دسته ها
شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲

بررسی علل و روش های درمان درد انگشتان پا در خانه

  • زهرا شفیعی
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

در زندگی روزمره گاه انگشتان پا ایستادگی های طولانی مدت و فعالیت شدید شروع به درد و سوزش می کنند. این نادیده گیری نباید بیشتر از چند روز به طول انجامد چون امکان درد های شدید به همراه خواهد بود. در نتیجه بهتر است در صورت جواب نگرفتن از درمان های طب سنتی به تجویز های پزشک رجوع کرد.

درمان درد انگشتان پا با ظهور نشانه هایی همچون قرمزی، سفتی، سوزن سوزن شدن و عدم حرکت پذیری صورت می پذیرد که توسط آدم مبتلا باید در اسرع وقت پیگیری شود. برخی از این نشانه ها یا به گونه ناگهانی و یا در اثر درگیر شدگی با علت های متنوع، در مدت زمانی محدود و غیر محدود به جان آدمی رخنه پیدا می کنند.حال اما این اشکال در طب سنتی ریشه از چه دارد؟ در طب سنتی، پوشیدن کفش های غیر سایز و تنگ به همراه فعالیت های زیاد، آدمی را با درد درگیر می سازد. برای درمان بخشی، ماساژ با ژل آلوئه ورا پیشنهاد می شود چون این گیاه با خاصیت ضد التهابی خود می تواند در درمان بسیاری از درد ها از جمله انگشتان پا موثر واقع شود، همچنین ماساژ با آب گرم حاوی نمک اپسوم یا حتی روغن های گیاهی آسیب دیدگی های درد آور را به کاهش خود سوق می دهد.

علت درد انگشتان پا چیست؟

  • علت اول: آرتروز

وضعیت استئو آرتریت باعث درد، سفتی و التهاب مفاصل ناشی از صدمات وارد شده به غضروف می شود. هیچ مفصلی از درگیری با این مشکل در امان نیست از انگشتان پا گرفته تا گردن، پس هیچ تفاوتی قائل نمی کند و برای همه یکسان فرض می گیرد. در نهایت با مرور زمان افزایش سن مشکل سایش و پارگی مفاصل را به همراه می آورد.

  • علت دوم: نقرس

شکل التهابی آرتروز به گونه ای است که به دلیل سطوح افزایشی ماده اسید اوریک رفته رفته در مفاصل رسوب پیدا می کند و درد، قرمزی و تورم را در مفاصل مخصوصا شست پا همراه می آورد. ماده ای که می تواند حملات نقرس را تشدید ببخشد در حقیقت همان الکل است و پیشنهاد می شود افراد مبتلا از مصرف آن برای خود خودداری کنند.

نقرس عاملی برای شروع درمان درد انگشتان پا

  • علت سوم: شکستگی انگشت پا

شکستگی مخصوص به یک قسمت خاص از بدن نیست و برای تمامی اعضا قابلیت خود درگیری دارد. اما از کجا می توان متوجه شکستگی انگشت پا شد؟ از جایی که درد، کبودی، تورم امان را از آدمی می گیرد و حرکت های او را محدود می کند.

شکستگی انگشت پا عاملی برای شروع درمان درد انگشتان پا

  • علت چهارم: درد شست پا

استخوان های بیضی شکل سزاموئید برای کشش تاندون به عنوان بهبود سازی در بدن نقش گرفته اند. در این حالت شست پا با حرکاتی همچون دویدن و پریدن فشار زیادی را بر خود تحمل می کند و این تکرر درد و التهاب بسیاری را به استخوان سزاموئید انتقال می دهد. این درد بیشتر در افرادی رخ می دهد که کفش نا اندازه به پا می کنند و به صافی کف پا یا پرانتزی مبتلا هستند.

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس
  • علت پنجم: انحراف شست پا

بونیون ها به دلیل پوشیدن کفش های تنگ فشار زیادی را به انگشتان پا وارد می کنند تا جایی که به انحراف آن ها منجر می شود. این تغییرات دردناک در هنگام راه رفتن ناراحتی های بسیاری را به جان آدم مبتلا وارد می کنند.

انحراف شست پا عاملی برای شروع درمان درد انگشتان پا

  • علت ششم: میخچه، تاول و پینه

در اثر مالش مکرر، اصطکاک پاها و انگشتان در قسمت های سخت و ضخیم پوست مشکل میخچه و پینه را به بار می آورد. گاه اگر این فشار های وارد تقویت شوند، تاول های دردناکی را برای پای آدمی شکل می دهند که به هنگام ایستادن و راه رفتن عذاب آور تر می شوند.

میخچه عاملی برای شروع درمان درد انگشتان پا

  • علت هفتم: ناخن های فرو رفته

هر گاه لبه های ناخن پا در پوست کناری رشد می کنند، اشکال ناخن های فرو رفته در پا شکل می گیرد. این قرمزی، تورم، درد و حتی خونریزی ریشه از آسیب انگشتان پا به دلیل پوشش کفش های تنگ، بهداشت اشتباه و یا حتی ژنتیک دارد.

ناخن های فرو رفته عاملی برای شروع درمان درد انگشتان پا

  • علت هشتم: تورم انشگتان پا

داکتیلیت ظاهری تورمی شبیه به سوسی در پا ایجاد می کند. این فرم التهابی یک نوع خود ایمنی از آرتریت یا همان آرتروز است که در افراد مبتلا به پسوریازیس ایجاد می شود، همراه است. نشانه های قابل تشخیص این اشکال به قرمزی، تورم و درد اشاره می کند.

  • علت نهم: سیاتیک

تحریک عصب سیاتیک درد را به قسمت های متنوع بدن از جمله انگشتان پا هدایت می کند. اما محل درد بستگی به این دارد که کدام ریشه عصبی در ستون فقرات تحت تاثیر قرار گرفته است.

  • علت آخر: نوروپاتی محیطی

آسیب به اعصاب بازوها، دست ها و انگشتان ناشی از نوروپاتی محیطی است که با نشانه هایی از بی حس شدگی، سوزن سوزن شدگی،کاهش احساس و درد ظاهر می شود.

در نتیجه آسیب اعصاب محیطی می تواند به دلیل دیابت، سندروم گیلن باره، ابتلا به بیماری عروق، عفونت و یا عارضه شیمی درمانی باشد.

علت درد انگشتان پا در کودکان از برای چیست؟

کودکان با سن کم خود فعالیت های بیشمار و خستگی ناپذیری را در طول روزمره انجام می دهند و این علت درد می تواند ناشی از راه رفتن های متوالی به روی انگشتان، ضرب دیدگی یا در صورت شدیدتر شکستگی باشد. نشانه های آن درد، قرمزی، تورم، کبودی، عدم خم کردگی و حرکت انگشتان پا بوده که ایستادگی و راه رفتن را مشکل ساز می کند. اگر درد سطحی باشد که استراحت می تواند یاری دهنده باشد اما اگر کودک دیگر تاب تحمل درد را نداشته باشد، مراجعه به پزشک ضروری می شود.

درمان خانگی کاهش درد عذاب آور انگشتان پا در طب سنتی چگونه است؟

گزینه های درمانی بستگی به شدت علائم و بررسی علت های آشکار شده دارد، در نتیجه برخی از ساده ترین و سطحی ترین درد ها با روش های خانگی قابل درمان هستند از جمله:

به کارگیری کمپرس سرد یا گرم برای آرام بخشی درد می تواند تاثیر گذار باشد.

کرم و ژل های آرام کننده درد های موضعی به طور سطحی کاهش درد های وارد را منجر می شود.

عمل کشش ملایم انگشتان پا می تواند نتیجه بخش باشد.

استراحت بیشتر تجویز شود و هرگز فعالیت های سنگین توسط فرد بیمار انجام نگیرد.

کفش های تنگ کنار گذاشته شده و از کفش های مناسب استفاده شود.

در نهایت دارو درمانی و فیزیوتراپی را پیش بگیرید

 با خوددرمانی در منزل درد عضلات انگشتان پا را به کاهش برسانید. از جمله دارو های مدنظر می تواند شامل ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم یا آسپرین باشد. حتی فیزیوتراپی درمانی با تمرینات ایزومتریک، ایزوتونیک و ایزوکنتیک برای تقویت عضلات انگشتان پا می تواند تاثیرات مثبتی را به دنبال آورد و با از بین بردن التهابات حرکات عضلات را ساده تر سازد.

بسیار از همراهی شما دوستان عزیز مجله آرگا متشکریم که تا پایان مقاله ی محوریت درمان درد انگشتان پا همراه بوده اید، در صورت کسب آگاهی بیشتر از موضوعات درمان درد صافی کف پا و درمان درد کف پا و درمان درد پاشنه پا لینک های قرار داده شده را کلیک کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *