دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

درمان کبد چرب با روش های امتحان پس داده و در دسترس

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۸
  • ۰

کبد چرب یکی از بیماری های شایع در دنیای امروز است که بسیاری از افراد را به خود گرفتار می کند و بنا به دلایل مختلفی نیز ایجاد می شود و با علائمی نیز همراه است که در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با روش های درمان کبد چرب آشنا کنیم.

کبد چرب در جهان به یک بیماری شایع تبدیل شده است و در واقع از بیماری های قرن ۲۱ محسوب می شود این بیماری در اثر رسوب و جمع شدن بیش از حد چربی در بافت کبد به وجود می آید و زمانی که چربی بیش تر از پنج تا ده درصد در کبد وجود داشته باشد فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود که با کمک روش های طبیعی و خانگی می توانید آن را درمان کنید.

درمان کبد چرب با روش های خانگی

روش های درمان کبد چرب

به منظور از بین بردن چربی اضافی کبد روش های مختلف و زیادی وجود دارند به همین خاطر در ادامه مطلب روش هایی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا با کمک گرفتن از این روش ها بتواند این بیماری شایع را درمان کنید.

سرکه سیب:

از بهترین روش ها جهت درمان کبد چرب استفاده از سرکه سیب سرخ است که به از بین بردن چربی های انباشته شده در داخل و اطراف کبد کمک می کند و همچنین سبب تقویت عملکرد کبد سالم و کاهش التهاب کبدی می شود.

فقط کافی است به یک لیوان آب گرم یک قاشق غذا خوری سرکه سیب سرخ را بیافزایید سپس دو بار در روز پیش از هر وعده غذایی بنوشید و به منظور رفع چربی اضافی کبد از این روش به مدت چند ماه استفاده کنید البته به منظور خوش طعم کردن آن می توانید کمی عسل نیز به آن اضافه کنید.

روش های زدودن چربی اضافی کبد

هشدار: به خاطر داشته باشید که استفاده از سرکه سیب امکان دارد به مینای دندان ها آسیب بزند به همین دلیل توصیه می شود بعد از نوشیدن آن دندان هایتان را بشویید.

  •  آرون گروپس

زردچوبه:

زرد چوبه مانع از انباشته شدن چربی در کبد می شود بنابراین داخل یک تا دو لیوان آب یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه اضافه کنید سپس آن را بجوشانید و هفته ای دو بار از این نوشیدنی استفاده کنید، به منظور جذب بهتری می توانید شیر را جایگزین آب کنید.

برطرف کردن چربی اضافه کبد با راهکارهای طبیعی

نکته : در صورتی که پس از نوشیدن آن دچار درد معده یا گاز بیش ازحد و یبوست شدید مصرف آن را قطع نمایید.

لیمو:

لیمو به دلیل داشتن مقادیر فراوان آنتی اکسیدان، ویتامین C به عنوان یک روش موثر جهت درمان کبد چرب محسوب می شود و همچنین به سم زدایی کبد کمک شگفت انگیزی می کند از این رو، داخل یک فنجان آب نصف آب یک عدد لیمو را بریزید سپس آن را روزی دو تا سه بار به مدت چند هفته به صورت ناشتا بنوشید، همچنین می توانید لیمو خرد شده را به یک بطری آب بیافزایید و پس از چند ساعت آن را در فاصله های زمانی مشخص بنوشید.

بهترین روش های برطرف کردن چربی کبد

شیرین بیان:

استفاده از شیرین برای از بین بردن چربی کبد گزینه بسیار مناسبی است این گیاه دارویی همچنین به عنوان   یک روش موثر جهت درمان سرفه و کاهش وزن نیز محسوب می شود، می توانید به یک فنجان آب گرم یک قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان بیافزایید درب آن را گذاشته و پس از زمان پنج تا ده دقیقه به آن کمی عسل نیز اضافه کنید و دو بار در روز مصرف کنید، همچنین می توانید روزانه از یک قاشق غذا خوری پودر ریشه شیرین بیان استفاده کنید.

درمان چربی اضافی کبد

سیر:

سیر از خواص فوق العاده ای برخوردار است که یک از خواص آن کمک به فعالسازی آنزیم هایی که کبد را از سموم پاک می کنند، همچنین حاوی دو ماده ای به نام آلیسین و سلنیوم می باشد که باعث محافظت از کبد در مقابل آسیب سموم می شود، بنابراین از سیر تازه جهت درمان کبد چرب استفاده کنید، هر روز دو تا سه حبه سیر مصرف کنید و در پخت غذا از آن استفاده کنید.

گیاه قاصدک:

به منظور برطرف کردن کبد چرب استفاده از گیاه قاصدک بسیار موثر می باشد زیرا، سبب تجزیه چربی جمع شده در کبد می شود و همچنین عملکرد کبد را بهبود می بخشد، فقط کافی است به یک فنجان آب داغ یک قاشق چای خوری ریشه خشک شده ی قاصدک بیافزایید و در پوشی بر روی آن بگذارید و پس از زمان پنج تا ده دقیقه به آن کمی عسل اضافه کرده و روزی سه فنجان از آن را بنوشید از این روش به مدت چند هفته استفاده کنید همچنین می توانید از برگ های قاصدک در غذا ها و سالاد استفاده کنید.

درمان کبد چرب با راهکارهای طبیعی

نکته : در صورتی که در دوران بارداری هستید و یا به بیماری دیابت مبتلا هستید از مصرف این گیاه پرهیز نمایید.

چای سبز:

چای سبز با دارا بودن مقادیر فراوان کاتچین سبب بهبود عملکرد کبد و کاهش چربی موجود در کبد افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی می شود، علاوه براین چای سبز از بهترین خوراکی های چربی سوز محسوب می شود که به کاهش وزن کمک شگفت انگیزی می کند.

زنجبیل:

از دیگر روش های کاهش جذب چربی به منظور رفع چربی اضافی کبد استفاده از زنجبیل می باشد بنابراین داخل یک کاسه ماست، یک تکه زنجبیل رنده شده بریزید سپس آن را پس از صرف وعده های غذایی میل نمایید که البته برخی از درمانگران معتقدند به منظور درمان بیماری های کبد به ویژه کبد چرب استفاده از دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب که دارای زنجبیل است به خصوص در وعده هایی که غذای چرب استفاده کرده اید بسیار مفید است.

روش های درمان کبد چرب

مصرف سبزیجات:

به منظور جلوگیری از ساخته شدن چربی مصرف سبزیجات گزینه بسیار مناسبی هستند که سبزیجاتی مانند: کلم بروکسل، اسفناج و کلم پیچ علاوه بر درمان کبد چرب به کاهش وزن نیز کمک شایانی می کنند.

گریپ فروت:

گریپ فروت حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C و آنتی اکسیدان است و در نتیجه به پاکسازی کبد کمک می کند بنابراین هر روز به صورت مرتب یک لیوان کوچک گریپ فروت بنوشید تا از شر چربی اضافی موجود در کبد خلاص شوید، همچنین این نوشیدنی مواد سرطان زا و سایر سموم موجود در کبد را از بین می برد.

روش های طبیعی از بین بردن چربی کبد

ماهی:

مصرف ماهی به تنظیم چربی کبد کمک می کند ماهی های چرب مثل ماهی ساردین، سالمون، قزل آلا و تونا سرشار از اسید های چرب امگا ۳ هستند که اسید چرب امگا۳ سبب کاهش سطح چربی کبد می شوند.

زرشک:

زرشک یک گیاه دارویی مفید جهت برطرف کردن کبد چرب می باشد که می توانید هر روز به شکل مکمل های چهارصد گرمی مصرف کنید و در صورتی که بیش از میزان دوز تعیین شده مصرف شود باعث ایجاد سم می شود و همچنین خطر سقط جنین را افزایش می دهد بنابراین دوز مناسب را از پزشک تان بپرسید.

روش های برطرف کردن چربی اضافی کبد

سویا:

اصلاح رژیم غذایی از بهترین روش ها جهت جلوگیری از رسوب چربی ها در بافت کبد می باشد که می توانید به جای استفاده از پروتئین های حیوانی به خصوص گوشت قرمز از پروتئین های گیاهی و سویا استفاده کنید و تاثیر شگفت انگیز آن را در کاهش جذب چربی و تری گلیسیرید مشاهده کنید از این رو، افراد مبتلا به کبد چرب بهتر است مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند.

روغن زیتون:

روغن زیتون غنی از اسید های چرب امگا ۳ می باشد و نسبت به روغن های دیگر مانند کره و مارگارین سالم تر است همچنین طبق تحقیقات انجام شده استفاده از روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم های کبدی و کنترل وزن کمک شگفت انگیزی می کند.

رفع چربی اضافی کبد

چغندر:

چغندر یک ماه غذایی بسیار مناسب و موثر جهت بهبود عملکرد کبد است بنابراین یک فنجان چغندر خرد شده یا رنده شده، دو قاشق غذا خوری روغن زیتون و آب نصف یک لیمو را با هم ترکیب نمایید سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و هر روز هر دو ساعت دو قاشق از این سالاد را به مدت یک هفته استفاده کنید.

روش های گیاهی و خانگی جهت رفع چربی اضافی کبد

سیب:

سیب سرشار از پکتین است که به کاهش سموم سیستم گوارش و کلسترول خون کمک کرده و از کار زیاد کبد پیشگیری می کند بنابراین مصرف یک عدد سیب در روز راز سلامت کبد می باشد.

کلم بروکلی:

به منظور داشتن کبد سالم، سه بار در هفته یک فنجان بروکلی مصرف کنید و همچنین میوه هایی چون: تمشک، توت فرنگی، هلو، کیوی و ریواس برای رفع چربی کبد بسیار مفید و موثر هستند.

درمان کبد چرب با روش های طبیعی

خاکشیر:

یکی از گیاهان بسیار مفید در از بین بردن چربی اضافی کبد استفاده از خاکشیر است بنابراین خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کنید، استفاده از این مخلوط در درمان سودا و بلغم تاثیر شگفت انگیزی دارد.

سماق:

سماق به کاهش جذب چربی در بدن کمک کرده و در نتیجه کبد چرب را درمان می کند که روش مصرف آن به شکل خشک در کنار غذاهایی مانند کباب و نوشیدن دمنوش آن می باشد.

برای تهیه دمنوش سماق کافی است داخل قوری که دارای مقداری آب جوش است یک تا دو قاشق غذا خوری سماق طبیعی بدون رنگ بریزید سپس قوری را بر روی سماور یا کتری قرار دهید به منظور شیرین کردن می توانید مقدار نبات از همان ابتدا داخل قوری بریزید و پس از گذشت زمان مناسب قوری را کنار گذاشته تا سماق ته نشین شود سپس دمنوش حاصل را از صافی رد کرده و بنوشید.

روش های خانگی جهت رفع چربی کبد

نکته : برای تهیه دمنوش سماق از سماق طبیعی که هنوز رنگ نشده است استفاده کنید این سماق رنگ قرمز روشن مایل به نارنجی دارد.

پاپایا:

یکی راه های برطرف کردن کبد چرب پاپایا است از این رو، پنج تا شش دانه ی خشک پاپایا را آسیاب کرده سپس پودر به دست آمده  را با یک قاشق غذا خوری آب لیمو ترش تازه مخلوط کنید و روزی دو بار میل کنید از این روش به مدت یک ماه استفاده کنید، همچنین می توانید یک برش از پاپای رسیده را به همراه عسل مصرف کنید و یا پاپایای خام را داخل سوپ و سالاد بریزید.

نشانه های بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب در مرحله اولیه هیچ علائمی از خود ندارد در نتیجه بیمار از اینکه به این بیماری مبتلا شده است اطلاعی ندارد اما پس از گذشت زمان این اوضاع بر عملکرد کبد تاثیر منفی می گذارد و هنگامی که کبد چرب به هپاتیت منجر می شود کبد متورم شده و بیمار در قسمت فوقانی و راست شکم احساس فشار و سنگینی می کند که نشانه های کبد چرب عبارتند از :

  • بی اشتهایی
  • احساس خستگی
  • حالت تهوع
  • ضعف قدرت تفکر
  • درد بالای سمت راست شکم
  • ضعف عمومی
  • لکه های قهوه ای روی پوست گردن و زیر بغل
  • بزرگی کبد

آشنایی با نشانه های کبد چرب

در صورتی که بیماری کبد چرب را دیرتر تشخیص دهید به مرور زمان کبد توانایی خود را از دست داده و سبب ایجاد نارسایی کبدی می شود.

روش تشخیص کبد چرب

بهترین روش تشخیص کبد چرب در افرادی که بیماری زمینه ای و متبولیک مانند: چربی خون، دیابت و اضافه وزن دارند سونوگرافی از کبد می باشد که در سونوگرافی تجمع چربی کبد به خوبی مشاهده می شود اما در برخی موارد  به منظور اثبات تشخیص از کبد نمونه برداری انجام گرفته می شود و بر روی بافت کبد مطالعه میکروسکوپی صورت گرفته می شود.

علل ایجاد کبد چرب

  • افزایش وزن بیش از حد
  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • مصرف دارو
  • اختلالات متابولیکی
  • سطح بالای چربی خون
  • عفونت های خاص مانند هپاتیت C یا اختلالات ژنتیکی
  • سموم اضافی
  • کاهش وزن سریع

علل ایجاد کبد چرب

در پایان پیشنهاد می  کنیم به منظور آشنایی بیشتر با رژیم غذایی کبد چرب، درمان طبیعی کبد چرب، تشخیص کبد چرب و آشنایی با علایم و روش های درمان آن بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *