مصرف خوراکی های سالم در بارداری تأثیر زیادی در رشد و نمو جنین دارد. گذشته از این، دریافت مقدار کافی مواد معدنی و ویتامین، می تواند به سرزندگی و شادابی مادران در این دوران کمک کند. به ویژه نمی توان از اهمیت مصرف میوه ها و سبزیجات در این دوران غافل ماند. چرا که میوه های تازه منبع غنی فیبر و ویتامین هستند و می توانند ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن را تأمین نمایند. در ادامه مطلب به مهم ترین خواص آب انار در بارداری اشاره خواهیم کرد.
مصرف آب انار در بارداری
بسیاری از درمانگران طب سنتی معتقدند که آب انار به درمان زردی نوزاد کمک می کند. در این میان برخی پزشکان ارتباطی میان زردی نوزاد و مصرف آب انار نمی بینند. انار از جمله میوه هایی است که بهتر است مصرف آن در بارداری با رعایت اعتدال انجام شود. حال این سؤال مطرح می شود که آیا آب انار می تواند مانع از ابتلای نوزاد به زردی شود؟ آیا امکان دادن آب انار تازه به نوزادی که درگیر زردی است، وجود دارد؟ به صورت کلی مصرف آب انار در بارداری به افزایش انرژی بدن، رفع زردی و اسهال، درمان کم خونی و برطرف کردن التهاب معده کمک می کند. علاوه بر این آب انار در درمان سنگ کلیه و مثانه نیز مؤثر است.
پزشکان معتقدند که نباید آب انار را به طور مستقیم به نوزاد داد. چرا که حتی تا ۶ ماهگی نوزاد دادن آب معمولی به او هم کار اشتباهی است. دلیلش هم این است که شیر مادر همه مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را دارد و نیاز به دیگر مایعات نخواهد بود. در مورد تأثیر آب انار در درمان زردی نوزاد باید گفت اگر مادر باردار در حد اعتدال آب انار مصرف کند، می تواند در درمان زردی نوزاد مؤثر باشد. زیرا طبع انار سرد و خشک است و هرچه میزان ترشی آن بیشتر باشد، این طبع سردتر و خشک تر خواهد شد.
با این حال به خاطر داشته باشید که نقش آب انار در درمان زردی از توصیه های درمانگران طب سنتی است. به همین خاطر کلیه اقدامات درمانی در راستای رفع زردی باید تحت نظر متخصص کودکان صورت گیرد.
جایگاه انار در طب سنتی چگونه است؟
طب سنتی مصرف انار را برای درمان یرقان توصیه می کند. برای این منظور می توانید از آب انار ترش و شیرین استفاده کنید. هم چنین بهتر است از شربت انار نیز غافل نشوید. بهتر است برای درمان یرقان از انار شیرین، یک ساعت قبل یا بعد غذا استفاده کنید تا شاهد تأثیرات شگفت انگیز آن در درمان یرقان باشید.
مصرف آب انار در بارداری چه فوایدی دارد؟
در ادامه به مهم ترین خواص آب انار در بارداری اشاره خواهیم کرد.
۱. جلوگیری از بروز دیابت
ابتلا به دیابت یکی از بزرگ ترین نگرانی های مادران در دوران بارداری است که می تواند نتیجه رژیم غذایی نامناسب باشد. مصرف آب انار در بارداری می تواند خطر ابتلا به دیابت را در مادران کاهش داده و مانع از بروز آن شود. البته مادران باردار نباید از کالری موجود در انار غافل شوند.
۲. تقویت سیستم ایمنی بدن
مجموعه ای از مواد مغذی در انار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از مادر باردار و جنین در حال رشد او در برابر هر گونه آسیبی حفاظت می کند.
۳. منبع ویتامین K
ویتامین K یکی از انواع ویتامین ها است که در کنار کلسیم، استخوان ها را تقویت می کند. بهتر است مادران باردار با مصرف مواد مغذی به رشد جنین خود کمک کنند. از این رو این ویتامین باید در رژیم غذایی مادران باردار قرار بگیرد.
۴. منبع ویتامین C
بسیاری از پزشکان مصرف مکمل های ویتامین C را برای مادران باردار ضروری می دانند. یادتان باشد که این مکمل ها از ترکیبات شیمیایی تهیه شده اند که می توانند عوارضی برای جنین به همراه داشته باشند. خوشبختانه انار منبع غنی ویتامین C بوده که می تواند این نیاز مادران به ویتامین C را تأمین نماید.
۵. سرشار از فیبر رژیمی
اغلب مادران در دوران بارداری به سرعت دچار یبوست می شوند و باید از مواد غذایی حاوی فیبر رژیمی مانند سبزیجات برگ سبز تیره استفاده کنند. مصرف این مواد از بروز یبوست جلوگیری کرده و سلامت دستگاه گوارش را تضمین خواهد کرد.
۶. سرشار از مواد معدنی
همان طور که احتمالا می دانید مصرف برخی مواد معدنی مانند روی، کلسیم، مس، منگنز، منیزیم و آهن در دورران بارداری بسیار اهمیت دارد. منیزیم، روی و آهن نقش مهمی در تولید سلول های قرمز خونی بر عهده دارند که می توانند به رشد جنین کمک کرده و مانع از کم خونی مادر شوند.
۷. منبع غنی آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان یکی دیگر از ترکیبات مهم و ضروری برای مادران باردار است. وجود آنتی اکسیدان ها می توانند از مادر و جنین در حال رشد او در برابر تأثیرات مضر رادیکال های آزاد حفاظت نمایند. به علاوه نقش آنتی اکسیدان ها در تقویت سیستم ایمنی بدن غیر قابل انکار است. چرا که بیمار شدن مادر و ضعف شدید بدن او می تواند با آسیب های زیادی برای نوزاد همراه باشد. آب انار یکی از آنتی اکسیدان های طبیعی است که به حفظ سلامت مادر و جنین او کمک خواهد کرد.
۸. منبع غنی پتاسیم
پتاسیم یکی از موادی است که نقش مهمی در کنترل فشار خون مادران دارد. اغلب مادران باردار با مشکل فشار خون بالا مواجه هستند که می تواند سلامت آن ها و جنین شان را تهدید کند. آب انار می تواند فشار خون را در سطح نرمالی حفظ کند. علاوه بر این کمبود سدیم در انار هیچ تأثیری بر فشار خون نخواهد داشت.
۹. حفظ سلامت پوست
بسیاری از مادران از وضعیت پوست خود در بارداری ناراضی هستند. لکه های پوستی، آکنه، نقطه ها و چربی بیش از حد پوست از جمله رایج ترین مشکلات مادران در این دوران می باشند. مادران باردار به هیچ عنوان نباید از محصولات شیمیایی و مضر برای پوست خود استفاده کنند. زیرا این مواد سلامت جنین و رشد او را به خطر می اندازد. با این حال جای نگرانی وجود ندارد. زیرا آب انار می تواند به میزان زیادی به رفع این مشکل کمک کند.
۱۰. کاهش خطر آسیب به جفت
مطالعات مختلف ثابت کرده اند خطر آسیب های احتمالی به جفت در مادرانی که به طور منظم آب انار می نوشند، بسیار پایین است.
۱۱. کاهش خطر آسیب به مغز جنین
انار از ترکیبات و خواص ارگانیکی سرشار است که به رشد مغز جنین و حفظ سلامت آن کمک می کند. جالب است بدانید این ترکیبات علاوه بر این که مغز جنین را سلامت نگاه می دارد، از ورود آسیب های احتمالی به مغز جلوگیری می کند. خوب است مادران باردار با مصرف این ماده مغذی خطر آسیب های وارده به مغز جنین را کاهش دهند.
۱۲. کاهش خطر زایمان زودرس
جالب است بدانید مصرف آب انار می تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. اگرچه نگهداری از یک نوزاد نارس غیر ممکن نیست، اما بدون شک با دشواری هایی نیز همراه است. به همین خاطر خوب است که از تولد نوزادان نارس جلوگیری شود. توصیه می شود مادران باردار مصرف آب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند تا از این طریق احتمال تولد نوزاد زودرس را به حداقل برسانند.
منبع : آرگا