یکی از محصولات نرم افزاری بسیار محبوب گوگل، دستیار صوتی هوشمند آن یعنی گوگل اسیستنت می باشد که با ترفندهای متنوع، می تواند کارهای زیادی را انجام دهد. این مطلب به انواع ترفند های گوگل اسیستنت می پردازد.
انواع ترفند های گوگل اسیستنت
گوگل اسیستنت با دستیار صوتی گوگل؛ یکی از محصولات نرم افزاری محبوب شرکت گوگل می باشد که کاربران بسیاری در سراسر دنیا را مجذوب خود کرده است. بدون شک این نرم افزار یک قابلیت کاربردی در گوشی است که کمک می کند تماس تلفنی برقرار کرده، پیام ارسال کنید، آلارام تنظیم نموده و حتی فرمان های صوتی را مسیریابی نمایید.
ولی دستیار صوتی گوگل کارهای دیگری نیز می تواند انجام دهد که احتمالا از آن ها اطلاع ندارید. به طور مثال خواندن متن وب، پیدا کردن گوشی همراه و … نمونه هایی از این کارهای جدید گوگل اسیستنت می باشد. با استفاده از این دستیار صوتی، می توان کارهای زیادی را انجام داد. انعطاف پذیر بودن کارهای گوگل اسیستنت، سبب افزایش محبوبیت آن شده است.
به عبارتی گوگل اسیستنت ترفند های بسیاری ارائه می دهد که هر یک کاربردی و کمک کننده است. اما برخی کاربران هنوز با نصب این نرم افزار روی گوشی آشنایی ندارند. در ادامه با انواع ترفندهای گوگل اسیستنت و روش نصب آن به طور خلاصه آشنا می شوید.
نصب و فعال سازی گوگل اسیستنت
ابتدا باید اشاره کرد تقریبا همه گوشی های اندروید که از سیستم عامل اندروید ۵ به بالا استفاده می کنند، به طور پیش فرض گوگل اسیستنت را نصب دارند. در صورتی که این نرم افزار روی گوشی اندرویدی شما نصب نبود، می توانید با مراجعه به فروشگاه پلی، آن را دانلود و نصب نمایید. البته کاربران آیفون و آیپد می توانند دستیار صوتی را از اپ استور دانلود و نصب کنند.
به این ترتیب استفاده از گوگل اسیستنت،در اکثر دستگاه ها و پلتفرم ها ممکن بوده و این دستیار صوتی در گوشی های جدیدتر همانطور که اشاره شد، به طور پیش فرض نصب می باشد. بعد از نصب این نرم افزار، وارد برنامه شده و فرمان های ok google یا Hey google را با صدای خود ثبت نمایید.
با این کار بعد از بیان این عبارت، دستیار صوتی گوگل برای اجرای کارهای شما احضار می شود. در ضمن برخی گوشی ها دارای کلید مخصوص برای فرا خواندن گوگل اسیستنت می باشند. بنابراین فعال سازی دستیار صوتی گوگل در گوشی های اندرویدی ساده تر بوده و تنها باید کلید هوم را مدتی نگه داشت یا عبارات ok google یا Hey google را بیان کرد. اما در آیفون یا آیپد بایستی نرم افزار را اجرا بعد دستورات صوتی بدهید.
ناگفته نماند امکان نصب دستیار صوتی در گوشی های جدید هواوی که از خدمات گوگل پشتیبانی ندارند، ممکن نیست. در مقابل می توانند از دستیار صوتی Celia استفاده کنند.
ترفندهای مخفی دستیار صوتی گوگل
شایان ذکر است گوگل اسیستنت از سال ۲۰۱۶ در دسترس کاربران قرار گرفت. به این ترتیب احتمالا با برخی از قابلیت های مهم و کلیدی این دستیار صوتی محبوب گوگل آشنایی دارید. از سویی تعداد امکانات و ترفندهای این نرم افزار به صورت مداوم در حال افزایش می باشند.
اگر در جستجوی قابلیت های جدید گوگل اسیستنت هستید، در ادامه با انواع ترفند های گوگل اسیستنت آشنا خواهید شد. هر چه در مورد قابلیت ها و ترفند های مخفی گوگل اسیستنت بیشتر اطلاع داشته باشید، احتمال بهترین استفاده از این نرم افزار بیشتر می شود.
۱. خواندن مقالات وب
می توانید از گوگل اسیستنت بخواهید که متن دلخواه شما را در گوگل کروم با صدای بلند بخواند. همچنین می توانید خواندن را متوقف یا دوباره شروع کنید. در ضمن می توان ۳۰ ثانیه به عقب باز گشت. سرعت خواندن متن را تنظیم و یا زبان های مختلف مانند آلمانی و اسپانیایی را انتخاب نمایید.
به این ترتیب اگر روی گوشی همراه یا تبلت اندرویدی تان از مروگر کروم بهره می گیرد، می توانید این قابلیت جدید گوگل اسیستنت را استفاده نمایید. به این ترتیب به صفحه وب مد نظر رفته و فرمان read it را به دستیار صوتی داده تا متن صفحه مدنظر برای شما خوانده شود.
۲. ارائه جواب های خنده دار و بامزه
- Do you know the muffin man
- make me a sandwich
البته برای وارد کردن این عبارات بایستی زبان گوشی انگلیسی باشد تا جواب درست را دریافت نمایید. در ضمن می توانید از گوگل اسیستنت بخواهید یک جوک تعریف کند.
جوک ها در دسته بندی های مختلفی بوده و بسیار متنوع هستند. البته ممک است برخی از این جوک ها در فارسی خنده دار به نظر نرسد. با این وجود همچنان می توانید عبارات خنده داری از دستیار صوتی دریافت نمایید. برای درخواست جوک از گوگل اسیستنت می توانید از عبارات زیر استفاده کنید:
- Tell me a joke
- Tell me a pun
۳. اطلاع رسانی تماس
یکی از ترفند های جالب گوگل اسیستنت این است که دیگر لازم نیست برای برقراری تماس های تلفنی به ویژه اپراتورها انتظار بکشید. این نرم افزار کمک می کند هر زمان که اپراتور آماده صحبت باشد، تماس برقرار شود. البته باید آخرین ورژن نرم افزار فون بای گوگل را نصب نمایید.
بعد با کلیک روی سه نقطه بالای صفحه و در قسمت تنظیمات آپشن Hold fore me را فعال نمایید. با فعال سازی این آپشن، گوگل اسیستنت می تواند تماس های تلفنی را تا زمانی که مخاطبتان آماده صحبت کردن باشد، نگه دارد. بعد از آمدن مخاطب روی خط، گوشی شما با صدای ویبره یا زنگ این موضوع را اطلاع رسانی می کند.
۴. شنیدن صدای حیوانات
این قابلیت گوگل اسیستنت یکی از ترفندهای بسیار مفید برای آموزش کودکان می باشد. این حقیقت است که گوگل در دستیار صوتی اش، مسائل آموزشی را نیز در نظر گرفته و به آن بسیار اهمیت می دهد. به طور مثال با دستور What does cat sound صدای گربه برای کودک پخش می شود. می توان دیگر حیوانات را انتخاب و صدای آن ها را سریعا شنید.
همچنین دستیار صوتی این قابلیت را دارد که به طور تصادفی حیوانی را انتخاب تا کودک حدس بزند صدای پخش شده متعلق به چه حیوانی است.
۵. اسکرین شات
فقط با گفتن عبارت Take a screenshot می توانید سریع یک اسکرین شات از نمایشگر دستگاه اندرویدی خود بگیرید. البته قابل ذکر است این ویژگی هنوز برای دیگر سیستم عامل ها و دستگاه های سازگار با دستیار صوتی فعال نیست.
۶. تنظیم زمان توقف موسیقی
احتمالا با ویژگی های پخش موسیفی و تایمر دستیار صوتی گوگل آشنایی دارید. ولی باید اشاره کرد می توان این دو ویژگی را با هم ادغام کرد. این هیجان انگیز است که از گوگل اسیستنت درخواست کنید پخش موسیقی در زمان معینی متوقف شود. این ویژگی به خصوص برای افرادی که به شنیدن موسیقی پیش از خواب عادت دارند، خیلی مفید است.
به این ترتیب موزیک مورد علاقه تان را پخش و از گوگل اسیستنت بخواهید در تایم معین پخش موزیک را متوقف نماید.
۷. گوش دادن به پادکست ها
از دیگر ترفند های کاربردی و جالب گوگل اسیستنت این است که به پادکست علاقه زیادی دارد. به این ترتیب می توان به کمک این برنامه امکان شنیدن پادکست ها را به طور مستقیم داشت. بدون این که به ابزار یا برنامه جانبی نیاز باشد.
۸. عکسبرداری زمان بندی شده
فرضا در منظره عالی هستید که فرصت زیادی برای گرفتن عکس یا سلفی خاطره انگیز ندارید. از این رو باید سریعا دست به کار شده و بدون آمادگی قبلی سلفی بگیرید. این مسئله چندان جالب نیست. چرا که فرصتی برای آماده شدن نداشته به این ترتیب از گوگل اسیستنت بخواهید که به شما کمک کند.
با استفاده از ویژگی جدید در این نرم افزار می توان دوربین را طوری تنظیم کرد که پس از مدت زمان معینی، از شما عکس ثبت کند.
۹. بازی های جالب
همانطور که پیشتر ذکر شد، گوگل اسیستنت انعطاف پذیر بوده و می تواند کارهای متنوعی انجام دهد. اگر به جوک نیاز ندارید می توانید با گوگل اسیستنت بازی شروع کنید. بازی با این برنامه به نصب نرم افزار جانبی نیاز ندارد. فقط از صدای خود برای بازی استفاده می کنید. به طور مثال می توانید با گفتن عبارت I’m feeling lucky یک بازی گروهی را آغاز نمایید.
همچنین برای انجام بازی های بیشتر با گوگل اسیستنت کافی به قسمت بازی های برنامه رفته تا بی نهایت بازی های ساده و سرگرم کننده آن را مشاهده کنید.
۱۰. پیگیری تمرینات ورزشی
پلتفرم Wear os نسخه ای از سیستم عامل اندروید گوگل می باشد که برای ساعت های هوشمند و دیگر گجت های پوشیدنی تولید شده است. و قابلیت یکپارچه سازی با گوگل اسیستنت را دارد. از سویی یکی از جذاب ترین قابلیت های ساعت های هوشمند، ویژگی پیگیری منظم ورزش و تمرینات روزانه می باشد.
به کمک این قابلیت جدید گوگل اسیستنت می تواند بدون لمس ساعت هوشمند تان، تمرینات ورزشی خود را پیگیری و کنترل نمایید. برای این کار کافی است مثلا عبارت start a bike ride را بیان نمایید.
۱۱. تماشای تلویزیون
می توانید از گوگل اسیستنت بخواهید فیلم ها، سریال ها یا انواع ویدیوها را در نتفلیکس یا یوتیوب پخش نماید. تنهای کافی است عبارت پلی و اسم سریال یا فیلم مدنظر ار وارد کنید. این ویژگی جذاب در تلویزیون های اندروید و گوشی ها و تبلت های اندرویدی پشتیبانی می شود. به این ترتیب بدون کار خاصی، می توانید به برنامه های دلخواه تان دسترسی یابید.
۱۲. حذف صداهای ضبط شده
قبلا برای حذف صداهای ضبط شده از طریق دستیار صوتی گوگل بایستی وارد حساب گوگل می شدیم. ولی حالا این کار توسط خود برنامه گوگل اسیستنت انجام می شود. به طور مثال می توانید از دستیار صوتی بخواهید آخرین صدای ضبط شده شما را حذف نماید. یا همه صداهای ضبط شده در یک هفته اخیر را حذف کند.
۱۳. پیدا کردن گوشی
این ویژگی در اسپیکر و نمایشگر های هوشمند که از گوگل اسیستنت پشتیبانی دارند، قابل استفاده می باشد. اگر فراموش کرده اید که گوشی تان را کجا گذاشته اید، کافی است با بیان عبارت find my phone از گوگل اسیستنت بخواهید گوشی شما را بیابد. در این حالت اگر گوشی روی حالت بی صدا باشد هم شروع به زنگ خوردن می نماید.
لازم به ذکر است برای استفاده از ترفند جدید گوگل اسیستنت بایستی گوشی همراه شما از اندروید پشتیبانی نماید. همچنین باید گوشی همراه، اسپیکر یا نمایشگر هوشمند متعلق به یک حساب گوگل باشند.
۱۴. مدیریت اپلیکیشن ها
از ترفند های دیگر گوگل اسیستنت مدیریت برنامه ها می باشد. قابل ذکر است در دستگاه های اندروید می تواند با اپلکیشن های مختلفی از جمله اینستاگرام، اوت لوک، و … ارتباط ایجاد کند. این برنامه ها را می تواند با صدا کنترل نمود و به ضربه زدن متوالی روی صفحه گوشی نیازی نیست. از فرمان show my shortcuts برای دیدن همه اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی همراه بهره بگیرید.
بعد به شکل دلخواه، هر یک از آن ها را مدیریت نمایید یا دستورات مدنظر را به شکل صوتی وارد کنید. در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی بیشتر با دانستنی های گوگل و دستیار صوتی بیکسبی روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا