دسته ها
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

دلیل ریزش موی شقیقه چیست؟

  • شیوا فهیمی
  • ۹ دی ۱۴۰۳
  • ۰

ریزش مو در ناحیه شقیقه می تواند نگرانی مهمی برای سلامتی محسوب شود. در این مطلب با شایع ترین دلیل ریزش موی شقیقه آشنا می شوید.

اگر در ناحیه کنار پیشانی دچار ریزش مو شده اید و دلیل ریزش موهای شقیقه را جستجو می کنید با ادامه مطلب همراه ما باشید. می توان گفت اولین نشانه طاسی با الگوی مردانه یا زنانه ریزش موی شقیقه می باشد.

بررسی دلیل ریزش موی شقیقه

اکثر افراد در مراحل گوناگونی از زندگی ریزش مو را تجربه می کنند و به دنبال علت ریزش مو هستند. این ریزش مو در سنین مختلف و در نواحی مختلفی از سر روی می دهد. ریزش مو در ناحیه شقیقه یکی از رایج ترین انواع ریزش مو می باشد که تحت تاثیر شرایط مختلفی ایجاد می شود.

به عبارتی ریزش مو در ناحیه کنار پیشانی می تواند نگرانی مهمی برای سلامتی محسوب شود. از این رو افراد بعد از مشاهده آن به دنبال راهکارهای درمانی سریع و مناسب برای درمان ریزش موی جلوی سر هستند. خط موی سر، چارچوب چهره افراد را تشکیل می دهد.

وقتی ریزش مو بخصوص در ناحیه شقیقه و جلوی سر روی می دهد، خطوط مو شروع به عقب رفتن کرده و ناحیه پیشانی پهن تر از قبل می گردد. عقب رفتن خط موی سر سبب درگیر شدن کنار پیشانی هم می شود. در حقیقت اولین نشانه طاسی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه و زنانه ریزش موی این ناحیه می باشد.

حال اگر برای شما هم دلیل ریزش موی شقیقه جای سوال دارد در ادامه مطلب به شایع ترین دلایل این مسئله اشاره می شود.

۱. آلوپسی آندروژنتیک

یکی از شایع ترین علل ریزش مو شقیقه، آلوپسی آندروژنتیک می باشد که به عنوان طاسی شناخته می شود. آلوپسی هم در مردان و هم زنان روی می دهد. این عارضه می تواند تاثیر بسیاری در زیبایی افراد داشته باشد. بنابراین بهتر است بعد از بروز علائم اولیه نسبت به درمان به هنگام آن اقدام تا از پیشرفت ریزش مو جلوگیری نمود.

الف. طاسی با الگوی مردانه

طاسی با الگوی مردانه غالبا در ناحیه شقیقه روی می دهد و در صورت عدم پیشگیری به موقع، تا نواحی انتهایی سر پیشرفت خواهد کرد. از این رو این طاسی اغلب خطی به شکل M را در سر به وجود می آورد. این نوع طاسی در سنین ۵۰ سال به بالا اتفاق می افتد ولی به دلایل مختلفی در سنین جوانی نیز افراد را درگیر می کند.

تحقیقات نشان می دهد که هورمون آندروژن نقش مهمی در طاسی مردان و زنان ایفا می کند. افزایش سطح این هورمون در بدن می تواند چرخه رشد مو را کوتاه کرده در نتیجه موها نازک تر شده و رشد موهای جدید به تعویق می افتد.

ب. طاسی با الگوی زنانه

این نوع طاسی که مختص زنان است رایج ترین نشانه آن، کم پشت شدن موها در قسمت تاج سر می باشد و ممکن است در موارد شدیدتر بیماری تا عقب تر هم پیشرفت نماید. بیشتر این ریزش مو در سنین ۵۰ سالگی و همزمان با دوره یائسگی شروع می شود.

مصرف داروهای حاوی آندروژن می تواند در جلوگیری از ریزش مو در خانم ها موثر باشد. همچنین کاشت مو، درمان با لیزر و مصرف مکمل های آهن با تجویز پزشک در درمان طاسی با الگوی زنانه و مردانه موثر خواهد بود.

۲. تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم نوعی از ریزش مو می باشد که بیشتر در ناحیه تاج سر و شقیقه بروز می کند. در اثر این عارضه، چرخه طبیعی رشد مو متوقف شده و موهای جدید در سر نمی رویند. از جمله دلایلی که سبب تلوژن افلوویوم می شود عبارت است از:

  • استفاده از داروهای رقیق کننده خون
  • استرس های شدید
  • اختلالات تیروئید کمبود آهن
  • استفاده از داروهای ضدبارداری
  • تب های بالا
  • بارداری و زایمان
  • انجام برخی از عمل های جراحی

۳. سندرم تخمدان پلی کیستیک

یکی از اختلالات هورمونی و شایع در خانم ها که افراد را اغلب در سنین مختلف درگیر می کند سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. در اثر این عارضه هورمون های زنانه اختلال پیدا کرده و طیف وسیعی از عوارض در بدن روی می دهد که یکی از آن ها ریزش مو بخصوص در ناحیه شقیقه می باشد.

شایع ترین علائمی که در ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رخ می دهد عبارت است از:

  • ریزش مو در هر دو شقیقه: اگر موهای خانم در نواحی دو شقیقه دچار ریزش شده است احتمالا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا شده زیرا یکی از نشانه های آشکار این عارضه ریزش مو در هر دو شقیقه می باشد و بهتر است نسبت به درمان آن اقدام شود.
  • کم پشت شدن مو در اطراف تاج سر: یکی دیگر از الگوی طاسی زنانه در اثر بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک، کم پشت شدن موهای اطراف تاج سر می باشد.
  • ریزش مو در کل سر: کاهش تراکم موهای سر و نازک شدن موها مسئله بسیار ناراحت کننده ای است که بایستی در همان مراحل اولیه درمان شود. ریزش مو در اثر عدم تعادل هورمونی و افزایش سطح آندروژن روی می دهد.

۴. کمبودهای تغذیه ای

ممکن است به علت کمبود برخی مواد غذایی از جمله ویتامین و پروتئین ها ریزش مو در ناحیه شقیقه روی دهد. بهترین روش برای تشخیص این مورد، آزمایش خون است که پزشک در مرحله اولیه تجویز می کند. با درمان کمبود مواد تغذیه ای می توان ریزش مو را برطرف کرد.

اگر پس از آزمایش مشخص شد که دلیل اصلی ریزش مو کمبود تغذیه ای می باشد، اصلاح رژیم غذایی بهترین راهکار است.

۵. عوارض جانبی برخی داروها

ممکن است داروهایی که برای درمان بیماری خود استفاده می کنید دلیل ریزش مو شقیقه باشند. این عارضه که به عنوان آلوپسی دارویی شناخته می شود علاوه بر ناحیه شقیقه در دیگر نقاط سر هم ایجاد می شود. در صورتی که بعد از مصرف دارویی ریزش موی شما شدید شد، بایستی این مسئله را به پزشک اطلاع دهید تا داروی دیگری تجویز نماید.

از جمله داروهایی که ممکن است سبب ریزش مو شود عبارت است از:

  • داروهای مورد استفاده برای درمان اختلالات غده تیروئید
  • آرتریت و داروهای ضدالتهابی
  • رقیق کننده های خون مانند آسپرین، وافارین و هپارین
  • داروهای کاهنده کلسترول خون
  • داروهای هورمونی مانند قرص های ضدبارداری

در صورتی که دارویی که استفاده می کنید، دوره کوتاهی داشته باشد معمولا بعد از قطع دوره درمانی رشد مو به حالت طبیعی باز می گردد. ولی اگر باید مدت طولانی دارو مصرف کنید و ریزش مو شدید شده است حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *