بیماری مخملک در اثر ورود باکتری استرپتوکوکی به بدن ایجاد می شود. این باکتری موجب گلو درد چرکی و عفونت شده و به دنبال آن ضایعه پوستی راش را به دنبال دارد. اگر مایلید تا با علت، علائم و درمان خانگی مخملک آشنا شوید با ادامه مطلب همراه ما باشید.
علت، علائم و درمان خانگی مخملک
مخملک یا تب اسکارلت نوعی بیماری عفونی تقریبا خطرناک است که در بزرگسالان و کودکان حتی سنین زیر یک سال نیز دیده می شود. این بیماری در اثر ورود باکتری استرپتوکوکی خاصی بروز می یابد. مخملک بیشتر کودکان را درگیر نموده و به طور معمول با گلودرد چرکی شروع و به دنبال آن ضایعه پوستی راش روی می دهد.
این بیماری در قرن نوزدهم شایع و خطرناک بوده ولی از آن زمان تا حالا به ندرت بروز می یابد. و در حال حاضر یک بیماری خفیف محسوب می شود. با درمان آنتی بیوتیک اکثر کودکان در طول یک هفته بدون هیچ عارضه ای بهبود پیدا می کنند. همچنین برخی روش های خانگی نیز در درمان مخملک موثر هستند.
بیماری مخملک
عفونت مخملک می تواند ۲-۵ روز قبل از احساس بیماری گسترش یافته و امکان دارد از طریق تماس با قطرات بزاق فرد آلوده، عطسه،ترشحات بینی یا سرفه فرد انتشار یابد. به این ترتیب هر فردی که در تماس مستقیم با این موارد قرار گیرد دچار تب مخملک می شود.
استفاده از ظروف غذا یا نوشیدنی فرد مبتلا نیز سبب آلوده شدن دیگران به این بیماری می شود. در مواردی عفونت های استرپتوکوک گروه آ توسط منبع غذایی منتشر می شود. این بیماری می تواند عفونت پوستی به اسم سلولیت را نیز ایجاد نماید. با این وجود لمس بثورات تب مخملک موجب گسترش بیماری نمی شود زیرا بثورات از سم ناشی بوده نه باکتری عامل ایجاد کننده مخملک.
باکتری مذکور در گلو موجب بروز عفونت شده و با رها کردن نوعی سم یا توکسین، سبب پیدایش واکنش پوستی و بروز بثورات روی پوست می گردد. بیشتر این بیماری در سنین ۵-۱۵ سال مشاهده می شود. ولی اگر کودکی در مرحله پیشرفته بیماری قرار گیرد، کلیه ها، قلب و اندام های اصلی نیز به علت مخملک با مشکل روبرو می شوند.
اشاره شده کودکان سنین ۲-۱۰ سال نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر می باشند. بثورات پوستی مخملک مسری و واگیر دار نبوده ولی استرپتوکوک موجود در گلو می تواند منتشر شده و به دیگران انتقال یابد. عامل این بیماری از طریق تنفس هوای آلوده، ظروف غذا یا نوشیدنی، استفاده مشترک از اسباب بازی، حوله و … توسط فرد بیمار منتشر می شود.
منبع : آرگا