آهن یکی از مواد معدنی ضروری بدن خانم ها به خصوص در دوران حاملگی است که نقش بسیار مهم و اساسی در طول این دوران دارد؛ آهن به افزایش هموگلوبین خون کمک زیادی می کند، از این رو لازم است که مادران در طی دوران حاملگی خود حتما از مواد غذایی و مکمل های آهن دار استفاده نمایند. در این مطلب می توانید با خواص مصرف لبو در بارداری آشنا شوید.
فواید و مضرات مصرف لبو در بارداری
چغندر ماده غذایی حاوی آهن می باشد که بر دو نوع است؛ یک نوع آن چغندر قند بوده که به رنگ زرد روشن است که پوست آن بعد از پختن به راحتی جدا می شود و نوع دیگر آن که مدنظر ما در این مطلب می باشد، چغندر معمولی به رنگ بنفش تیره و یا قرمز (لبو) است که به منظور پوست کندن آن، وقتی گرم شد، از آب خارج کرده و درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود. این ماده غذایی ارزشمند حاوی پروتئین، ویتامین های B3 ،B2، B1 ،A ، C، مواد قندی و همچنین فسفر، کلسیم و آهن می باشد. برای آشنایی با خواص خوردن لبو در دوران حاملگی با ما همراه شوید.
چغندر ماده غذایی مفیدی است و شیره آن برای ساخت گلبولهای قرمز خون کمک زیادی می کند، همچنین خواص لبو موجب تصفیه خون شده و جریان خون را بهبود می بخشد، از این رو مصرف آن برای خانم ها مفید می باشد.
لبو سرشار از فیبر بوده، همچنین درکاهش و درمان چربی خون تاثیر فراوانی دارد و به دلیل اسید فولیک موجود در آن برای بیماران قلبی و زنان حامله توصیه می شود.
مقادیر بالای آهن و ویتامین C و اسید فولیک موجود در لبو می تواند از بروز کم خونی خانم ها به خصوص دختران جوان جلوگیری نماید.
چغندر برای افزایش هوش موثر است و همچنین کاروتن موجود در آن در معده تبدیل به ویتامین A می شود.
در ادامه مطلب مصرف لبو در دوران حاملگی باید ذکر شود که این ماده غذایی مدر، آرام بخش و اشتها آور است و در تقویت معده و همچنین درمان التهاب مجاری ادرار و بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص دیگر مصرف لبو
لبو دارای خواص بی شماری است و مصرف آن در دوران حاملگی می تواند فوید زیادی برای مادران و جنین آنها داشته باشد، در اینجا با برخی دیگر از این فواید آشنا می شوید :
کاهش احتمال بروز نقص های حین تولد
لبو غنی از اسید فولیک است که مصرف این ماده برای رشد بافت های بدن و ستون فقرات بسیار حیاتی است، از این رو مصرف تکه های لبو یا آب لبو به کاهش این ناهنجاری ها حین تولد کمک زیادی می کند.
پیشگیری از پوکی استخوان
از آنجا که احتمال بروز پوکی استخوان در مادران زیاد است، بنابراین مصرف لبو به دلیل دارا بودن سیلیس به بدن کمک می کند تا با جذب کلسیم بیشتر به استحکام دندان ها و استخوان ها کمک کرده و در نتیجه با کاهش از دست دادن کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری نماید.
کاهش درد و تورم مفاصل
مقادیر اندک بتالین در لبو درای خاصیت ضد التهاب و تورم است، بنابراین مصرف لبو در حاملگی به کاهش درد و تورم در این دوران منجر می شود.
تصفیه کنندگی خون
یکی دیگر از خاصیت های لبو، تصفیه کنندگی و پاک کنندگی آن است که به دلیل همین ویژگی از بروز بیماری و عفونت در بدن جنین پیشگیری خواهد کرد.
همچنین مصرف آب لبو موجب تقویت بدن شده و سطح فشار خون را تنظیم می کند، و این دو عامل تاثیر زیادی در زایمان راحت مادر خواهند داشت.
تنظیم قند خون
این ماده غذایی مفید دارای شاخص قندی (گلیسمی) پایین است، از این رو مصرف آن موجب تنظیم قند خون در دوران حاملگی می شود.
تقویت و رشد جنین
لبو غنی از ویتامین های A و D می باشد، از این رو مصرف آن در طول دوران حاملگی به رشد بهبنه جنین کمک می کند.
بهتر شدن هضم و گوارش غذا
فیبر موجود در لبو به تقویت هضم و گوارش غذا کمک می کند، ضمن اینکه مصرف لبو در حاملگی در حرکات بهتر روده و پیشگیری از یبوست در بارداری نیز موثر می باشد.
با وجود اینکه مصرف لبو فواید بسیاری دارد اما زیاده روی در آن می تواند موجب درجاتی از یبوست شده و همچنین غلظت خون را افزایش دهد؛ تحقیقات انجام گرفته بر روی انسان و حیوان نشان داده است که مصرف زیاد نیترات موجب اختلال در عملکرد غده تیروئید شده که از عواقب آن ناهنجاری های مادرزادی و ابتلا به سرطان می باشد، از این رو از مصرف زیاد لبو به خصوص در دوران بارداری باید پرهیز شود، چرا که مصرف آن می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
منبع : آرگا