دسته ها
یکشنبه ۱ تیر ۱۴۰۴

بررسی کامل کیا سلتوس ۲۰۲۳؛ کراس‌اوور جمع‌وجور با چهره‌ای جسور

  • شیوا فهیمی
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰

کیا سلتوس وارداتی یکی از محصولات برند کره ای کیا می باشد که از طراحی مدرن و جذابی بهره می برد. این مطلب به بررسی کیا سلتوس ۲۰۲۳ می پردازد.

کراس اوور ساپ کامپکت کیا سلتوس ۲۰۲۳ در بازار جهانی با عملکرد خوب و ظاهر اسپرت توانسته توجه قشر جوان را به خود جلب نموده و فروش خوبی هم تجربه کند. با بررسی کیا سلتوس ۲۰۲۳ همراه ما باشید تا از این خودرو بیشتر بدانید.

بررسی فنی کیا سلتوس ۲۰۲۳؛ ارزش خرید دارد یا نه؟

کیا سلتوس وارداتی ۲۰۲۳ یکی از محصولات برند کره ای کیا است که با طراحی جذاب و مدرن در صورت وجود قیمت رقابتی می تواند بین رقبای چینی متمایز باشد. این کراس اوور ساب کامپکت مابین کیا سول کوچکتر و کیا اسپورتیج بزرگتر قرار دارد.

وارسی کیا سلتوس

کیا سلتوس ۲۰۲۳ بسیار شیک و جادار بوده و با فناوری ها و ویژگی های ایمنی متعددی ارائه شده است. این خودرو توسط کوشا خودرو به بازار ایران عرضه می شود. سلتوس در بازار جهانی عملکرد خیلی خوبی داشته و به لطف ظاهر اسپرت و قیمت مناسب مورد توجه قشر جوان قرار گرفته و فروش خوبی هم تجربه کرده است.

از جمله رقبای این خودرو بر اساس قیمت می توان به تیگو ۸ پرومکس و هونگچی h5 اشاره کرد که هر دو از نظر آپشن های مختلف و عملکرد فنی یک رتبه بالاتر از کیا سلتوس هستند. ولی از نظر دسته بندی و امکانات از رقبای سلتوس می توان به X55 پرو و چانگان cs35 پلاس اشاره داشت. در ادامه مطلب با طراحی کیا سلتوس ۲۰۲۳ همراه ما باشید.

طراحی بیرونی کیا سلتوس

همانطور که اشاره شد کیا سلتوس یک کراس اوور کامپکت است که ابعادی حدود ۴۳۰*۱۸۰*۱۶۰ سانتی متر دارد و از این نظر شبیه X55 پرو می باشد. البته وزن ۱.۷۵۵ کیلویی خودرو کمی زیاد به نظر می رسد. در نمای روبرو خودرو طراحی پوزه ببر کاملا ملموس بوده و حتی بدون لوگوی کیا نیز مشخص است که با محصول این برند روبرو هستیم.

چراغ های اصلی به شکل تکه واحد طراحی شده و اگر کمی دقت کنید دو نوار ال ای دی بالای چراغ ها نیز دیده می شود که زیر نشان کیا امتداد یافته ولی به هم متصل نیستند. این ال ای دی ها نور ملایمی دارند تا چهره سلتوس به ویژه در شب خراب نشود.

لامپ های سه گانه نیز مشابه جک جی ۷  در داخل سپر خودرو و با فاصله از چراغ های اصلی تعبیه شده اند. سینی زیر سپر جلو این خودرو آفرود را جذاب نشان می دهد. با این که جنس فلزی ندارد ولی به خوبی حس یک شاسی بلند آفرود را القا می نماید.

وارسی کیا سلتوس

نمای روبرو بسیار جذاب به نظر می رسد و قطعا در خیابان نگاه ها را به خود جلب می کند. در نمای کناری طراحی خودرو جعبه ای شکل بوده تا هم با ترند طراحی این روزهای کراس اوورها همراه باشد و هم فضای سر مناسبی در اختیار سرنشینان ردیف عقب قرار گیرد.

ترفند طراحی جالبی در این بخش صورت گرفته و یک باربند بزرگ استفاده شده تا کیا سلتوس بلندتر به نظر برسد. گلگیر برجسته بوده و فلاپ های روی آن حس اسپرت و آفرود بودن زیادی را منتقل می کنند که تا حدود زیادی کیا در این زمینه موفق شده است.

طراحی رینگ های هفده اینچی هم از جذابیت های دیگر این بخش است که با کمی خلاقیت می توان چهره بوفالوها را می توان در آن متصور شد. در نمای پشت نیز کیا سلتوس در حد کراس اوور اقتصادی جذاب به نظر می رسد.

فرم جعبه ای نمای عقب نیز کاملا مشهود بوده و سبب می شود خودرو بزرگتر دیده شود. چراغ های خطر همراه با یک المان متالیک تقریبا حجیم به هم متصل شده که نشان کیا در مرکز آن قرار دارد. سینی پلاستیکی شبیه نمای جلو در زیر سپر عقب نیز به کار رفته و بالای آن دو خروجی اگزوز دیده می شود.

وارسی کیا سلتوس

ضمنا اسپویلر یکپارچه با سقف و آنتن کوسه ای نیز در طراحی عقب کیا سلتوس طراحی شده تا خودرو پرهیجان تر به نظر برسد.

طراحی داخلی کیا سلتوس

کیا به منظور کاهش هزینه های تولید، کابین خودرو را اقتصادی نموده است. در اطراف کنسول وسط متریال درجه یکی به کار نرفته و صندلی ها هم روکش چرمی ندارند. طراحی کلاستر و صفحه اطلاعات و سرگرمی در نسخه ساخت هند و نسخه ساخت کره با هم متفاوت هستند.

در نسخه ساخت کره به جای نمایشگر کوچک هشت اینچی و کلاستر آنالوگ قدیمی یک پنل اطلاعات و سرگرمی ۱۰. ۲۵ اینچی و کلاستر مدرن به کار رفته و اطراف آن قابی نیست. در این خودرو صندلی راننده با قابلیت تنظیم برقی، اسپیکرهای باکیفیت، نمایشگر لمسی با فناوری های مختلف دیده می شود.

بررسی کیا سلتوس

کیا سلتوس به عنوان محصولی اقتصادی، فضای کافی برای همه دارد. البته به شرط آن که قد فرد از ۱۸۵ سانتی متر کمتر باشد. این کراس اوور برای کارهای روزمره و سفرهای کوتاه جاده ای به حد کافی راحت بوده و بیشتر دست اندازها را بدون مشکل طی می کند و در بزرگراه ها حس شناور بودن القا نمی شود.

سلتوس به طور استاندارد دارای دو پورت یو اس بی، یک پورت برق ۱۲ ولت و یک پد شارژ بی سیم در قسمت جلو است. ضمنا دریچه تهویه مطبوع برای ردیف عقب هم در نظر گرفته شده اما در نسخه وارداتی صندلی چرم مشاهده نمی شود.

مشخصات فنی کیا سلتوس

قابل ذکر است که کیا سلتوس در نسخه های مختلفی راهی بازار شده است. ولی نسخه پایه نسخه وارداتی به ایران است. مشخصات فنی این خودرو شامل پیشرانه چهار سیلندر خطی تنفس طبیعی، گیربکس شش سرعته اتومات، حجم موتور ۱.۶ لیتر است.

این پیشرانه قدرتی معادل ۱۲۱ اسب بخار را با حداکثر گشتاور ۱۵۱ نیوتن متر ارائه می دهد. و شتاب صفر تا صد آن حدود دوازده ثانیه اعلام شده است. مصرف سوخت ترکیبی خودرو نیز حدود ۶.۹ لیتر در هر صد کیلومتر می باشد.

بررسی کیا سلتوس

پیشرانه ۱.۶ لیتری کیا سلتوس با گیربکس ۶ سرعته اتومات همراه شده که همه قدرت را به محور جلو منتقل می کند. کیا سلتوس با وزن ۱.۷۵۰ کیلوگرم، حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را عرضه می کند و مصرف سوختی معقول دارد.

گفتنی است در بخش جلو سیستم تعلیق از نوع مک فرسون و در عقب از انوع اکسل محور پیچشی است. هر چند سیستم تعلیق کیا سلتوس نسبت به سیستم تعلیق مولتی لینک رقبای چینی تجربه خیلی نرمی ارائه نمی دهد ولی سواری با کیا سلتوس در بیشتر موارد کنترل شده و راحت می باشد.

اندکی سرو صدای جاده و موتور به درون کابین راه می یابد. حالت های رانندگی سه گانه اسپرت، نرمال و اکو نیز دیده می شود. ضمنا نوع رانندگی را می توان بر اساس سطح زمین بین حالت های برفی، گلی، خیابانی و ماسه ای انتخاب نمود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *