اگر علاقمند هستید تا روی نمایشگر بزرگتر محتوا را مشاهده و شارژدهی بیشتری را در مقابل یک دستگاه جمع و جور داشته باشید، گوشی گلکسی اس ۲۳ پلاس با سایز بزرگتر و باتری پرظرفیت تر می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در ادامه به بررسی گلکسی اس ۲۳ پلاس پرداخته تا از امکانات و قابلیت های این اسمارتفون آگاهی کامل به دست آورید.
آشنایی و بررسی گلکسی اس ۲۳ پلاس
گوشی گلکسی اس ۲۳ پلاس با وزن ۱۹۶ گرم، بسیار خوش دست تر از مدل گلکسی اس ۲۳ اولترا می باشد. از این رو اگر یک گوشی ارگونومیک مدنظر شما است، اس ۲۳ پلاس یا گلکسی اس ۲۳ به مراتب بهتر از اس ۲۳ اولترا می باشند. یافته ها حاکی از آن است نمونه های پلاس سری اس، از نظر قیمت به صرفه تر از دو مدل قبلی این پرچمدار می باشند و این عامل، مدل پلاس را به یکی از محبوب ترین گوشی های معروف سامسونگ تبدیل نموده است.
کره ای ها در سری اس ۲۳، سیاست همیشگی خود برای متمایز بودن امکانات چشمگیر در مدل پلاس با دو گوشی دیگر این سری را از میان برداشته و حالا گلکسی اس ۲۳ پلاس قوی تر از همتای خود در نسل قبلی روانه بازار شده است.گلکسی اس ۲۳ پلاس عضو میانی خانواده اس ۲۳ محسوب می شود و از نظر نمایشگر کمی بزرگتر از اس ۲۳ بوده و ظرفیت باتری بیشتری دارد.
اما از امکانات ویژه و جذاب تر نسخه اس ۲۳ اولترا خبری نیست. دقیقا همانند سال قبل تغییرات ایجاد شده همانند نسخه پایه در ظاهر، باتری و تراشه بوده و حالا می خواهیم بررسی کمیم با اختلاف قیمت دویست دلاری گلکسی اس ۲۳ پلاس نسبت به نسخه پایه چه اندازه ارزش خرید دارد.
طراحی و کیفیت ساخت
اولین ویژگی چشمگیری که در بررسی طراحی گلکسی اس ۲۳ پلاس مشاهده می شود، تغییر کلی ساختار دوربین ها می باشد. در گلکسی اس ۲۳ پلاس ماژول های دوربین به صورت کاملا مجزا از یکدیگر واقع شده اند. ویژگی که در سری اس ۲۳ صرفا در نسخه اولترا وجود داشت و در دو پرچمدار این سری تنها یک جزیره دوربین قرار داشت.
مکان فلش ال ای دی هم تغییری نکرده و مانند سال قبل در کنار دوربین اصلی جای دارد. بررسی ظاهر گلکسی اس ۲۳ پلاس نشان می دهد هر چند این طراحی ظاهر زیباتری به آن داده ولی به همان اندازه هم ماژول ها مستعد جذب گرد و خاک شده اند. به این ترتیب با حذف قاب و برآمدگی فلزی دوربین ها و یکپارچه شدن بخش پشتی و قرار گرفتن جداگانه هر لنز در بدنه به نسخه اولترا بیشتر شبیه شده و دیگر تفاوت نسخه های مختلف بسیار نیست.
قابل ذکر است یک محافظ فلزی اطراف لنزها را احاطه کرده که هر چه بیشتر مشابه نسخه اولترا شود و محافظت بیشتری از لنزها انجام شود. جنس پنل پشتی گلکسی اس ۲۳ پلاس همانند سال گذشته از گلس با متریال خوش ساخت ایجاد شده و پایین این بخش نیز لوگوی سامسونگ مشاهده می شود.
رنگ های به کار گرفته شده در همه نسخه های سری اس ۲۳ یکسان بوده و شامل رنگ های مشکی، سبزتیره، Lavender و Cream می باشند. به عبارتی می توان گفت گلکسی اس ۲۳ پلاس از نظر ظاهری از اس ۲۳ دست کمی نداشته و دقیقا به همان اندازه خوش دست و زیبا می باشد.
استفاده از گوریلاگلس ویکتوس ۲ به جای گوریلاگلس پلاس در قسمت جلو و قاب پشتی مقاومت زیادی به این مدل داده است. سامسونگ از این فرمول برای افزایش مقاومت فریم دور گلکسی اس ۲۳ پلاس هم بهره گرفته است و یک آلیاژ قوی تر از آلیاژ آلومینیومی را برای ساخت این فریم استفاده کرده که مقاومت بیشتری در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع دارد.
از نظر ابعاد، گلکسی اس ۲۳ پلاس در حد چند میلی متر در ارتفاع و عرض بدنه از گلکسی اس ۲۲ پلاس بزرگتر شده ولی ضخامت گوشی همان ۷.۶ میلی متر باقی مانده است. این ابعاد با توجه به وزن ۱۹۶ گرمی این گوشی مناسب بوده و تاثیر منفی بر خوش دستی گلکسی اس ۲۳ پلاس نداشته است.
نکته دیگر که در بررسی طراحی گلکسی اس ۲۳ پلاس قابل توجه است، طراحی کاملا مشابه قسمت لبه های گوشی و حاشیه نمایشگر با اس ۲۲ پلاس می باشد و کره ای ها در این قسمت، تقریبا از ارائه طرح جدید یا خلاقانه صرف نظر کرده اند و همان فرمول مشابه قبلی را در این گوشی به کار گرفته اند.
روی لبه راست دستگاه شاهد حضور کلیدهای پاور و ولوم هستیم. در لبه بالایی میکروفن و در لبه پایین گوشی اسپیکر اصلی، دو میکروفن، پورت تایپ سی و پورت سیم کارت که تنها از دو سیمکارت پشتیبانی و از کارت حافظه جانبی خبری نیست، مشاهده می شود.
بر روی لبه چپ گوشی نیز هیچ المانی تعبیه نشده است. پیشتر نیز اشاره شد که هر دو پنل گلکسی اس ۲۳ پلاس به گوریلاگلس ویکتوس ۲ مجهز هستند. در ضمن گواهی IP68 هم از نفوذ گرد و غبار و آب عمق ۱.۵ متری به مدت نیم ساعت جلوگیری می کند. این موارد موجب می شود خیال شما از بابت کیفیت ساخت و مقاومت گوشی راحت باشد.
گفتنی است در راستای طرفداری از شعار حفظ محیط زیست، شرکت سامسونگ در گوشی های پرچمدار سال جاری از مواد بازیافتی بیشتری استفاده کرده است.
نمایشگر ۱۲۰ هرتزی
بررسی ها نشان داد گلکسی اس ۲۳ پلاس از نظر نمایشگر تقریبا ابعاد یکسانی با همتای خود در نسل قبل دارد بر این اساس سامسونگ در این گوشی نمایشگر با سایز ۶.۶ اینچ دینامیک آمولد را در نظر گرفته که رزولوشن آن ۱۰۸۰*۲۳۴۰ پیکسل می باشد. نرخ بروزرسانی این نمایشگر ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی هم، ۱۷۵۰ نیت اس ۲۲ پلاس می باشد.
احتمالا تنها تفاوت این نمایشگر با سال قبل به افزایش چشمگیر نسبت نمایشگر به بدنه در اس ۲۳ پلاس مربوط باشد. درباره نرخ نوسازی نمایشگر سامسونگ مدعی است در گلکسی اس ۲۳ پلاس، این نرخ نوسازی در حالت استندبای به ۱۰ هرتز کاسته می شود ولی در تست ها نرخ کمتر از ۲۴ هرتز مشاهده نشد.
هر چند این مقدار با تبلیغات سامسونگ مطابقت ندارد ولی میزان قابل قبولی بوده و نقش موثری در کاهش مصرف باتری خواهد داشت. کیفیت نمایشگر نیز همچون برادر کوچکترش بسیار عالی بوده و جزئیات بسیار خوبی را ارائه می دهد. دقت و کنتراست رنگ نیز بسیار خوب و دقیق می باشد.
روشنایی نمایشگر نیز کاملا مناسب و کافی است. در حالت دستی ۷۷۰ نیت و در حالت خودکار ۱۷۵۰ نیت افزایش پیدا می کند تا بتوانید در محیط های پر نور نیز به راحتی و بدون مشکلی محتوای نمایشگر را مشاهده کنید. صفحه نمایش این گوشی از استاندارد HDR10+ نیز در فرمت های قابل پخش تصویری برای کاربرانی که محتوای ویدیویی باکیفت می بینند، پشتیبانی می کند.
نرخ نوسازی نیز بین ۱۰-۱۲۰ هرتز جابجا می شود تا تجربه روانی هنگام استفاده از باتری داشته و ضمنا مصرف باتری بهینه تر گردد. قابلیت Vision Booster کمک می کند تا به کمک سنسورهای استفاده شده در گوشی و با توجه به نور محیط، کنتراست و رنگ تصویر عوض شده تا تجربه بهتری هنگام استفاده از گوشی ایجاد شود.
حسگر اثر انگشت اولتراسونیک نیز روی نمایشگر تعبیه شده که دقت و سرعت مناسبی داشته و محل قرارگیری آن نیز مناسب و در دسترس است.
اسپیکر
اسپیکر اصلی این گوشی در قسمت پایین و در کنار پورت تایپ سی ۳.۲ حضور دارد. از این نظر هم بررسی گلکسی اس ۲۳ پلاس تغییر جدیدی را نشان نمی دهد. حتی جایگاه میکروفن بالایی و پایینی دستگاه هم نسبت به اس ۲۲ پلاس با تغییری همراه نشده و هر دو در پایین گوشی حضور دارند.
البته باید گفت اسپیکرهای گلکسی اس ۲۳ پلاس نسبت به همتای خود در نسل قبلی، قوی تر بوده و کره ای ها این پرچمدارشان را هم از جک ۳.۵ میلی متری محروم نموده اند و برای گوش دادن به موسیقی یا برقراری تماس با هندزفری، صرفا بایستی از هدست و هندزفری بیسیم استفاده نمایید.
نرم افزار و سخت افزار
یکی از برتری های گلکسی اس ۲۳ پلاس نسبت به سال قبل، استفاده از نسخه جدید رابط کاربری سامسونگ می باشد. One UI 5.1 در بیشتر قسمت ها، پیشرفت های چشمگیری داشته و امکانات گسترده ای در اختیار کاربر قرار می دهد. یکی از این قسمت ها، امکان کنترل بهتر کار با دوربین ها می باشد.
سامسونگ در One UI 5.1 که روی اندروید ۱۳ قرار دارد امکان دسترسی بهتر و سریعتر به قابلیت ثبت تصاویر با کیفیت بهتر را فراهم نموده است. البته قابلیت های این رابط کاربری به این جا ختم نشده و در قسمت های مختلف دستگاه از جمله ویجت های باتری، ویجت آب و هوا، تنوع فیلترهای گوشی و مواردی ازاین قبیل امکانات بسیاری را ارائه می دهد که در نهایت کار با اس ۲۳ پلاس را خیلی دلچسب تر از همتای قبلی آن می نماید.
در ادامه بخش سخت افزاری گلکسی اس ۲۳ پلاس را مورد بررسی قرار می دهیم. استفاده از قوی ترین تراشه انحصاری سامسونگ این بخش را نیز قابل توجه کرده است. کره ای ها در سری اس ۲۳، سنت قبلی خود برای استفاده از دو تراشه اگزینوس و اسنپدراگون در سری اس را کنار نهاده و صرفا تراشه اسنپدراگون را در هر سه پرچمدار این سری به کار گرفته اند.
تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در این سه اسمارتفون به شکل انحصاری برای سری اس ۲۳ طراحی شده و با اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام تفاوت های بسیاری دارد. در کاربری معمولی از گوشی همه چیز به بهترین نحو اجرا می شود و با خیال راحت می توان از بیشتر برنامه های سنگین نیز استفاده کنید.
همچنین قابلیت مولتی تسکینگ زیاد رابط کاربری سامسونگ هم لذت بخش است. بیشتر بازی های روز و سنگین نیز به بهترین نحو و با بیشترین گرافیک قابل اجرا هستند و هیچ مشکل و تاخیری در اجرای بازی ها مشاهده نمی شود. البته عدم حضور سیستم خنک کننده معمولی سبب می شود در استفاده طولانی مدت اندکی افت قدرت پردازشی ایجاد شود.
و گوشی کمی داغ می کند ولی به طور ناگهانی نبوده و لگ و افت فریم شدیدی مشاهده نمی شود اما قابل انتظار می باشد. حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت از این نسل حذف شده و تنها در دو نسخه با حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت به همراه حافظه رم ۸ گیگابایت ارائه می شود.
دوربین سه گانه
در بررسی ها مشخص شد دوربین های گلکسی اس ۲۳ پلاس همانند نسل قبلی همچنان از لنزهای سه گانه مشابه بهره می برد. لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسل واید با ابعاد ۲۴ میلی متر و گشودگی دیافراگم ۱.۸ بوده و حتی امکاناتی مانند فوکوس خودکار دوال پیکسل و لرزشگیر اپیتکال نیز که در اس ۲۲ پلاس حضور داشتند در این مدل جای دارند.
لنز اولتراواید این گوشی ۱۲ مگاپیکسل با زاویه دید ۱۲۰ درجه و دیافراگم ۲.۲ به قابلیت Super Steady جهت ضبط بدون لرزش ویدیو مجهز شده است. ویژگی خیلی خوبی که باعث می شود دوربین اس ۲۳ پلاس از این نظر یک درجه بالاتر از همتای قبلی خود قرار گیرد.
لنز سوم ۱۰ مگاپیکسل تله فوتو با زوم سه برابر است و هنوز کیفیت عکاسی خیلی خوبی دارد ولی با توجه به امکانات و قابلیت های جذاب افزوده شده در نسخه اولترا، ممکن است از این نظر کاربران بیشتر به سوی نسخه اس ۲۳ اولترا متمایل شوند. البته سنسور سلفی در تمام نسخه ها یکسان بوده و از سنسور ۱۲ مگاپیکسل بهره می برد که کیفیت خوبی هم ارائه می دهد.
تصاویر ثبت شده با دوربین های این اسمارتفون کیفیت خوبی دارند اما نسبت به نسل قبل تغییر خاصی ندارند. جزئیات عکس ها خیلی عالی و رنج دینامیکی خوب می باشد. عکس های سلفی نیز با جزئیات و رنگ های خوبی ثبت می شود به ویژه رنگ پوست و صورت خیلی واقعی گرتفه می شود و قابلیت اتوفوکس کمک می کند به راحتی و با سختی کمتری عکس های جذابی به ثبت برسانید.
باتری
گلکسی اس ۲۳ پلاس از باتری با ظرفیت ۴۷۰۰ میلی آمپر ساعت بهره می برد که نسبت به نسل قبل با پیشرفت همراه شده است. در تست ها این گوشی با مجموع ۱۱۱ ساعت وبگردی، تماشای ویدیو و تماس، از اس ۲۲ پلاس سبقت گرفت. این باتری از شارژر ۴۵ وات بی سیم، ۴.۵ وات شارژ معکوس و ۱۵ وات با سیم پشتیبانی می کند.
در استفاده معمولی و روزانه به راحتی یک روز کامل می توانید از گوشی بهره بگیرید. قابل ذکر است شارژر ۴۵ واتی را باید جداگانه تهیه کنید که در عرض نیم ساعت ۵۷ درصد باتری را شارژ می کند و شارژ کامل یک ساعت زمان نیاز دارد.
منبع : آرگا