یک قابلمه دارای آب در حال جوش قرار دهید. پس از آن شیشه ها را بیرون آورده و صبر کنید تا کاملا خنک گردند و سپس آن ها را داخل یخچال قرار دهید و تا حدود یک هفته می توانید از آن استفاده نمایید.
در مطلب ارائه شده شما عزیزان را با نحوه و میزان مصرف سس کچاپ در بارداری و فواید و مضرات آن کاملا آشنا کردیم که امیدواریم برایتان کاملا مفید و سودمند بوده باشد.
منبع : آرگا