دوران بارداری، دوران مهمی برای مادران باردار و جنین داخل شکم آنها محسوب می شود که نیاز به مراقبت های ویژه ای است و نیز رژیم غذایی که در طی این مدت توسط مادر باردار مصرف می شود، باید همه مواد مورد نیاز بدن وی و جنینش را تامین کند؛ مصرف سبزیجات از جمله گل کلم در حاملگی می تواند فواید زیادی باشد. در ادامه به ذکر برخی فواید و معایب خوردن این نوع سبزی در حاملگی می پردازیم.
مصرف گل کلم در بارداری چه فوایدی دارد؟
گل کلم از جمله سبزیجات مفید برای دوران حاملگی محسوب می شود که به حفظ سلامت دستگاه گوارش زنان باردار کمک کرده و هضم غذا را راحت تر می کند، در نتیجه مشکل یبوست که یکی از بیماری های شایع زنان باردار است را تا حدودی رفع می کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، این گیاه حاوی فیبر بوده، بنابراین مصرف آن به حرکات منظم روده و تنظیم دستگاه گوارش مادران باردار کمک خواهد کرد. از آنجا که گل کلم دارای مواد مغذی و معدنی از جمله آهن، کلسیم، پتاسیم، منگنز، پروتئین، فسفر و نیز ویتامین های K ، C و B6، B3، B1 می باشد، بنابراین مصرف گل کلم در حاملگی توصیه شده است.
فولات و اسید فولیک از جمله ویتامین های مورد نیاز بدن خانم ها به خصوص در دوران بارداری می باشد، بنابراین مصرف گل کلم به دلیل غنی بودن از فولات مفید بوده و نیز به سلامت DNA جنین کمک خواهد کرد. ضمن اینکه گل کلم از جمله گیاهان کم کالری است و مصرف آن به منظور حفظ وزن متناسب و ایده آل در دوران بارداری، کمک زیادی خواهد کرد.
فیبر موجود در گل کلم، فشار خون و قند خون مادران باردار که از علایم بیماری دیابت بارداری است را کنترل کرده و در نتیجه مادران را از خطر ابتلا به این بیماری تا حدودی حفظ خواهد کرد.
کلم برگ های بنفش حاوی آنتوسیانین است. از این رو مصرف گیاه کلم برگ خاصیت ضد سرطانی نیز دارد و از رشد تومور و سلول های سرطانی در بدن مادر و جنین جلوگیری می کند.
لازم است بدانید که کلم، گل کلم و شلغم از خانواده گوارترژن هستند و مصرف آنها توسط زنان حامله، جذب ید در بدن آنها را کاهش می دهد، بنابراین مادران باردار باید در خوردن این نوع سبزیجات احتیاط نمایند. همچنین ممکن است برخی از زنان باردار به مصرف این نوع سبزیجات حساسیت داشته باشند، از این رو قبل از استفاده از آن و قرار دادن در رژیم غذایی، حتما با پزشک خود و یا یک متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.
منبع : آرگا