دسته ها
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

آموزش تغییر کانال وای فای برای سریع تر شدن و تقویت وای فای

  • شیوا فهیمی
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

ممکن است برای شما پیش آمده باشد که با سیگنال ناپایدار وای فای روبرو شوید و روش های مختلفی برای حل این مشکل امتحان کنید. در این شرایط می توان به سراغ تغییر کانال وای رفته و بهترین و خلوت ترین مورد را انتخاب کرد.

سیگنال دهی شبکه وای فای یکی از مشکلات اصلی کاربران می باشد به طوری که با کندی سرعت یا اتصال شبکه روبرو می شود. در این راستا تغییر کانال وای فای کار پیچیده ای نبوده و می توان با چندین مرحله مشکلات عملکردی شبکه وای فای را رفع کرد.

روش تغییر کانال وای فای روتر

اکثر کاربران مشکل سیگنال ناپایدار وای فای را مطرح می نمایند و این که با اقدامات مختلف نیز نمی توانند مشکل را رفع کنند. در این زمان می توان به سراغ تغییر کانال وای رفته و بهترین و خلوت ترین آن را انتخاب کرد. خوشبختانه این کار چندان پیچیده نبوده و می توان با چند مرحله مشکلات عملکردی شبکه وای فای را برطرف نمود.

وجود مشکل سیگنال دهی سبب اختلال در اتصال یا کندی سرعت می شود. باید اشاره کرد بیشتر مشکلات مربوط به سیگنال دهی وای فای به تداخل امواج با یکدیگر مربوط است. اگر آپارتمان شما واحدهای زیادی دارد احتمال ایجاد این مشکل بیشتر است. یک راه معمول برای حل این مشکل تغییر کانال وای فای روتر است. در تنظیم ابتدایی روترها، معمولا کانال وای فای روی حالت Auto قرار داده می شود.

برای دیگر همسایه ها نیز تنظیمات کانال به این صورت است. در صورت استفاده از روتر های متعدد از یک کانال تداخل امواج و در نتیجه کندی سرعت نت ایجاد می شود. از مشکلاتی که تداخل بین امواج وای فای ایجاد می کند عبارت است از:

  •  زمان باز شدن صفحات وب طولانی می شود.
  • مدت زمان لود شدن اپلیکیشن‌ها و قطع و وصل شدن دیگر مدیاهای آنلاین بیشتر می شود.
  • سرعت ارتباط دستگاه‌های موجود در شبکه کاهش پیدا می کند.
  • در ارسال داده و فابل بین دستگاه های مختلف اختلال ایجاد می شود.

برای این که تشخیص دهید آیا امواج وای فای شما با همسایه ها تداخل داشته یا خیر می توانید نرم افزارهایی را روی گوشی نصب و به این موضوع پی ببرید. یکی از این نرم افزارها Wifi Analyzer می باشد. با نصب این برنامه و روشن کردن وای فای، کانال های وای فای روتر برای شما به نمایش در می آید.

با انتخاب تب سوم از نوار بالا که با نشان سه ستاره مشخص شده میزان شلوغی کانال های وای فای نشان داده می شود. هر چه ستاره بیشتری در برابر یک کانال واقع شده باشد آن کانال خلوت تر و امکان تداخل در آن هم کاهش می یابد. یکی از نکاتی که در انتخاب کانال وای فای بایستی به آن دقت کنید کانال های با کمترین تداخل می باشد.

کانال های ۱-۶ و ۱۱ هیچ تداخلی با هم ندارند به این علت که هر یک از آن ها یک محدوده ۲۰ هرتزی را پوشش می دهند. به این ترتیب در انتخاب کانال وای فای به این نکته دقت کنید.

سریعترین باند وای فای

بیشتر شبکه های وای فای دارای چندین فرکانس رادیویی هستند که هر یک از این باندهای فرکانسی به کانال هایی تقسیم شده که برای ارسال و دریافت اطلاعات توسط شبکه وای فای استفاده می شوند. باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز بیشترین استفاده را جهت انتقال داده در روترها دارند.

قبل از این که با روش تغییر کانال وای فای روتر آشنا شوید بد نیست ببینید که کدام باند وای فای سریعترین می باشد. از این رو در ابتدا کانال های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز را مورد مقایسه قرار می دهیم.

باند ۲.۴ گیگاهرتز

این باند شامل ۱۴ کانال است که پهنای هر کانال ۲۲ مگاهرتز بوده و یک فاصله ۵ مگاهرتزی بین هر کانال مجاور قرار دارد. همه  کانال هایی که در این باند واقع هستند، در تمام کشورها کارایی ندارند. به این ترتیب کاربران با توجه به کشوری که در آن زندگی می کنند، به بعضی از این ۱۴ کانال دسترسی پیدا می کنند.

به طور مثال در امریکای شمالی، فقط ۱۱ کانال از ۱۴ کانال قابل استفاده می باشد. در این حالت کاربران بایستی کانال اول، ششم یا یازدهم را مورد استفاده قرار داده تا همپوشانی کمتری با سایر کانال ها داشته باشند. کانال های ۲.۴ گیگاهرتز برای کارهای معمول نظیر وبگردی، مشاهده ویدیو و استفاده از شبکه‌های اجتماعی کاملا مناسب هستند.

 باند ۵ گیگاهرتز

برای به حداقل رساندن استفاده کاربران از یک فرکانس یکسان، بهترین کار استفاده از این باند می باشد. باند ۵ گیگاهرتز ۲۴ کانال با پهنای ۲۰ مگاهرتز را ارائه می دهد که با هم همپوشانی ندارند. ضمنا می توانید کانال های ۴۰، ۸۰ و ۱۶۰ مگاهرتزی را نیز برای آن انتخاب کنید.

در صورتی که بخواهید ویدیوهای باکیفیت استریم نمایید، استفاده از کانالها در محدوده ۵ گیگاهرتز اقدامی منطقی تر محسوب می شود. اکنون که با تفاوت های باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز آشنا شدید در ادامه به سراغ روش تعویض کانال وای فای می رویم.

تعویض کانال وای فای

یقینا تغییر کانال وای فای روتر به سادگی تعویض کانالهای تلویزیونی نبوده، ولی با کار چندان دشواری روبرو نخواهید بود. دو روش برای چنین تغییری پیش رو  دارید. بنابراین هنگامی که متوجه شدید کدام کانال بهترین کارایی را برای شبکه شما دارد، می توانید به سادگی کانال را تعویض کنید.

بایستی به این موضوع اشاره که هر روتر وای فای متغیرهای خاص خودش را دارد و فریمورهای آن ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. به این ترتیب جهت راهنمایی بهتر، می توانید سراغ دستورالعمل روتر خود بروید. با این حال ، راه حل های معمول هم برای چنین کاری وجود دارد که روی بیشتر روترها کارایی دارند. در همین راستا در ادامه به دو روش رایج برای تعویض کانال وای فای روتر اشاره می شود.

۱. تعویض کانال وای فای با رابط مدیریت روتر

تنظیمات شبکه وای فای در رابط کاربری وب روتر قرار گرفته که از آن به اسم رابط مدیریت یا ادمین یاد می شود. به کمک این رابط، می توان به راحتی کانال روتر را تعویض نمود. برای این کار مراحل زیر را طی کنید:

پیدا کردن آدرس آی پی روتر

در صورتی که از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید، در نوار جستجو این سیستم عامل عبارت Command prompt را تایپ و کلید Enter کیبورد را فشار دهید. سپس، کلمه ipconfig را نوشته و مجددا کلید Enter را بزنید. در ادامه آدرس آی پی که در کنار عبارت «Default Gateway» به نمایش در می آید، آدرس آی‌پی روتر خواهد بود.

دسترسی کاربران کامپیوترهای مک اپل، به آدرس آی پی، با اجرای اپ ترمینال و تایپ netstat -nr|grep default امکان پذیر می باشد. بعد از تایپ این عبارت و فشار دادن کلید Enter آدرس آی پی در خط حاوی کلمه Default نمایش داده خواهد شد.

نوشتن  آدرس آی پی درون مرورگر

بعد از دسترسی به آدرس آی پی را  سراغ مرورگر اینترنت رفته و در نوار آدرس آن، آی پی خود را وارد و کلید Enter را بزنید. در ادامه پنجره ای باز می شود که در آن باید اطلاعات ادمینی روتر را وارد تا بتوانید به تنظیمات مودم دسترسی یابید.

باز کردن تنظیمات وای فای

در اینجا می توان کانال ها را به طور دستی تغییر داد. محل دقیق قرارگیری این گزینه و البته اسم آن، می تواند برای هر روتر فرق داشته باشد، با این وجود در بیشتر آن ها بایستی به قسمت Advanced Settings بروید.

تعویض کانال وای فای

حالا روی منوی کشویی کانال کلیک و کانال وای فایی که می‌ خواهید عوض شود را انتخاب کنید. در پایان کار، روی گزینه Save یا Apply کلیک تا تغییرات مدنظر اعمال گردد.

۲. تعویض کانال به کمک نرم افزار اسکن وای فای

تغییر کانال وای فای توسط رابط وب روتر تنها راهکار پیش رو نیست، و البته احتمالا همیشه بهترین راه حل هم نباشد. اکثر کاربران برای اینکه به سراغ این رابط نروند و در وقت و انرژی شان صرفه جویی شود، از برنامه های آنالیز یا اسکن وای فای بهره می گیرند. نرم افزارهای اسکن وای فای به تحلیل کانال های شما کمک کرده و از این موضوع اطمینان می یابید که روتر تنها در کانالی که تداخل ندارد، اطلاعات را انتقال می دهد.

برای تغییر کانال وای فای به کمک این نرم افزارها، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا برنامه مورد نظر را اجرا کرده و از لیست شبکه های موجود، اسم شبکه وای فای خود را انتخاب کنید.
  • هنگامی که نام کانال‌ خود را زیر پنل SSID پیدا کردید، ستون کانال ها را مشاهده تا از کانالی که شبکه وای فای استفاده می‌کند، اطلاع یابید.
  •  روی گزینه Details کلیک تا باندهای فرکانسی مختلف و کانال های موجود را نیز نمایش دهد. بهترین کانال‌ ها مواردی هستند که کمتر مشغول بوده و البته یک نمودار میزان شلوغی کانال را نشان می دهد.
  • در نهایت کانالی که کمتر از بقیه شلوغ بوده را انتخاب و در پایان، تنظیمات را ذخیره نمایید.

تقویت وای فای با تعویض کانال

گاهی مواقع سیگنال های وای فای کارایی مناسبی ندارند. به طور مثال شاید یک دقیقه سرعت بسیار بالایی داشته و یک دقیقه بعد، سرعت به شدت کاهش یابد. همین تفاوت تاثیر مخربی بر تجربه کاربری شما هنگام استفاده از اینترنت می گذارد.

وقتی چندین روتر به یک کانال دسترسی داشته باشند، در نهایت تداخل ایجاد می شود. در صورت بروز این مشکل بهترین کار خارج شدن از پیکربندی خودکار کانال وای فای و تعویض آن به کانالی است که کمتر از بقیه شلوغ باشد.

در پایان امیدواریم با مراحل و راه حل هایی که در این مطلب اشاره شد، بتوانید عملکرد وای فای روتر خود را تقویت و پایداری و سرعت بالاتری را تجربه کنید. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با افزایش برد وای فای و روش استفاده از وای فای دایرکت روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *