دسته ها
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳

بی خوابی و کم خوابی نوزاد و روش های مقابله با آن

  • مهلا بستگان
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۶
  • ۰

پدر و مادر ها اکثرا از کم خوابی نوزاد خود گله مندند که چرا خوب و عمیق نمی خوابد اما این در حالی است که نوزاد مقطعی و عمیق می خوابد و کسری خواب ندارد.

نوزادانی که تازه متولد شده اند اکثرا روز را در خواب به سر می برند و شباهنگام بیدار هستند و دیگر نوزادان در طول روز به طور منظم هشت تا ده ساعت خواب کافی که مورد نیاز بدن آنها است، را دارند. اما چون به صورت کوتاه و بریده بریده این خواب را کسب می کنند، پدر و مادر ها فکر درمان و علت کم خوابی نوزادشان هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه این مضمون همراه ما باشید.

علت کم خوابی نوزاد چیست؟

بیشترین علت کم خوابی نوزاد به خاطر دمای محیطی است که نوزاد در آن قرار دارد. اکثریت خانواده ها از ترس اینکه مبادا نوزاد سرما بخورد، تا جایی که می توانند دمای محیط خانه و اتاق را بالا نگه می دارند و لباس گرم تن نوزاد می کنند. همین علت باعث بی قراری و بی خوابی نوزادان می شود. که نشانه هایش را با قرمزی پوست نوزاد، عرق کردن در زیر بغل، جوش هایی که بر روی صورت و پشت نوزاد می زند خود را بروز می دهد.

آیا بی حوابی و کم خوابی نوزاد مزیر بر بیماری خاصی می باشد؟

گاهی کم آبی بدن نوزاد، دل درد نوزاد و نفخ شکمش باعث کم خواب شدن نوزاد می شود. در بعضی مواقع گرسنگی نوزاد از دلایل کم خواب شدن او می باشد. در بعضی نوزادان علت کم خوابی، عفونت و درد گوش نوزاد و نیز گاز معده می باشد.

آیا می دانید که چرا نوزادان کم خواب اند؟

محیط های پر سر و صدا پر نور که هیجان آورند نیز سبب کم خوابی نوزادان می شود. عفونت ادرار در نوزادان از دیگر دلایل این امر است. اگر موقع خواب پوشک بچه خیس باشد یکی دیگ از دلایل نا آرامی و بد خوابی و بی خوابی او می شود.

علل کم خوابی و بی خوابی نوزاد چیست؟

راه های مقابله با کم بودن خواب نوزاد چیست؟

بعضی از نوزادان میانگین به طور ۱۸ تا ۲۰ ساعت در طول شبانه روز می خوابند و برخی دیگر ذاتی کم خواب هستند و با میزان دریافت کمتری از این تایم نیز سرحال می شوند و انرژی می گیرند. یکی از راه های مقابله با کم خوابی نوزاد، ایجاد یک محیط مناسب برای خواب است. محیطی که از نور و دما و فضای مناسبی برخوردار باشد و سکوت در آن رعایت شود. زیرا اکثر نوزادان به سر و صدا و نور حساس هستند و در چنین مکان هایی خواب آرام و طولانی مدت ندارند.

برای مقابله با کم خوابی نوزاد چگونه عمل کنیم؟؟

تکان دادن نوزاد بر روی پا و یا درون گهواره سبب آرامش او می شود و باعث می شود خواب آرام تری را تجربه کند. در هنگام خواب با صدای مناسب برای نوزاد خود لالایی بخوانید، این امر در کنار رعایت دیگر مسائل به اینکه نوزاد شما راحت بخوابد بسیار کمک می کند. قبل از خواب از سیر بودن نوزاد مطمئن شوید، حتما در موقع خواب به او شیر بدهید، تا گرسنه نماند.

از دلایل کم خوابی نوزاد چه می دانید؟

قبل از خواب حتما پوشاک نوزاد را تعویض کنید. به قراری نوزاد برای آماده خواب شدن باید شکمش سیر و جایش خشک باشد تا راحت بخوابد. حمام کردن قبل از خواب باعث می شود تا نوزاد راحت تر و بی درد سر تر بخواب برود و خواب طولانی مدت تری را تجربه کند. لباس مناسب خواب تن نوزاد بکنید، بعضی از پارچه ها باعث بروز حساسیت در بدن نوزاد می شوند که همین علت سبب کم خواب شدن نوزاد و یا بی قراری او در هنگام خواب است.

روش های موثر در بر طرف کردن بی خوابی و کم خوابی نوزاد

بدن نوزاد را ماساژ دهید، این کار باعث می شود که نوزاد زودتر بخواب برود. حالات نوزاد را در موقعی که خوابش می گیرد بشناسید، برخی نوزادان وقتی خوابشان می آید گریه می کنند، خمیازه می کشند و یا با دست چشم های خود را می مالند و اما برخی دیگر سر حال تر و پر انرژی تر از قبل به نظر می رسند که این خود باعث سر درگمی والدین می شود. چون نوزاد در رحم مادر صدا های متناوبی را می شنود، بعد از تولد نیز در آغوش گرفتن نوزاد و گذاشتن سر او بر روی قفسه سینه مادر باعث می شود تا نوزاد با گوش سپردن به صدا ضربان قلب مادر آرام شود و بخواب رود.

راه های مقابله با کم خوابی نوزاد

با توجه به این مسائل شما خودتان بهتر از هر کسی می توانید قلق فرزند خود را به دست بیاورید و ببینید کدام یک از این دلایل باعث بی خوابی و کم خوابی نوزاد و کدام راه موجب بهتر و آرام تر خوابیدن نوزاد شما می شود. قبل از همه این ها مطمئن شوید که فرزند دلبندتان از بیماری خاصی که سبب بی خوابی و کم خوابی او شده باشد، رنج نمی برد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *