دسته ها
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

بررسی کیا سونت خودروی شاسی بلند ارزان قیمت

  • شیوا فهیمی
  • ۹ آبان ۱۴۰۱
  • ۰

کیا سونت کراس اور بسیار جمع و جوری است که اولین بار در فوریه ۲۰۲۰ در قالب یک کانسپت روانه میدان شد. اخیرا تصمیم بر آن شده که این کراس اوور به بازار ایران راه یابد. در این مطلب به بررسی کیا سونت می پردازیم.

بر اساس یافته ها  احتمال راه یابی کیا سونت برای سال جاری به بازار ایران به عنوان یک خودروی وارداتی تقریبا ارزان قیمت، خیلی بالا است. از این رو در این مطلب قصد داریم به بررسی کیا سونت پرداخته تا با مشخصات این خودرو بیشتر آشنا شوید.

آشنایی و بررسی کیا سونت

مطابق گفته های مسئولان وزارت صنعت قرار است شاهد ورود خودروهای اقتصادی به بازار خودرو کشور باشیم. از این رو بر آن شدیم در این مطلب یکی از محصولات اقتصادی کیا موتورز به اسم کیا سونت را مورد بررسی قرار دهیم که نسخه پایه آن در بازار بین المللی حدود ۹ هزار دلار قیمت دارد.

کیا سونت یکی از کراس اوورهایی است که احتمال راهیابی آن به بازار کشور به عنوان یک خودروی وارداتی تقریبا ارزان قیمت خیلی بالا است. این کراس اوور بسیار جمع و جور اولین بار در فوریه ۲۰۲۰ در قالب نسخه کانسپت یا مفهومی روانه میدان شد. نسخه نهایی این خودرو هم چند ماه بعد رونمایی شد تا یک محصول تقریبا با کیفیت و جذاب را برای بازار در حال رشد هند، افریقای جنوبی، ویتنام، اندونزی و خاورمیانه شاهد باشیم.

کیا سونت از نظر ابعاد در سگمنت ساندرو استپ وی قرار می گیرد و البته به دلیل تخفیف هایی که دولت هند در عوارض عمومی برای خودروهای زیر ۴ متر قائل شده کیا سونت در نسخه ویژه هندوستان کمتر از ۴ متر طول داشته ولی در سایر کشورها بیش از ۴ متر درازا دارد.

جالب است بدانید این کراس اوور در بازار هند طی سال ۲۰۲۰ حدود ۳۹ هزار دستگاه آن به فروش رسیده ولی در سال بعد یعنی ۲۰۲۱ با رشد بیش از ۱۰۰ درصد آمار فروشی نزدیک به ۷۹ هزار دستگاه از این خودروی کوچک کره ای در بازار هند به ثبت رساند. پیک نمودار فروش این خودرو در افریقای جنوبی نیز طی سال ۲۰۲۱ عددی برابر با ۲۴۰۰ دستگاه را نشان می دهد. در ادامه با بررسی کیا سونت همراه ما باشید.

طراحی ظاهری

با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی ظاهری کیا سونت نسبت به دیگر محصولات این خودروساز کره ای تفاوت دارد. در قسمت جلو شاهد جلو پنجره ای معروف کیا به اسم پوزه ببر می باشیم که با تزئینات کرومی رنگ بدون فاصله به چراغ های جلو پیوند یافته است. در کنار آن چراغ های ال ای دی مانند جواهر و دی لایت های ال ای دی مانند طراحی ضربان قلب دیده می شوند.

طراحی سپر جلو و مه شکن ها نیز هماهنگی کاملی با چراغ ها و جلو پنجره ای دارد. شرکت کیا در تلاش برای ساخت خودرویی جوان پسند بوده از این رو کیا سونت به رینگ های آلیاژی ۱۶ اینچی برش کریستالی، چراغ های عقب ال ای دی با طراحی ضربان قلب، شیشه عقب امتداد یافته به دو طرف خودرو و ساختار ویژه ستون سی مجهز شده است.

می توان گفت کیا سونت طوری طراحی شده که در اولین نگاه چندان مشخص نباشد که با محصولی اقتصادی و تقریبا ارزان قیمت روبرو هستید. بخصوص اگر این خودرو به بازار کشور ما راه یابد، احتمال می رود با محصولات گران قیمت تر در سگمنت های بالاتر اشتباه تصور شود.

با این وجود با نگاه به کیا سونت شاهد کراس اوور زیبایی خواهید بود که از لحاظ طراحی تا حدود زیادی به نسخه کانسپت یا مفهومی وفادار باقی مانده است. از تفاوت های این دو نسخه می توان به جایگزینی آینه ها و دستگیره درب ها با نمونه های معمولی و ضمنا حذف بعضی قطعات رنگی یا درخشان بدنه در مدل تولید انبوه اشاره نمود.

در نمای جانبی کیا ونت سادگی بیشتر دیده می شود و می توان آثار زبان طراحی قدیمی را در این نما مشاهده نمود. با این وجود گلگیرهای برجسته به همراه سایر حجم پردازی های منطقی روی درب ها، سبب شده تا استایل بدنه این کراس اوور نسبتا خوش تراش و جذاب دیده شود.

به عبارتی در این نما طراحی و ساختار خاص ستون سی جلوه ای خاص به کیا سونت بخشیده همچنین شکل جالب شیشه های عقب، رنگ متفاوت سقف، رینگ های ۱۶ اینچی زیبا، ارتفاع تقریبا زیاد از سطح زمین، ریل های سقفی، رکاب ها و ضمنا لبه های پلاستیکی گلگیرها کیا سونت را خودرویی جوان پسند با قابلیت آفرود نشان می دهد.

در بررسی نمای عقب کیا سونت به نظر می رسد طراحان تلاش نموده اند همه المان ها به طور موازی طراحی شوند و تقریبا بیشتر المان های اصلی از بالا به پایین به شکل هم راستا با هم قرار گرفته اند. چراغ های به هم پیوسته از جمله ترندهای این روزها بوده که در بخش عقب خودرو مشهود است و تا حدودی کیا اسپورتیج را تداعی می کند.

در مجموع به عنوان یک کراس اوور اقتصادی نمای بیرونی این خودرو تقریبا متعادل و چشم نواز طراحی شده است. طرح تپش قلب در چراغ های ال ای دی عقب هم مشاهده می شود. در این نما فرو رفتگی درب پنجم، فرم عضلانی سپر، دو خروجی اگزوز و دیفیوز از ویژگی های این بخش به شمار می روند.

طراحی داخلی

در بررسی طراحی داخلی و کابین کیا سونت می توان گفت چیزی فراتر از یک خودروی اقتصادی بوده و به نظر می رسد با الگوبرداری از زبان طراحی محصولات رده بالای کیا طراحی شده باشد. به کار گیری نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی ایستا در کنار صفحه آمپر دیجیتالی ۴.۲ اینچی و غربیلک فرمان اسپرت جذاب از قابلیت های مثبت کابین به شمار می رود.

احتمالا از نظر متریال استفاده شده نیز شاهد سطح کیفی نسبتا رضایت بخشی در آن باشیم. کابین این خودرو مدرن بوده و طراحی زاویه دار داشبورد و کنسول مرکزی کامپکت که تنها دارای چند کلید ضروری است از ویژگی های دیگر کابین محسوب می شود. بر اساس اعلام کیا این خودرو برای همه سرنشینان فضای کافی و ارگونومی مناسبی ارائه می دهد.

در ضمن به خاطر فاصله محوری ۲۵۰۰ میلی متری بین چرخ های جلو و عقب، احتمالا فضای کابین بخصوص در ردیف دوم اندکی ناکافی احساس شود که البته برای این کلاس خودرو غیر عادی نخواهد بود. در ضمن نسخه های سه ردیفه این خودرو هم در بازار برخی کشورها عرضه می شود که البته ردیف سوم خیلی تنگ بوده و در صورت افراشته شدن صندلی های ردیف سوم، دیگر فضایی برای قرار گیری وسایل در صندوق عقب باقی نمی ماند. در حالت عادی و بدون حضور صندلی های ردیف ۳ می توان ۳۹۲ لیتر فضا در صندوق عقب خودرو پیدا کرد.

مشخصات فنی

شرکت سازنده کیا سونت در بازار هند سه مدل پیشرانه به مشتریان خودرو پیشنهاد داده است. اولی پیشرانه ۴ سیلندر بنزینی برای نسخه های پایه می باشد که با حجم ۱.۲ لیتر قدرتی معادل ۸۲ اسب بخار قدرت و گشتاور ۱۱۵ نیوتن متر را ارائه می دهد. گیربکس این مدل هم از نوع ۵ دنده دستی است و با استاندارد آلایندگی یورو ۶ همراه است.

از این رو نمی توان از این نسخه کیا سونت شتاب و چابکی هیجان انگیزی را انتظار داشت. پیشرانه دوم یک نسخه بنزینی سه سیلندر ۱ لیتری توربو شارژ است که از سیستم تزریق مستقیم سوخت بهره می برد و قدرت بسیار قابل قبول در حد ۱۱۸ اسب بخار و ۱۷۲ نیوتن متر گشتاور را توسط گیربکس دستی ۶ دنده هوشمند یا بدون پدال کلاچ به چرخ های جلو هدایت می کند.

جعبه دنده های دستی هوشمند در عملیات تعویض دنده به کلاچ گیری توسط راننده نیاز ندارند بلکه صرفا همزمان با جابجایی اهرم تعویض دنده، فرایند کلاچگیری به طور هوشمند صورت می گیرد و دردسرهای راننده در این قسمت کاهش می یابد. انتظار بر این است که این نسخه کیا سونت قادر باشد در مدت ۱۱ ثانیه به شتاب صفر تا صد برسد. میانگین مصرف سوخت این مدل هم حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر گزارش شده که با نسخه ۴ سیلندر تنفس طبیعی برابر است.

ولی یک پیشرانه دیزلی با حجم ۱.۵ لیتر هم جهت حرکت در آمدن کیا سونت ۲۰۲۲ در بازار هند عرضه شده که ۱.۵ لیتری توربو دیزل می باشد. قدرت این پیشرانه توسط گیربکس های ۵ و ۶ سرعته در کنار مدل های ۷ سرعت اتومات دو کلاچه و ۶ سرعت دستی هوشمند جدید به چرخ ها انتقال می یابد. البته نسخه دیزلی کیا سونت احتمال کمتری برای ورود به بازار کشور دارد.

از این رو پیش بینی می شود احتمالا نسخه وارداتی کیا سونت در دو مدل پیشرانه بنزینی ۱.۲ لیتری و یک لیتری توربوشارژ به بازار کشور وارد شود. ضمنا شرکت سازنده اعلام نموده پویایی و سیستم تعلیق این کراس اوور طوری تنظیم شده که می تواند برای مشتریان تجربه رانندگی بسیار لذت بخشی را به همراه آورد.

این کراس اوور در دو نسخه استاندارد و اسپرت به فروش می رسد و به عنوان جدیدترین محصول شرکت کیا در هند بعد از مدل بزرگتر سلتوس قرار می گیرد.

امکانات و آپشن های خودرو

کیا سونت در مدل های پایه با قیمتی حدود ۹ هزار دلار به امکاناتی حداقلی مانند ۴ ایربگ، سیستم ترمز ضد قفل ABS, EBD، نمایشگر مولتی مدیا، سیستم پایش فشار باد تایرها و تهویه دستی برخوردار می باشد. از این رو سطح امکانات چندان دلچسبی ندارد.

ولی در نسخه های گران قیمت تر (حدود ۱۵ هزار دلار) دارای امکانات و آپشن های متنوع تری از جمله کروز کنترل، نمایشگر لمسی مولتی مدیا، سنسور و دوربین عقب، تهویه اتومات، سیستم کنترل کشش و پایداری، ۶ عدد کیسه هوا، ترمز کمکی، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی، سانروف، آینه های جانبی تاشونده برقی، نورپردازی داخلی ال ای دی، تهویه صندلی های جلو، سیستم صوتی پریمیوم باس با ۷ اسپیکر و یک ساب ووفر، سیستم تصفیه هوای هوشمند با محافظت  در مقابل ویروس، اطلاعات زنده ترافیکی و به روز رسانی نقشه ها توسط اینترنت و نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی اچ دی با ناوبری ، شارژ بی سیم گوشی هوشمند، چند حالت رانندگی، قابلیت استارت موتور از راه دور، کنترل چسبندگی در نسخه اتومات می باشد.

جمع بندی

در پایان می توان گفت کیا سونت یک کراس اوور تقریبا جذاب است که اگر با قیمتی رقابتی در اختیار مشتریان ایرانی قرار گیرد به احتمال زیاد بتواند فروش نسبتا بالایی را در کشور مان تجربه نماید. بخصوص با خوش نامی که برند کیا در کشور داشته و خدمات پس از فروش تقریبا گسترده ای که در سطح کشور ارائه می دهد، مشتری های ایرانی با خیال راحت تری می توانند نسبت به خرید کیا سونت اقدام کنند.

به این ترتیب اقشار متوسط هم می توانند صاحب خودرویی نسبتا به روز و زیبا با قیمتی مناسب گردند.همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با دیگر محصولات شرکت کیا مانند کیا سورنتو و کیا موهاوی روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *