دسته ها
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

بررسی سایپا اطلس نسخه فیس لیفت کوییک

  • حکیمه فهیمی
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
  • ۰

سایپا اطلس به عنوان جانشین خودرو کوییک که با طراحی بهتر و آپشن های بیشتری قرار است در سال ۱۴۰۲ در دو تیپ روانه بازار شود. این مطلب به بررسی سایپا اطلس می پردازد.

خودرو سایپا اطلس نسخه فیس لیفت کوییک محسوب می شود که با امکانات بیشتر و مشخصات فنی متفاوت روی خط تولید قرار گرفته است. این هایچ بک جدید در نمایشگاه تحول صنعت خودرو مورد رونمایی قرار گرفت. در ادامه به بررسی سایپا اطلس پرداخته تا با مشخصات و امکانات آن بیشتر آشنا شوید.

بررسی سایپا اطلس: جانشین مدرن تر کوییک

سایپا در اواخر سال ۱۳۹۹ به صورت رسمی پروژه ساخت خودروی اطلس به عنوان نسخه جدید پلتفرم x200 را اعلام کرد. در پاییز ۱۴۰۱ با انتشار تصاویری خبر از شروع نسخه آزمایشی این خودروها داد. به این ترتیب خودرو سایپا اطلس به عنوان جانشین کوییک با طراحی بهتر، امکانات شاخص و مشخصات فنی متفاوت در سبد محصولات سایپا قرار گرفته است.

 

می توان گفت این خودرو جایگزین ساینا و تیبا نیز می شود. هاچ بک اطلس بر اساس پلتفرم x200 طراحی و ساخته می شود که در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی شد. همانطور که اشاره شد در پاییز امسال عکس های رسمی این خودرو منتشر شد که نشان می دهد آپشن های بیشتری از کوییک دارد و قرار بر این است که در اوایل سال ۱۴۰۲ در دو تیپ به بازار عرضه شود.

می توان گفت سایپا اطلس جدیدترین عضو خانواده x200 محسوب می شود و از همان بدنه کوییک بهره می برد. با این فرق که نمای جلو و عقب خودرو تا حدود زیادی تغییر یافته و چهره جدیدتری پیدا کرده است. شایان ذکر است سایپا در دو دهه اخیر در بازار خودروهای اقتصادی کشور پیشرو بوده است. این شرکت پس از عرضه گسترده خانواده پراید، تیبا و تیبا ۲ را جایگزین آن نمود.

پس از مدتی کوییک و ساینا هم به عنوان فیس لیفت های تیبا و تیبا ۲ جایگزین نسل اول شدند. اکنون این شرکت می خواهد با معرفی خودروهایی همچون سایپا اطلس و سایپا سهند رویه تولید خودروهای اقتصادی را ادامه بدهد. در ادامه قصد داریم به بررسی سایپا اطلس که نمونه فیس لیفت کوییک محسوب می شود، پرداخته تا با مشخصات و امکاناتی که ارائه می دهد بیشتر آشنا شوید.

  •  قاصدک 24
  •  مبل و میز

طراحی ظاهری

در بررسی ظاهری سایپا اطلس می توان گفت از نظر طراحی ظاهری اختلاف بسیاری دارند. اطلس از نمای جلو و پشت جدید برخوردار شده به طوری که چراغ ها، جلو پنجره؛ سپرها و درب صندوق کاملا تغییر پیدا کرده و اکنون نسبت به کوییک بدنه سایپا اطلس نمای جدیدی دارد.

ولی در نمای جانبی تفاوت چندانی با کوییک نداشته و در واقع همان پنجره و درب ها را در این جا هم شاهد هستیم. همچنین با دقت بیشتر به چهره سایپا اطلس نسخه فیس قدیم جک جی ۷ در ذهن تداعی می شود. بررسی نمای عقب سایپا اطلس هم نشان می دهد که در آن چراغ ها و سپر جدید به کار رفته و شمایل متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده که در نوع خود زیبا دیده می شود.

اگرچه طراحی چراغ های عقب با نمای جلو تناسب زیادی ندارد. یکی از تغییرات اساسی سایپا اطلس، باز طراحی کامل نمای جلو و پشت می باشد. در نمای روبرو جلوپنجره ۶ ضلعی با خطوط عمودی کرومی بسیار شبیه محصولات کیا مانند k3 و جک a5 می باشد.

در حالی که فرم کلی چراغ ها، ورودی هوای پایین سپر و قاب مه شکن ها کاملا از فورد کاپلاس اکتیو الهام گرفته است. با این وجود تغییرات نمای روبرو نسبت به کوییک چهره لوکس تری به خودرو بخشیده و در نمای عقب هم چراغ های c شکل جدید تا روی درب صندوق کشیده شده اند.

این چراغ های جدید به همراه انتقال جاپلاک به روی سپر سبب شده نمای پشت سایپا اطلس ساده تر از کوییک دیده شود اما ظاهر بسیار مدرن تری به نمایش گذاشته است. از دیگر نکات مثبت در این نما اضافه شدن اسپویلر به بالای شیشه عقب می باشد.

این اسپویلر در کنار آنتن کوسه ای توانسته خودرو را مدرن تر و گران تر از کوییک جلوه بدهد ولی در نمای جانبی جز آینه های جانبی جدید که فرم بسیار زیباتری به آینه های کوییک دارند، تغییر دیگری مشاهده نمی شود. رینگ ها نیز همچنان ۱۴ اینچی است.

ضمنا سایپا می خواهد مانند کوییک آر، نسخه دو رنگ اطلس را نیز تولید نماید که رنگ برخی قسمت ها همچون قاب مه شکن جلو و آینه های جانبی با بدنه فرق دارد. در این نسخه بسته به رنگ بدنه، سقف خودرو مشکی یا سفید است. با این وجود مدل ساده با سقف و آینه های مه شکن جذاب تر دیده می شوند.

به طور کلی هرچه کوییک در هنگام معرفی برای یک خودرو اقتصادی طراحی قابل قبولی داشت ولی سایپا اطلس موفق شده ظاهر خود را چند پله ارتقا دهد و مدرن تر و لوکس تر به نظر برسد. به این ترتیب می توان اطلس را از معدود فیس لیفت های موفق داخلی تلقی کرد.

طراحی داخلی

در این بخش به بررسی طراحی داخلی سایپا اطلس می پردازیم. به طور کلی سهند و سایپا در کابین با تغییرات اساسی روبرو شده اند و به داشبورد کاملا جدیدی مجهز شده اند که پیش از این قرار بود در محصولاتی مانند ساینا جی و سایر تولیدات جدید سایپا به کار گرفته شود.

طراحی این داشبورد زیباتر از کوییک می باشد و استفاده از دریچه های هوای دایره ای کروم رنگ، در افزایش کیفیت آن تاثیر زیادی داشته است. نمایشگر لمسی ایستاده در بالای داشبورد در کنار تریم دو رنگ، فضایی مدرن تر نسبت به کابین کسل کننده کوییک ایجاد کرده است.

بهتر بود قسمت پایینی کنسول میانی اطلس مشکی انتخاب می شد در حالی که روکش صندلی های چرم و پارچه ای مشکی و خاکستری با تریم دو رنگ داخلی هماهنگی ندارد. بهتر می شد اگر قسمت پارچه ای روکش ها رنگ مشکی داشت. از نقاط قوت طراحی داخلی پنل آمپر کاملا دیجیتال می باشد که از محصولات بی ام و الهام گرفته و خیلی جذاب دیده می شود.

علاوه بر این سایپا دسته راهنما و برف پاک کن پراید را کنار نهاده و در اطلس از نمونه های متعلق به شاهین استفاده نموده که در کنار دستگیره کرومی درب ها تاثیر زیادی در لوکس تر و گرانقیمت تر دیده شدن کابین خودرو داشته است. غربیلک فرمان هم اگرچه تغییری پیدا نکرده و همانند نسخه کوییک اتومات است  ولی ظاهر مدرن و هماهنگی با داشبورد اطلس دارد.

گفته شده کیفیت عایق بندی کابین این خودرو نسبت به کوییک ارتقا یافته تا سر و صدای کمتری شنیده شود. در ضمن سایپا اطلس از لحاظ میزان فضای کابین و حجم صندوق عقب با کوییک تفاوت چندانی ندارد. اما در مجموع طراحی داخلی این خودرو بسیار مدرن به نظر می رسد.

پیشرانه تقویت شده

مشخصات فنی سایپا اطلس نسبت به کوییک با اندکی تفاوت روبرو شده است. زیرا در این خودرو نمونه تقویت شده پیشرانه کوییک به کار رفته است. برخی منابع اشاره کرده اند سامانه زمان بندی متغیر سوپاپ cvvt و ضمنا خروجی اگزوز استیل برای ارتقای قوای این پیشرانه و کاهش مصرف سوخت استفاده شده است.

این پیشرانه قدرتی معادل ۹۲ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر ارائه می دهد. در حالی که حداکثر قدرت و گشتاور کوییک ۸۷ اسب بخار و ۱۲۸ نیوتن متر اعلام شده است. نیروی تولید پیشرانه سایپا اطلس توسط گیربکس های ۵ دنده دستی یا ۶ سرعته اتومات سی وی تی به چرخ های جلو منتقل می شود.

انتظار می رود شتاب سایپا اطلس به محدوده ۱۲.۵ ثانیه برسد و میزان مصرف سوخت از رقم ۷ لیتر در کوییک به ۶.۷ لیتر در صد کیلومتر کاهش یابد.

امکانات و تجهیزات

گزارش شده سایپا اطلس در ۴ تیپ مختلف روانه بازار می شود که شامل دو تیپ ساده و آپشنال دستی و دو تیپ ساده و آپشنال اتومات می باشد. تیپ پایه دستی اطلس نسبت به کوییک ارتقای تجهیزات چندانی نیافته و صرفا رایانه سفری، سیستم پایش فشار باد لاستیک ها به آن اضافه شده است.

ولی در بالاترین تیپ اطلس یعنی اتومات آپشنال تجهیزات بیشتری مانند دوربین ۳۶۰ درجه، استارت دکمه ای، سانروف؛ کروز کنترل، سنسور نور، فرمان برقی، صندلی های برقی، گرم کن صندلی راننده، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، دوربین دید عقب، آینه های جانبی تاشو برقی با گرم کن و دوربین دید عقب را شاهد هستیم.

علاوه بر این این برخی منابع از ارائه سیستم کنترل پایداری و سیستم پایش نقاط کور نیز در این خودرو خبر داده اند که در صورت تحقق می تواند خودرو سایپا اطلس را از نظر تجهیزات از رقیبی مانند پژو ۲۰۷ یک پله بالاتر قرار دهد. همچنین آپشن های مشترک در دو تیپ یک و دو شامل شارژر یو اس بی، تنظیم ۶ جهت صندلی راننده و ۴ جهت صندلی شاگرد می باشد.

دمنوش گیاهی سریع‌ترین راه برای لاغری شکم و پهلو

نوشیدن یک فنجان دمنوش و چای گیاهی در روز به شما کمک خواهد کرد تا وزن خود را به میزان دلخواهتون پایین بیاورید. دمنوش‌های گیاهی علاوه بر سم‌زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع‌ترین روش لاغری و چربی‌سوزی هم هستند و شما در مدت زمان کم، صاحب تناسب اندام شگفت‌انگیزی خواهید شد. برای شرکت در چالش ۷ کیلو لاغری در یک ماه، همین الان مشاوره رایگان بگیرین.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *