در بعضی موارد زنگ زدن گوش با کم شنوایی و سرگیجه همراه است که باید جدی گرفته شود. هرچند دلیلی خاص و قطعی تا به الان برای این موضوع مشخص نشده است اما به نظر می رسد که مشکلات عروقی، عضلانی و عصبی باید در این مسئله دخیل باشند.
علت زنگ زدن گوش چیست؟
کاهش ناگهانی شنوایی به همراه زنگ زدن گوش و سوت کشیدن آن بیماری نادری می باشد که کری و یا سکته گوش نام دارد. این بیماری باید در بازه زمانی کمتر از بیست و چهار ساعت درمان شود زیرا بعد از این مدت به ناشنوایی دائمی و یا کری هر دو گوش می انجامد.
دلایل زنگ زدن گوش:
از علل زنگ زدن گوش به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- وجود جرم زیاد در گوش: جرم گوش که واکس، سرومن یا موم نامیده می شود می تواند ایجاد کننده صداهای مزاحم در گوش باشد. تجمع بیش از اندازه جرم در گوش سبب ایجاد صداهایی همچون صدای باد در گوش می شود. بعد از خروج این جرم باید از وضعیت پرده گوش و سلامت شنوایی فرد اطمینان حاصل شود.
- وجود تومور در گوش: تومور عصب شنوایی به تدریج رشد می کند، اما به دلیل همجواری با بافت هایی مانند ساقه مغز بالقوه توموری تهاجمی و مشکل ساز محسوب می گردد. تورومای آکوستیک به ویژه اشخاص بین 30 تا 60 سال را درگیر می کند، اما انواع ژنتیکی آن در کودکان و نوجوانان نیز مشاهده می شود. زنگ زدن یا وزوز گوش یکی از علایم اصلی این تومور است. انواع دیگری از تومورهای این ناحیه هم وجود دارند که با توجه به ماهیت پر از عروق خود ممکن است به صورت وزوز ضربان دار، سرگیجه، سردرد و حتی فلج عصب صورت بروز پیدا کنند.
- مصرف بعضی از اروها: صرف بعضی داروها با دوز نامناسب می تواند برای سلامت گوش زیان بار باشد و سبب وزوز گوش شود. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی همانند قرص آسپرین، قرص ایبوپروفن و قرص ناپروکسن جز این دسته قرار دارند. علاوه بر این دارو ها آنتی بیوتیک ها و داروهای شیمی درمانی نیز می توانند باعث وزوز و یا زنگ گوش بشوند.
- وجود آلودگی صوتی شدید: قرار گرفتن بیش از سی دقیقه در معرض آلودگی صوتی شدید موجب آسیب دیدن سلول های مویی گوش داخلی می شوند و عواقب جبران ناپذیری برای شنوایی به همراه دارند.
- وجود بیماری منییر: اگر علائمی مانند وزوز گوش، احساس هواگرفتگی گوش، سرگیجه و کم شنوایی به طور حمله ای و دوره ای بروز کند، به احتمال زیاد پای بیماری منییر در میان می باشد. بیماری منییر ناشی از افزایش فشار مایع گوش میانی می باشد. این بیماری در بین اشخاص 30 تا 60 سال شایع است. در هشتاد درصد موارد تنها یک گوش به این بیماری دچار می شود اما امکان ابتلای هر دو گوش نیز وجود دارد.
- وجود بیماری اتواسکلروز: این بیماری بانوان را بیشتر از آقایان درگیر می کند. این بیماری که به طور معمول بعد از زایمان خود را نشان می دهد، گوش میانی را درگیر می کند و تغییرات هورمونی در آن نقش دارند. یک استخوان کوچک به نام استخوان رکابی در این بیماری حرکت طبیعی خود را از دست می دهد و موجب زنگ زدن گوش می گردد.
- وجود فشار خون بالا: گاهی اوقات زنگ زدن گوش به علت پر فشاری خون حاصل می شود. وقتی سطح فشار خون از 20 سانتی متر جیوه بالاتر برود شنیدن صدا در گوش امری غیر طبیعی به شمار نمی آید. در این مورد صداهای موجود در گوش با سردرد و سرگیجه همراه است.
- وجود پیرگوشی: اگر سنتان به بالای پنجاه رسیده است و در هر دو گوشتان صدای باد، وزوز و زنگ زدن می شنوید، شما دچار پیرگوشی شده اید. پیرگوشی به علت کهولت سن در برخی افراد با کاهش تدریجی شنوایی به وجود می آید. گاهی اوقات پیر گوشی سبب ناشنوایی هر دو گوش در فرد می گردد که برای جلوگیری از این مسئله پزشک متخصص باید در فواصل منظم گوشهایتان را بررسی نماید.
گاهی بعضی نشانه های کوچک هشدار دهنده یک مسئله جدی می باشد که باید فورا برای بررسی نزد پزشک متخصص رفت و قبل از پیش آمدن مشکل جدی جهت درمان اقدام نمود.
منبع : آرگا