دسته ها
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

خصوصیات مزاج گرم و خشک و  توصیه های غذایی برای افراد با مزاج صفراوی

  • مهتاب علی پناه
  • ۳۰ آبان ۱۳۹۹
  • ۰

افراد دارای مزاج های مختلفی از جمله : سرد و تر، سرد و خشک، گرم و تر و مزاج گرم و خشک می باشد که هر کدام خصوصیات خاصی دارند و بهتر است درباره ویژگی هر کدام اطلاعات کافی داشته باشید.

طب سنتی مزاج افراد را به چهار دسته تقسیم می کند که یکی از آن مزاج ها گرم و خشک است که هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردار هستند، در ادامه مطلب به خصوصیات مزاج گرم و خشک یا صفراوی می پردازیم تا بیشتر با این دسته از افراد آشنا شوید.

آشنایی با ویژگی های افراد صفراوی

آشنایی با خصوصیات مزاج گرم و خشک

افراد با مزاج مختلف از خصوصیات جسمی، روحی و گوارشی خاصی برخوردار هستند و همانطور که در مطالب گذشته شما را با ویژگی های افراد سرد مزاج و ویژگی های افراد گرم مزاج آشنا کردیم در این مقاله شما را با ویژگی های افراد با مزاج گرم و خشک آشنا خواهیم کرد.

نشانه های افراد صفراوی

خصویات ظاهری

از نظر جسمی افراد با مزاج صفراوی نه چاق و نه لاغر استخوانی هستند در واقع دارای اندام متوسط و با رنگ پوست گندمی هستند و به دلیل خشکی مزاج، پوستی خشکی دارند و موهایی به رنگ قهو ه ای موج دار و چشمانی معمولا متوسط به رنگ قهوه ای یا مشکی دارند.

این دسته از افراد که دارای این نوع مزاج هستند از بدن های گرم، پوست و مخاط های خشک برخوردار هستند و رنگ پوست آن ها بیشتر به زرد و گندمی کشیده شده است، سرعت ذهن و اعمال بدنی در آن ها زیاد است و در مدت زمان کوتاهی قادر به گرفتن تصمیمات زیادی هستند در نتیجه این امر باعث می شود که افراد با این نوع مزاج در یک لحظه بر روی چند موضوع مختلف فکر کنند با این حال شاید تمرکزشان کمی کاهش بیابد.

ویژگی ظاهری افراد با مزاج گرم و خشک

خصوصیات روحی

افراد با مزاج صفراوی افراد حساسی می باشند و در کل می توان گفت مزاج های تر سازش بیشتر و حساسیت کمتری به نسبت مزاج های خشک دارند، همچنین افراد صفراوی بسیار تیز و با گیرایی بالایی هستند و به خواب کمتری نیاز دارند و در کل از حواس بسیار حساس و دقیقی برخوردارند و به دلیل اینکه ذاتاً حساس هستند باید اطرافیان آن ها را به خوبی درک کنند.

از دیگر خصوصیات روحی افراد با مزاج صفراوی این است که خیلی سریع عصبی می شوند و خیلی سریع نیز آرام می شود بنابراین استعداد عصبی شدن و از کوره در رفتن را دارند.

خصوصیات روحی افراد صفراوی

خصوصیات گوارشی

 افراد با مزاج صفراوی دارای اشتهای متوسط هستند زیرا، حجم معده آن ها متوسط است و به دلیل اینکه مزاج شان خشک است همیشه تشنه هستند و به سردی تمایل دارند زیرا کبدشان گرم است

ویژگی های افراد صفراوی

 توصیه های غذایی برای افراد با مزاج صفراوی

افراد با مزاج گرم و خشک باید از گرمی جاتی مانند ادویه، فلفل، مواد غذایی تند و سرخ کردنی ها و همچنین ماندن زیر آفتاب و جاهای بسیار گرم، فعالیت بدنی سنگین، بیدار خوابی طولانی خودداری کنند و باید از خنکی جات استفاده کنند که کاهو از جمله بهترین مواد برای افراد با مزاج صفراوی می باشد و می توانید همراه با سکنجبین یا شربت سکنجبین که دارای سرکه است از آن استفاده کنید.

استفاده از موادی که کمی ترش و ملس است مانند تمبر هندی تازه و انار که به شکل میوه در جعبه قرار دارند برای این دسته از افراد مناسب است و همچنین افراد با این نوع مزاج باید از عصبی شدن، استرس و کار زیاد پرهیز کنند و همچنین خواب و استراحت کافی داشته باشند.

 این دسته از افراد افزایش صفرا، جوش، تلخی دهان و خارش پوستی را تجربه می کنند که با رعایت مطلب فوق این مشکلات برطرف خواهد شد و غذا های رو به خنکی مانند آش و خورش ها و غذا های لعاب دار مانند کله پاچه، سیراب شیردان و سوپ جو برای آن ها مفید است.

این گروه باید از پرخوری و مصرف زیاد شیرینی خودداری کنند و غذا هایی که دارای حجم زیاد هستند مانند ماکارانی و آش رشته برای آن ها مناسب نیست و همچنین میوه هایی از قبیل : تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی، زرشک و خیار برایشان مفید می باشد و استفاده از کدو، هویج، اسفناج، گشنیز، کاهو ونخود فرنگی توصیه می شود.

البته این ویژگی را نیز فراموش نکنید که این افراد به دلیل اینکه تحمل گرسنگی کشیدن را اصلا ندارد زود عصبی می شوند و نظم در برنامه غذایی و داشتن خواب و بیداری منظم برای آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

غذاهای مفید برای افراد با مزاج گرم و خشک

 بنابراین در صورتی که همسرتان دارای مزاج صفراوی یا گرم و خشک است و در فصل گرما یک غذای گرم مصرف کرده است ممکن است در زمان برگشتن به خانه خیلی عصبی باشد بهتر با یک بشقاب هندوانه یا یک لیوان شربت خنک عصبانیت او را برطرف کنید و همانطور که گفتیم این دسته از افراد خیلی زود آرام شده و از عصبانی شدن خود پشیمان می شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سلامت می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *