در ابتدای ابتلا به بیماری قند خون، علایم دیابت وجود ندارد. وقتی سوخت وساز بدن دچار اختلال می شود، فرد دچار بیماری قند خون یا دیابت می شود. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین رفته یا نسبت به آن مقاوم می شود و انسولین تولید شده در بدن قادر به عملکرد درست خود نیست. وظیفه انسولین پایین آوردن قند خون در فعالیت و مکانیسم بدن است. دو نوع دیابت وجود دارد: در دیابت نوع اول عوامل ژنیتیکی و محیطی در ایجاد آن موثرند که در آن سلول های تولید کننده انسولین تخریب می شوند. در دیابت نوع دوم کاهش تولید انسولین و مقاومت در برابر انسولین اتفاق می افتد.
علایم دیابت و نکـــات طلایـــــی برای مبارزه با قنــد خــــون
- افزایش فشار خون : نخستین علت افزایش فشار خون ، مقاومت بدن در برابر انسولین است.
- افزایش سایز کمر : وزن متناسب داشتن اما با سایز کمر زیاد ، از علایم ابتلا به انسولین می باشد.
- التهاب لثه : درصد بالایی از افرادی که به بیماری های دهان و دندان مانند التهاب لثه مبتلا هستند، بیشتر از سایر افراد مستعد بیماری دیابت هستند.
- اختلال در سیستم شنوایی : افزایش قند خون موجب آسیب زدن به سیستم عصبی و رگ های خونی می شود.که شنوایی را مختل می کند.
- عفونت واژن و بیماری قارچی کاندیدیاز : زنان مبتلا به این بیماری قارچی که قسمت واژن را درگیر می کند بیشتر از سایرین مبتلا به دیابت می شوند.
- افزایش تری گلیسیرید : افزایش این چربی غیر طبیعی است که به علت مقاومت بدن در برابر انسولین اتفاق می افتد؛ کاهش کلسترول خوب نیز احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
- پر ادراری ، عطش شدید ، پر خوری نیز جزء علایم دیابت است که در همان ابتدا این نشانه ها بروز نمی کند.
- تغییر رنگ ناخن ها به رنگ زرد : این تغییر رنگ بیشتر در ناخن شست پا اتفاق می افتد.
- احساس خستگی ، تاری دید ، کاهش بی دلیل وزن بدن ، دیر خوب شدن زخم ها ، مور مور شدن و سوزش و بی حس شدن دست و پا نیز از علایم دیابت به شمار می روند.
پرهیز از کشیدن سیگار ، کنترل کردن فشار خون ، قند خون و کلسترول ، رعایت بهداشت پا ، ورزش کردن که موجی تحریک جریان خون می شود،پرهیز غذایی بخصوص برای افراد بالای 40 سال می توانند به مبارزه با قندخون و دیابت کمک شایانی کنند.
منبع : آرگا