هل میوه ای بسیار کوچک و معطر که دارای پوسته های چاق و سبز رنگ است که انواع مختلفی دارد که خواص هل سبز بیشتر از آن های دیگر است و دارای بیشترین استفاده است. هل به روش های مختلف و در همه جا در پخت غذا، در تهیه دم نوش، ادویه ، عرق هل، روغن هل و غیره ..از آن استفاده می شود. در ادامه به بررسی فواید هل می پردازیم.
آشنایی با خواص هل سبز
هل سبز بیشترین کاربرد را در خوش طعم کردن غذا و شیرینی جات، طعم دار کردن خورش ها، معطر کردن چای و قهوه و یا هر نوشیدنی دیگر، پخت کیک و نان و… دارد. در ادامه با فواید و خاصیت هل سبز آشنا می شوید.
فواید درمانی هل سبز برای لاغری
هل سبز به علت دارا بودن مقدار زیادی فیبر کمک فراوانی در کاهش وزن می کند به این صورت که باعث کمتر شدن اشتها و افزایش متابولیسم در بدن می شود. هل سبز به علت دارا بودن ملاتونین کمک فراوانی به روند چربی سوزی در بدن می کند. بهترین راه استفاده از هل سبز برای لاغری مصرف آن به صورت دم نوش و اضافه کردن آن به چای است. این دم نوش علاوه بر لاغری یک سم زدا طبیعی برای بدن است.
فواید هل برای پوست و مو
برای بهره مند شدن از خواص هل سبز برای پوست و مو باید از روغن آن استفاده کرد هل سبز به علت دارا بودن ویتامین C باعث گردش خون در پوست و در نتیجه کمک به جوان سازی و از بین بردن لکه های پوست می کند. از روغن هل برای رشد بیشتر و تقویت پایه مو و ابرو و ریشه آن استفاده می شود.
برای سلامت قلب و عروق
تحقیقات انجام گرفته بر روی دانه هل بر سلامت قلب و عروق نشان می دهد که مصرف این ماده غذایی مفید می تواند موجب پایین آمدن ضربان قلب و یا کنترل ریتم ضربان قلب شده و نیز فشار خون بالا را کنترل نماید.
کنترل کلسترول
هل دارای ریز مغذی هایی است که از افزایش سطح چربی بدن جلوگیری می کند. دانشمندان از طریق آزمایش آنزیم های آنتی اکسیدانی کبدی و قلبی موجود در هل بر روی موش های آزمایشگاهی که رژیم غذایی با چربی بالا دارند، این چنین نتیجه گرفته اند که آنزیم های موجود در هل بر سطح کلسترول تاثیر مثبت داشته و به کنترل آن کمک زیادی می کنند.
جلوگیری از افسردگی
روغن عصاره موجود در هل از جمله روغن های اصلی مورد استفاده در رایحه درمانی می باشد و استفاده از آن نه تنها برای درمان و جلوگیری از افسردگی کاربرد دارد، بلکه به منظور بهبود بیماری های مختلفی از جمله بیماری های ریوی و اختلالات معده کارایی دارد.
درمان اختلالات ادراری
در علم باستانی هند از هل به عنوان درمان موثر برای بهبود بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری همچون التهاب مثانه، سوزاک و نفریت مورد استفاده بوده است.
خاصیت ضد میکروبی
در قدیم بر این باور بودند که هل دارای خاصیت ضد عفونت می باشد، اما در علم مدرن، هل را دارای ویژگی های ضد میکروبی می دانند. مطالعات انجام گرفته بر روی روغن های فرار استخراج شده از هل نشان می دهد که این روغن ها قابلیت مهار رشد و جلوگیری از گسترش میکروب های خطرناک که علت مسمومیت های غذایی هستند را دارند.
درمان آسم
هل همچنین برای بهبود بیماری آسم و برخی دیگر از مشکلات تنفسی می تواند موثر باشد؛ نتیجه مطالعه انجام گرفته بر روی عصاره خام هل نشان داده است که این دانه معطر از طریق باز کردن مسیر های هوایی در حیوانات آزمایشگاهی به تنفس بهتر آنها کمک کرده و نیز منجر به آرامش بخشی در بافت های نای می شود.
خاصیت هل برای گوارش
- هل سبز باعث کاهش کلسترول
- کاهش فشار خون بالا
- مفید برای سلامت قلب
- خطر ابتلا به دیابت را کم می کند
- سکسکه را از بین می برد
- بوی بد دهان را از بین می برد و به عنوان خوش بو کننده استفاده می شود
- برای پیشگیری از سرما خوردگی مفید است
- کمک به هضم بهتر غذا
- کمک به جذب کلسیم بیشتر
- مبارزه هل با سرطان روده
- کرم خوردگی دندان و بیماری های دهانی
- بهبود مشکلات تنفسی و آسم
- خاصیت ضد میکروب و جلوگیری از رشد میکروب های خطر ناک و. عفونی
- خاصیت تسکین دهنده درد و ضد التهاب
- درمان تهوع و استفراغ
- بهبود گلو درد
طریقه نگهداری از هل
بهترین روش نگهداری و حفظ شدن خواص هل سبز این است که آن ها در در پوست خودش نگه داری کنید زیرا با در آوردن دانه های هل از داخل پوست باعث از بین رفتن بوی خوبش می شود. ان ها را داخل یک شیشه کوچک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. ترجیحا ان را آسیاب نکنید هر زمان که نیاز داشتید می توانید آسیاب و استفاده کنید.
منبع : آرگا