دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

برای درمان لجبازی کودکان از این تکنیک های ساده استفاده کنید

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۰ دی ۱۳۹۸
  • ۰

در این مقاله به بررسی علت هایی که باعث بوجود آمدن لجبازی در کودکان می شود که مهم ترین آن ها رفتار خود والدین است و همچنین راه های درمان این اختلال در کودکان می پردازیم با ما همراه باشید.

لجبازی بچه ها دلایل متعددی دارد و برای کودک زیر ۳ سال واژه لجبازی را به کار نمی برند زیرا اعمال کودک زیر سه سال هدف دارد نیست و در کودک دو سال یک واکنش رفتاری محسوب می شود. در نظر داشته باشید که هر گونه مخالفتی از سمت کودک لجبازی به حساب نمی آید. اگر مطمئن هستید که کودک لجبازی دارید می توانید برای درمان کودک لجباز خود اقدام کنید. بهتر است قبل از رجوع به مرکز مشاوره برای رفع مشکل خود دلیل لجبازی کودک خود را بشناسید زیرا با فهمیدن مشکل می توانید بیشتر مسئله را به تنهایی حل کنید و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

درمان لجبازی کودکان با فهمیدن علت لجبازی

لجبازی مختص سن خاصی نمی باشد و ممکن است حتی افراد ۴۰ ساله هم باشند که هنوز هم عادت بد لجبازی در آن ها وجود دارد. اغلب اوقات کودکتان اگر بداند که با لجبازی به اهدافش نمی رسد ممکن است لجبازی را کنار بگذارد. در ادامه با علل متفاوتی که باعث ایجاد لجبازی در کودکان می شود آشنا خواهیم شد.

علت های ایجاد لجبازی در کودکان

کودکان بی دلیل لجبازی نمی کنند. حتما مسئله ای آن ها را نا راحت می کند که باعث می شود این اختلال در آن ها شکل بگیرد. بیشتر این لجاجت خای کودکان مربوط به رفتار و تعاملات والدین با یکدیگر و با کودک می باشد.

اختلاف نظر داشتن والدین یکی از علل ایجاد کننده لجبازی با کودکان است

امر کردن

دستور دادن والدین به کودک و نپرسیدن نظر او می تواند یکی از علل لجبازی باشد زیرا فرمان های والدین بیشتر جنبه منفی را در بر می گیرد.برای درمان لجبازی کودکان باید والدین کمی از خواسته های خود بکاهند.

اختلاف نظر

والدین اکثر کودکانی که اختلال لجبازی دارند با یکدیگر بسیار اختلاف نظر دارندو دائما در حال بحث با یکدیگر هستند و احساسات خود را عملی بروز می دهند. به یاد داشته باشید که کودک رفتار والدین خود را می آموزد.

یکی از علل لجبازی تقویت شدن توسط والدین است

تقویت شدن

یکی از عللی که کودک به لجبازی های خود ادامه می دهد تقویت شدن توسط یکی از والدین بر علیه والد دیگری است. بهتر است برای داشتن فرزندی بهتر کمی با همسران خود در این باره بیندیشید و اختلافات خود را به کودک نشان ندهید.

ناکامی

یکی از دلایی که کودک را به لجبازی تشویق می کند ناکام شدن در اموری است که انجام می دهد. باید سعی شود که کودک کمتر ناکام بماند. البته زیاده روی در این مسئله مشکل دیگری را در فرزند شما ایجاد می کند بنابراین بهتر است در کار هایی که برای تربیت کودکان انجام می دهید تعادل را رعایت کنید.

کمبود محبت

کمبود محبت می تواند باعث بوجود آمدن کودکان لجباز باشد. برای تربیت کودکان نیازی نیست که حتما با آن ها خیلی جدی برخورد کنید. بهتر است محبت خود را به کودکتان نشان دهید تا از روی کمبود محبت با شما لجبازی نکند.

حسادت یکی از علل لجبازی کودکان می باشد

حسادت

آخرین و مهم ترین فاکتوری که لجبازی را ایجاد می کند تحریک حسادت کودکان می باشد. اگر شما به هر فردی محبتی بیشتر از کودک خود داشته باشید حسادت کودک را خواه یا ناخواه تحریک می کنید.

روش های درمان لجبازی کودکان

هر اختلال روانی که در کودک ایجاد می شود راه حلی دارد. در ادامه به برسی چند راه حل برای درمان لجبازی کودکان می پردازیم.

مدارا کردن یکی از راه های درمان لج کردن کودک

قبل از راهکاری باید علت لجبازی را پیدا کرد و کودک را از آن علل دور کرد. مثلا کودکی با لجبازی از پدرو مادرش می خواهد هر چیزی را برایش بخرند باید اصلا به بازار نبرد و از آن محیط دورش کرد همیشه باید چیز های دیگری را جایگزین خواسته هایشان کنید. این روش معمولا برای کودکان زیر سه یال کاربرد دارد اما با کودکان بالای سه سال که وارد محیطی شده اند که می توانند تمام جهت گیری ها را دنبال کنند و آن ها را در رابطه خود و پدر و مادرشان پیاده کنند نحوه برخورد شما باید کمی جدی تر باشد اما نباید رفتار خشن از خود نشان دهید زیرا کودک را ترغیب به انجام دوباره کار هایش می کنید.

 

برای درمان لجبازی کودکان لازم است که با آن ها مدارا کنید.

برای درمان لجبازی کودکان به آن ها میدان بدهید

درمان لجبازی کودکان؛ نیازمند یاد دادن استقلال به کودک است. استقلال و عزت نفس ارتباط مستقیم دارند. اگر شما به کودک مسئولیت های بیشتری بدهید باعث می شود که آن ها برای حل مسئله راه های بیشتری را جستو جو کنند و یاد می گیرند که برای اجرا شدن خواسته هایشان باید راه هایی به جز لجبازی پیدا کنند. میدان دادن به کودک نباید از حدی بییشتر شود. برای این کار ها می توانید به کودک خود اجازه دهید که کار های شخصی اش را خودش انجام دهد تا به ود باوری لازم برسد.

عصبانیت خود را کنترل کنید

وقتی با کودک لجباز مواجه هستید بهتر است عصبی نشوید برای این کار بهتر است مواردی را رعایت کنید.

  1. موقعیت خود را بپذیرید و یاد آور شوید که یکی از دلایلی که کودکتان لجباز شده است برخورد نامناسب شما با وی است و این رفتار را تکرار نکنید.
  2. در هنگام عصبانیت به اتاق دیگری بروید و دو دقیقه نفس عمیق بکشید تا بر خودتان مسلط شوید.
  3. بهتر است از کودک خود درباره لجبازی اش بپرسید و از او دلیل بخواهید.

گوش کنید

به خواسته های کودکتان گوش کنید. شاید دلایل آن ها را برای این لجبازی ها پیدا کنید. بهتر است برای کودکتان وقت بگذارید و آن ها را در کار های خود سهیم کنید.

به خواسته های کودک خود گوش کنید

متقاعد نکنید

ممکن است شما والدینی باشید که تمام کار هایتان را درست انجام داده اید اما کودکتان نمی خواهد کار هایی را که می خواهید انجام دهند. بهتر است آن ها را متقاعد نکنید و با رعایت ادب و احترام دلایل خود را به صورت خبری برای آن ها توضیح دهید.

سازش کنید

بهتر است در برخی موارد با کودک لجباز خود کمی راه بیایید. اما این کنار آمدن ها نباید همیشگی باشد تا کودک فکر کند که با لجبازی می تواند همیشه شما را متقاعد کند.

پاداش و درمان لجبازی کودکان

کودکان از جایزه گرفتن خوشحال می شوند. می توانید برای درمان کودک لجباز خود به او وعده بدهید که اگر لجبازی نکند جایزه دریافت می کند.

رفتار های لجبازانه فرزند خود را نادیده بگیرید

لجبازی آن ها را نادیده بگیرید

بهتر است بعضی از رفتار هایی که کودک انجام می دهد تا بتواند به خواسته اش برسد و این رفتار ها توام با لجبازی است نادیده بگیرید و از کنار آن ها به آسانی عبور کنید انگار که ندیده اید و برایتان مهم نیست.

آرامش خانواده

بهتر است اگر مشکلی در خانه وجود دارد آن ها را از دید کودکان خود پنهان کنید تا آسیب روحی نبینند. همچنین بهتر است رفتار خود را با همسرتان بهبود بخشید و اگر اختلافی دارید خارج از دید کودک آن ها را رفع کنید.

آرامش خانواده و درمان لجبازی کودکان

رژیم غذایی مناسب

مواد غذایی سرد و تنقلاتی مانند کاکائو، نمک و سرکه باعث تحریک مغز کودک می شود و او را عصبی می کند. بهتر است از این مواد برای کودکان با احتیاط مصرف شود.

کمک گرفتن از مشاور

اگر راه کار های ارائه شده روی کودکتان اثر نداشت و نتوانستید او را درمان کنید بهتر است از یک مشاور در این زمینه کمک بگیرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *