اضطراب در شرایط بحرانی نه تنها قدرت تصمیم گیری درباره مسائل را از شما می گیرد بلکه آرامش و سلامت روح و جسم شما را نیز به خطر می اندازد بنابراین با استفاده از تکنیک های حفظ آرامش در چنین شرایطی می توانید این فشارها را به حداقل برسانید و در مقابل آنها ایستادگی کنید. افرادی که می توانند در شرایط مشکل ساز به خود مسلط شوند و شرایط را خود کنترل کنند اغلب تصمیماتی درست و منطقی تر نسبت به مسائل اتخاذ می کنند.
تکنیک های حفظ خونسردی:
برای اینکه تسلط بر خود را افزایش دهید و بیشتر در شرایط سخت به خودتان مسلط باشید باید به شناخت خود دست پیدا کنید افرادی که بیشتر درباره خودشان آگاهی دارند می توانند این شرایط بحرانی را شناسایی کنند و تحت کنترل خودشان درآورند این دسته از افراد به خوبی می دانند چه چیزهایی آنها را عصبی می کند و چه چیزهایی موجب می شود تا این عصبانیت را به شکل مثبتی در خود کاهش دهند و آن را کنترل کنند. بنابراین در زمان حفظ آرامش باید ابتدا به خودتان مسلط شوید.
۱- فرصت دادن:
روش ساده و پیشرفته برای کنترل استرس فرصت دادن به خود در شرایط بحرانی است. زمانی که در شرایط استرس زا قرار می گیرید کمی به خودتان فرصت دهید تا ذهنتان آرام شود و بعد شروع به تصمیم گیری و صحبت کنید افرادی که بلافاصله واکنش نشان می دهند اغلب دارای تصمیم گیری های عجولانه هستند و نمی توانند آرامش خود را حفظ کنند.
۲- نفس عمیق کشیدن:
نفس عمیق بکشید و با این کار سعی کنید به خودتان تسلط پیدا کنید نفس عمیق کشیدن موجب می شود تا برای چند دقیقه مغز شما استراحت کند و با خونرسانی بهتر در مغز استرس شما کاهش پیدا کند.
۴- مثبت اندیشی:
بیشتر افرادی که زود از کوره در می روند و به سرعت دچار خشم و عصبانیت می شوند در حفظ خونسردی عملکرد پایینی دارند و در مواجه شدن با مسائل افکار منفی را پیشتر دامن می زنند برای مثال ممکن است زمانی که با فردی قرار دارند با تاخیر فرد دچار تنش شوند که قصد دارد به او بی احترامی کند در این شرایط با افکار مثبت می توان بیشتر به خود مسلط شد و از تنش دوری کرد.
۵- خودباوری:
خودتان را در برابر روبه رویی با مسائل قوی بدانید و سعی کنید با خودباوری بیشتر شرایط را کنترل کنید افرادی که احساس می کنند در رو به رویی با مشکلات ضعیف هستند بیشتر دچار شکست می شوند و به دلیل احساس ناتوانی فشار روانی بالایی را تحمل می کنند. بنابراین افزایش خودباوری و اعتماد به نفس به شما کمک می کند تا مشکلات را با تنش کمتر حل کنید.
۶- شمارش معکوس:
یکی از تکنیک های حفظ آرامش در شرایط بحرانی شمارش اعداد به صورت معکوس است برای این کار می تواند از ۱۰ به طور معکوس بشمارید و آرامش خود را حفظ کنید.
۷- برنامه ریزی:
اگر در مرحله سختی از زندگی خود قرار دارید که در حال پیگیری اهداف هستید با برنامه ریزی داشتن می توانید بیشتر به خودتان مسلط شوید و فشار موجود شرایط را کمتر کنید.
۸- فراموش کردن اشتباهات:
فکر کردن به اشتباهاتی که در گذشته انجام داده اید آرامش فکری و روحی را از شما می گیرد و موجب می شود تا انرژی بیشتری را برای فعالیتی بیهوده خرج کنید اشتباهات شما متعلق به گذشته است و با فکر کردن به اینکه هنوز فرصت جبران و ساختن زندگی ایده آل خود را دارید می توان به حفظ خونسردی خود کمک بیشتری کنید.
۹- تغییر نگرش:
تغییر نگرش یکی از راه های افزایش نشاط در زندگی است و برای کم کردن میزان تنش روانی که تحمل می کنید باید برخی از نگرش های نادرست خود را تغییر دهید. از قضاوت های دیگران دوری کنید و کمتر به نظر آنها اهمیت دهید افرادی که بیش از حد به نظر دیگران اهمیت می دهند شادی و لذت زندگی را از خود می گیرند و موجب می شود تا فشار روانی بالایی را تحمل کنند.
منبع : آرگا