دسته ها
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳

بررسی نوکیا ۸۱۱۰ یک جذاب نوستالژیک با قابلیت اتصال ۴G

  • شیوا فهیمی
  • ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
  • ۰

نوکیا ۸۱۱۰ با ظاهر دلنشین ، قابلیت شبکه ۴G و باتری قدرتمند پس از ۲۲ سال در فوریه ۲۰۱۸ با حضورش در کنگره موبایل بارسلونا همگان را غافلگیر کرد. این گوشی حس نوستالژیک و جذابی را به کاربران القا می کند. قصد داریم در این مطلب به بررسی نوکیا ۸۱۱۰ بپردازیم . با ما همراه باشید.

با دیدن گوشی کشویی نوکیا ۸۱۱۰ که در قاب زیرین خود اسلاید باز شونده ای دارد قطعا نوکیاهای گران قیمت قدیمی در ذهن شما تداعی می شود. این گوشی با ظاهر دلنشین و خاطره انگیز از قابلیت شبکه ۴G و باتری قدرتمندی بهره می برد. در این مقاله به بررسی نوکیا ۸۱۱۰ پرداخته ایم.

بررسی گوشی نوستالژیک نوکیا ۸۱۱۰

برند نوکیا با احیای گوشی های قدیمی اش نظیر ۳۳۱۰ و ۸۱۱۰ قصد تجدید خاطرات خوب طرفدارانش را داشته چرا که این گوشی یک حس نوستالژیک و عالی را به بیننده القا می کند. نسخه ۸۱۱۰ فورجی با ظاهری دلنشین و منحصر به فرد و ضمنا سخت افزار خوب نظرات کاربران را جلب خواهد کرد و باتری پرتوان این گوشی تا ساعتها دوام آورده و از بابت تمام شدن انرژی گوشی نگرانی وجود ندارد.

می توان نوکیا ۸۱۱۰ را محصولی تلقی کرد که سوار بر موج تولیدات نوستالژیک نوکیا بوده و با اسلاید باز شونده ای که در قاب زیرین دارد یاد نوکیاهای گران قیمت قدیمی را در ذهن زنده می کند. کمپانی HMD گلوبال از این گوشی در فوریه سال ۲۰۱۸ در کنگره جهانی موبایل(MWC) در بارسلونا رونمایی شد که موجب غافلگیری و وجد همگان شد. به این خاطر که یکی از باسابقه ترین برندهای دنیای موبایل بعد از ساخت و احیای نوکیا ۳۳۱۰ حالا گوشی محبوب و موزی شکل ۸۱۱۰ را بعد از ۲۲ سال به بازار ارائه می دهد. این گوشی دوست داشتنی قطعا یکی از ماندگارترین موبایل های ساخته شده در ذهن کاربران خواهد بود.

نوکیا ۸۱۱۰ جدیدترین گوشی هوشمند کشویی می باشد که ابتدا در سال ۱۹۹۸ ارائه شد و در سال ۲۰۱۸ با پشتیبانی از شبکه ۴G به بازار برگشت. چنانچه علاقمند استفاده گوشی های قدیمی هستید که امکانات پیشرفته ای نیز ارائه دهند می توانید نوکیا ۸۱۱۰ فورجی را انتخاب کنید. البته می توان از این گوشی به عنوان گوشی دوم نیز بهره برد چرا که قیمت مناسب و گزینه های بهتری هم دارد. با این مقدمه در ادامه به بررسی گوشی منحصر به فرد نوکیا ۸۱۱۰ می پردازیم.

طراحی منحصر به فرد و شیک

در بررسی طراحی ظاهر نوکیا ۸۱۱۰ باید گفت که گوشی از طراحی منحصر به فرد و بسیار شیکی بهره می برد. اصول کلی طراحی این گوشی بر اساس نسخه اصلی آن صورت گرفته است اما اچ ام دی با اعمال تغییراتی یک گوشی مدرن و نوستالژیک را برای طرفداران گوشی های ساده تولید کرده است. بدنه گوشی همانند نسخه پیشین طراحی کشیده و منحنی دارد ضمنا مستحکم هم می باشد. در پنل پشتی فلاش، دوربین و اسپیکر به شکل یک خط عمودی در بالای قاب حضور دارند و اسم نوکیا در وسط این پنل حک شده است.

در قسمت جلوی گوشی تا وسط آن نمایشگر غیر لمسی ۲.۴ اینچی قرار گرفته که نشان از نوستالژیک بودن نوکیا ۸۱۱۰ داشته و در پایین نمایشگر صفحه کلید حضور دارد که توسط یک درب کشویی محافظت می شود. در بالای دستگاه جک هدفون ۳.۵ میلیمتری در کنار پورت ارتباطی میکرو یو اس بی دیده می شود و کلید پاور نیز در لبه سمت راست گوشی تعبیه شده است.

جنس بدنه از پلی کربنات بوده و با بهره مندی از گواهینامه IP52 قدرت مقاومت در شرایط سقوط از ارتفاع یک و نیم متری را دارد. بدون شک با توجه به اندازه کشیده و منحنی این گوشی استفاده از آن راحت بوده و خستگی کاربر را به دنبال ندارد. فقط نکته قابل انتقاد به بخش طراحی عدم قرارگیری راحت نوکیا ۸۱۱۰ در جیب می باشد. البته با کمی تلاش در جیب قرار می گیرد ولی وجود انحنا و خمیدگی بیرون آوردن گوشی از جیب را دشوارتر می سازد.

به طور کلی و با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی نوکیا ۸۱۱۰ به ویژه در رنگ زرد آن بسیار چشمگیر و گیرا می باشد. کلیدهای فیزیکی گوشی نیز که در پایین نمایشگر حضور دارند به نظر مهمترین قسمت نوستالژیک گوشی محسوب می شود. همه کلیدهای کنترلی زیر اسلایدر حضور داشته و بازشدن اسلایدر نیز می تواند قفل گوشی را بازگشایی کند که در حقیقت به کلید پاور احتیاجی نیست مگر اینگه قصد خاموش کردن آن ر داشته باشید.

در پایین دستگاه فقط یک سوراخ حضور دارد که مربوط به میکروفون اصلی است. ناگفته نماند پنل پشتی یکپارچه از جنس پلاستیک بوده و این قاب را می توان باز کرد تا به باتری و پورت سیمکارت و کارت حافظه دسترسی پیدا کرد. ضمنا نوکیا ۸۱۱۰ از قابلیت دو سیمکارت همزمان و پورت حافظه خارجی هم پشتیبانی می کند.

کشویی بودن نوکیا ۸۱۱۰ از ویژگی های برجسته گوشی بوده که کیبورد و بخش زیادی از صفحه جلویی را احاطه کرده است و بررسی ها نشان می دهد  هنگامی که اسلایدر را حرکت می دهید حس خوشایندی القا می شود. به آسانی و با چند حرکت ساده بخش کشویی باز شده و صفحه کلید خودنمایی می کند که می توانید آهنگ مورد علاقه خود را پشخ نمایید. با بستن اسلایدر صفحه نمایش نیز خاموش می شود.

با فشار کلید سمت راست دوباره نمایشگر روشن می شود ولی امکان استفاده از گوشی را ندارید چرا که نمایشگر لمسی نیست. بدنه دستگاه با همان انحنای موزی مانند موجب می شود موقع تماس میکروفون و بلندگو به آرامی روی صورت کاربر قرار گیرد. ناگفته نماند نوکیا ۸۱۱۰ با وزن ۱۱۷ گرم در دو رنگ مشکی و زرد عرضه می شود.

نمایشگر ۲.۴ اینچی

در بررسی ها مشخص شد نوکیا ۸۱۱۰ به نمایشگر ۲.۴ اینچی غیرقابل لمس TFT مجهز است که دارای رزولوشن ۲۴۰*۳۲۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۱۶۷ پیکسل در هر اینچ می باشد. بر روی کاغذ به نظر می رسید کیفیت صفحه نمایش خیلی خوب نباشد ولی در عمل نمایشگر به اندازه کافی برای چنین گوشی شارپ ظاهر شد. در خوانش متنهای با اندازه کوچک با مشکل روبرو می شوید ولی برای متن های با سایز بزرگ هیچ مشکلی نخواهید داشت. نمایشگر جهت مطالعه متن و دیدن عکس و اجرای بازی های ساده خوب بوده ولی از آن نباید انتظار تماشای فیلم یا ویدیو را داشت. به طور کلی رنگها در این نمایشگر اندکی خوب نمایش داده می شوند ولی روشنایی به اندازه کافی زیاد می باشد.

نرم افزار و سخت افزار

بررسی ها نشان می دهد سیستم عامل نوکیا ۸۱۱۰ بر پایه KaiOS بوده که این سیستم عامل در واقع حدواسط پلتفرمهایی می باشد که برای گوشی های هوشمند و گوشی های فیچرفون در نظر گرفته می شود. این سیستم عامل در بخش ارتباطات از قابلیتهای متعددی پشتیبانی می کند از جمله KaiOS از فناوری وب بهره می برد و می توان ردپای مرورگرها را در این گوشی پیدا کرد. منوی گوشی به ایکون های بزرگ و قابل دسترس مجهز شده که عملکرد خوبی داشته به این مفهوم که در منو آیکونهایی جهت تماس، مخاطبین، پیامک حضور دارد که به راحتی در دسترس هستند. برنامه های پایه نصب روی گوشی به خوبی احرا شده مانند موزیک پلیر که با امکانات متفاوتی همراه شده ضمنا برنامه رادیو و برنامه های گوگل نظیر یوتیوب و گوگل در این گوشی حضور دارد.

حضور قابلیت دستیار گوگل در نوکیا ۸۱۱۰ آن را به محصولی هوشمند مبدل نموده است. در بررسی ها مشخص شد گوشی قابلیت YunOS (به چینی یعنی ابر) را اجرا کرده به این ترتیب می توان برنامه و بازی ها را از فروشگاه اپ استور آن دانلود نمود. رابط کاربری این گوشی بسیار ساده و قابل درک می باشد. برای حرکت در منوها از کلید اصلی نشانگر فیزیکی بهره بگیرید.

در ادامه به بررسی سخت افزاری گوشی نوکیا ۸۱۱۰ می پردازیم. نوکیا ۸۱۱۰ به تراشه اسنپدراگون ۲۰۵ ساخت شرکت کوالکام مجهز شده است. این تراشه ۲۸ نانومتری با پردازنده ای دو هسته ای کورتکس A7 همراه شده که هر هسته فرکانس کاری ۱.۱ گیگاهرتز دارد. پردازنده گرافیکی آدرنو ۳۰۴ با طول فرکانس ۴۰۰ مگاهرتز وظیفه پردازش های گرافیکی را بر عهده گرفته است. در ضمن برای گوشی حافظه رم ۵۱۲ مگابایت و حافظه داخلی ۴ گیگابایت در نظر گرفته شده است که توسط کارت حافظه خارجی می توانید تا ۶۴ گیگابایت از آن بهره بگیرید. این موارد برای اجرای سیتم عامل و آپدیت بازی Snak کاربردی هستند. نباید از سخت افزار گوشی انتظار زیادی داشت و باید به اجرای عملیات پایه اکتفا کرد.

در حقیقت نوکیا ۸۱۱۰ فیچر فون محسوب می شود و از آن انتظار یک گوشی هوشمند معقولانه نیست. نکته جذاب در این گوشی ساده قابلیت اتصال ۴G  می باشد که در گوشی های گران قیمت و پیشرفته تر دیده می شود. با این قابلیت می توان از برنامه های نظیر فیس بوک، توییتر، گوگل مپ و دستیار گوگل بهره برد. بهبود کیفیت و سرعت شبکه به این مفهوم است که می توان از این برنامه ها استفاده بهتری کرد. ضمنا می توان نوکیا ۸۱۱۰ را به یک هات اسپات وای فای تبدیل نمود و تبلت، گوشی یا لپ تاپ خود را به آن متصل کرد.

متاسفانه نوکیا ۸۱۱۰ از نرم افزار واتس اپ پشتیبانی نمی کند البته این احتمال وجود دارد از طریق YunOS امکان نصب واتس اپ از طریق APK وجود داشته باشد. ناگفته نماند بازی مار کلاسیک یا همان اسنک نوستالژیک که موجب سرگرمی و خیره شدن کاربران دهه ۹۰ میلادی به نمایشگر کوچک گوشی می شد در نوکیا ۸۱۱۰ نسخه اصلی نبوده و بازسازی شده است.

دوربین دو مگاپیکسلی

با توجه به بررسی ها می توان گفت دوربین در نوکیا ۸۱۱۰ قابلیت چندان مهیجی نیست. در پنل پشتی گوشی یک لنز دوربین ۲ مگاپیکسلی حضور دارد که فلش ال ای دی در بالای آن قرار دارد که برای ثبت عکس روشن تر در نور کم کاربرد دارد. از دوربین سلفی نیز خبری نبوده و عکس های ثبت شده با تک دوربین نوکیا ۸۱۱۰ نسبتا کیفیت رنگی خوبی دارند و با جزئیات کافی همراه هستند ولی نمی توان توقع شارپ بالا با رنج دینامیکی گسترده از آن داشت.

اسپیکر با صدای بلند

نوکیا ۸۱۱۰ تنها به یک اسپیکر در قاب پشتی مجهز شده است. این اسپیکر واقعا صدای بلندی دارد ولی به همان میزان کیفیت پایینی را ارائه می دهد. اصلی ترین مشخصه اسپیکر صدای زنگ بلند آن می باشد که قطعا در محیط های شلوغ خیلی سریع شما را متوجه خود می سازد.

باتری بسیار بادوام

بنا به بررسی ها باید گفت قابلیتی که موجب برجسته شدن نوکیا ۸۱۱۰ می شود عمر باتری آن می باشد. اچ ام دی مدعی است این باتری با ظرفیت ۱۵۰۰ میلی آمپر ساعت قادر است گوشی را در نسخه تک سیمکارت برای حداکثر ۲۵ روز در حالت استند بای همراهی کند. با باز کردن قاب پشتی نوکیا ۸۱۱۰ می توانید به راحتی به باتری دسترسی داشته باشید. این باتری با پردازنده ای نه چندان قوی، سنسورهای کم و کیفیت متوسط نمایشگر کار دشواری را پیش رو ندارد. می توان روی عملکرد باتری برای تایم زیادی حساب باز کرد. در مدت یک ساعت باتری از شارژ صفر به ۶۳ درصد می رسد و برای کامل شارژ شدن ۳ ساعت و ۱۰ دقیقه زمان لازم است. تایم شارزدهی باتری در موقع مکالمه یازده ساعت و موقع شنیدن موسیقی ۴۸ ساعت خواهد بود.

جمع بندی

با توجه به بررسی های صورت گرفته می توان گفت نوکیا ۸۱۱۰ با قابلیت ۴G یکی از فیچرفون های هیجان انگیز بازار است. جنس گوشی خوب بوده و قابلیتهای ارتباطی متعدد و دسترسی به باتری آن را همراهی می کند. شاید گوشی از نظر عملکرد نرم افزاری مشابه گوشی هوشمند بازار نباشد ولی نیاز فردی که به دنبال یک تلفن همراه ساده است را به آسانی برآورده می سازد. چنانچه در جستجوی یک هات اسپات وای فای قدرتمند با قابلیت پشتیبانی از شبکه فورجی هستید که سرعت اینترنت فوق العاده ای را تجربه کنید می توان گفت نوکیا ۸۱۱۰ انتخاب ایده آلی خواهد بود.

اما اگر کیفیت عکس و بهره گیری از شبکه های اجتماعی برای شما اهمیت دارد یا از گوشی انتظار دارید کیفیت نمایش عالی را ارائه دهد مدل های دیگر را بررسی نمایید. ناگفته نماند نوکیا ۸۱۱۰ با داشتن جک هدفون و برنامه رادیو اف ام به همراه چهار گیگابایت حافظه این امکان را فراهم می آورد توسط هدفون به شنیدن موسیقی دلخواه خود بپردازید. در پایان اشاره می شود قیمت این گوشی در زمان عرضه حدود صد دلار بوده که قیمت تقریبا خیلی پایینی است اما نسبت به ۳۳۱۰ بالاتر محسوب می شود. دلیل این قیمت گذاری اول طراحی منحصر به فرد گوشی و بخش کشویی آن بوده و دم قابلیت اتصال فورجی می باشد. از نقاط قوت گوشی می توان به طراحی جذاب، قیمت مناسب، دوام بالای باتری اشاره کرد و نبود قابلیتهای پیشرفته و عدم قرارگیری راحت در جیب نقاط ضعف آن محسوب می شود.

در پایان پیشنهاد می کنیم بررسی گوشی نوکیا ۵.۳ و گوشی نوکیا وان پلاس که از گوشی های اقتصادی نوکیا محسوب می شوند را نیز مطالعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *