دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

درمان خانگی عفونت زخم و شناخت دلایل و نحوه تشخیص عفونت در زخم ها

  • مهتاب علی پناه
  • ۳ آذر ۱۴۰۱
  • ۰

عفونت زخم یکی از مشکلات شایع در بین افراد است که بنا به دلایل مختلفی این مشکل به وجود می آید و با علایمی نیز همراه است که در این مقاله به بررسی علایم و درمان خانگی عفونت زخم می پردازیم.

زخم ها گاهی به خودی خود بهبود می یابند اما در برخی موارد زخم ایجاد شده از بیرون کاملا مشخص است و به زودی بهبود پیدا نمی کند، در نتیجه با خارش و درد همراه می باشد که ممکن است زخم عفونت کرده باشد و در صورتی که درمان نشود کل بدن را درگیر کند و در نهایت مشکلات جدی تر را برای سلامت بدن به وجود می آورد. در این مطلب با انواع درمان خانگی عفونت زخم آشنا می شوید.

زمانی که باکتری ها وارد شکاف پوستی می شود عفوت زخم رخ می دهد که امکان دارد تنها بر روی پوست و در سطح زخم باشد و یا بافت و اندام عمیق تر اطراف زخم را نیز به خود گرفتار کند.

آشنایی با درمان خانگی عفونت زخم

روش های درمان خانگی عفونت زخم

از شایع ترین عفونت ها، عفونت ناشی از زخم های جراحی است که در موارد دیگر به دلیل ضربه حیوانات، چاقو و اسلحه به پوست آسیب وارد می شود و در نتیجه آلودگی ناشی از اشیاء وارد بافت های بدن می شود و سبب بروز عفونت خواهند شد که در موارد شدید حتما باید به پزشک مراجعه نمایید، در ادامه شما را با درمان خانگی زخم و روش های پیشگیری از عفونت زخم های سطحی آشنا خواهیم کرد.

آب

از مهم ترین عوامل در زمان ایجاد زخم استفاده از آب و شستن جای زخم است بنابراین زخم های سطحی و خفیف را با آب و صابون بشویید و به مدت ده تا پانزده دقیقه این کار را ادامه دهید با این روش آلودگی و باکتری ها از بین می روند سپس، محل آسیب دیده را خشک کرده و با یک تکه پارچه تمیز آن را بپوشانید که بهتر است از آب تصفیه شده و یا از آب جوشانده و خنک شده استفاده نمایید.

روش های درمان طبیعی عفونت زخم

روغن نارگیل

به منظور درمان زخم های خفیف استفاده از روغن نارگیل به دلیل داشتن خواص ضد قارچی و ضد باکتری گزینه بسیار مناسبی است و به کاهش التهاب کمک شگفت انگیزی می کند بنابراین به منظور پیشگیری از عفونت و باقی ماندن آثار زخم بر روی پوست بر روی زخم مقداری روغن نارگیل بمالید سپس با کمک باند بهداشتی نواحی آسیب دیده را پوشانده و روزی دو تا سه بار از این روش استفاده کنید و باند زخم را نیز تعویض نمایید، برای رسیدن به نتیجه بهتر از این روش چند روز استفاده کنید تا نواحی آسیب دیده پوست تان کاملا بهبود یابد.

درمان خانگی عفونت زخم با روش های طبیعی

آلوئه ورا

همانطور می دانید آلوئه ورا نقش مهمی را در درمان مشکلات پوستی ایفا می کند زیرا دارای خواص آرام بخش، ضد التهاب و ضد درد می باشد که به کاهش التهاب، تسکین درد و تسکین تورم کمک شگفت انگیزی می کند و به عنوان یک درمان خانگی زخم های ناشی از عمل جراحی به شمار می رود و سبب پیشگیری از عفونت زخم می شود، می توانید ژل آلوئه ورا را بر روی زخم و ناحیه اطراف آن بمالید و پس از خشک شدن محل زخم را با آب گرم بشویید سپس ناحیه آسیب دیده را خشک نمایید، از این روش در طول روز چند بار استفاده کنید تا به صورت کامل زخم تان خوب شود.

روش های درمان خانگی عفونت زخم

سیر

از مهم ترین آنتی بیوتیک طبیعی سیر است زیرا، دارای ویتامین ب ۶ و خواص آنتی بیوتیک است که با عفونت مبارزه می کند سیر به دلیل داشتن خواص ضد قارچی و ضد عفونی از دیگر روش های درمان خانگی زخم محسوب می شود که به منظور پیشگیری از عفونت زخم نیز می توانید از آن استفاده کنید، بنابراین سه حبه سیر را خرد نمایید سپس با یک فنجان الکل رقیق شده مخلوط نمایید و پس از زمان دو تا سه ساعت آن را از صافی عبور داده سپس پارچه تمیزی به محلول حاصل آغشته نمایید و بر روی زخم بمالید به منظور رسیدن به نتیجه دلخواه از این روش روزی یک تا دو بار در روز استفاده کنید.

درمان عفونت زخم با روش های طبیعی

روغن درخت چای

از روغن درخت چای به عنوان یک روش خانگی جهت درمان زخم های خفیف و جلوگیری از عفونت زخم استفاده می شود زیرا این روغن دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی است می توانید کمی روغن درخت چای را بر روی نواحی آسیب دیده ریخته و اجازه دهید روغن بر روی زخم مدتی باقی بماند به منظور التیام کامل زخم از این روش باید روزی سه تا پنج بار استفاده کنید.

درمان خانگی زخم ها

سیب زمینی

سیب زمینی تاثیر شگفت انگیزی در درمان زخم های خفیف دارد می توانید یک تا دو عدد سیب زمینی را رنده نمایید سپس بر روی یک پارچه تمیز پهن نمایید و بر روی نواحی آسیب دیده قرار دهید و پس از زمان چهار تا پنج ساعت آن را از روی زخم برداشته و زخم را بشویید تا زمان بهبودی کامل زخم از این روش در طول روز چند بار استفاده کنید.

بابونه

بابونه تاثیر زیادی در درمان زخم ها دارد، داخل آب داغ کیسه چای بابونه را خیس کنید سپس بر روی نواحی آسیب دیده قرار دهید و با کمک گاز استریل کیسه چای بابونه را بر روی زخم تان ببندید این روش را تا زمان بهبودی کامل تکرار کنید.

روش های طبیعی جهت درمان عفونت زخم

پیاز

آلیسین یک ترکیب ضد میکروبی در پیاز است که از عفونت زخم پیشگیری می کند، بنابراین مخلوطی از پیاز و عسل را تهیه کنید، و خمیر بدست آمده را به عنوان یک درمان خانگی موثر روی زخم بزنید تا به بهبود سریعتر زخم کمک نماید. برای دستیابی به نتیجه بهتر باید آن را مرتبا تکرار کنید تا از خواص فوق العاده پیاز بهرمند شوید.

درمان طبیعی موثر عفونت زخم

پودر آهک

استفاده از پودر آهک نیز برای این منظور می تواند موثر واقع شود به این صورت که مقداری از پودر آهک را با پودر زردچوبه مخلوط کنید، سپس آن را بر روی حرارت گرم کنید و بعد روی زخم بزنید، انجام این کار می تواند به بهبود زخم شما کمک نماید.

درمان خانگی عفونت زخمها

زردچوبه

این نوع ادویه در همه خانه ها یافت می شود و به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک طبیعی می تواند بسیار موثر بوده و استفاده دارویی فراوانی داشته باشد.

آنتی اکسیدان های قوی موجود در زردچوبه تاثیر زیادی در درمان زخم و التهاب ناشی از آن دارند، بنابراین در صورت خونریزی زخم های خود می توانید مقداری زردچوبه را روی آن بمالید، در این صورت مشاهده می کنید که فوراً جلوی خونریزی گرفته می شود، ضمن اینکه برای بهبود سریع زخم, هر شب قبل از خواب، مخلوطی از شیر و زردچوبه را تهیه کنید (یک قاشق زردچوبه را در یک لیوان شیر حل کنید.) و نوش جان کنید.

بهترین درمان خانگی عفونت زخم

مصرف مواد مغذی همچون سوپ پاستا، سیب زمینی سوخاری، پوره جو، سبزیجات، برنج با سبزیجات، مواد غذایی پروتئینی مانند تخم مرغ و غذاهای کم چرب می توانند به بهبود سریع زخم ها کمک کنند. همچنین توجه داشته باشید که افراد مبتلا به زخم های عفونی بهتر است مصرف روغن را کاهش دهند و از آنجا که بیشتر غذاهای ما با روغن تهیه می شود، می توانید روغن سیر و یا روغن های زیتون و آفتابگردان را جایگزین روغن های معمولی مورد استفاده در غذاها کنید.

آشنایی با علایم و نشانه های عفونت زخم

ممکن است چند روز بعد از زخم شدن نشانه های عفونت زخم به وجود آیند و در برخی موارد ممکن است بنا به دلایل مختلفی حتی یک تا دو ماه بعد از زخم این مشکل اتفاق بیفتد که برخی از نشانه های عفونت زخم عبارتند از:

  • قرمز شدن پوست اطراف زخم
  • تب
  • ترشح خون یا چرک از خون
  • بوی نامطبوع زخم
  • دردناک شدن و یا تورم نواحی اطراف زخم

آشنایی با نشانه های عفونت زخم

دلایل بروز عفونت زخم

بر اثر رسوب باکتری و آلودگی ها در ناحیه جراحی عفونت زخم اتفاق می افتد که بنا به دلایل زیر آلودگی ها می تواند وارد زخم شود.

تماس مستقیم : ممکن است از طریق تجهیزات جراحی یا دست جراحان یا پرستان و یا برخورد با وسایل آلوده آلودگی به زخم انتقال پیدا کرده است.

پراکندگی در هوا : همانطور که می دانید هوای اطراف به میکروارگانیسم هایی آلوده می باشد که امکان دارد بر روی زخم قرار گرفته شود و در نتیجه سبب آلوده شدن زخم شود.

ورود آلودگی : وارد شدن جسمی آلوده به زخم سبب عفونت زخم در فرد می شود.

بررسی علل بروز عفونت زخم

عواملی که خطر ابتلا به عفونت در زخم ها را افزایش می دهند

  • سیگار کشیدن
  • سن بالای ۶۵ سال
  • اضافه وزن
  • داشتن سیستم ایمنی بدن ضعیف
  • تغذیه نامناسب
  • شیمی درمانی
  • وجود اشیاء خارجی در زخم مانند فلز یا تکه های شیشه
  • کاهش جریان خون در ناحیه زخم شده به دلیل مسدود شدن رگ های خون یا فشار خون بالا

نمونه ای از مواد مغذی جهت بهبود زخم

  • سیب زمینی سوخاری
  • سوپ پاستا
  • پوره جو
  • برنج یا سبزیجات
  • مواد پروتئینی مانند تخم مرغ
  • چربی کم
  • استفاده از روغن سیر، روغن آفتاب گردان و زیتون

پیشگیری از عفونت زخم با روش های طبیعی

در چه مواقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

  • تپش قلب
  • احساس گیجی
  • تنگی نفس
  • بیرون زدن خون از باند
  • درد شدید
  • باز شدن زخم ها
  • بهبود نیافتن علائم
  • ورم اطراف زخم
  • بی حس شدن قسمت زخم
  • قرمز شدن محل زخم

روش تشخیص عفوت زخم

به منظور تشخیص عفونت زخم معمولاً از اشعه ایکس یا سی تی اسکن استفاده می شود که در  بافت هر گونه عفونت قابل تشخیص می باشد که در برخی موارد به منظور تصویر بهتر به بدن مایع رنگی را تزریق می کنند.

در این مطلب سعی داشتیم شما عزیزان را با علایم عفونت زخم و روش های درمان خانگی زخم ها آشنا کنیم و امیدواریم از مطالعه مطلب گفته شده نهایت بهره را برده باشید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با ترمیم سریع زخم ، بهبود سریع زخم ها و آموزش پانسمان زخم ها بر روی لینک مورد نظر کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *