دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

نحوه نگه داری و تربیت خرگوش در منزل

  • سمیه نیک فرجام
  • ۴ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

خرگوش از حیوانات پر جنب و جوش و به عبارتی لجباز است که برای تربیت آن در خانه باید آگاهی و اطلاعات لازم را داشته باشید برای آموزش و تربیت خرگوش در خانه باید به خوبی با این ویژگی حیوان آشنایی داشته باشید تا در زمان آموزش آن را کنترل کنید.

برای نگهداری درست از خرگوش بهتر است آن را در داخل محیط خانه نگهداری نکنید و در زمانی بازی و آموزش می توانید این حیوان را به خانه بیاورید خرگوش احتیاج دارد تا در فضایی باز پرورش داشته باشد، زیرا نگهداری از این حیوان در فضای باز هم برای خود فرد بهتر است و مانع از بروز بیماری ها می شود و هم موجب رشد و پرورش خرگوش می شود. برای نگهداری خرگوش، پیش از هر چیز باید نکات تربیتی و دانش و آگاهی لازم در این زمینه را داشته باشید تا هم کمتر به خودتان و به حیوان آسیب برسانید.

 چگونه در خانه خرگوش نگداری کنیم

نگهداری و تربیت خرگوش در خانه:

تغذیه مناسب برای این حیوان نیز ترکیبی از یونجه، سبزیجات تازه، غلات و کاهو و هویج است که به ترتیب به میزان ۸۰، ۲۰ و ۱ درصد باید با یکدیگر ترکیب شوند. یونجه در این ترکیبات بسیار مهم است و می تواند به میزان بالایی فیبر را که برای رشد دندان ها مناسب به بدن خرگوش برساند. به منظور آشنایی بیشتر با غذای خرگوش می توانید در اینجا کلیک کنید.

همچنین باید توجه داشته باشید حیوان خرگوش نباید از ارزن و گندم برای تغذیه استفاده کند و باید به میزان کمی کاهو و کلم به خرگوش داده شود تا میزان ابتلا به بیماری های اسهال در آن کم شود.

بزرگ کردن حرگوش در منزل

یکی از نکاتی که در نگهداری خرگوش موثر است و باید به آن توجه شود بستر مناسب خرگوش است که باید با استفاده از کاهو و ساقه های گندم پوشیده شود همچنین می توانید از مقداری پوشال نیز استفاده کنید.

برای درست کردن قفس نیز باید فضای مناسب برای ادرار کردن آن در نظر بگیرید و به او آموزش لازم برای انجام این کار را بدهید.

این حیوان در صورتی که در خانه نگهداری شود هر چند ماه باید توسط پزشک چکاپ شود تا مریضی ها تشخیص داده شود و مورد درمان و پیشگیری قرار گیرد.

نحوه تربیت خرگوش

حمام کردن خرگوش می تواند خطراتی به همراه داشته باشد بنابراین سعی کنید، این کار را انجام ندهید همچنین نگهداری خرگوش توسط کودکان کاری نادرست است و به دلیل عدم آگاهی آنها موجب مرگ حیوان می شود.

دیگر نکات تربیتی برای حیوان خرگوش:

همانطور که اشاره شد خرگوش حیوانی بازیگوش و لجباز است و در تربیت آن باید حوصله زیادی به خرج داده شود افرادی که با بی حوصلگی با این حیوان رفتار می کنند ممکن در زمان آموزش خرگوش دچار مشکل شوند زیرا این حیوان به زور و به دلخواه شما کاری را انجام نمی دهد و باید صبر و زمان زیادی برای آموزش آن در نظر بگیرید.

تربیت کردن خرگوش

بنابراین در صورتی که خرگوش شما کاری اشتباه انجام می دهد نباید با فریاد یا خشونت با آن مقابله کنید بلکه با رفتاری ملایم او را متوجه کنید که نباید این کار را انجام دهد و در همان لحظه با دادن یک تشویق می توانید او را شرطی سازی کنید.

یکی از نکاتی که در تربیت خرگوش باید به آن توجه کنید این است که خرگوش دیر و سخت با شما ارتباط برقرار می کند و رفتار نادرست شما با آن موجب می شود تا ارتباط کمی با شما داشته باشد و بیشتر به سمت افرادی تمایل پیدا کند که به او محبت و توجه می کنند.

شناخت حرکات خرگوش

هر یک از حرکات خرگوش می تواند نشان دهنده رفتار خاصی از وی باشد، بنابراین با آشنایی و شناخت این حرکات و رفتار ها می توانید ارتباط بهتری با این حیوان برقرار کرده و نیاز هایش را بهتر برآورده کنید. در زیر با این حرکات بیشتر آشنا می شوید :

  • ایستادن خرگوش روی پاها به نشانه چک کردن اطراف است.
  • مالیدن زیر چانه به اطراف و وسایل مختلف به نشانه احساس تملک بوده و به معنای « اینجا را من کشف کردم و این مال من است»
  • لیس کردن انسان ها یا خرگوش های دیگر به نشانه محبت خرگوش است.
  • ضربه زدن با بینی وسیله ای برای جلب توجه می باشد.
  • چرخیدن در اطراف پای انسان و یا خرگوشی دیگر، نشان دهنده علاقه شدید خرگوش و نیز وسیله ای برای جلب توجه وی می باشد.
  • به پهلو انداختن خود به زمین و خوابیدن یعنی استراحت کردن خرگوش  و لذت بردن از زندگی اش است.

تربیت حیوان خانگی

  • دراز کشیدن در حالی که شکمش با زمین در تماس باشد، پاها به سمت عقب بوده و
  • دست ها به سمت جلو دراز شده باشند به نشانه لذت بردن از زندگی می باشد.
  • نشستن خرگوش رو به بالا با بدنی کشیده و صاف به نشانه کنجکاوی خرگوش است.
  • پریدن به بالا، چرخیدن و پیچ و تاب دادن بدن در هوا در حین دویدن، به نشانه سرخوشی خرگوش از زندگی و اینکه در بهترین حالت ممکن است.
  • تکان ناگهانی و تند سر یعنی اینکه خرگوش خوشحال بوده و لذت می برد.
  • مشت زدن خرگوش (روی پاهای عقبی ایستاده و دست ها را بالا نگه داشته و مشت پرتاب می کند، یعنی در حال هشدار دادن است.
  • دیده شدن پلک سوم در گوشه چشم نیز به نشانه مضطرب بودن یا ترسیدن خرگوش است.
  • حرکات تند و شدید به سمت انسان یا خرگوشی دیگر به نشانه عدم علاقه یا عدم پذیرش خرگوش می باشد.
  • بالا رفتن خرگوش از اشیا نیز به نشانه آماده بودن برای جفت گیری بوده و یا اینکه نشان دهنده برتری خرگوش می باشد.
  • گاز گرفتن خرگوش نیز دلایل مختلفی دارد و ممکن است به نشانه جلب توجه و یا ابراز علاقه خرگوش به شما و یا آمادگی برای جفت گیری باشد.

اهلی کردن خرگوش

در پایان امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما سودمند بوده باشد، در صورت علاقمندی با نحوه تربیت سنجاب نیز می توانید با کلیک بر روی لینک مربوطه از مطالب مفید این بخش بهرمند شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *