دسته ها
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳

بررسی مک بوک ایر ام ۲ نسل چهارم اولترابوک اپل

  • شیوا فهیمی
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۱
  • ۰

مک بوک ایر ام ۲، جدیدترین نسل از اولترابوک مک ایر اکنون در سال ۲۰۲۲ در دسترس علاقمندان قرار می گیرد. برای آشنایی با این دستگاه به بررسی مک بوک ایر ام ۲ در این مطلب می پردازیم.

بعد از ۱۴ سال اکنون طراحی نمادین مک بوک ایر اپل با اسم مک بوک ایر ام ۲ پا به عرصه وجود نهاده است. این دستگاه با ظاهر جدید و تراشه به روز شده با گذشته شباهتی ندارد. این مطلب به بررسی مک بوک ایر ام ۲ می پردازد.

بررسی مک بوک ایر ام ۲ اپل

اکنون در سال ۲۰۲۲ نسل چهارم و به عبارتی جدیدترین نسل از اولترابوک مک بوک ایر اپل در دسترس علاقمندان قرار می گیرد. دستگاهی با طراحی مدرن و تراشه بروز شده که قصد دارد جایگزین برادرش مک بوک ایر ام ۱، پر فروش ترین لپ تاپ سال گذشته شود. می توان گفت پس از ۱۴ سال، سه بازبینی و بکارگیری دو پردازنده مختلف، حالا طراحی نمادین مک بوک ایر اپل قدم به تاریخ نهاده است.

مک بوک ایر ام ۲ با طراحی ظاهری جدید ارائه شده و با یک نگاه به راحتی می توان فهمید که با گذشته بسیار تفاوت دارد. این طراحی جدید موضوع مهمی می باشد چرا که لپ تاپ های سری ایر این شرکت، محصولی محبوب و پیش فرض برای میلیون ها کاربر می باشند.

نخستین لپ تاپ سری ایر استانداردهای جدیدی را برای ضخامت و وزن این محصولات معرفی نمود که تقریبا همه شرکت های سازنده لپ تاپ حالا از آن پیروی دارند. علاوه بر تغییرات ایجاد شده در طراحی و سخت افزار، لپ تاپ مذکور به پردازنده قدرتمند ام ۲ مجهز است. هر چند نباید فراموش کرد که تمام این موارد به معنی افزایش قیمت نیز می باشد.

لپ تاپ مک بوک ایر ام ۲ با قیمت ۱۱۹۹ دلار به بازار ارائه می شود که ۲۰۰ دلار بیشتر از نسخه پیشین این سری است. اگر موافق هستید در ادامه به بررسی این اولترابوک جذاب می پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی ها مشخص شد زبان طراحی مک بوک ایر ام ۲ کاملا بازنویسی شده است. دیگر از بدنه قبلی خبری نیست. طراحی چندین ساله مک بوک ایر که در گذر زمان به آن عادت کرده بودیم، حالا جای خود را به ظاهری جدید با ضخامت یکنواخت، سطوح تخت و لبه های انحنا دار داده تا به این ترتیب، طراحی اولترابوک جذاب اپل همخوانی بیشتری با مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی پیدا کند.

می توان گفت مک بوک ایر بخش بزرگی از طراحی و ظاهرش را از مک بوک پروهای ۱۴ و۱۶ اینچی سال قبل وام گرفته است. با این حال هنوز شاهد یک محصول باریک و چشم نواز می باشیم. به محض باز کردن دستگاه و شروع تایپ این موضوع را متوجه می شوید. نسخه های قبلی مک بوک ایر در نگاه اول از نظر بصری وزن کمتری داشتند ولی این مدل سبک تر و نازک تر از آن ها دیده می شود.

همانطور که اطلاع دارید، اپل طراحی های ظاهری محصولاتش را برای چندین سال تغییر نمی دهد و با توجه به این که این بازنگری در طراحی مک بوک ایر ام ۲ در سال جاری صورت گرفته احتمالا تا چند سال آینده این سبک حفظ می شود. همچنین باید اشاره کرد جدا از این که رنگ آبی مک بوک ایر ام ۲ اثر انگشت را به راحتی جذب می کند. تمام نسخه های رنگی ارائه شده کیفیت ساخت فوق العاده ای دارند.

این اولترابوک در رنگ های خاکستری، نقره ای، کرم و آبی تیره ارائه می شود. توصیه می شود برای نمایان نبودن آثار زدگی و لک در استفاده های طولانی مدت، مک بوک ایر ام ۲ را در رنگ نقره ای تهیه کنید. لازم به ذکر است همانند قبل می توانید فقط با یک انگشت، نمایشگر را باز کنید.

مک بوک ایر ام ۲ علاوه بر ظاهر یک مورد دیگر را نیز از نسخه های جدید سری لپ تاپ های اپل قرض گرفته است. و آن مگ سیف می باشد. نسخه پایه این لپ تاپ به همراه یک آداپتور شارژ ۳۰ وات ارائه می شود که چند سالی است شاهد آن هستیم. بدنه دستگاه ساختار کاملا یکپارچه ای از جنس آلومینیوم داشته و هر نقطه از آن کیفیت ساخت و دقت مهندسی خبر می دهد.

همه قطعات با دقتی بی نظیر روی هم قرار گرفته اند به نحوی که به سختی می توان با لمس دستگاه، متوجه ناپیوستگی یا انفصالی شد. شرکت سازنده مدعی است آلومینیوم به کار رفته در بدنه صد درصد بازیافتی می باشد. به این ترتیب در کنار مالکیت لپ تاپ اپل می توانید یک طرفدار محیط زیستی نیز محسوب شوید.

به لطف زبان طراحی جدید، مک بوک ایر ام ۲ حدود ۳۰ درصد باریکتر و ۵۰ گرم سبک تر از نسل قبل شده است. به این ترتیب با دستگاهی ۱.۲۴ کیلوگرمی روبرو هستیم که ضخامت آن از ۱۱.۳ میلی متر بیشتر نیست. بدون شک این دستگاه سبک ترین لپ تاپ دنیا محسوب نمی شود ولی در مجموع دارای طراحی جمع و جور، کیفیت ساخت مثال زدنی و ظاهری مدرن می باشد که کار با آن تجربه ای بی نهایت خوشایند را به همراه دارد.

در ضمن باید اشاره کرد با توزیع جرم منطقی و لولای مهندسی شده این لپ تاپ، با وجود کاهش وزن، به راحتی با یک دست می توان دستگاه را باز کرد. لولا خیلی مقاوم بوده و اجازه چرخش نمایشگر تا ۱۳۰ درجه را می دهد. نمایشگر لپ تاپ سختی مناسبی داشته و لق نمی زند. ولی به خاطر باریکی بیش از اندازه بدنه، به اندازه مک بوک پرو ۱۳ اینچی محکم نیست و با فشار دستگاه از محل کیبورد، بدنه آن فرو می رود.

نمایشگر ۱۳.۶ اینچی

نمایشگر ۱۳.۶ اینچی مک بوک ایر ام ۲ علیرغم افزایش قطر پنل، بهبودهای دیگری را هم در مقایسه با مک بوک ایر ام ۱ پیدا کرده است. بررسی ها نشان داد اپل نمایشگر مک بوک ایر ام ۲ را لیکویید رتینا نامیده که قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد و به روشنایی بیشینه ۵۰۰ نیت هم می رسد. البته لازم به ذکر است که از پنل ۱۰ بیتی با سیستم نوردهی مینی ال ای دی خبری نخواهد بود.

کوپرتینویی ها این فناوری را در انحصار مدل های گران قیمت تر مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی باقی نهاده اند. نمایشگر این دستگاه همچون گذشته از پنل ال سی دی با فناوری IPS بهره می برد. با افزایش جزئی ارتفاع پنل، وضوح تصویر نمایشگر اکنون به ۱۶۶۴*۲۵۶۰ پیکسل رسیده است و تراکم پیکسلی خیلی خوب ۲۲۴ پیکسل بر اینچ را ارائه می دهد.

به این ترتیب پنل دستگاه وضوح خیلی خوبی را به نمایش می گذارد به نحوی که در فواصل عادی، چه درباره تصاویر و چه متن نمی توان پیکسل ها را از یکدیگر تفکیک نمود. لازم به ذکر است نمایشگر مک بوک ایر ام ۲ نسبت به نسل گذشته حاشیه های کوچکتری دارد و فضای زیادی را در اختیار قرار می دهد.

ولی به یک بریدگی آزاردهنده مجهز است که فقط به دلیل نصب وب کم ۱۰۸۰ پیکسل تعبیه شده است. در کمال ناباوری ناچ نرم افزاری برای آن تعریف نشده و می تواند نشانگر ماوس را زیر آن پنهان کنید. حتی اگر نمادهای نوار منو بسیار بزرگ باشند، ممکن است در زیر بریدگی مخفی شوند.

خوشبختانه مک بوک ایر ام ۲ نمایشگر بسیار روشن و باکیفیتی ارائه می دهد و این اولترابوک را به گزینه ای ایده آل برای ویرایش عکس تبدیل ساخته است. مهمتر از آن، حداکثر روشنایی نمایشگر می باشد که این امکان را می دهد به راحتی در فضای باز با آن کار کنید. اپل همواره از بهترین نمایشگرها در مک بوک های خود بهره برده و مک بوک ایر ام ۲ نیز از این جریان بیرون نیست.

از این رو اگر به لپ تاپی با نمایشگر دقیق نیاز دارید که رنگ ها را به درستی نمایش داده و کنتراست آن خوب باشد. همچنین از فناوری اچ دی آر، جهت مشاهده محتوا پشتیبانی نماید، با توجه به بررسی ها می توان گفت مک بوک ایر ام ۲ می تواند انتخاب مناسبی باشد.

کیبورد و ترک پد

بر اساس بررسی صورت گرفته احتمالا بتوان اصلی ترین فرق ظاهری کیبورد مک بوک ایر ام ۲ نسبت به نسل قبل را افزایش ابعاد و هم اندازه شدن دکمه های ردیف فانکشن با بقیه دکمه ها دانست. و در بقیه موارد تفاوتی در چینش یا ابعاد دکمه ها دیده نمی شود. عمق حرکتی یک میلی متری کلیدها، چینش و فاصله آن ها تجربه تایپ خیلی خوشایندی را به همراه دارد. در ضمن بازخورد دکمه ها به فشرده شدن مطلوب به نظر می رسد.

لازم به ذکر است مطابق گذشته، مک بوک ایر ام ۲ کلیدهای مولتی مدیای یکپارچه با کلیدهای ردیف فانکشن را در اختیار قرار می دهد. موردی که بخصوص با توجه به کاربری روزانه لپ تاپ، خیلی به کار می آید. با اندکی سخت گیری احتمالا بتوان به پایداری کمتر کلیدها نسبت به مدل های گران قیمت تر اپل انتقاد گرفت. به این مفهوم که کلیدهای اندکی لقی دارند.

اندکی پایین تر از صفحه کلید، ترک پد خیلی بزرگ مک بوک ایر ام ۲ دیده می شود که قسمت چشمگیری از محل استراحت دست را در اختیار می گیرد. ترک پد فضای خیلی مناسبی جهت ژست های حرکتی چند انگشتی در اختیار می گذارد. حرکت انگشت روی پوشش شیشه ای آن خیلی نرم صورت می گیرد و تاخیر میان حرکت انگشت و نشانگر ماوس بسیار ناچیز می باشد.

دقت کنید که به علت بزرگتر شدن کلیدهای عملکرد، ترک پد این دستگاه ارتفاع کمتر و عرض بیشتری از نمونه های به کار رفته در مک بوک ایر ام ۱ دارد. قابل ذکر است ترک پد به لطف موتور خاص خود از ارتعاش خطی جهت شبیه سازی کلیک بهره می برد. به نحوی که فرایند کلیک روی همه سطح یکسان می باشد و برخلاف لپ تاپ های ویندوزی، دکمه های مجزایی در نیمه پایین یا بالای ترک پد برای انجام کلیک راست یا چپ تعبیه نشده است.

سیستم بازخورد لامسه ای مک بوک ایر ام ۲ حتی امکان اجرای کلیک محکم تر موسوم به تاچ اجباری برای اجرای دستورهای خاصی از جمله عقب یا جلو کشیدن فیلم در آیتونز و مرور کوتاه یک فایل در فایندر را هم ایجاد می کند.

پورت ها

در بررسی ها مشخص شد پورت مغناطیسی شارژ مگ سیف ۳ در مک بوک ایر ام ۲، مجموعه پورت های آن را از مک بوک پرو ام ۲ و البته مک بوک ایر ام ۱ متمایز ساخته است. به لطف این پورت، دیگر نیاز نیست که یکی از دو پورت یو اس بی سی دستگاه را کابل شارژ اشغال کند.

اگرچه به لطف پشتیبانی از درگاه های یو اس بی سی از استاندارد Power Delivery  همچنان می توان از پورت یو اس بی برای شارژ دستگاه استفاده نمود. مک بوک ایر ام ۲ به همراه پورت های یو اس بی ۴ از جک هدفون ۳.۵ میلی متری، ماژول وای فای ۶ و بلوتوث ۵.۰ بهره می گیرد.

لازم به ذکر است که پورت های یو اس بی سی از استاندارد یو اس بی ۴ و تاندربولت ۳ با پهنای باند ۴۰ گیگابیت بر ثانیه به همراه سیگنال دیسپلی پورت پشتیبانی دارند. ولی به صورت همزمان امکان استفاده از یک نمایشگر ۶k اکسترنال با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز فراهم می باشد. از سوی دیگر با وجود سازگاری رایانه های مبتنی بر تراشه های اپل سیلیکون با استاندارد تاندربولت، نمی توان از پورت های یو اس بی برای اتصال گرافیک اکسترنال بهره برد.

تراشه جدید

اپل بعد از دو سال، نسل جدید از مدل پایه تراشه های سری ام را معرفی نمود. تراشه ام ۲ با لیتوگرافی ۵ نانومتری نسل دومی TSMC تولید می شود. بالغ بر ۲۰ میلیارد ترانزیستور در وجود خود داشته و به گفته اپل حدود ۱۸ درصد در عملکرد پردازنده و ۳۵ درصد در عملکرد پردازنده گرافیکی بهتر از نسخه ام ۱ ظاهر می شود.

تراشه جدید برخلاف نسل قبلی که به پشتیبانی از ۱۶ گیگابایت حافظه رم محدود بود، حالا با ۲۴ گیگابایت رم با باس ۱۲۸ بیتی سازگاری دارد. همه ماژول های روی بلوک تراشه، من جمله گرافیک و پردازنده مرکزی به این حافظه دسترس دارند. ناگفته نماند تراشه ام ۲ همانند ام ۱ از ترکیب ۴ هسته پر قدرت و ۴ هسته کم مصرف استفاده می کند.

لازم به ذکر است به گفته اپل تراشه ام ۲ با یک چهارم توان مصرفی تا ۸۷ درصد عملکرد بهتری را ارائه داده و مدعی است که این دستگاه می تواند تا ۱۵ ساعت وبگردی، و ۱۸ ساعت پخش ویدیو ۱۰۸۰ پیکسل کاربر را همراهی کند.

باتری مشابه

بررسی ها نشان داد مک بوک ایر ام ۲ دقیقا مشابه نسل قبل به یک باتری ۵۲.۶ وات ساعتی مجهز است. و در مدل پایه با شارژر ۳۰ واتی عرضه می شود.

اما در نسخه های مجهز به گرافیک ۱۰ هسته ای و حافظه ذخیره سازی بیشتر از ۵۱۲ گیگابایت، شارژر ۳۵ واتی همراه با دو پورت یو اس بی سی در اختیار قرار می گیرد که می توان به طور همزمان شارژ لپ تاپ و گوشی هوشمند را انجام دهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *