داشتن طبعی سرد و بلغمی برای انسان بسیار مضر است زیرا ابتلا به بسیاری از بیماری ها از سردی بدن سرچشمه می گیرند، شما می توانید با داشتن یک رژیم مناسب غذایی از طبع سرد خود رها شوید کافیست با مهم ترین لیست غذاهای طبع گرم آشنا باشید که در ادامه مطلب به این غذا ها اشاره خواهیم کرد.
منظور از غذاهای طبع گرم به هیچ عنوان به سرد بودن و یا گرم بودن غذا از نظر درجه حرارت آن مربوط نمی شود، بلکه به غذاهایی اطلاق می شود که دارای ویژگی گرم بودن دارند، رفع سردی بدن و تعادل دما در بدن برای انسان و سلامتی اش بسیار مورد اهمیت است، به همین دلیل اگر خواستار برقرار تعادل در بدن خود هستید باید با مصرف غذاهای طبع گرم تعادل را در بدن خود برقرار سازید.
در مطالب قبل شما را با نشانه های طبع سرد و ویژگی افراد سرد مزاج و خوراکی های مفید برای این دسته افراد آشنا کرده ایم حال در ادامه به غذاهای طبع گرم (مزاج گرم) برای رفع سردی بدن اشاره خواهیم کرد.
آشنایی با غذاهای طبع گرم
غذاهایی که در ادامه با آن آشنا می شوید برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند بسیار مفید است و به تعادل طبع در بدن کمک زیادی می کند.
مصرف آبگوشتی که دارای دنبه کم، استخوان زیاد و با گوشت گوسفندی تهیه شده باشد و همچنین دارای نخود زیاد، فلفل و زردچوبه فراوان و البته بدون رب باشد. مصرف انواع، آش و سوپ همراه با ادویه های گرم و فلفل و زرد چوبه. استفاده از انواع غذا های کبابی شده و خشک، استفاده از گوشت بوقلمون.
قیمه، قرمه سبزی، بادمجان، فسنجان، کرفس، سبزی پلو، شیرین پلو، مرصع پلو، کوفته، تاس کباب، کوکو سبزی، سوپ قلم، شامی، آش شعله قلم کار، اشکنه، کله جوش، سمنو، کاچی، کباب کوبیده، کباب برگ، بریانی، فلافل نخود، حلیم گندم، دلمه، حلوا، سوهان، ارده با شیره انگور، ارده با عسل، تخم مرغ، فسنجان بادام، خورش به، قلیه ماهی، خوراک کنگر، باقلوا، گز، قطاب، شیر برنج …
چاشنی هایی با طبع گرم
زیره، دارچین، رازیانه، انواع مغزها، سیر، زنجبیل، جنسینگ، جو، پیاز، پاپایا، جعفری، رزماری، سرکه، فلفل، شاهی، موسیر، تره فرنگی، خردل سبز، کلم، شوید، گل میخک، ریحان، بادیان، پیازچه و گشنیز…
میوه جات و سبزیجات با طبع گرم
خرما، خربزه، شلغم، جوانه گندم، انبه، سیب، انجیر، انگور، مویز، کشکش، کرفس، هویج، به، توت، انواع سبزی خوردن به غیر از گشنیز…
لبنیات متناسب با طبع گرم
شیر همراه با زعفران، و یا خرما، پنیر همراه با گردو، دروغ همراه با پودر گل محمدی خشک شده و یا نعناع، مصرف ماست به همراه بادیان و همچنین مصرف خامه، سرشیر، کره به مقدار بسیار کم…
استفاده از لبنیات پر چرب باید از لیست غذاهای طبع گرم حذف شود زیرا به شدت به سرد شدن بدن کمک می کند.
نوشیدنی هایی با طبع گرم
انواع دمنوش های گرم، شربت هایی با طبع گرم، مانند شربت عسل، شیره انگور و شیره خرما و عرقیاتی با طبع گرم، گل گاو زبان، اسطوخودوس، دمنوش دارچین، شیر خشت، شربت خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین،آب زرشک و آلبالو…
نکات مهم برای افرادی که دارای طبع سرد هستند
- اگر به صورت مداوم از برنج در برنامه غذایی تان استفاده می کنید حتما از چاشنی های گرم کننده در برنجتان استفاده کنید مانند، زعفران، زیره، زردچوبه، هل و..
- سعی کنید بیشتر از مواد غذایی حاوی فیبر و پروتئین که در لیست غذاهای طبع گرم وجود دارد استفاده کنید.
- از غذاهایی که دارای طبع سرد هستند به خصوص در ایام سرد سال خودداری کنید.
- سعی کنید زمانی که به حمام می روید با خود جوشانده بابونه و یا مرزن جوش ببرید تا قدری از سردی شما کاسته شود.
- قبل از غذا به هیچ عنوان آب نخورید.
- سعی کنید به طور مرتب ورزش کنید.
- اگر عصر ها عادت به خوابیدن دارید بهتر است تا قبل از اینکه خورشید طلوع کند از خواب بیدار شوید زیرا ممکن است به سردی بدن و تولید بلغم بی افزاید.
- شما می توانید با اضافه کردن انواع چاشنی های گرم به مواد غذایی که طبع سرد دارند، سردی آنها را بکاهید.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رژیم غذایی بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا