دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

کاشت گیاه سنا و اصول رشد بهتر این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
  • ۰

همانطور که متوجه شدید گیاه سنا از دسته گیاهان مناطق گرمسیری است که دارای خواص درمانی بی شمار می باشد و در این مطلب سعی داریم تا شما را با چگونگی کاشت گیاه سنا آشنا نماییم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید که سنا از دسته گیاهان دارویی است که مورد پسند اغلب افراد واقع شده و دارای کشت بسیار راحتی می باشد و شما می توانید به راحتی به پرورش این گیاه ظریف و زیبا بپردازید و از خاصیت های دارویی سنا آن نهایت استفاده را ببرید.

چگونگی کاشت گیاه سنا

همانطور که می دانید گیاه سنا بوته ای کوچک و بومی هند،مصر،آفریقای شمالی،نیجریه،سودان و چین است و امروزه در اغلب نقاط جهان پرورش داده می شود. این گیاه دارای برگ های ظریف و شکننده ای است که سرشار از خواص دارویی می باشد. سنا دارای گل هایی زرد رنگ و ساقه هایی به رنگ سبز است. تخمدان های این گیاه دوکی شکل بوده و دارای خواص فراوانی است. جالب است بدانید که این گیاه تا ارتفاع یک متر نیز به راحتی رشد می کند. همانطور که متوجه شدید از دسته گیاهان بومی مناطق استوایی محسوب می شود و اغلب در مناطق گرم این قاره مشاهده می شود. بهتر است بدانید که کاشت گیاه سنا با کاشت بذر آن و یا گرفتن قلمه قابل انجام خواهد بود و برای رشد بهتر نیاز به نور کامل خورشید دارد. بذر های این گیاه معمولا در فصل بهار کاشته می شوند و برداشت آن نیز در تابستان صورت خواهد گرفت.

چگونگی کاشت گیاه سنا

بهتر است بدانید که گیاه سنا بسیار معطر است و خاصیت ضد کرم و ضد نفخ را دارا می باشد. این گیاه در واقع جزو گونه های خزاندار،چوبی،چندساله و بوته ای به شمار می آید. اغلب ساقه های این گیاه بدون کرک هستند و تا کم تر از ۲ متر نیز رشد خواهند کرد. توجه داشته باشید که گلدهی گیاه سنا معمولا در فصول بارندگی اتفاق خواهد افتاد ولی در مناطق مرطوب نیز می تواند رشد خوبی را از خود نشان دهد. بهتر است بدانید که می توان از این گیاه به عنوان گیاهان زینتی نیز استفاده نمود و همچنین به منظور احیای جنگل ها نیز از آن استفاده نمود و پروژه های بیابان زدایی را به پایان رساند.

دستورالعمل کاشت و برداشت سنا:

بهتر است بدانید که زمان مناسب برای کاشت این گیاه ماه های فروردین تا اردیبهشت است و بایستی بذرهای آن را پیش از کاشت خراش دهی نمایید و به مدت ۱۰ الی ۱۲ روز درون آب بخیسانید. توجه داشته باشید که بذرها پس از گذشت ۳ روز جوانه خواهند داد و روند جوانه زنی آن پس از ۱۴ روز به پایان خواهد رسید. این گیاه در مرحله بلوغ کامل بسیار مقاوم است و برای ادامه رشد خود به فسفات،نیتروژن و پتاس نیاز دارد. توجه داشته باشید که زمان مناسب برای برداشت محصول هنگامی است که برگ ها به اندازه کافی رشد کرده باشند. برداشت این گیاه معمولا در سه مرحله انجام می شود که البته برداشت دوم حدود ۲۰ الی ۳۰ روز پس از برداشت اول و برداشت سوم ۲۰ الی ۳۰ روز پس از برداشت دوم انجام خواهد شد. توصیه می شود که پس از برداشت این گیاه برگ ها را به صورت یک لایه نازک در سایه پهن کنید تا به صورت کامل خشک شوند و توجه داشته باشید که چیدن علف های هرز در مرحله کاشت بسیار ضروری و لازم است.

دستورالعمل کاشت سنا

شرایط لازم برای پرورش گیاه سنا:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای داشتن روند رشد خوب نیاز به شرایطی دارند و لازم است که شما آن را فراهم نمایید تا گیاه بتواند به خوبی رشد کند و در نهایت از خواص فراوان آن استفاده نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان اصول و شرایط لازم برای کاشت و پرورش گیاه سنا پرداخته ایم که شما می توانید در این روند از آن استفاده نمایید:

آبیاری:

بهتر است بدانید که این گونه از گیاه به راحتی قادر است که خشکی و خشکسالی را تحمل کند ولی توجه داشته باشید که بوته های تازه کشت شده بایستی تحت آبیاری منظم قرار بگیرند. همچنین این گیاه نیاز به رطوبت فراوانی دارد اگرچه که در فصول سرد سال مکان های خشک و گرم را بیشتر می پسندد.

شرایط لازم برای پرورش سنا

نور:

بهتر است بدانید که گیاه سنا در آفتاب بهترین رشد خود را خواهد داشت و به همین منظور توصیه می شود که گیاه خود را در محیط پر نور قرار دهید تا روند گلدهی آن به خوبی انجام شود.

خاک:

توجه داشته باشید که گیاه سنا به خاکی سبک و دارای زهکشی کامل همراه با پیت ماس نیاز دارد تا بتواند تهویه راحت تری داشته باشد. بهتر است بدانید که این گیاه در خاکی که مدتی پیش از زمان کاشت با مواد آلی و غنی پوسیده تقویت شده است بهترین رشد و نموی خود را نشان خواهد داد.

استفاده از خاک غنی برای کشت سنا

هرس گیاه سنا:

توجه داشته باشید که شکل دهی تنها پیرایش لازمی است که بایستی بر روی گیاهان سنا انجام شود. توصیه می شود که پس از پایان فصل گلدهی گیاه برخی از سرشاخه های کهنه را کوتاه کنید تا از ایجاد شاخه های غیر ضروری در گیاه جلوگیری شود.

کوددهی:

بهتر است بدانید که تمام سنا ها نیاز به تغذیه اضافی مخصوصا در اوایل فصل بهار دارند تا بتوانند روند رشد خود را بهتر طی کنند. توجه داشته باشید که برای این گیاه می توانید از هر نوع کودی استفاده نمایید ولی بایستی بدانید که این گیاه ممکن است در برابر برخی از کودها واکنش نشان دهد و در نهایت در روند رشد اختلال ایجاد شود.

تهیه کود غنی برای رشد بهتر گیاه

تکثیر گیاه سنا:

همانطور که می دانید بذر کاشته شده در فصل بهار به سرعت رشد خواهد کرد و برای کاشت توصیه می شود که بذر را حتما به مدت یک شب درون آب گرم قرار دهید تا پوسته سخت روی آن نرم و آماده جوانه زدن گردد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *